|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dete odbija da jede
29.1.2015 17:37:25   
cockic
sanastol je super ja sam mojima davala novembar i decembar onaj sa gvozdjem.a sad sam od januara pocela dr.thais 1+.a ima i 6+.sin vec je za taj,ali sam uzela ovaj zbog cere.sto se tice hrane na povecanje apetita deluju svi za imunitet sa b vitaminima.znaci treba imati sto vise tih b vitamina.ima i beviplex granule slatke su i lice na neskvik samo sto moja deca nepiju mleko pa ga nisu tela.prodaje se u kesicama.te granule su bas za decu.za odrasle su tablete.

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 301
   RE: Dete odbija da jede
29.1.2015 17:42:43   
Misha i Ljisha
jako slabo jede vec pola godine. Znaci meni dete nije rucak pojelo pola godine a kuvam svaki dan. Doruckuje slabo, a za veceru kad kad pojede onako. Znaci lose jede vec pola godine a kako smo joj izbacili nocno mleko pocela je eto da gubi na tezini. Mleko ne vracam jer ocito ima problem sa kravljim a kozijeg nema. Necu sad da izmisljam kerefeke i isprobavam ova i ona mleka hocu da se vidi u cemu je problem tj sta je problem. Helikobakterija ili sta vec. Hocu da vec jednom znam sta se zbiva. Njeni gasovi nocu koji je bude u placu vise nisu normalni, analize na parazite i kandidu smo radili. U principu samo zelim da se sve ovo zavrsi i da znam zasto moje dete nece cak ni tu cokoladicu da pojede. Bolesna nije, mislim vidno bolesna, nema temp, nema slina, nema proliv pa da bi gubila na tezini. Znaci problem je prosto nedovoljno unosenje hrane.

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 302
   RE: Dete odbija da jede
29.1.2015 17:54:37   
cockic
a sad jos nesto,ja sam kao mala jela slabo.keva kaze da danima nisam htela.onda je resila na silu da me nahrani,a ja bila u visini kuhinjskog stola i krenula da se koprcam jer necu da jedem i tresnem slepocnicu odivicu stola onda urgenti i td.od tad me nije terala.a sad to ne jelo se ne vidi,i sad jedem bas sve.

kod moje dece je upalilo ovo sa vitaminima,znaci kad imaju slab apetit ovo ih natera da jedu.mada kod sina uspeva i bukvalno moljakanje.tipa ajde za maminu ljubam.i on kao ajde i pojede ok.inace ne bi nista pojeo.mada ja kuci ih i dalje jurim sa kasikom ko luda,neko bi servirao jedi ako hoces ako ne ne moras.a ja kao da su bebe.jedu sami odavno,ali sam najsigurnija kad ih nahranim.

e sad ovo moljakanje kod cere ne pali,ako ona nece nema tog ko ce nju namolitiuser posted image
ona u principu jede ok,cak nekad vise od brata.a oboje su na oko mrsavi,a po kg ne bogami on 20kg ona 15kg.gde im je ta kilaza nemam pojmauser posted image

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 303
   RE: Dete odbija da jede
29.1.2015 17:58:53   
cockic
M LJa jer si probala da joj dajes probiotike?

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 304
   RE: Dete odbija da jede
29.1.2015 18:15:36   
Misha i Ljisha
da da pije linex

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 305
   RE: Dete odbija da jede
29.1.2015 19:37:59   
veselicaa
Milj potpuno si u pravu sto zelis da saznas sta je u pitanju.Ja mislim da mame najbolje znaju kada nesto nije u redu sa njihovim detetom.Ako ti dete vec ima takve stomacne probleme i ne jede tj.bas slabo jede onda verovatno joj nesto ne odgovara.Za mleko se ne cudim sto joj pravi probleme,moja A.je povracala danima kada sam pokusala da joj uvedem kravlje mleko i to sa pune dve godine.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 306
   RE: Dete odbija da jede
29.1.2015 22:30:33   
Misha i Ljisha
veselice ja sam skapiral koja hrana njoj pravi probleme tj gasove i zatvor. Kravlje mleko od starta. Ni ne znam sta nam bi da zaredjamo par dana toliko sa kravljim (mislim znam sta bi nedostatak kozijeg) ali bas toliko da ju je namucilo. Od tad jako slabo jede ili bolje da kazem ne jede. A i inace vec pola godine muku mucimo. Mislim videla sam ja svaki period, jedno vreme je bilo aktuelno igranje sa hranom ( i sad je ponekad) jedno vreme probirljivost pa joj doskocim ne dam nista pa damisto za veceru ali onda je prosto prestalo sve to, pa u poslednje vreme sam joj pravila samo ono sto hoce i voli da jede (sve ja to u savetu sa nasim dr) i evo na kraju skoro konacan prekid jela. Srce mi se cepalo kad se obradovala cokoladi a na kraju je nije ni pojela vec samo drzala u ruci. Znaci nesto je muci i ne moze. Isto tako i kokice koje obozava ne znam da li je uzela par. A jos sam je ukljucila u krunjenje klipova i prosejavanje kukuruza i sedela pored na radnom delu dok sam kokala i sva je bila srecna i na kraju...nista. e to mene ubi jer ja vidim da bi ona i htela. Npr danas sam na stolu ostavila hranu od rucka, ona pridje i tako krene da uzme zalogaj pa se predomisli. I znam da nije u pitanju probirljivost jer voli sveze krastavce na koje se i zaukala ali se zbog neceg predomislila.
Ma samo da cujem ako je sve u redu onda ok davacu sirup za apetit i to je to. Netoleranciju na km ocekujem tj na laktozu. To mi ni nije strasno.


(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 307
   RE: Dete odbija da jede
3.3.2015 21:11:59   
mila83
Kod mene , jedini slucaj odbijanja hrane kod dece jeste kada su bolesni,upala rla,prehlada,zapusen,temperatura...a ovako,sa njih dvoje nisam imala problema.
Teodora je druga prica.Bila je ozbiljan srcani bolesnik pre operacije,njoj je bilo tesko da jede,stvorila je veliki otpor cak i kada je imala terapiju,presla je na hranjenje sondom nazalost.
To je sada iza nas,posle operacije,ali eto,ostala joj navika otpora prema hranjenju,vrlo je lenja kada i hoce da jede,pa uglavnom jede u polusnu. Sad smo poceli sa kasicama,to ce joj biti fizicki lakse,pa se nadam da nece imati otpor i prema tome....

_____________________________

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 308
   RE: Dete odbija da jede
3.3.2015 22:00:19   
doktorkakristal
ja se jezim ove teme jer mi imamo problem ali mi znamo sta je uzrok,refluks i averzija na hranu koju smo delimicno pobedila ali sada je problem probirljivost,mazenje izvoljevanje odbijanje da zvace osim kad njoj dodje jelovnik ogranicen i mahom kao u bebe,odavno sam prestala da se nerviram,sve to je od mene nasledila,mrsava sam ceo zivot,normalno sam pocela da jedem tek u srednjoj do tad na guranje,moja majka je suza i suza prolila pored mene,samo tada se nije znalo za refluks
LJISO nadam se da ces naci uzrok problema pa da odahnes

_____________________________

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 309
   RE: Dete odbija da jede
3.3.2015 22:05:54   
mila83
da, i moja T je imala u dijagnozi averziju prema hrani.Joj nadam se da ce sada ici na bolje...

_____________________________

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 310
   RE: Dete odbija da jede
3.3.2015 22:11:32   
Bibilib
Moje dete je odbijalo hranu kad se prehladilo(mucili smo se mesec dana),bukvalno je ziveo samo na mleko,nista drugo nije hteo...

_____________________________

***Deca su najvece blago !!! ***

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 311
   RE: Dete odbija da jede
3.3.2015 22:20:37   
veselicaa
MiLj tek sada sam videla tvoj post.Jaoj bas mi je zao,znaci njoj se jede ali ne moze?Dusica mala,mogu samo da zamislim kako je to muci.Sta je bilo sa testovima,nisam ispratila nadam se da je sve u redu i da vam se vartio apetit user posted image
Dr secam se da si pisala kako ti dete slabo jede,ali eto ti bar znas da je nasledno ali ipak ti ostaje muka kako da je bar nekako nahranis.Kada vidim kakve probleme ti imas,bude mi smesno sto ja dramim sto eto moje preskoci jedan obrok.

(odgovor članu Bibilib)
Direktna veza do poruke: 312
   RE: Dete odbija da jede
5.3.2015 13:37:11   
acalukic
Moje jedno unuce je zivelo samo na pojedinim stvarima od mleka do supe a ako bi osetilo meso to bi pljunuo. Voce isto nije hteo da jede. Muke mi je cerka imala sa njim,sad je on veliki dasa ne bira jede sve

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 313
   RE: Dete odbija da jede
12.12.2015 17:35:17   
MakiJ
Mi vec par dana zbog virusa i yuba nikako nejedemo ni mleko nepopije skroz, malo vocnog jogurta i to je to, valjeda ce ga proci. user posted image

(odgovor članu acalukic)
Direktna veza do poruke: 314
   RE: Dete odbija da jede
26.5.2016 13:25:01   
mila83
Ja bih u ovoj temi ,cini mi se,mogla svakodnevno da pisem...Vec smo poznati na rr sa odbijanjem jela,vidim da sam pisala prosle godine dok je bila aktuelna averzija prema hranjenju.
Mislim da smo je oko 1.rodjendana donekle savladali,pisala sam kako nam je i letovanje bilo skroz naporno zbog tog nejela,ni planinski vazduh joj nije prijao..
Sad hoce da proba,jede nesto po malo..ne mogu reci da je izbirac..ali je to jako,jako malo hrane.
Jedino sto nam je izbor sada veci...ali opet je to lose,sto govori i njeno napredovanje.Sada ima 20 meseci i jedva 10kg.

_____________________________

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu MakiJ)
Direktna veza do poruke: 315
   RE: Dete odbija da jede
26.5.2016 18:49:15   
isidora88
mila i moje dete u takvoj fazi od prve godine, sad je vec postao i probirac, a ako jede to su male kolicine. on sa 5 ipo godina ima samo 19kg.
ja ne znam vise sta da radim sa njim, muka me uhvati kako je mrsavuser posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 316
   RE: Dete odbija da jede
26.5.2016 18:54:29   
serpica

IZVORNA PORUKA: isidora88

mila i moje dete u takvoj fazi od prve godine, sad je vec postao i probirac, a ako jede to su male kolicine. on sa 5 ipo godina ima samo 19kg.
ja ne znam vise sta da radim sa njim, muka me uhvati kako je mrsavuser posted image




Isi ako ti je za utehu moja najstarija ima 11 god i 29kg a viskoka oko 150cm zivi kostur,ajde sto ne jede kolicisnki mnogo nego ne jede skoro nista,ne pise mi se na cemu se svodi njena ishrana. Mladja je malooo bolja ali isto probirac,sin ono sto voli jede dosta ali opet se to svodi na par jela..ono sto je bitno je da su svi zdravi da im je kks odlicna,hgb takodje a svi mrsavi i beli.. Bebac je za sada najbolja pu pu pu..

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 317
   RE: Dete odbija da jede
26.5.2016 19:13:04   
Mala Elena
Ljudi moji ovo mi je bolna tema...dete mi je bas smrsalo...spadaju joj helanke. Ima dve godine i 12 kg...jel to alarmantno? A visoka 90cm..

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 318
   RE: Dete odbija da jede
30.6.2016 8:55:36   
eca89
Ženice, ja imam problem. Moja A.odlično jede, stvrno ne bira, e ovih dana nogo slabije jede, a evo od jutros neće ništa ni da lizne. Muči je donja trojka, nikako da probije, a rukice ne vadi iz usta. Sve sam pokušala, ono što najviše voli i nece. Je li imao neko sličnu situaciju!
























showPicture("26.5.2016 13:25:01",0,0,0,66875,158)












mila83





titleAndStar(3635,0,0,false,"","")


Objave: 3635
Član od: 1.3.2014 Status: odsutan





Ja bih u ovoj temi ,cini mi se,mogla svakodnevno da pisem...Vec smo poznati na rr sa odbijanjem jela,vidim da sam pisala prosle godine dok je bila aktuelna averzija prema hranjenju. Mislim da smo je oko 1.rodjendana donekle savladali,pisala sam kako [/quote]

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 319
   RE: Dete odbija da jede
30.6.2016 9:19:09   
Khaleesi
Ovoj mojoj su pre dva dana izbile dvojke, dok nisu izbile nista kasicicom nije htela samo sama da se hrani, onda je pocela opet da jede sada opet odbija kasice... ostaje samo da spremam nesto guscu kasicu pa neka jede rukama...user posted image user posted image

(odgovor članu eca89)
Direktna veza do poruke: 320
   RE: Dete odbija da jede
30.6.2016 12:08:49   
superm
Kod slabog apetita probajte Pikovit sirup. Odličan je. Može od 1. godine da se pije.

_____________________________

3 je moj srećan broj!!!

(odgovor članu Khaleesi)
Direktna veza do poruke: 321
   RE: Dete odbija da jede
30.6.2016 12:10:47   
Khaleesi
Beba ima tek devet meseci... mislim da zbog zuba nece da jede...user posted image

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 322
   RE: Dete odbija da jede
3.7.2016 18:27:44   
Mariya
Ja počinjem da ludim od mog deteta,ovog malog. Ona hoće da jede samo slatkouser posted image
Za doručak jede musli i to je prepolovila porciju! Za ručak hoće supu,ali samo sa malo belog mesa,krompir,karfiol,danas je htela šargarepu, inače ništa što ima boju. Samo ono što je žućkasto ili beličasto pa mogu da joj uvalim u supu.
Za večeru griz sa čokoladom. Ili hleb i pavlaku,jogurt.
Puding,čokoladice,kekse, eurokrem, bananice,sve slatko hoće. Neće sirovo povrće,ništa crveno,paradajz,višnje,trešnje,paprikaš,špagete,grašak user posted image neće sir tvrdi,beli,kiselo mleko.
Gotove kašice ni da pogleda,vrišti i viče em (ne) čim vidi teglicu.

(odgovor članu Khaleesi)
Direktna veza do poruke: 323
   RE: Dete odbija da jede
3.7.2016 18:40:57   
branki*
Mariya,moja me isto uglavnom zeza SA jelom.doduse,slatko joj NE dajem jer I NE kupujem,niti pravim,mada se nekako jos NE sekiram.ona lepo izgleda,aktivna je,PA sad,videcemo,sve se madam da CE se I to promenim,tj da CE lepse jesti.makarone uvek moze I should I hleb I pavlaku.sve drugo sto je jelа kuvano,sad slabo.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 324
   RE: Dete odbija da jede
3.7.2016 19:43:25   
Khaleesi
Takodje sveze nista, nikakve salate nece, samo kuvano u jeluuser posted image a slatko trazi stalno ali ne dobija

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







BUDUĆE VOĐE: 7 osobina prolećnih beba
Zima, proleće, leto ili jesen ... Da li znate da godišnje doba utiče na našu ličnost? Mnoga istraživanja pokazala su kak...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here