|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dete odbija da jede
11.4.2019 23:10:37   
emicaa
Meni je jednom ovde jedna starija teta rekla kad dijete nesto nece jede,recimo mrkvu da se svaki dan treba to treba naci na tanjiru.I svaki dan bar po zalogaj dva da pojede dok se ne navikne na taj ukus.Kod Dore je to upalilo

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 451
   RE: Dete odbija da jede
12.4.2019 6:15:02   
Misha i Ljisha
E emice ja to bas pricala.mojoj D da.mora vise puta probati istu hranu. Mislim ne mogu bas svaki Boziji dan da imam.na stolu i kupus i spanac i boraniju i grasak i td 😁


(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 452
   RE: Dete odbija da jede
12.4.2019 8:13:47   
Maslacak15
Ja ne jedem, pecenje, pihtije, cvarke, generalno se gadim masnoce Po mesu, od povrca ne jedem patlidzan, Papriiku U kuvanom stanju (Ni ajvar), karfiol, crveni kupus, sparglu, articoke itd itd. Sto bi terala dete da jede sto nece????  Sad im znam cake. I neznaci da moram da kuvam tri puta. Gledam da soremim sto CE najvise Nas da jede a Ako je nesto sto znam da nece a meni se jede nadjem neku brzu alt_ernativu da i njih podmirim taj dan i to je to. Vazno Mi je da se kalorijski i vitaminski podmire ih bilo cega...Ako nekad pojedu nesto nezdravo nije smak sveta. Obojica Su razvila istancan ukus i itekako znaju da prepoznaju dobre stvari. A razliciti Su vrlo .....


(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 453
   RE: Dete odbija da jede
12.4.2019 8:23:52   
Sanjica26 RR


IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

E emice ja to bas pricala.mojoj D da.mora vise puta probati istu hranu. Mislim ne mogu bas svaki Boziji dan da imam.na stolu i kupus i spanac i boraniju i grasak i td 😁





Mi smo se dogovorili sa T da samo proba. Ako joj se ne svidja neka ostavi. Nekad nastavi, nekad ne. Ne gnjavim je vise. Meni ona sada jede raznovrsno i sad kad nesto bas ne voli sta da se radi tako je. 



_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 454
   RE: Dete odbija da jede
12.4.2019 8:28:26   
bebilule
Maslacak, i slažem se i ne. Kad je dijete školarac i starije, pa kada ne voli nešto, mogu da razumijem. Ali kada ne voli pola stvari, e to bi bilo glupiranje - po meni. Uostalom, nešto voliš više, nešto manje, ali može se pojesti. Drugo, kako objasniti kada dijete do godinu, dvije jede sve, pa naprasno počne da odbija redom. Ja sam već rekla, mogu da poštujem jelo, dva, ali ne može baš redom da se izbjegava. Najčešće im mi sami poremetimo ishranu. Rano okuse začine, slatkiše, zatim čuju od vršnjaka, starije braće i sestara i krene foliranje. Ovdje mame imaju problem jer im djeca vrte tri jela, to jeste stresno. Ima očigledno djece koja bi gladovala cijeli dan. Ja sam primijetila da M mijenja pogled na hranu ako vidi mene da jedem, ako skuhamo nešto iz naše bašte, ako učestvuje u spremanju i sl. Uglavnom, za doručak i večeru ćemo lako, poješće se i nešto "nezdravo", nije u tome problem. Ali za ručak je najbolje i najlakše ako postigneš da se sjede, jede što ima i završi sa tim.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 455
   RE: Dete odbija da jede
12.4.2019 8:32:00   
bubulence
Maslacak slazem se sa tobom. Nikada nisam terala decu da jedu nesto sto im se ne dopada. Neces rucak? Uzmi parce hleba, pojedi i dovidjenja.

Moja mladja cerka, koja zapravo odlicno jede, retko kada mesa meso i povrce za rucak. Eventualno karfiol ili brokoli uz meso. Krompir, pirinac, ili nesto drugo retko kada. Jede ili meso ili povrce. I nikada je ne teram. Jedi sta hoces samo da nisi gladna... Prosle god je mesec dana jela meso i pavlaku. Sta mi tesko... Ispecem meso i evo jedi, 3x dnevno isto... I tako mesec dana... I onda samo jednom trazila grasak... 

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 456
   RE: Dete odbija da jede
12.4.2019 8:35:33   
bubulence
Bebi, pa dosadi, ili im se jednostavno vise ne jede. Ja sam jela uglavnom piletinu od mesa, evo sada vise od godinu dana je nisam stavila u usta, muka mi dok je spremam, jednostavno mi se smucilo... Tako i njima verovatno.

I iako imam dosta kg, mnoogooo stvari ne jedem...  Tako da ne mogu terati ni decu da sve vole. Mada, ponavljam, one odlicno jedu ali naidje im period da su probirljive i ja to poštujem 

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 457
   RE: Dete odbija da jede
12.4.2019 8:41:40   
Tiziana
Ja razumem mame koje imaju malu decu i njihovu da kazem frustraciju jer sam i ja prosla kroz to. jedno dete probirac ne volim crveno, ne volim zeleno, siiilno sam se sekirala,drugo jede sve, sve pa cak i luk iz tursije.

ja sam se nervirala najvise zbog zdravlja, onda sam okrenula plocu. neces. vazi. do vecere me ne pitaj ni za casu soka. sada jede sta skuvam. negoduje, ali pojede jer je gladan posto 6x nedeljno trenira. kraj price. rasprave vise nema. Trudimo se da jedu sto manje junk-u, makar sad dok jos mi to mozemo da kontrolisemo. sve ce to u nekom trenutku jesti,uopste ne zivim u zabludi da nece, ali za sada nema gaziranog, ponekad jedu smoki, cips,ali im to nikad nije uzina ili hrana za park. ja im pravim uzinu za skolu svaki dan, pare dobiju samo petkom da nesto kupe u pekarici u skoli. delom da nauce sa parama delom da ne budu oni jedini koji bas nikad nista ne kupe,a svi idu. uglavnom kupe neki sok, perecu ili slicno. 

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 458
   RE: Dete odbija da jede
12.4.2019 8:42:17   
emicaa
Maslacak stvarno ne jedes pecenje 😳

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 459
   RE: Dete odbija da jede
12.4.2019 8:46:52   
bebilule
Bubi, ja stvarno kuham i volim to. Počela sam često i večeru spremati, iako sam tvrdila da ćemo jesti najčešće šta ima ili šta ostane od ručka. user posted image Nije to neko kuhanje, već tipa projice, palačinci i sl. Ali oko ručka se neću natezati, ne interesuje me. Ima šta ima i neka se bar malo pojede. Nije stvar male probirljivosti, već je stvar odbijanja skoro svega redom i maltretiranja da im spremaš nešto drugo. Ne želim da pola života pohujem meso uz drugi ručak. To sam navela na prvu, jer sam svjedok da jedna mama svaki drugi dan MORA pohovati nešto svojim tinejdžerima. Imamo mi dan za grad i junk food, imamo dan sa puno slatkiša, svašta imamo. Ali oko ručka se natezati neću. Prosto sam takva. Poštujem mu samo taj pasulj. Doduše, on i ne pravi problem, jede sve. Ako pokuša da vrda, brzo se dogovorimo, nije to mučenje neko.

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 460
   RE: Dete odbija da jede
12.4.2019 8:53:53   
bubulence
Dobro, mozda ja i nisam merodavna jer kao sto kazem, moje odlicno jedu. Nekad im naidje ali brzo i prodje.

Evo, jutros obe pojele po parče proje i solju jogurta, Marija ce jos doruckovati i u vrticu, Ema ponela jabuku jer ima skracene časove i ti joj je dovoljno. Cim dodju kuci odmah sa vrata se jede neko voce, pa posle rucak, imamo pasulj, obe ga obozavaju, onda nesto slatko verovatno (gledam da je kolač koji sam pravila), i onda vecera nesto usput... Nekad je to musli, nekad podele tunjevinu, nekad samo solja jogurta ali ih ni ne teram jer preko dana lepo jedu. Mariji je sada obavezan paradajz, jede ga i uz musli... 

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 461
   RE: Dete odbija da jede
12.4.2019 8:55:24   
Misha i Ljisha
Jao zene moje. Pa D odrasla na salasu ona 4 godine nije dobila aman nista kupovno i sve domace iz baste i sa drveta. Pa je pocela da odbija sa godinu i po tonu hrane. Nema to veze ni sa cim. Kazem mi uvek ali uvek imamo povrce i salatu uz meso. Ne pada jpj na pamet da proba drugi prilog a od salate samo svezu papriku i krastavce jede. Znaci nije da nas ne vidi ili da vidi da mi jedemo dzank fud. Sa mnom je u basti od bebecih dana. Bere pomaze ali grasak pojede samo sirov. Kukuruz secerac isto sirov voli. Ja onda samo oljustim i dam joj. Ali je stvarno problem sto nece gro hrane. Ne moze da nece i kupus i boraniju i spanac i grasak. Ajd neces boraniju al onda jedi grasak. Neces kupus al bar jedj spanac. Kako da kazem nisam ja opterecena da mora sve. Ali ona ima takav osecaj gadjenja da je to neverovatno. Ona voli da je sve hrskavo i njoj je sva ta hrana ljigava.

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 462
   RE: Dete odbija da jede
12.4.2019 9:20:40   
Rosita
Ako posle nagovaranja i malo doskočica- ne teranja- počne da jede, čak kaže da je super, znači da je trebalo malo intervencije. Nije da ne voli, nego neće da proba. I u ovom poslu svako dete je različito...



_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 463
   RE: Dete odbija da jede
12.4.2019 9:22:43   
pari
Ma da,svi su razliciti...Ali imaju tu foru da nece ni da probaju nesto, a kazu da ne vole...I ja sam za to da probaju,makar to...Iako meni kad bi neko dao da probam ribu,ja bih rekla ne 😁

_____________________________

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 464
   RE: Dete odbija da jede
12.4.2019 9:29:02   
Sanjica26 RR


IZVORNA PORUKA: emicaa RR

Maslacak stvarno ne jedes pecenje 😳



Ni moj mm ne jede pecenje😋

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 465
   RE: Dete odbija da jede
12.4.2019 9:31:32   
pari
Ni ja ne jedem pecenje...nikad nisam...a i stosta jos...pasulj zbog stomaka, nista morsko,recno...paradajz...

_____________________________

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 466
   RE: Dete odbija da jede
12.4.2019 9:54:59   
Maslacak15
radi se samo o tome da ja ne mislim da prisila po pitanju jela ima smisla. Prosto mi je kontraintuitivno. Ja sam prosla tu ekstremnu fazu sa najstarijim sinom bas intenzivnu da nece da jede, od druge do trece godine je zveo skoro samo na pomfritu i grisinama ali sve to prodje. Isto ga nikad nisam kaznjavala i prisiljavala. Vremenom sam se trudila samo da ih ohrabrim da formiraju svoj ukus i da vole kvalitetnu hranu. Eto stariji je naprimer sam napredovao u zdravijem pravcu. Ne jede i ne konzumira uopste nikakve suhomestnate proizvode ni sunku ni virsle nista. A davala sam mu kad je bio mali ( u malim kolicinama). Gadi mu se. Ali zato voli decko stejk. Vole na primer obijica maslinovo ulje sa hlebom kao mali gumrani. Pa kad udjemo gladni a rucak jos nije gotov ja im stavim ekstra ulje i pobiberim i posolim ko u restoranu, francuski baguett i udri kao predjelo... To je definitivno zdravouser posted image . Sasvim mi je sve jedno da li ce svoje vitamine da dobije iz vocke A ili iz povrcke B.
Ja mislim da se u Srbiji preteruje sa proganjanjem dece sa jelom. Kao da ce da umru daleko bilo ako nisu pojeli supu. Ja smatram da je moj najveci upseh kao roditelja kad S ustane nedeljom i krene da gundja " zasto ja nemam dorucak, sta je ovo , dajte mi da jedem user posted image ". Znaci deca kad su gladna traze i ja onda postujem kad ga pitam da jede a on kaze ne mogu. Glupo mi je da kazem e sad sam ja smislila ima da se ruca tacno u tri i bas me briga sto ti nisi gladan. Ima da jedes. I to ono sto ja kazem jel to je na stolu.

Ne ne jedem pecenje ni prasece ni jagnjece ni najlepse na svetu user posted image . I sto je najgore moj otac me jos uvek pita, oces malo odlicno je, zasto neces user posted image . On jee i rekao da su deca naopaka na mene.


p.s. To sa probanjem pokusavam nekad i ja da insistiram ali samo do mere da nagovaram. Probaj samo jedan zalogaj. Jer se desi nekad da stvarno misle da ne vole pa im se svidi kad krenu da jedu. Ali ako probaju zalogaj i kaze ne necu, to onda postujem.

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 12.4.2019 9:58:38 >

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 467
   RE: Dete odbija da jede
12.4.2019 10:05:23   
bebilule
Daleko bilo da neko proganja djecu za jelo. Bar ja ne radim to. Ne vidim nesto da geografski momenat to odredjuje. Kod mene ne mora jesti rucak ako nije gladan (sto je rijetkost), ali mu necu stajati u kuhinji i spremati dodatno jelo jer ne jede skoro nista. Ne moze da se ne jede pola jela. Kazem opet, postovacu jedno do dva. 


(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 468
   RE: Dete odbija da jede
12.4.2019 10:06:23   
bebilule
I da, ja obozavam pecenje. Pitao M vaspitacicu da mu za rucak bude prase, tada ce kao rucati tamo. :) 


(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 469
   RE: Dete odbija da jede
12.4.2019 10:46:05   
Rosita
Maslačak, to je zato što se kod vas ne vadi krv pa ti niko u periodu grisina nijevrekao mora više mesa😂. Moram malo ❤. Svaka tebi čast na istrajnosti i toleranciji! U pravu si za Srbiju, uopšte uzevši.



_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 470
   RE: Dete odbija da jede
12.4.2019 11:04:20   
Misha i Ljisha
Meni se meso zgadilo. Mi meso obavezno svaki dan. D je mesozder. Ni ovaj mali nije bolji. Bas voli meso. Kad dobije bez mesa obrok slabo mu ide.

Ja resenja nemam za moju D osim eto da je sad stalno teramo da proba. Probali smo dogovorom ne ide prkrsi dogovor pa onda kazne i ostalo. E sad je pod moranjem proba. Trubim godinama kako je nekukturko ne probati kad se baka potrudila ona nista. Ne dotice je. Sad je pretnja i kazna u opticaju i mora. Bas me briga nek se gadi. Ovo je vise prevrsilo svako meru

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 471
   RE: Dete odbija da jede
12.4.2019 13:03:46   
lesli
 Ja sam kao dete bila “izbirac” i slabo jela, ali kod mojih roditelja nije palilo ono “necu to da jedem”. Ima sto ima i to se jede, a izmedju naravno nema grickalica i slatkisa. Kroz odrastanje je bilo raznih faza - ne volim paradazj, ne volim supu itd.. Danas prakticno sve jedem od hrane. Ne volim jedino beli luk. Tezak mi je i ne svidja mi se ukus (a i miris je koma). Iznutrice isto ne jedem (mada i tu jedem nesto - bubac iz supe ili telecu dzigericu npr.), ali to za iznutrice je vise stvar navike rekla bih. Mm voli i takve stvari jer se to kod njih jelo. Moji nisu bas fanovi toga.Sad ima nekih stvari koje bas i ne volim, ali mogu da jedem i ima stvari koje volim manje ili vise. 
Sad kako imamo dete nervira me kada spremim rucak i neko je drugi hrani i kada trpaju u nju a ona se buni. Ona nije izbirac i jede lepo i tim pre sizim kada pokusavaju da uguraju u nju sve sto sam spremila, a svaki put napomenem da ne mora da pojede sve. Kazem koliko ocekujem da pojede, ali to ne znaci da mora toliko. Jedno je moje ocekivanje, a drugo koliko je ona stvarno gladna i koliko joj se to sto ima svidja.
Ispisah dosta, ali poenta je da mislim da i kod izbiraca i necejeda to sve pre ili kasnije legne na svoje mesto. Tek kada malo odrastu shvatice vrednosti prave, domace hrane. Mislim da je na vama da ih ne gurate previse i da ih usmeravate koliko je u vasoj moci. Ja ne bih mogla da teram dete da jede nesto i da place ili povraca. Ali onda nema niceg drugog, kad ogladni jesce ono sto mu se ponudi. Dodvoravanje mi je ok dok su jako mali jer tada ucene, razgovori i sl. ne pomazu


(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 472
   RE: Dete odbija da jede
12.4.2019 13:48:09   
Maslacak15
ja imam takav utisak iz moje neposredne okoline ( se sad zbog bilo koga sa RR) da su srbi opsednucti jelom kad su mala deca u pitanju. I kad sam u beogradu ogromna je razlika u odnosu na to sta ovde vidjam. Daleko od toga da su Nemci savrseni niti ja odovrabavm sve njihove metode u vaspitavanju ali tu imaju definitivno drugaciji stav. Sigurno da ima izuzetaka, Ali generalno se ide za decom i nutkaju se i roditelji "pate" sto im dete nije jelo. Moj rodjeni otac koji je relativno opusten lik, je meni i muzu zamerao da smo "previse opusteni" sto kuliramo dok su decaci bili u tim fazama da slabo jedu. Ali ja da reziram price ko moja kuma da prisiljavam dete da sedi za stolom i jede kuvano, a mala ima nagon za povracanjem ( sigurno jel se inati) - meni je to glupo. I onda danas kao rezultat sa 6 godina ima 30+ kila i jasan visak. I znam i druge primere.... Moja kuma sigurno ne misli da to ima veze jejdno s drugim , nego eto "krupne je gradje". I tako. Svako radi sta misli da je najbolje svakako. Ali ja ostajem po tom pitanju hipster: na deci je da odluce oce li nesto jesti ili neuser posted image

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 473
   RE: Dete odbija da jede
12.4.2019 13:56:30   
Misha i Ljisha
Ja iz okoline mogu da primetim da deca koja jefu virsle i pastete jedu sve odreda. I kupus i pasulj i svo voce. Ovaj jedan.malac rucka lepo u vrticu. Pokupim ga ja sa D iz vrtica jos me pita Ljiljo sta cemo ruckati. Ruca sa nama a njegova mama opustencija pravi rucak tamo negde oko 5 i opet ruca. Dorucak grickaju ne zna se reda nigde a sva trojica jedu kao privaljeni. Kod mene nema izmedju zna se dorucam uzina rucak uzina vecera. Uzina je jedino fleksibilna u smislu hoces sad jabuku i sl to nemamo tajming. A ne idem okolo i ne nutkam i ne trcim s tanjirom vec se sedi za stolom. I nikad ne trazim da pojede sve iz tanjira ali bude pogadjanja ajd jos dve kasike il ajd bar pojedi svu salatu ili popij jogurt do kraja. Toga bude

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 474
   RE: Dete odbija da jede
12.4.2019 14:35:37   
Ana RR
Maslačak, nisi ti videla mog devera koji živi u Ca... do skoro, dok se ćerka nije odselila hiljade km dalje na koledž, on joj je sipao hranu u tanjir (a da se razumemo, oni ne jedu iz malih tanjira već iz velikih plitkih koje on napuni koliko god može) i onda joj ne da da ustane dok sve ne pojede. Pritom je ona sklona gojenja, na majku, i imala je celulit i salo već kao devojčica. Sina je terao da jede dok se ovaj ne ispovraća, a onda kada se ispovraća onda mora da se vrati za sto i nastavi jelo. Bolest bre.

Ja se ne uzbuđujem previše jer sam i ja bila takva, ako ne i gora. Ali mm to nervira user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Nema jače sile na svetu od majke koja bran...
Njega nećeš tući, ni u pojam ni u naletu besa i nemoći. Moraćeš prvo preko mene, a ne dao ti Bog da se nađeš na putu maj...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here