|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
5.3.2015 13:32:46   
acalukic
Uf unuci su mi sad u toj fazi, trudim se da ne resavam njihove sukobe vec da ih samo razdvojim

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 76
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
27.5.2015 22:48:21   
martan
joj nasa cura pocela da cupa i grebe sve redom ima 2.5 ne znamo sta s njom da radimouser posted image

(odgovor članu acalukic)
Direktna veza do poruke: 77
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
29.8.2015 22:22:07   
Sanjalicaaa
Moje dete je počelo da preteruje sa čitanjem. Nas ne čupa, samo decu. Kada mu uzvratim ne reaguje, pljeskanje po ruci i guzi isto ne pali. Pričam, grdim, ali sve džaba. Sramota nas je više i žao mi je da neko dete plače zbog njega, a to je često ovih dana

_____________________________

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

(odgovor članu martan)
Direktna veza do poruke: 78
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
29.8.2015 23:04:25   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: mali_mis

A. voli da me ugrize, ruka, noga, rame...nema veze koji deo tela, i onda pocne da se smeje. Ali sto to zaboli, i sto mi ostane trag. Uglavnom mene grize, samo je jednom ujeo babu za ruku, i tatu za nozni palac user posted image user posted image



I moje dete voli da ujede, tj. u poslednje vreme je smanjio, ali pre jedno mesec dva user posted image
I obično za stopalo, samo osetim bol, neočekivani user posted image Jednom me ćopio za unutrašnju stranu nadlaktice, ala to boliiii, stajala mi modrica 10 dana.

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 79
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
30.8.2015 17:14:32   
Klarita
Nikolaju se desilo par puta kad se razbesni da ujede mene, mm ili Klaru. To je u situacijama kada ga unosimo u kucu ili iznosimo iz kade, a klaru recimo kad ga drzi i ne dozvoljava da se popne negdeuser posted image Meni jako to smeta inace, tako da sam svaki put burno reagovala pljuskomuser posted image i u zadnje vreme ne radi to...meni ne, a ni klara se ne zali. Jednom je ujeo za grudi dok se tako borila sa njim da se ne popne na stolicu i bilo joj je jako crveno i plakalaje...ispljuskala sam ga samo tako, a nju sam tesila sat vremena, bas mi je bilo zao.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 80
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
11.11.2015 17:41:36   
eca89
Moja A.ujeda, ali momački baš ugrize, onda se nakon toga smije, kad ja nju kao malo, ona se smije. Sva sam izgrižena i plava.

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 81
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
11.11.2015 22:40:35   
emicaa
Ja T rekla nakon što me par puta ugrizla i udarila kad ona nekog ugrize ja ću ugrist nju,kad ona udari ja ću udarit nju.Jednom me posle tog gricnula ja vratila(ne prejako ali dovoljno) i nije više posle toga.Ali ona sada dosta toga razumije kad joj govorim.

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu eca89)
Direktna veza do poruke: 82
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
11.11.2015 22:51:06   
Mariya
I mene H ugrize ponekad ali to je najčešće kada joj rastu zubi, pa grize sve što stigne.

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 83
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
9.2.2016 22:45:19   
lenna92
Zeneee pomagajte,naime imam devojcicu 19 meseci. Obozava da je u centru paznje,i uvek kad joj nesto nije po volji,ona prvog ko joj je blizu,cupne ili udari,stipne. Nebitno dal sam to ja,tata,baba..Pocela je i decu da cupa za kosu kad god joj nesto zasmeta ili kad je nervozna (posto je muce zubici) objasnjavam joj da to boli i da to rade samo nevaljala deca,cak sam je par puta lupila malo po guzi ali ona to iskulira i posle opet. Ne znam sta vise da radim kako da se postavim,da ona skapira da ne sme to da radi. Osexam da neke majke misle da sam je zapustila i da ne vodim racuna o njoj.. :/ a toliko se mucim da joj dokazem da to nije dobro sto radi ... pomagajte dajte mi neki savet

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 84
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
13.9.2016 17:04:30   
choopa choops
tU SMO user posted image

Godinu i po dana i počelo je. Sad je hvata neka histerija, koju ignorišem, npr. nešto joj nije po volji i uzme i zafrljači neku stvar iz sve snage. To ignoriše, jer tačno vidim da čeka moju reakciju, odnosno da privlači pažnju. A počela je da se udara, nekoliko puta me kao udarila/uštinula iz sve snage i evo sam joj upravo vratila pomalo. Naravno rasplakala se odmah, a vidjećemo šta će dalje.

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu lenna92)
Direktna veza do poruke: 85
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
14.9.2016 8:11:22   
IvanaSK RR
I ja sam kao choopa radila sa sinom. Uglavnom ga ignorisala i kad me cupne ili stipne uradim i ja to njemu, zaplace pa mu onda objasnjavam da je tako i meni kad on to uradi...
Sreca kod nas nije to mnogo trajalo.

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 86
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
25.12.2016 23:36:33   
Nastasja
Ja sam zaista šokirana savetima da detetu treba "vraćati" ugrize. Najiskrenje šokirana! To je vrlo štetan savet. Znate li zašto? Vi time svoje dete niste naučili da nije u redu da bude agresivno, naprotiv, dali ste mu primer. Na koga će se ugledati ako ne na svoje roditelje!? Deca nisu bezobrazna, manipulativna, ne rade to jer, eto, baš nemaju druga posla nego vas da povređuju, nego jer im rastu zubi, frustrirani su, umorni, ne znaju kako da iskažu veselje, žele da ispitaju granice, itd, razloga može biti mnogo. Jedino što naučite dete jeste da ste u stanju da ga povredite, i to je sve. Niste ga naučili da nije u redu da grize. Neka će deca onda modifikovati ponašanje (prestaće da vas grizu) , a neka i neće. Zavisi od temperamenta i krajnje je individualno. Ako vam je cilj kratkoročni, a vi grizite, možda upali. Na agresiju, agresijom. No, vidim da mnogima nije uspelo. Ima toliko literature o vaspitavanju i odgoju deteta na tržištu, na internetu, u biblioteci. Istražite, čitajte, i roditeljstvo se uči. Moj sin ima 11 meseci i grize. Mene, tatu, baku i dedu. Nemojte pozitivno potkrepljivati ujedanje. Nemojte se smejati kad dete nekog ugrize. Važno je da svi članovi porodice imaju istu reakciju: ne možete vi da kažnjavate, a bake i deke da puštaju da ih dete grize, jer ono to voli. Zbunjujuće je. Detetu jasno, glasno i strogo reći "Ne!" kada ugrize ili počupa. Dakle: "Nemoj da me grizeš, boli me. Ne smeš to da radiš!" Dete spustite i gledajte ga u oči. Budite ozbiljni i strogi. Budite dosledni. Uvek isto reagujte. Pokažite detetu kako želite da vas dodiruje i mazi. Vaše dete je fascinirano vašom kosom, licem, očima... U redu je da istražuje. Ali, ne sme da vas povređuje. Eto, to treba da ga naučite. Dete možda u početku neće razumeti sadržaj, ali ton će odlično shvatiti. A deca brzo uče. Budite uporni i istrajni.

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 87
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
26.12.2016 6:38:52   
emicaa
Nastasija svako zna svoje,meni sigurno nece knjiga govoriti kako da odgajam svoje dijete.Radim onako kako JA mislim da je najbolje

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu Nastasja)
Direktna veza do poruke: 88
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
26.12.2016 7:32:53   
Nastasja
Apsolutno stoji da mame uglavnom rade onako kako misle da treba i kako je najbolje za svoje dete. Tu nema diskusije. Ali, to ne znači da su uvek u pravu i da zaista znaju najbolje. I to je normalno. Samo zato što sam rodila dete, ne znači da automatski treba da znam kako da budem savršena majka. Ne mislim da sam popila svu pamet ovog sveta, nemam nikakav problem sa majčinskom sujetom, a knjige volim i rado ih čitam. Mnogo se više pažnje posvećuje emotivnom, psihološkom i socijalnom razvoju deteta poslednjih decenija i to se i te kako vidi u rastućem obimu literature o odgoju dece na tržištu, otvaranju škola roditeljstva, itd. Uvek bih radije konsultovala knjigu koju potpisuje stručnjak iz oblasti pedijatrije, pedagogije ili psihologije (na njihova vrata biste i pokucali kad vam dete ima neki problem i tražili pomoć), nego grizla, čupala, štipala i na druge načine povređivala svoje dete samo zato jer je nekome na forumu upalilo. Dobro roditeljstvo znači učenje, istraživanje, posmatranje i upoznavanje deteta i prilagođavanje svega toga njemu kao individui. Da sumiram: saglasna sam da će svako raditi kako misli da je najbolje, ali nemojte deliti štetne savete, pitajte bilo kog psihologa da li preporučuje da na agresiju odgovarate agresijom, baš me zanima sta će vam reći.

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 89
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
26.12.2016 9:17:28   
IvanaSK RR
Moje dete uopšte nije agresivno.
Svi smo različiti i različito reagujemo na neke stvari, tako i deca.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Nastasja)
Direktna veza do poruke: 90
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
26.12.2016 10:46:25   
Sanjalicaaa

IZVORNA PORUKA: Nastasja
Detetu jasno, glasno i strogo reći "Ne!" kada ugrize ili počupa. Dakle: "Nemoj da me grizeš, boli me. Ne smeš to da radiš!" Dete spustite i gledajte ga u oči. Budite ozbiljni i strogi.


Nikada ovako nije naucio lekciju. To rade deca u periodu oko godinu i po. Verujem da njima "boli me" ne znaci nista.
To je faza, prodje, samo treba biti strpljiv i izdrzati.


_____________________________

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

(odgovor članu Nastasja)
Direktna veza do poruke: 91
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
26.12.2016 11:09:34   
suzi kju

IZVORNA PORUKA: Sanjalicaaa


IZVORNA PORUKA: Nastasja
Detetu jasno, glasno i strogo reći "Ne!" kada ugrize ili počupa. Dakle: "Nemoj da me grizeš, boli me. Ne smeš to da radiš!" Dete spustite i gledajte ga u oči. Budite ozbiljni i strogi.


Nikada ovako nije naucio lekciju. To rade deca u periodu oko godinu i po. Verujem da njima "boli me" ne znaci nista.
To je faza, prodje, samo treba biti strpljiv i izdrzati.


Ma ne znam kako da viknem to "NE"ništa, koliko god bila ozbiljna- ništa.
Jesu one jos male ali je E počela da zadirkuje A.
Svaku bi igračku da joj uzme. A stegne jako tu igračku. E pridje pa bi da je ugrize,ili krene glavom da je udara.
Ne znam sta da radim, ali ta strogoća i "NE"ne pomažu uopšte.

(odgovor članu Sanjalicaaa)
Direktna veza do poruke: 92
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
26.12.2016 11:46:00   
Maraj
Suzi , svi blizanci su takvi. Koliko se vole , toliko se zadirkuju. I uvek je jadan taj koji uvek zadirkuje il otima stvrai ovom drugom.
Sto se tog NE tice. Ja L toliko ponavljam to NE da i on samo ide i vice NE NE. I tacno zna , za sta mu kazem NE. Npr gura prste u steker i on sam sebi kaze NE. Pa dira kablove i vice NE. Dakle on je naucio gde se govori to NE , ali smisao te reci , nije naucio , cim i dalje radi sve to.
E sad , posto sam ja radila u jednom Zavodu. Moj tadasnji mentor (inace logoped) , savetovao je roditelje , da kada ih deca ugrizu , vrate deci istommerom , da bi shvatili sta je to bol. Dakle da osete kako to boli. Ja na mom L nisam to primenjivala. On mene zna da unede kada mu rastu zubi. Ovako ne ujeda.

(odgovor članu suzi kju)
Direktna veza do poruke: 93
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
15.6.2017 0:46:19   
Sanjalicaaa
iku je pre 14 dana ujela neka devojčica u vrtiću. Još uvek mu nije skroz prošlo. I dalje se vidi blaga modrica.
Ugriz je bio baš strašan, ja ga nisam vodila lekaru, računam nema potrebe. Valjda nisam pogrešila s obzirom da još uvek nije prošlo.

_____________________________

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 94
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
15.6.2017 6:24:54   
vocicana
Sanjalice, nisi, ako nije prokrvarilo, nista proci ce, nego ga je zubima stisla kao da je htela da mu parce koze otkine. Uh, strasno.
Moje dete cupa samo mene, dodiruje mi kosu i tako zaspi, ali ovako me je juce ujeo za butinu, od ljubavi, ali boli. Uzmem ga u narucje, pa me pogleda u oci, pa otvori usta, bradu bi mi otkinuo. user posted image nedostajem mu mnogo, nisam ocekivala da ce se ovako vezati za mene.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu Sanjalicaaa)
Direktna veza do poruke: 95
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
15.6.2017 7:29:05   
Sanjica26 RR
Kod nas se tako ljubav nije iskazivalauser posted image Kakvo grizenje. I ako bi krenule nema tome dozvoljavanja. Mada, nikad nikoga nisu ugrizle, pocupale i slicno.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 96
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
15.6.2017 8:28:57   
IvanaSK RR
Sanjalice, nisi pogrešila, bice on dobro, dusa mala.
Ni kod nas nema takvog izjavljivanja ljubavi user posted image Sin me nikad nije ugrizao. Maca jeste par puta, na primer, juce dok sam je drzala u narucju i dok je plakala, ugrizla me za rame. Shvatam da je zbog zubica, ali joj svaki put kazem ne, ne... A nocu me cupa, ili dok se uspavljuje, ali ne radi namerno, mislim, a i tada mi je kosa pustena pa joj je zanimljivo, valjda.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 97
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
5.7.2017 19:24:11   
Dragce86
Ja mislim da je bebanama zanimljiva kosa i da nisu svesne ako cupaju da to mame boli :) Ova moja obozava moju kosu, jedva se izborim da pobegnem :D

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 98
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
5.7.2017 19:35:17   
krin 40
Ja tih briga nemam

_____________________________

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu Dragce86)
Direktna veza do poruke: 99
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
5.7.2017 19:57:36   
mali_mis
voci, razumem te user posted image
A. je prosle godine, tako iskazivao ljubav. Cim ga vidim da zine, i da ide prema meni, znam sta mi se sprema user posted image
Sad je opet poceo, ali ga sad nateram da ujede sam sebe, da vidi kako je to fino.

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
Prepucijum - šta roditelji dečaka treba da...
Gotovo svi dečaci su rođeni sa uskim prepucijumom koji je spojen s glavićem. To je normalno fiziološko stanje i nije raz...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here