RE: bolovi u stomaku (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj



Poruka


Verus -> RE: bolovi u stomaku (13.10.2011 15:02:51)

Cuvaj se koliko god mozes....i ja dizem Helenu, ako sam sama, kad nisam uvek mm to radi, iz auta, u kadu i van i sl.  A sada je pustam da ide sama uz stepenice a ja sam odmah iza nje.  Lakse mi jbg...Nekad me pred kraj dana bas boli stomak i sigurna sam da su blage kontrakcije od umora...




goda -> RE: bolovi u stomaku (13.10.2011 23:29:41)

Svaki dan kasno popodne osecam težinu u stomaku i mehanički nesvesno uhvatim sebe kako pridržavam stomak,cini mi se da mi je tako lakše. Ne mogu da ležim nonstop moram oko Ane da sam aktivna,iako ugrabim svaku priliku da prilegnem i tada se osecam malo bolje.
Jaoš sam primetila u zadnjih 5 dana bebac je hiperaktivan cini mi se da nikako ne spava stalno me udara udara i nekad i ja bih zaspala emam obaveza pogotovo kada Ana spava ali ne mogu od udaraca. Veceras nešto razmišljam treba li to da bude tako i ako ne smanji malo otici cu doktoru.
Možda se ja zabavim i ne primetim kakda se ucuti a cim se umirim počne sa kuckanjem i okretanjem naročito nisko,udara me u bešiku cini mi se ako ne odem da se ispraznim sledeci put kada me udrai upiskicu se.
Kako kod vas da li se još neko oseca ovako kada se bebac jako vrti? Naravno i ja osecam da samu morna uvece i možda zbog umora i osecam taj osecaj težine u stomaku tj u dnu stomaka kao pritisak.




Nanet -> RE: bolovi u stomaku (15.10.2011 11:35:36)

Goda, i meni se slično dešava, naročito uveče kada se smirim, mada zna i preko dana, stomak počne da se steže i imam taj osećaj jakog pritiska u dnu stomaka.
Možda bi bilo dobro da se javiš doktoru. Ja sam zbog toga dobila terapiju utrogestanom i preporučeno mi je mirovajne.




goda -> RE: bolovi u stomaku (16.10.2011 14:05:42)

Vec koristim utrogestan i rekao je da idem do 36 nedelje tako,tada ce ga ukinuti.
Nekada se osecam toliko neprijatno i nisam u stanju ni do kupatila otici,trudim se da ležim koliko je to god moguce,nemam nekih preteranih ni obaveza,napraviti sta za jelo,pospremiti po kuci ukljuciti masinu za ves i sl.suprug odradi veliku vecinu pa mi je mnogo lakše (tipa usisa,iznese veš,pokupi igracke i sl.)




crazymama -> RE: bolovi u stomaku (17.10.2011 16:07:03)

ja sam sada 13.nedelja i od juce me boli stomak kao sasvim blagi mentrualni bolovi, jel to normalno?




New Mom -> RE: bolovi u stomaku (17.10.2011 16:09:15)

Nijedan bol nije normalan. Ali takvi se često dešavaju što zbog širenja materic, što možda zbog preforsiranja... Kad god to osetiš, probaj što više da odmoriš.




Verus -> RE: bolovi u stomaku (17.10.2011 18:46:59)

goda: i mene suta nisko, nogice su mu dole tako da tu i osetim udarce, i bas tako, upiskicu se nekada koliko zvekne...pokusaj sa pojasem za trudnice dok se kreces po kuci PUNO pomaze, puno.  Volela bih da sam ga koristila i prvi put. 

crazy mama: ja sam imala te menstruacione bolove pa do neke 15te nedelje, tu negde. Moze biti od sirenja materice, iako sam i citala da neke zene imaju te bolove u pocetku trudnoce u vreme kada bi inace dobile M.  Ako te zabrinjava ili je jace, idi lepo do dr. to je uvek "bezbedna" varijanta.




crazymama -> RE: bolovi u stomaku (17.10.2011 19:05:00)

e, pa taman mi je sad neki termin kada bih trebala da dobijem, i meni je to palo na pamet... pitacu dr!




galebica -> RE: bolovi u stomaku (18.10.2011 15:13:01)

Evo i mene sa bolovima.zanima me da li je neka od vas imala/ima, bolove pri pokretu? recimo, kada se ja krecem, boli, kad lezim pa se pokusam okrenuti, boli takodjer. Kad stojim i lagano se krecem, nema bolova dok se ne sagnem ili recimo ne okrenem nekako, ili kad lijezem, pa sjedam, ama u skoro svakoj promjeni pokreta, mene boli, i to kao da me nesto koci,  zulja, ne znam opisati. Dok lezim u nekom polozaju koji nadjem, prestane ali cim taj polozaj promijenim i dok ne nadjem neki drugi...opet boli. Nema iscjetka za sada, od poctka nam je dijagnoza prijeteceg polozaja.
Bolovi su nezavisno od vremenskog perioda, dakle zavise iskljucivo od kretanja. Nekad ne boli skoro nikako( to je bilo prosl esedmice), pa sam se malo i opustila te pridigla iz kreveta, ali ovo sad me opet vratilo unutra.
Da, naglasicu i da je ovo period kad imam obicno mjesecnicu( 15.6. je bila zadnja), i da sam i ranije u tom periodu imal nesto jace bolove ali se poklapalo sa pregledom na UZ-u, gdje je bilo sve u redu uprkos bolovima.

kontrolu imam u ponedjeljak.

Ima li koja slucajno slicno iskustvo, da ne furam doktoru bezveze ako je stvar samo u mirovanju. Evo, osjecala sam blagi bol u ovom polozaju dok tipkam, pa je nesto "kucnulo" iznutra i bol je nestala. Ali pokusavalm s pomjeranjem, opet se vraca na sam pokusaj ustajanja( kad ustanem ne boli, hmmm, sad pipam, blago boli na dodir).
zaboravih napisati, u 18-tom tjednu smo.




Snelle -> RE: bolovi u stomaku (18.10.2011 15:43:03)

Bolovi su na neki način normalna "posledica" trudnoće, jer se materica širi, beba može da pritisne određeni nerv što može da uzrokuje te bolove.... Ja sam u trudnoći imala čitav niz različitih vrsta bolova, više se ni ne sećam kako me je sve boleo stomak. Doduše, ja sam imala kontrakcije i bila na održavanju trudnoće, mada i one koji su imale sasvim normalnu trudnoću su imale bolove, što možeš i da pročitaš baš na ovoj temi. Pitanje je kada si bila na poslednjem pregledu kod lekara, kakav ti je tok trudnoće bio do sada itd. Niko ti od nas ne može sa sigurnošću reći da su tvoji bolovi ok i da nemaš razloga za brigu, nažalost, to ti mora reći tvoj ginekolog. Ono što je moj savet - ako imaš i najmanju brigu i nedoumicu oko trudnoće bolje je da o tome pričaš sa svojim lekarom. Saznanje da je sve u redu i da je beba dobro je neprocenjivo.
I da, dobrodošla na RR [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




galebica -> RE: bolovi u stomaku (18.10.2011 16:02:31)

Eh,  hvala za dobrodoslicu, kako sam kulturna da sam i pozdravila kako treba , u strahu, ne zamjerite[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]  Tek sam se bila probudila i otisla do wc-a( kad se probudim i ustanem, tad su bolovi posebno jaki), i onda me maznula panika.
Ovako, krvarila sma od pocetka, blago krvarenje je to bilo ali ipak sam dobila utrogestan, progesteron depo, strogo mirovanje, plus dijagnozu prijeteceg pobacaja( huh, rekla sam blago krvarenje?da, blago je bilo zaista ali sam imala ranije dva spontana u ranom periodu). I bolovi su bili prisutni, ali ne ovako jaki, nego onako, nesto se desavalo i bila sam svjesna toga.
A sada jesu malo jaci nego obicno, ali umiruje me cinjenica da prestaju cim se namjestim u odgovarajuci polozaj( da nesto nije bas kako treba, valjda bi boljelo non - stop??).
Inace, jesma od onih sto imaju 35, i vjerovatno se slabije rastezem( o da, koliko puta sam se zapitala kako zaboga zene rade i to fizicke poslove, bas kad su trudne).
Evo, da se pomaknem, bole trbusni misici...hmmm, povracala sam ovih dana, sinoc posebno jako, mozda sam ipak zahrdjala pa bole trbusni misici?? I sve oko njih naravno...mirujem, mirujem, magnezij direkt 300 pijem, utrogestan, neke vitamine, masu sokova koje mi MM cijedi i nemilice me tjera da ih pijem( pocela sma povracati bas otkad ih pijem[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] ).
Ne radim nista, osim sto sam eto malo vise kretanja imala proteklih dana...ocito nisam trebala, posto zivim na trecem spratu...i jesam, ovaj, imala odnos, nakon kog me je pocelo malcice boljeti. Hmmm, to stezanje maternice pri....samom cinu, bilo je malo bolno...ako razumijete sta mislim reci.




crazymama -> RE: bolovi u stomaku (18.10.2011 17:52:07)

galebice, ne znam koja si nedelja, ali meni je dr zabranio odnose u prvih nekoliko nedelja, jer sam ranije imala pobacaj, pa za svaki slucaj... ako si na pocetku, bolje izbegavaj odnose do 3.meseca...




crazymama -> RE: bolovi u stomaku (18.10.2011 17:53:14)

IZVORNA PORUKA: crazymama

galebice, ne znam koja si nedelja, ali meni je dr zabranio odnose u prvih nekoliko nedelja, jer sam ranije imala pobacaj, pa za svaki slucaj... ako si na pocetku, bolje izbegavaj odnose do 3.meseca...


p.s.
sad videh da si 15.06. imala poslednji ciklus, znaci da si vise od 4 meseca trudna... ne znam, mislim da je najbolje da mirujes... da ne izazivas djavola :)




New Mom -> RE: bolovi u stomaku (18.10.2011 18:52:38)

Galebice, dobrodošla![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Nikad ne smatraj da su bolovi OK.
Vidiš da i sama sve znaš - preforsirala si se, pri odnosu takođe može doći do stezanja materice, a ako već imaš Th za kontrakcije i naređeno strogo mirovanje, onda, zarad sebe i bebe, daj sve od sebe da to ispoštuješ. Pogotovo što navodiš prethodne pobačaje.
I pitanje. Imaš li još krvarenje? Jer ako imaš, nema čekanja, pravac kod dr!




galebica -> RE: bolovi u stomaku (19.10.2011 8:06:55)

A naravno, mislila sma da je sve proslo i eto, da malo "probam", hihihih, jer zaista je neko vrijeme bilo bolje.
Krvarenje nisma imala nakon tog u cetvrtoj sedmici, ali sam bila strogo, strogo disciplinovana...znala sma gladovati skoro po cijeli dan, jer nisam htjela ustati iz kreveta do kuhinje, dok muz ne dodje. Sad sam se ponovo stacionirala u krevet, krvarenja nema, zato i ne idem doktoru prije kontrole( jednom sam otisla radi bolova ranije, pa me pregledala doktorica vaginalno, zato se plasim).
Iscjetka takodjer nema, mozda malo bistrog ali sasvim malo, onako kako kazu da je normalno.
Sad su bolovi nesto manji, jutros mi je utroba bila negdje pored kicme, cini mi se, pa se "prebacila na lijevu stranu", kako sma se okrenula...sad mislim da se konacno vratilo sve gdje treba, jer boli na "parom" mjestu, ali naravno ne prejako...samo ako se pocnem kretatiili ne daj Boze naprezati, sto izbjegavam.

18-ta je sedmica, zato kontrola i jeste iduce, valjda dok bude 19, da vide kako to sve ide...a mirujem, zasad jedino to mogu, tjesi me sto bolovi ipak nisu toliko jaki da bih morala uzeti bilo sta da ih umiri, i sto se ne javljaju sami od sebe vec zavisno od polozaja....idemo da vidimo, trudicemo se cekati ponedjeljak...aBd.




zeci -> RE: bolovi u stomaku (19.10.2011 13:48:53)

kad cujem neku od zena koje kazu " U trudnoci nesme nista da boli i sve ide savrseno glatko", kosa mi se digne na glavi, meni je prva trudnoca i od pocetka imam neke razne bolove i bolice...sto samo znaci da nismo sve iste, nekom prodje glatko, neko se malo muci, a neko jadan napati...

Evo i mog pitanjca, cisto dok ne odem dr da vidim sta mi vi kazete i kakva su vasa iskustva, pre mesec dana su mi poceli bolovi nisko, poput pritiska, zgrcenosti stomaka,obicno ako se preforsiram, dr mi je dao pertususten pola teblete na sest sati, sto je neka preventivna doza za sprecavanje kontrakcija, bolova nije bilo, pa se opet pojavili pa postali jos jaci, povecao mi dozu na celu tabletu na sest sati i rekao da ako sad ne prestanu to onda nisu bolovi od materice [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] , nedelju dana mi bilo ok, sad pocelo ponovo i jos plus svako jutro kad se probudim ujutru u krevetu oset_im sevajuce bolove kao kad imate dijareju pa pre nego sto protera, juce su mi ti bolovi bili ceo dan ali ne nonstop nego se pojave ponekad, stolica mi je ok, ni zatvor ni dijareja. pa se sad ja pitam ako to nije od materice, sta moze biti?
Urin mi je sada u redu




Olga75 -> RE: bolovi u stomaku (19.10.2011 13:52:12)

meni to lici na kontrakcije [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
najbolje bi bilo sto pre kod dr da vidi kako stoji grlic a do tada ja bih preporucila mirovanje za svaki slucaj




zeci -> RE: bolovi u stomaku (19.10.2011 14:00:48)

olga,
i meni to lici na kontrakcije, ali dr tvrdi da je grlic svo vreme skroz ok, i da sa tim lekom (pertusisten) treba da nestanu svi bolovi a ne da se jos povecaju [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Olga75 -> RE: bolovi u stomaku (19.10.2011 14:06:25)

ne bih da te plasim ali mislim da uzimanje partusist ili giniprala ne moze da spreci kontrakcije , ja sa uzimala ginipral na 4 sata i bez obzita na njega imala sam bezbolne kontrakcije koje su me otvarale , mada je moja beba bila jako nisko
vazno je da grlic nije razmeksan i skracen
naravno da treba uzimati propisanu th ali mislim i da je mirovanje jako vazno




Snelle -> RE: bolovi u stomaku (19.10.2011 14:11:28)

Ja sam pila gynipral čitavu trudnoću 6 puta dnevno i imala sam nekoliko puta kontrakcije po čitav dan (ponekad mi stvarno nije jasno kako sam iznela trudnoću [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ali hvala dragom Bogu jesam), tako da u tu priču da lek mora da zaustavi kontrakcije ne verujem. Jesi li radila skoro analizu urina? Da nemaš pesak, i on zna da napravi gadne bolove. U svakom slučaju, šta god da je, pesak ili kontrakcije otišla bih kod lekara.




Verus -> RE: bolovi u stomaku (19.10.2011 14:48:22)

Juce me je dosta boleo stomak, tj. od preksinoc sam imala blage grceve-znam da su to bile blage kontrakcije.  Nisam isla na posao, nego sam odmarala kuci, od jutros je malo bolje, pa cemo videti, danas sedim, a to dosta pomaze, stajanje je gadno, naravno, tako da ako ne budem bolje ici cu u OB trijazu.  UZ mi je vec zakazan od ranije za 28.10. pa cemo videti sta moj grlic "kaze".  I tako.




crazymama -> RE: bolovi u stomaku (19.10.2011 15:18:59)

mene je boleo dva dana kao blagi menstrualni bolovi, pa dva dana nista, jutros opet osecam... trudim se da mirujem... zaboravila juce da pitam dr, jer me juce nije bolelo :(




zeci -> RE: bolovi u stomaku (19.10.2011 15:26:51)

olga,
ne plasis, i ja sam tog misljenja,da bez obzira na uzimanje leka mogu postojati bolovi, samo me nervira moj dr koji kad god pominjem bolove, on ne sumnja na kontrakcije, jer svaki put grlic bude cvrst i dovoljno dug, mislim ne skracuje se, u svakom slucaju ja uglavnom mirujem kad primetim bilo kakav bol, danas sam  samo spremala rucak i jako sam besna sto nisam ceo dan lezala, sad me malo bolucka ali mislim da ce me sustici veceras. U svakom slucaju ako bude bolelo jace ici cu pre zakazanog termina kod dr

shelle,
radim urin svake tri nedelje, imala sam eserihiju, a ostali pokazatelji su bili u redu




bea83 -> RE: bolovi u stomaku (19.10.2011 15:37:55)

Do pre par dana nisam imala nikakve bolove (osim dva puta zbog zatvora) a sad već nekoliko dana imam povremeno neki pritisak, najviše liči na ono kad dugooo čekamo da piškimo pa nas čak i zaboli od toga, i pritom zaista puno i često piškim. Prateći ovaj bol,pritisak ili šta li je već ukapirala sam da nema veze a naporom, na primer nekad baš šetam i aktivna sam i ono ništa, a nekad (jutros na primer) se probudim sa tim osećajem[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Iskustva,mišljenja?
Idem sledeće nedelje na ekspertni pa ću pitati, ali do tad bih čisto volela i vas da čujem[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




zeci -> RE: bolovi u stomaku (19.10.2011 18:59:50)

bea,
ja ovo prepisujem od reci do reci: imam povremeno neki pritisak, najviše liči na ono kad dugooo čekamo da piškimo pa nas čak i zaboli od toga, i pritom zaista puno i često piškim. Prateći ovaj bol,pritisak ili šta li je već ukapirala sam da nema veze a naporom, na primer nekad baš šetam i aktivna sam i ono ništa, a nekad (jutros na primer) se probudim sa tim osećajem[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
dr mi je za to dao pertusisten, vec sam pisala o tome, a i pored toga meni se to ponavlja, rekao mi je da nosim pojas, nosim ga nedelju dana ali imam utisak da mi on jos vise stisne sve to dole i da mi se jos vise piski...tako da i ja cekam da idem na kontrolu pa da ga opet pitam.
mene nekad prodje taj "bol" kad legnem, ali nekad mi ni to ne pomaze





Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>