Saveti za ravan stomak (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje



Poruka


Anoniman -> Saveti za ravan stomak (8.12.2008 8:36:27)

Jedno od najčešćih područja gde se skuplja višak kilograma je stomak, a što je najgore, kasnije višak kilograma sa ovog područja se jako teško skida.

Ako krenete na dijetu bez vežbi, izgubićete kilograme, ali će stomak biti opušten. A ako samo vežbate i nastavite da jedete slasne zimske poslastice, nećete puno da postignete.
Pijte negaziranu vodu
Ništa lakše od ovoga: izbegavajte gazirane napitke koji nadimaju stomak. Idealno bi bilo da popijete dva litra negazirane vode dnevno i stomak će vam se vidno smanjiti.
Ništa bez vežbanja
Za bolje sagorevanje masnog tkiva najbolje je aerobno vežbanje. U tu grupu se ubrajaju sve aktivnosti koje upošljavaju velike grupe mišića - trčanje, brzo hodanje, plivanje... Vežbajte svakog dana 30 minuta.
Izbegavajte so u širokom luku
Iako malo jedete i dosta se krećete, ipak ne možete da se rešite naslaga na stomaku. Možda je za sve kriva so. Ovaj mineral vezuje vodu i, samim tim, napumpava tkiva. Zato nemojte preterivati s ovim začinom - kad god možete, zamenite ga začinskim biljem. Umereno konzumirajte sir, mesne prerađevine i masline.
Lupkajte se po stomaku
Jedan od krivaca za vaš izraženi stomačić može da bude i loše varenje. Mnoge žene pate od ovog problema, ali zašto? Kada se hrana duže zadržava u crevima, dolazi do vrenja i stvaraju se gasovi, koji povećavaju volumen stomaka. Evo jednostavnog trika koji će vam pomoći da rešite problem: pola sata nakon jela lezite na leđa, savijte noge u kolenima, a zatim se pet minuta lagano lupkajte po stomaku. Prvo pritiskajte stomak vrhovima prstiju od pupka na levu i desnu stranu, a zatim tapkajte stomak dlanovima. Tako ćete podstaći varenje.
Peršun kao začin
Salatu i supu začinite peršunom. Ova začinska trava sadrži silikatnu kiselinu koja učvršćuje tkivo. Još je efikasniji čaj: kašičicu seckanog peršuna prelijte jednom šoljicom ključale vode i procedite. Svakodnevno popijte tri šolje ovog čaja.
Uvucite stomak
Efekat je dvostruk: kad uvučete stomak, automatski izgledate vitkije. Ali to nije sve! Ponovite ovo više puta dnevno, trudeći se da ostanete u tom položaju nekoliko sekundi. Tako ćete ojačati mišiće i rešiti problem isturenog stomaka.
Opuštajuća kupka za vitku liniju
Uronite svake večeri u kadu. Fantastično ćete se opustiti, a možete i da poradite na svojoj liniji. Isprobajte sledeći recept: napravite mešavinu od šest kapi limunovog soka, dve kapi čempresovog ulja i dve kašike pavlake i sve to izručite u vodu. Brčkajte se 20 minuta. Temperatura vode treba da bude 38 stepeni. Ova kupka podstiče cirkulaciju i zateže kožu.
Termoterapija topi salo
Voleli biste da za vikend obučete haljinu koja ističe figuru? U tom slučaju dobro će vam doći toplotna terapija, koja izbacuje višak tečnosti iz organizma i brzo smanjuje obim stomaka. Utrljajte malo anticelulit losiona u stomak, obmotajte struk plastičnom folijom i ostavite da deluje 15 minuta.






Najbolji plan
Najbolji način za skidanje masnih naslaga je dijeta u kombinaciji sa aerobnim vežbama. Trbušnjaci, jačaju i učvršćuju mišiće stomaka, ali ne deluju na masne naslage koje su smeštene između mišića i kože. Zato je najbolji plan za skidanje stomaka oproban recept zasnovan na sledećim sastojcima: 70% pravilne ishrane, 28% kardio-vežbi i 2% odsto trbušnjaka.





Sirovo povrće do pet sati po podne
Po podne vam se opet nešto prijelo? To je sasvim normalno. Važno je samo da pojedete ono što treba. U to doba dana metabolička aktivnost je po drugi put na vrhuncu. Jedna čokoladica bi je samo poremetila. Ananas, mango ili papaja su idealni podstrekači razmene materija, jer njihovi enzimi i minerali ubrzavaju sagorevanje masti, što se odražava na liniju.
Sasvim je logično da stomak tokom dana dobija na zapremini. Ali, ako je naduven od ranog jutra, možda je za to kriva večera. Tokom noći varenje je usporeno, a teško razgradive namirnice, kao što su sirovo voće i povrće, samim tim teško padaju na želudac. Zbog toga jedite salatu i sirovo povrće samo do 17 sati.


IZVOR




Lu -> RE: Saveti za ravan stomak (8.12.2008 15:29:18)

Eh,kad sam radila po 300 trbušnjaka i imala sam ravan trbuh.
Moraću opet,jer znam da se može,naravno i prehranu sam prilagodila.




Anoniman -> RE: Saveti za ravan stomak (8.12.2008 15:38:59)

Moja drugarica (koja nije debela, i još i nema dece) ima teoriju da je sexy kada malko kipi preko farmerica. Ona to zove sexy stomačić! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Lu -> RE: Saveti za ravan stomak (8.12.2008 15:43:14)

Uf,meni to nije nimalo sexy.




Anoniman -> RE: Saveti za ravan stomak (8.12.2008 15:49:10)

Ni meni baš... ali je ona mnogo slatka, jer se zaista ne frustrira zbog stomačića (ali zaista je stomačić), i skroz joj ustvari dobro stoji. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




kumara -> RE: Saveti za ravan stomak (10.12.2008 16:37:12)

I ja imam "stomacic", cak mi se desava da me neki ljudi koji me dugo nisu videli pitaju "Jao jesi ti trudna", na sta ja moram da odgovorim "Nisam, samo sam debela". I to me izluduje!!! Uvek sam imala super ravan stomak, sve do pre godinu dana i sad hocu lepo da poludim!!!




Anoniman -> RE: Saveti za ravan stomak (10.12.2008 19:50:46)

Vidi i ovu temu Lenka KLIK




kumara -> RE: Saveti za ravan stomak (11.12.2008 11:40:28)

Hvala tasho!!! [sm=smiley1.gif]




Anoniman -> RE: Saveti za ravan stomak (11.12.2008 11:44:52)

 [img]http://www.cosgan.de/images/more/bigs/e070.gif[/img]

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Kako mi je dobar ovaj što odmahuje rukom!




vodolija 82 -> RE: Saveti za ravan stomak (11.12.2008 18:59:28)

joj ja ne znam sta sve nisam radila,da bi smrsala,ali bez uspeha,hormoni su me unistili.zna li neko od vas neki caj za stabilizaciju hormona..bila bi vam bas zahvalna[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]mrzim salo....




Anoniman -> RE: Saveti za ravan stomak (11.12.2008 19:04:45)

Izvini vodolijo, nemaš ticker a ja nisam zapamtila dal imaš dece, verujem da se skidanje sala razlikuje ako je nedavna trudnoća iza tebe, ili ako je neki drugi razlog... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




stsanja -> RE: Saveti za ravan stomak (9.2.2009 12:30:58)

Meni je moja doktorica(sto me porodila),rekla da nikako ne nosim steznjak jer od njega misici slabe tj ne rade jer ih pridrzava steznjak,samo da stalno uvlacim stomak i naravno puno smejanja i sexa..I stvarno ,za par meseci sam imala stomak kao pre trudnoce! I sada kad se porodim(krajem marta) cu isto postupiti..




Lu -> RE: Saveti za ravan stomak (11.2.2009 9:44:41)

Radim ponovo trbušnjake 6 serija po 50kom,moram da skinem trbuh do ljeta a znam da hoću jer sam već jednom uspjela ali više nesmijem prekidati to mi mora ostati navika[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anoniman -> RE: Saveti za ravan stomak (11.2.2009 9:46:15)

lu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

moram i ja i to pod hitno




NadaR -> RE: Saveti za ravan stomak (11.2.2009 9:48:39)

Meni pomaze i kad ujutru cim ustanem popijem casu tople vode!
fuj je , ali bar kod mene djeluje[sm=smiley1.gif]




sani -> RE: Saveti za ravan stomak (11.2.2009 9:50:17)

iz iskustva mogu reci da je od klasicnih trbusnjaka bolji efekat imas sa  pilatesom. ja sam imala problema i sa kicmom i dok sam isla na pilates skinula sam stomak a i bolovi u ledima su nestali.
jedva cekam da mi kcerkica navrsi 3/4 mjeseca pa da opet krenem




Lu -> RE: Saveti za ravan stomak (15.2.2009 14:45:41)

IZVORNA PORUKA: nnaaddaa

Meni pomaze i kad ujutru cim ustanem popijem casu tople vode!
fuj je , ali bar kod mene djeluje[sm=smiley1.gif]


Ovo sam ja radila poslije poroda u fazi mršavljenja,ima učinak zasićenoszi i inače kada osjetim želju za hranom prvo popijem što više vode i pojedem upola manje.




Lu -> RE: Saveti za ravan stomak (15.2.2009 14:49:41)

IZVORNA PORUKA: sani

iz iskustva mogu reci da je od klasicnih trbusnjaka bolji efekat imas sa  pilatesom. ja sam imala problema i sa kicmom i dok sam isla na pilates skinula sam stomak a i bolovi u ledima su nestali.
jedva cekam da mi kcerkica navrsi 3/4 mjeseca pa da opet krenem



Eh ja bi rado na pilates  to mi stvarno izgleda super i mislim da bi uživala ali nemam priliku[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Lu -> RE: Saveti za ravan stomak (20.3.2009 9:01:14)

Skinula sam 3 cm za dva mjeseca vježbanjem.
Nisam radila na mršavljenju nego samo vježbe,trbušnjaci(razni),300kom za koje mi teba otprilike 15minuta.
Imam 54kg a visina 167 a trbuščić mi je uvijek izražen naspram tijela i čim dobijem pola kg odmah se vidi na trbuščiću.
Tako mi je drago da ću dalje vježbati sa još više volje[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




NadaR -> RE: Saveti za ravan stomak (20.3.2009 9:04:32)

[sm=smiley32.gif][sm=smiley32.gif][sm=smiley32.gif] LU...navijam...
Ja sam se nesto ulijenila... moram se angazovati...[sm=smiley13.gif]




Anoniman -> RE: Saveti za ravan stomak (20.3.2009 9:09:38)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] lu ... ja mislim da bi izdahnula kad bi jedan uradila...ali se definitivno moram natjerati...ovo je vec prevrsilo svaku mjeru... ne mogu se cijeli zivot vaditi na to kako sam ja rodila dvoje djece[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Saveti za ravan stomak (16.5.2009 14:47:37)

IZVORNA PORUKA: nnaaddaa

Meni pomaze i kad ujutru cim ustanem popijem casu tople vode!
fuj je , ali bar kod mene djeluje[sm=smiley1.gif]


Ovo sam nedavno chula od jedne drugarice....kaze ona meni da je na dijeti...naravno pitam kakvoj...i kaze ona da je jedina promena shto ujutro za svaki doruchak uvek ima 2-3 banane i chashu tople vode [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley11.gif[/image] i naravno posle toga [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/kuza.gif[/image] u wc....i eto dijeta [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley18.gif[/image]




bebać -> RE: Saveti za ravan stomak (16.5.2009 15:41:04)

LU bravo[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]ti si prava zgodnica...ja 49kg na 169cm..ja bi još koju kilicu 2-3 možda




Verus -> RE: Saveti za ravan stomak (17.5.2009 1:26:37)

Ista situacija kod mene.  U zivotu nisam imala stomak do pre godinu i po dve.  MM kaze da je to zato sto sam se ugojila.  Ja tvrdim da nije samo to ( i pre sam bila ovu tezinu pa nije ovolki bio), nego i to sto su mi nesto hormoni poludeli.....
IZVORNA PORUKA: Lenka RR

I ja imam "stomacic", cak mi se desava da me neki ljudi koji me dugo nisu videli pitaju "Jao jesi ti trudna", na sta ja moram da odgovorim "Nisam, samo sam debela". I to me izluduje!!! Uvek sam imala super ravan stomak, sve do pre godinu dana i sad hocu lepo da poludim!!!




amand -> RE: Saveti za ravan stomak (11.6.2009 22:54:10)

kako nema nikog...pozdrav svima




Stranica: [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>