|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: ANTIKILOGRAM
1.10.2012 9:45:09   
mamamikka
user posted image
sorry nisam odolela,moja seka ih je pila i ništauser posted image

Aleksa, 13.10.2008.
David, 29.07.2011.
Mamine sreće najveće!

(odgovor članu Bebushkica)
Direktna veza do poruke: 26
4.10.2012 9:40:59   
malisanikol
Pozdrav . ti sa tom slikom oceh da kazes kako ti sestra nije uspela nista da skine a ni da regulise organizam ?

Opis koji sam ja nasao
Biljke koje ulaze u sastav CAJ : hajducka trava, pasja leska (krusina), kleka (venja) breza , persun , bazga (zova) sipak , zeleni dodatak (koren zelenog caja )

Za kapsule : kora krusine (pasja leska) , list breze , list articoke , koren zecijeg trna , plod sipurka , list zelenog caja .

Kada pogledamo prema googlu ovo su efekti tih biljaka

boljem lučenju digestivnih sokova, žuči
boljem varenju i metabolizmu hranljivih materija
lakšoj razgradnji masti i regulisanju nivoa masnih materija u krvi
boljoj peristaltici creva čime olakšavaju pražnjenje creva
boljem izlučivanju tečnosti i svih štetnih materija iz organizma
boljem pročišćenju krvi i detoksikaciji organizma
jačanju odbrambenih snaga organizma
zdravom mršavljenju organizma
kontroli telesne težine orgaznizma

E sad dragi moji vi meni objasnite kako je moguce da neko nista neuradi sa ovakvom kombinacijom biljaka ?
Koliko ja znam Hajducka trava se koristi od davnina za svake moguce bolesti i probleme , i to veoma uspesno ....
PS: sedite 15 minuta uz google i nacicete opise svih ovih biljaka

< Poruku je uredio malisanikol -- 4.10.2012 9:44:05 >

(odgovor članu mamamikka)
Direktna veza do poruke: 27
4.10.2012 13:00:18   
tanjica85
ne zanima nas da ucimo o AK. user posted image nmalisa, dobrodosao na RR. koliko dece imas?

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

(odgovor članu malisanikol)
Direktna veza do poruke: 28
6.10.2012 10:09:05   
malisanikol

IZVORNA PORUKA: tanjica85
ne zanima nas da ucimo o AK. user posted image nmalisa, dobrodosao na RR. koliko dece imas?

Postovana tanjice85 , lepo je to sto vas neiteresuje da ucite , ali mngi ovde pljuju o necemu sta nepoznaju .ALi koliko sam video ima i clanova koji bi da saznaju sastavi i dali je to stetno po njihov organizam ili ne.

Poenta foruma jeste da svako iznese svoje misljenje o zadatoj temi ili sam mozda pogresio .

Evo doticnom gospodinu info o biljkaka koje ulaze u akg proizvod i o njihovom delovanju (izvinavam se unapred nisma nasao satav ostarog pakovanja vec ovog novog sto trenutno reklamiraju po apotekama.) a ovo mogu svi da nadju na googlu samo ako ih zaista interesuj njihovo zdravlje :
--------------------------------------
ANTIKILOGRAM GOLDEN SLIM LINE- biljna mesavina
1. Thea sinensis, Theae folium- list zelenog caja
U sastav prep. ulazi droga vrsnih listova zelenog caja. Glavni sastojci su 2-4% kofeina I drugi purinski derivati , polifenolna jedinjenja. Takodje sadrzi proteine, secere, vit C,vit B kompleksa. Sastojci deluju antioksidativno. Studije pokazuju da ekstrakt zelenog caja stimulise metabolizam I pomaze sagorevanju masti. Snizava ukupan holesterol I podize HDL holesterol.

2. Achillea millefolium, Millefolii herba-herba hajducke trave
Kao droga se koristi osusena herba ( nadzemni deo biljke) hajducke trave sakupljena u pocetnoj fazi cvetanja. Glavni sastojci su etarska ulja su 1,8-cineol, kamfor. Sadrzi I poliacetilene, flavonoide, kumarinske heterozide, fenolkarbonske kiseline I tanine. Sastojci hajducke trave deluju antimikrobno, antiinflamatorno I spazmoliticki. Tradicionalno se koristi kod loseg varenja hrane. Gorki I aromaticni sastojci uticu na bolje stvaranje I izlucivanje zuci. Koristi se kod spazama glatke musculature organa digestivnog trakta, ali I kao antiseptic I antiinflamatorna sredstva.

3.Frangula alnus, Frangulae cortex-kora krusine
Kao droga se koristi osusena kora skinuta sa debljih grana. Osnovni sastojci su antrahinonski derivati, najvazniji su biozidi glukofrangulin A I B, odnosno ogovarajuci monozidi frangulin A I B.Antrahinonski sastojci deluju laksantno ( olaksavaju praznjenje creva).

4. Cassia angustifolia, Sennae folium-List sene
Kao droga koristi se osuseni list sene. Delotvorni sastojci su 1,8-dihidroantrahinonski heterozidi. Najvazniji su heterozidi diantonskog tipa , senozidi (senozid A I B) koji nastaju tokom procesa susenja lista. Antrahinonski sastojci deluju laksantno ( podsticu I olaksavaju praznjenje creva)

5. Foeniculum vulgare, Foeniculi fructus-plod komoraca
Kao droga koristi se osuseni zreo plodic gajenog komoraca. Glavni sastojak je etarsko ulje, a osnovni sastojak ovog ulja je trans-anetol. Pored etarskog ulja u plodu se nalaze polifenolna jedinjenja, smesa ugljenih hidrata, belancevina I masnog ulja. Koristi se kod razlicitih poremecaja varenja kao stomahik I karminativ. Takodje ublazava bolove kod grceva u digestivnom traktu.

6. Mentha x piperita, Menthae piperitae folium-list nane
Drogu predstavlja potpuno razvijen, osusen list pitome nane, sakupljen tokom cvetanja biljke. Glavni sastojak je etarsko ulje I kompleksna smesa flavonoidnih heterozida. Sastojci deluju spazmoliticki na digestivni trakt ( za opustanje grceva u digestivnom traktu), deluje blagotvorno kod inflamatornih procesa, ali I kao holeretik I holagog ( pojacava izlucivanje zuci ).

7. Taraxacum officinalis, Taraxaci radix-koren maslacka
Drogu predstavlja osuseni koren maslacka. Sadrzi kompleksnu smesu heterozida, ugljene hidrata I monerala. Tradicionalno se koristi za lecenja upala I kamena zucne kese, pojacano izlucivanje tecnosti, snizava holesterol, ,,cisti krv,, I jaca organizam.

8.Betula pendula, Betulae folium- list breze
Kao droga koristi se osuseni list breze.
Glavni sastojci su flavonoidi I triterpeni. Terapijske indikacije su povecanje diureze, izbacivanje viska tecnosti iz organizma.

9.Juniperus communis, Juniperi fructus-plod kleke
Kao droga koriste se zrela, sirove ili osusene bobicaste sisarice kleke. Sadrzi etarsko ulje ( glavni sastojci ulja su alfa i beta pineni ) Pored etarskog ulja u plodu ima flavonoidnih heterozida, proantocijanidina, secera, voska, smole. Deluje diureticno i kao dobar stomahik.

10. . Melissa officinalis, Melissae folium- list maticnjaka
Kao droga koriste se osuseni listovi maticnjaka. Listovi sadrze etarsko ulje , derivate kafene kiseline, flavonoide. Deluje kao sedative I karminativ, spazmolitik, pokazuje I antibakterijsku, antiviralnu I antioksidativnu aktivnost. Tradicionalno se koristi kod simptoma nervne napetosti , mentalnog stresa I u tretmanu blazih gastrointerstinalnih smetnji.

11. Centaurea jacea,Cyani flos-cvet razlicka
Kao droga koriste se cvetovi biljke. Delotvoran je protiv kašlja, bronhitisa i bolesti jetre. Pospešuje izlučivanje mokraće u slučaju edema i lenjosti bubrega.
----------------------------------------

Sto se tice dece imam decu , dva sina , i pokusavam sto vise je moguce da ih naucim sta to priroda pruza .
Redovno ih vodim u prirodu i pokazujem biljke , pecurke i zivotinje , i strasno sam razocaran sto njihovi vrsnjaci neznaju da npr : ima daleko veci broj jestivih pecuraka (i ukusnijih) od sampinjona koji su jedini zastupljeni u nasoj ishrani .
A jos vise me pogodi to sto pola njih nema pojma da ima i slatkovodnih riba , ili kada mi kazu da se oslic hvata u dunavu .
Jesu to jos deca ali previse ima deblnosti u nasim skolam.

(odgovor članu tanjica85)
Direktna veza do poruke: 29
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:

VTO: Endometrijum i kako ga zadebljati
Kada se parovi suočavaju sa vantelesnom oplodnjom (VTO), često je tanak endometrijum (sluzokoža materice) nepredviđena i...
Koliko carskih rezova možete imati i kolik...
Svaka žena je drugačija. Neke se oporavljaju na sličan način nakon svakog carskog reza, dok drugim ženama treba više vre...
Da li bebe treba da piju vodu?
Davanje vode bebama ne samo da je nepotrebno već može biti i opasno.
Najstrože mame prema horoskopu, znate li k...
Roditeljski stil varira od osobe do osobe, ali neki su poznati po svom strogom pristupu vaspitanju.
Božić, Božić blagi dan
Božić, Božić, blagi dan, Blagog Hrista rođendan, Božić, Božić, svetli dan, Sav svetlošću obasjan.

Anketa

Живот
Admin

Који вам је период живота до сад био најлепши?

Детињство. (20%)

Период школе, факултета. (0%)

Док сам била девојка. (20%)

У браку. (20%)

Тек се надам најлепшем. (40%)

Ukupan broj glasova: 5

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here