|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (10.07.-14.07.2019.) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 5 6 [7]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Lazanje
11.7.2019 9:22:09   
MimaKos
Samo staviti sto vise kackavalja i nema greske, i to dve, tri vrste. I meni besamel uvek ispadne ok, a jel kuvate testo ili skroz suvo slazete?


(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 151
   RE: Lazanje
11.7.2019 9:23:42   
flamingos


IZVORNA PORUKA: MimaKos

Samo staviti sto vise kackavalja i nema greske, i to dve, tri vrste. I meni besamel uvek ispadne ok, a jel kuvate testo ili skroz suvo slazete?


Ja kuvam kore


(odgovor članu MimaKos)
Direktna veza do poruke: 152
   RE: Lazanje
11.7.2019 10:01:44   
doramar11
Ja ne kuvam.

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 153
   RE: Lazanje
11.7.2019 10:39:02   
MimaKos
I ja, ali na kutiji pise da se suve stave .. meni budu bas tvrde


(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 154
   RE: Lazanje
11.7.2019 11:02:04   
flamingos


IZVORNA PORUKA: MimaKos

I ja, ali na kutiji pise da se suve stave .. meni budu bas tvrde


Tvrde su,bolje je kad se skuvaju


(odgovor članu MimaKos)
Direktna veza do poruke: 155
   RE: Lazanje
11.7.2019 11:02:39   
MimaKos
Nisam probala one od svezeg testa, bas me zanima ima li razlike


(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 156
   RE: Lazanje
11.7.2019 11:17:29   
doramar11
Ovde bre sve neki majstori za lazanje, sve u finese idete :)

(odgovor članu MimaKos)
Direktna veza do poruke: 157
   RE: Lazanje
11.7.2019 11:17:37   
flamingos


IZVORNA PORUKA: MimaKos

Nisam probala one od svezeg testa, bas me zanima ima li razlike


Nisam ih probala ni ja


(odgovor članu MimaKos)
Direktna veza do poruke: 158
   RE: Lazanje
11.7.2019 11:18:12   
MimaKos
Kazu da su lepse od ovih suvih.. vredi probati


(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 159
   RE: Lazanje
11.7.2019 11:20:37   
flamingos


IZVORNA PORUKA: MimaKos

Kazu da su lepse od ovih suvih.. vredi probati


Probaj,pa javi


(odgovor članu MimaKos)
Direktna veza do poruke: 160
   RE: Lazanje
11.7.2019 13:42:50   
mama ivane
LAZANJA SA POVRĆEM

Sastojci:

• 1 pakovanje kora za lazanje (500 g)
• 1 glavica crnog luka
• 3 paprike babure
• 1 veća šargarepa
• 300 g šampinjona
• 1 veća tikvica
• bešamel sos (recept ispod)
• kačkavalj za rendanje
• začini (so, biber, sveži ruzmarin)

Svo povrće iseći na kockice.
U tiganj sipati par kašikica ulja i dodati crni luk i šargarepu i kratko dinstati.
Kada su luk i šargarepa malo omekšali, dodati papriku i šampinjone*.Kada je voda koju puste šampinjoni isparila, dodati tikvice, njima treba najmanje vremena da omekšaju. Dinastati još par minuta pazeći da se tikvice ne raskuvaju.Povrće probajte pa začinite* po ukusu.

Sastojci za bešamel sos:

• 1l mleka
• 5 kašika brašna
• 50 g maslaca
• so po ukusu
• 2 kašikice ulja

Bešamlel sos spremiti neposredno pred ređanje lazanje. Ako ga spremite ranije i ostavite da čeka, po površini će se uhvatiti korica.

U šerpicu sipati 2 kašikice ulja i staviti maslac da se otopi.
Kada se maslac otopio, dodati 5 kašika brašna, mešati žicom i kada brašno dobije boju, sipati mleko i dodati so.
Kuvati sos*** dok se ne zgusne.

Kore spremiti po uputstvu sa pakovanja ili na način koji Vam odgovara,tj. kore se mogu kuvati ili se mogu koristiti sirove. Ako kore ne kuvate, pravite malo ređi fil, tj. ostavite malo tečnosti u filu od povrća, kako bi kore imale šta da upiju i omekšaju.

Upaliti rernu na 180° C i preći na sastavljanje lazanje.

Sastavljanje:

Na dno vatrostalne posude sipati malo bešamela, da pokrije dno kako se kore ne bi zalepile. Staviti red kora, sipati malo bešamela, rasporediti deo povrća, opet bešamel, pokriti korama. I tako dok ne ponestane materijala. Završiti sa redom kora i preostalim bešamelom. Preko bešamela narendati kačkavalj. Sir se može rendati i preko svakog reda povrća.

Lazanju staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu. Peći oko 45 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju po površini , a fil se fino ukrčka.

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 161
   RE: Lazanje
11.7.2019 14:15:56   
Ana RR

IZVORNA PORUKA: MimaKos

Nisam probala one od svezeg testa, bas me zanima ima li razlike




Ja samo njih koristim, meni se više dopadaju.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu MimaKos)
Direktna veza do poruke: 162
   RE: Lazanje
11.7.2019 15:49:16   
flamingos
Super ti je recept


(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 163
   RE: Lazanje
11.7.2019 16:20:08   
MimaKos


IZVORNA PORUKA: Ana RR


IZVORNA PORUKA: MimaKos

Nisam probala one od svezeg testa, bas me zanima ima li razlike




Ja samo njih koristim, meni se više dopadaju.
eto, kupujem.sledeci put, da isprobam


(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 164
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 5 6 [7]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 5 6 [7]
Idi na:







Kuvar: aleksandrici
Idealan letnji dorucak,rucak ili vecera.

Anketa

koje ime je lepse?
tinad



(83%)

(17%)


Ukupan broj glasova: 53

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!

Oznake

Click Here