RE: Grlić materice u trudnoći (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj



Poruka


Tara -> RE: Grlić materice u trudnoći (12.1.2010 10:44:42)

Verus draga , nemoj da se nerviras i misli pozitivno, sada si pod nadzorom lekara
i bice sve kako treba. Mazi tvog andjela [sm=angel.gif]
Mislimo na tebe [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]




Daca88 -> RE: Grlić materice u trudnoći (12.1.2010 10:57:25)

Verus[sm=smiley31.gif].Draga mislim na tebe.Nemoj da brines,tvoja curica ce da bude dobro kao i ti.Nece se roditi ni pre ni kasnije nego sto odredi onaj od gore.A tvoja curica mala pametnica ce sigurno sebi izabrati savrseni trenutak da dodje na svet.Zadrzali su te za svaki slucaj,pa nisu te smeli pustiti sa kontrakcijama.Sve ce se to dovesti u red,samo cvrsto veruj u to[sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]




buhla -> RE: Grlić materice u trudnoći (12.1.2010 11:33:34)

Verus [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image] moliću se i misliti na tebe i tvoju curicu!
Biće sve Ok, bitno da si ti sad pod nadzorom lekara, paziće oni na vas dve. Ljubim te! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image]




tanya -> RE: Grlić materice u trudnoći (12.1.2010 12:03:29)

Verus,sve ce biti ok...samo se odmaraj i misli pozitivno.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




Verus -> RE: Grlić materice u trudnoći (12.1.2010 12:29:04)

Hvala vam puno svima drage moje. Jako znaci imati podrsku i cuti lepe reci (a znamo svi to vec ovde). Evo, odspavala sam neka 4 sata, sada je 6:20 ujutru. Osecam se dobro, lezim stalno osim do wc i nazad. Nije tako strasno (zasada [sm=smiley36.gif]). Ona je dobro, monitori prate njeno srce i udarce, a jos jedan moje kontrakcije. Sinoc su odlucili da me skinu sa infuzije, primila sam skoro 3 kese, a nisu mi davali jesti i piti u slucaju da me moraju hitno na CR. Hvala Bogu, sinoc oko ponoci su mi dali da jedem, ali su odlucili da monitore ipak ostave preko noci. Morali su i dalje pratiti da li je ona pod stresom od svega, ali izgleda da nije. Uvek sam vam kukala da je mirna i da se ne suta, ali ja to u stvari ne osetim dobro zbog te placente sto je na prednjem zidu stomaka-ona je bas neka ludica, pola noci je sutala ko luda!

Eto, stvari malo bolje izgledaju. Ostacu ovde bar do veceras (minimum ta 24h), pa ce odluciti da li ostajem bar jos 10 dana ( do kraja te famozne 28 nedelje), ili ce me pustiti kuci da tamo mirujem. Rekla sam mm da ako ostajem u bolnici nema sta on da mi pomogne. Tako je daleko sada a kaze jadan da ne moze da prestane da misli na mene...jbs ga bzvz je zapalo da smo bas sada odvojeni, ali dosta mi je prijateljica doslo, donelo kompjuter, malo hrane i vode[sm=smiley36.gif], i tako, neko mi brine i o psu i macku. Cula sam se i sa mojima sinoc da im javim da je sve bolje, da se i oni vise toliko ne sekiraju, ipak su daleko a ne mogu ni da me vide uzivo.

Mislim da ce sve biti ok. Trazicu od moje dr. da mi otkuca izvestaj sa kojim mi daju to neko famozno bolovanje koje je u stvari vreme koje imam sa njom. Odlucila sam da ako se eto, ne daj Boze rodi ranije, ja cu uzeti nedelju-dve da se oporavim, pa cu ici da radim-i onda mogu imati vise vremena kada nju otpuste kuci. Ipak bih bila tu, 3 sprata gore, pa bih mogla silaziti non stop dole da je vidim, a i mogu ovde dole spavati.

Eto to su najgore varijante, ali ko zna, mozda uspem da iznesem sve do kraja lezeci. Videcemo.


Meni 2 meseca nije grlic gledaj, jer je zadnje merenje bilo dobro, koje u stvari nije tacno izmereno. INSISTIRAJTE na svemu!!! UVEK sam to vikala, i na kraju sam i ja zeznula. Osecala sam se super, do dan pred kada je sve pocelo. Tako da ako ste imale neku proceduru grlica kao sto sam ja, trazite od lekara da se to gleda UZ bar jednom mesecno.




Anoniman -> RE: Grlić materice u trudnoći (12.1.2010 12:42:30)

Verus, ja sam tek sad videla sve, drzi se draga, bicete vas dve ok, sigurna sam u to[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image]




lence -> RE: Grlić materice u trudnoći (12.1.2010 12:48:58)

Tek sam sad pogledala ove stranice Verus. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
Drago mi je da ste vas dve bolje i nadam se da ce oporavak tako da se i nastavi.
Saljem ti dobre vibracije (ali blage, just in case). Izlezavaj se dok mozes.
Mislim na vas dve devojke. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Daca84 -> RE: Grlić materice u trudnoći (12.1.2010 12:52:45)

Zelim tebi i tvojoj djevojcici Verus brzi oporavak i sve najbolje i sigurna sam da ce se sve dobro zavrsiti... ja i moja mala djevojcica mislimo na vas dvije [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




Verus -> RE: Grlić materice u trudnoći (12.1.2010 13:09:35)

HVala vam drage jos jednom. Pisala sam u soljici kafe pa evo i ovde,, da bude u temi. Grlic mi je zatvoren pri pregledu, upravu su ga zavrsili (a ja bez nazad na komp[sm=smiley36.gif]). ali je veoma kratak na dodir (nije mogla puno da ga 'uhvati'). Ne znam kada ce raditi UZ, nista o tome nisu pricali. Uradila je briseve na gonoreju i hlamidiju (sto je standardna procedura tako mi kaze), i bris grlica materice.
Rekla je da cu ostati ovde sa njima. Nece nigde da me pustaju sa tako kratkim grlicem, jer ipak, bicu jos teza ako bog da, pa od svog pritiska mogu za sekund da opet krenem da se poradjam, a posto su sada to zaustavili bez tog nekog leka (ne znam mu sad ime, ali se ne sme davati vise od 48 sati zbog bebe, ne valja joj za srce, a odmah zaustavi kontrakcije, pa je mac sa dve ostrice), tako da cemo gledati da samo mirovanjem sredimo ovo, da me ne krkaju lekovima nepotrebno.




Nensi* -> RE: Grlić materice u trudnoći (12.1.2010 13:26:57)

Joj Verus,tek sad sam videla sta ti se desilo...Znaj da mislim na tebe i tvoju princezu,i da molim Boga da izgurate do kraja,a verujem da hocete,samo miruj...Ljubim te puno,a ti pomazi stomacic za mene [sm=smiley31.gif]




engimengi -> RE: Grlić materice u trudnoći (12.1.2010 13:33:30)

Ajde mazi devojku i moli je da bude dobra i sedi kod mame jos malo,a ja ti zelim brz oporavak i budite hrabre[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image],bice sve ok!!!




lothroniell -> RE: Grlić materice u trudnoći (12.1.2010 13:43:37)

Verus srecno!!! Drzim fige tebi i tvom bebcetu!!! [sm=rozica.gif]




Anoniman -> RE: Grlić materice u trudnoći (12.1.2010 14:10:33)

Veki! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
... odlično, ti brisevi će pokazati da li je možda neka bakterija ili virus krenuo da izazove kontrakcije...
Na bezbednom si, neće te pustiti kući bez strogog uputstva i saveta kao ni dok ne budu sigurni da smeju to da urade.
Izdržaćeš ti to draga moja hrabra ženice ![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
..slažem se, tek u slučaju nečega će ti dati lekove jer i sama kontam da mirovanjem dosta toga može da se spreči.
Kako si mi ti psihički? Jel ti dragi dolazi?
Ljubim te puno![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/metulj.gif[/image]




goda -> RE: Grlić materice u trudnoći (12.1.2010 14:43:34)

Verus zao mi je sto se malo zakomplikovalo,ali nemoj se brinuti i ni slucajno ne izlazi iz bolnice ako te sami ne otpustaju. isto kao sto nisi imala mira i slagala si one kutije tako ces i kada budes na kucnoj nezi reci sama sebi:"mogu jaovo,nije tesko,pa mogu ono,pa napravi rucak, pa stavi ves u masinu itd " bolje budi u bolnici i za tebe i za bebu. nemoj da se sekiras to nije nista strasno,samo moras da mirujes,znaci do kupatila i nazad u krpe,ne zezaj se. zbog toga sam se ja porodila ranije,lezacu ja kod kuce,kazem doktorki. Lezala jesam ali ono 5 puta sto sam ustala po pola sata dovelo me do porođaja. Sve najbolje duso moja,i zaboravi i posao i sve ostalo,otvori bolovanje i ne razmisljaj o glupostima,poslodavce ne zanima tvoja trudnoca veruj mi. Budi jaka i strogo vodi racuna o svojoj bebici i bice toi sve u redu uz Boziju pomoc. 




Verus -> RE: Grlić materice u trudnoći (12.1.2010 14:59:51)

Psihicki sam dobro. Juce sam se raspala kada nisu stigli ni da gledaju bebu UZ nego su samo gledali grlic vaginalno, i kada su videli sta radi, odmah su me poslali niz hodnik u sobu. ALi sada kada ne osecam te bolove, znas, odmah mi je imentalno lakse. Kaze sestra da je po monitoru beba zadovoljna, ne pokazuje nikakve znakove stresa sto je jako dobro.
Volela bih da ostanem ovde sto duze, bar do 28 nedelje, ipak se bojim da sam kuci sama a da mi se desi porodjaj. Dragi je jadan juce ujutru otisao na put, rekla sam mu dok sam u bolnici nek ne menja avionsku kartu za nazad-ako me posalju kuci onda da (da moze on tamo da brine o meni). Idem do wc-a i nazad. Danas se jos nisam tusirala, verovatno cu malo kasnije. Ne znam jos kaliopi ni sta ce mokraca da pokaze, jer znam da cesto mozes imati urinarnu infekc. bez simptoma. Dobro je da su to sve odradili. Jutros je bila dr. i kaze da ce da me prate, i danas popodne daju 2 inekciju steroida (za njena pluca u slucaju da se rodi rano), ali da nece da daju te grozne lekove sto mi je drago! Dosta mi je lakse mogu vam reci.

Evo, prestadoh da pisem, jer je dosla sestra i skinula me sa monitora. Kaze da su pregledali sve unazad otkad sam tu i beba je srecna, pa ce samo da me prikljucuju na 20 minuta na dan!




Verus -> RE: Grlić materice u trudnoći (12.1.2010 15:14:18)

goda draga![sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif] sve vas devojke puno volim. Toliko ste hrabra i jake i puno podrske dajete, stvarno to nigde nema. Bas ste mi porodica, koju ovde nemam, pa mi je ovako sve blize i lakse! Obecavam, rekla sam vec da zelim da ostanem ovde i da zelim i prihvatam konzervativni pristup koji imaju.
Znate da ja volim da je sve prirodno i sa sto manje hemikalija, mesanja od strane lekara, ALI kada dodje do ozbiljnih stvarni NISTA ne moze zameniti medicinu i strucnu pomoc. CIlj im je svima da ova beba ostane unutra. Svaki dan joj je sada bitan da ojaca sto vise, i da joj pluca budu sto jaca. Mila moja bubica....Pa eto, jedva smo je dobili, pa svo krvarenje u pocetku, i vec sam je do sada 3 puta gubila po pravilima i po dr. ali drzi se ona. Tata non stop zove i salje porukice, tesko mu je jadnom sto nije tu...znam to i kada pricamo stalno udzdise i nema dovoljno vazduha. Doci ce koji dan ranije kuci cim zavrsi tu godisnju prodaju sto ima i zbrine svoje musterije. Rekla sam mu da sam bolje ovde u bolnici, nego sama kuci sa njim, ako se ne daj Boze nesto desi. I tu si u pravu goda, mm je danas rekao da on misli da sam preforsirana. Posao mi nije lak i dosta je i psihicki stresan, jos sam nastavila i magistrat pa uzimala casove uvece posle rada, pa onda kucni poslovi i ostalo, a mm mi pomogne sto trazim uvek, smece, usisavanje, napravi veceru ili rucak kada ja kazem da ne mogu, al ipak, on misli da sam previse na sebe stavila, a nisam smela....tako da sada idem samo sigurnim putem, bez zezanja....ljubim vas!

IZVORNA PORUKA: goda

Verus zao mi je sto se malo zakomplikovalo,ali nemoj se brinuti i ni slucajno ne izlazi iz bolnice ako te sami ne otpustaju. isto kao sto nisi imala mira i slagala si one kutije tako ces i kada budes na kucnoj nezi reci sama sebi:"mogu jaovo,nije tesko,pa mogu ono,pa napravi rucak, pa stavi ves u masinu itd " bolje budi u bolnici i za tebe i za bebu. nemoj da se sekiras to nije nista strasno,samo moras da mirujes,znaci do kupatila i nazad u krpe,ne zezaj se. zbog toga sam se ja porodila ranije,lezacu ja kod kuce,kazem doktorki. Lezala jesam ali ono 5 puta sto sam ustala po pola sata dovelo me do porođaja. Sve najbolje duso moja,i zaboravi i posao i sve ostalo,otvori bolovanje i ne razmisljaj o glupostima,poslodavce ne zanima tvoja trudnoca veruj mi. Budi jaka i strogo vodi racuna o svojoj bebici i bice toi sve u redu uz Boziju pomoc. 





Ana RR -> RE: Grlić materice u trudnoći (12.1.2010 15:25:59)

Draga, ja nisam ni znala.. cuvaj se, odmaraj sto vise.. ljubim te [sm=smiley31.gif]




tanya -> RE: Grlić materice u trudnoći (12.1.2010 16:13:32)

Verus[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image] samo ti sad lepo miruj i sve ce biti ok.Mirovanje stvarno ima magicnu moc na nas koji imamo problema sa grlicem.Sada sam se setila da su meni doktori govorili da lezim na boku,nikako na ledjima jer beba tako jos vise pritiska grlic.To je bilo lakse reci,nego sto je bilo izvodljivo jer sam ja 6 meseci non-stop lezala.Nemoj da se brines ni oko tih lekova za suzbijanje kontrakcija.Ja sam bila 48 sati stavljena na infuziju partusistena i stvarno je uspelo da mi smiri kontrakcije,ali su i meni za svaki slucaj dali 2 doze dexametazona(mislim da se tako zove taj lek za razvijanje bebinih pluca).Znam da sam dosadna,ali pozitivno razmisljanje i jaka psiha cine cuda.cmokic




sanji -> RE: Grlić materice u trudnoći (12.1.2010 16:44:43)

Verus, sedi tamo i ne vraćaj se na posao ako ne moraš! Najbolje bi bilo za obe da te prate do porođaja. Koliko god se trudila teško da ćeš kući da ležiš i odmaraš kao što ležiš tu! Moje curice i ja vam držimo fige da izdržite što duže i budete dobro! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




ana77 -> RE: Grlić materice u trudnoći (12.1.2010 19:20:48)

Verus, samo odmaraj tamo u bolnici i misli samo na dete, za sve ce posle biti vremena.
Mi nekad precenimo svoje kapacitete i posle ne daj Boze da se nesto desi, samo bi se u glavu udarala.
Tako se i meni skratio grlic jer sam mislila da mogu da jurcam na posao, da spremam neki ozbiljan projekat i da spremam svadbu ali NE MOZE, prosto, ne ide.

Zelim ti sve najbolje!!![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Verus -> RE: Grlić materice u trudnoći (12.1.2010 20:49:48)

tanya draga nisi mi uopste dosadna, svaka rec puno znaci, jer vidim da je moguce da ce sve biti u redu. Evo sta su odlucili:
primam drugu inekciju (drugu dozu) leka za jacanje pluca bebe. Posto sam stabilna bez kontrakcija, i beba je super, pustice me kuci ALI da lezim kao i ovde. Iskreno, nista drugo ne mogu jer se ne osecam snaznom da radim bilo sta...Spavala sam samo 3 sata u poslednja 24h, tako da cu kuci moci ipak bolje da se odmorim. Evo sada za odsustvo: bicu minimum 2 nedelja na mirovavnju, uz redovne kontrole. Grlic je hvala bogu zatvoren, ali skracen (ana sto ti kazes i ja sam tako mislila da mogu sve i svasta pa sam se izgleda zeznula). Uglavnom, AKO budem stabilna na svim pregledima i grlic ok, dace mi da radim, ali sa tim da moram sedeti. Razlog: ona ne moze kao dr. da mi zakonski produzi na vise od 12 nedelja ako sam stabila i nema zdravstvene osnove[sm=zmeden.gif]. Tako da cu biti kuci barem dok ne navrsim 29 nedelja, kada je ona sasvim komotna da se to dete rodi i bude ok uz svu negu koju ovde imaju. Ali, rekla je da je moguce da je ovo nesto sto se jednom desilo i da cu se poroditi u 40oj nedelji, ili pak, moze da se desi da se porodim ranije, ipak su to neke stvari koje oni naravno, ne mogu da predvide.

Tako da sve u svemu su to dobre vesti. Sada samo da mirujem izguram ovu trudnocu do kraja. Ako mi verujete, sredjivanje papira oko posla ili cak, koliko cu dugo ostati sa njom nije mi bitno. Makar dobila 4 nedelje da ostanem sa njom-bicu srecna. Dok god je ona tu, kuci i da mogu da joj se vratim sa posla.




Anoniman -> RE: Grlić materice u trudnoći (12.1.2010 20:53:17)

Veki [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

please, drži se toga što ti je rečeno, mada sam mislila da ćeš ostati duže u bolnici.. neko je gore napisao... nigde toliko ne bi mirovala kao tamo....[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




Ana RR -> RE: Grlić materice u trudnoći (12.1.2010 20:55:07)

Draga, sve će biti ok, svesna si da moraš mirovati i toga se pridržavaj.. da si ovde odavno bi već bila na trudničkom..




2002m -> RE: Grlić materice u trudnoći (12.1.2010 20:55:39)

Veruska draga[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]sada sam procitala sta ti se desilo.Ljubim te i budi jaka, sada je najbitnije da sto vise odmaras.Meni se grlic skratio i poceo da se otvara u 4 mesecu a porodila sam se u 41....ali sam lezala u krevet dok nisam usla u deveti.




Anoniman -> RE: Grlić materice u trudnoći (12.1.2010 20:57:49)

IZVORNA PORUKA: 2002m

Veruska draga[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image] sada sam procitala sta ti se desilo.Ljubim te i budi jaka, sada je najbitnije da sto vise odmaras.Meni se grlic skratio i poceo da se otvara u 4 mesecu a porodila sam se u 41....ali sam lezala u krevet dok nisam usla u deveti.



ma *ajde, izem ti i sve i veš i ručak ... (govorim uopšteno) .. i ja sam se zezala samo u tom momentu nisi svesna nemaš pojma...2002m, ženo kako si izdržala----? koliko si bila otvorena tada u 4.-om?[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>