Alopecia areata (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba



Poruka


jovicaa -> Alopecia areata (15.8.2011 17:04:19)

cini mi e da nema ove teme, nadam se da mi se dobro cini.
pre nekih dvadesetak dana primetila sam na aleksandrovom temenu proredjenje kose, minimalno mislila sam da nije nista. medjutim to opadanje se pojacavalo dok se nisu stvorila dva jasna pecata, a svuda okolo se proredila kosa. desava se da se ti pecati zacrvene sami od sebe, znaci nije sigurno od trljanja glavicom, zato sto su dosta visoko, a i on skoro da uopste vise ne lezi.
danas smo bili kod dermatologa, samo je pogledala pecate lupom, nikakav bris nije uziman, prepisala je pantenol kremu i uputila nas nazad kod pedijatra po uput za  bris grla i nosa.
u dijagnozi pise "alopecia areata alia focalosis obs"
zanima me da li se neko mozda susreo sa slicnim problemom?[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




minavb -> RE: Alopecia areata (15.8.2011 17:28:29)

Imate li zivotinju u kuci?




jovicaa -> RE: Alopecia areata (15.8.2011 17:39:32)

imamo morsko prase, ali oni ne prenose bolesti. a i dr kaze da nije gljivicno....




minavb -> RE: Alopecia areata (15.8.2011 17:41:23)

Super, to ja vazno. Gadne su gljivice. Samo sam to htela da pitam, ja sam se borila sa mikozom na vratu, ali kod beba na glavi je gdna i uporna. Super ako nije to.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




jovicaa -> RE: Alopecia areata (15.8.2011 17:43:23)

znas kako i ja sam mislila samo da nisu gljivice... ali sada opet, ne razumem... sta biva sa alopecijom... kada i da li ce mu opet izrasti kosa[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




minavb -> RE: Alopecia areata (15.8.2011 17:44:19)

Ne znam nista o tome. Jesi li malo googlala?




jovicaa -> RE: Alopecia areata (15.8.2011 17:46:40)

jesam. ali nije bas optimisticno... u principu koliko sam skontala uzrok je nepoznat u vecini slucajeva, a i lecenje je relativno.
moja tetka je imala alopeciju pre par godina, moram da se cujem sa njom. znam da je ona bila jako depresivna zbog nje, ali zato sto je bila svesna da joj kosa opada u pramenovima... e sad ne mogu da se setim kako je izlecila, mislim da je mazala nekim preparatima, ali nije je sigurno izlecila pantenolom.
i kod nje je uzrok bio nepoznat, imala je neke velike stresove tada, medjutim ni to nije dokazano da li je stres izazivac




minavb -> RE: Alopecia areata (15.8.2011 17:48:59)

Moja skolska nema kosu citvaog zivota. Nosi periku, lepa je kao andjeo. Jbg, gljivice ubijes i kosa poraste, a za ovo nikad ne znas. Polako, pricajte sa doktorima. Uvek mozete doci ovde na institut za kozne bolesti.




jovicaa -> RE: Alopecia areata (15.8.2011 17:52:35)

IZVORNA PORUKA: minavb

Moja skolska nema kosu citvaog zivota. Nosi periku, lepa je kao andjeo. Jbg, gljivice ubijes i kosa poraste, a za ovo nikad ne znas. Polako, pricajte sa doktorima. Uvek mozete doci ovde na institut za kozne bolesti.

to i ja mislim... ebem ti zivot. mada epi je bila prilicno optimisticna, kao ne brinite




minavb -> RE: Alopecia areata (15.8.2011 17:55:30)

Ja drzim fige! Inace, ovde na Zavodu za kozne i venericne bolesti se ne zakazuje. Deciji radi i pre i posle podne, dodje si jako brzo te prime. Vrlo su ljubazni.




jovicaa -> RE: Alopecia areata (15.8.2011 18:03:58)

super! ako ovi ovde nista ne preduzmu a nece, docicemo verovatno




minavb -> RE: Alopecia areata (15.8.2011 18:05:54)

Jos mesec dana ne radim, javite se da vas vodimo kod dotkola[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




jovicaa -> RE: Alopecia areata (15.8.2011 20:05:36)

iskreno se nadam da ce odjednom poceti da mu raste kosa i da nece biti potrebe, ali... hvala ti puno u svakom slucaju, sta god da bude!!![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




jovicaa -> RE: Alopecia areata (21.11.2011 20:28:00)

sad mi je u momentu pozlilo, posto aleks ima malo duzu kosicu, nije se primecivalo, ali kad se malo razmakne kosima, vidi se gomila pecata[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image] uzas! pre je imao mozda 5 a sad ima mnogo vise! ne mogu da verujem kako su nas od_ebali svi redom kod pedijatra bili!
ne znam sta da radim, icicemo kod pedijatra sutra. da li to moze da bude zbog nedostatka necega, vitamina ili sl?




jovicaa -> RE: Alopecia areata (2.12.2011 0:03:14)

nasa dijagnoza je alopecia areata, definitivno i konacno. sad se vodamo po lekarima....  a ja sam ocajna zato sto mi dete iz dana u dan postaje polu celavo.
nadam se da nikome nikada nece biti potrebne ove informacije, ali da napisem sta sam nasla na internetu o alopeciji kod beba:

Alopecia Areata Disorder — It is a kind of disorder, in which around 4.5 million people in U.S. suffered from.  This disorder could occur at any age.  This kind of disorder affects the immune system of the patient.  The primary damage occurs in hair follicles. This is the reason why there is a very slow hair growth, which would eventually lead to baldness. Babies who are having this kind of disorder will gradually become hairless. However, there is still a chance to help your baby recover from losing hairs.  Babies rarely experience such disorder though. But it can happen. If you noticed your baby is showing some indications of the Alopecia Areata disorder, you should take him to the doctor immediately for further examinations.  What are the causes of this auto-immune disorder?  It is said that scientists still do not know the exact cause of this auto-immune disorder. However, they were able to distinguish some hints on their studies, giving them ideas that such disorder is genetically transmitted. The idea is based from the fact that most of those who suffer from the disorder also have family members who are suffering from the same issue.  This is a very typical occurrence to those families having a history of hay fever, asthma, childhood diabetes and other auto-immune maladies.  During your baby’s six months, hair loss is just a normal occurrence due to some risk-free reasons. However, if your baby is older than 6 months and is having a hair loss, that can already be considered an Alopecia Areata. You will know it once you touch his scalp.  You can feel the smoothness and see some short and lighter color hairs.  Is it possible for the hair to grow again?  Considering there are still some hairs left on the scalp, it is still possible that hair will grow again. However, baby’s who are experiencing the symptoms should be given something that can protect his scalp, like a hat. This is crucial to increase the possibility of gaining back the hairs that are lost.  Is this disorder curable?  Due to the fact that there is actually no definite cause of such disorder, it then follows the unavailability of precise cure. Parents are then recommended to take the baby to his doctor for further advice. Some doctors may not treat babies younger than eighteen months. However, if the baby is older than eighteen months, then doctors would recommend specific creams to put on his scalp to help recover hair loss. Likewise, the doctor may recommend some treatment depending on the baby’s condition.




jovicaa -> RE: Alopecia areata (2.12.2011 0:12:26)

ukratko, retko se javlja kod beba mladjih od osamnaest meseci i ako se javi kod mladjih neki lekari mogu da odbiju da lece(zato sto se kod alopecije koriste agresivne metode, kortikosteroidi i sl).. kod beba do sest meseci je normalno da kosa otpada tako da se ne smatra alopecijom.
javlja se u obliku pecata, obicno od 1 do 2 cesto se dogadja da kosa sama od sebe poraste, ali u nekim slucajevima moze da se desi da se prosiri po celom skalpu, moze da se desi i potpuni gubitak kose i dlaka na telu.
uzrok je nepoznat, postoje istrazivanja koja pokazuju da je nasledna ( kod jednog od pet obolelih postoje slucajevi u porodici). alopecia ja autoimuno oboljenje. cesce se javlja kod dece koja u porodici imaju bolesti poput astme, atopije i td.
ukoliko bebi ne otpadne vise od polovine kose, postoje dobre sanse da izraste. nista nije sigurno, moze da se vrati u potpunosti, a moze i da nikada vise ne poraste. lek nije poznat, postoje razni samponi, kreme, losioni koji mogu da pomognu vracanju kose.
alopecia moze da se ponavlja.  takodje detetu moze da se stavlja sesir ili kapa( mislim da se ovo odnosi samo na izlaske napolje), ovo moze biti presudno u ponovnom rastu kose. kod dece koja imaju alopeciju mogu cesto da se jave neke kao pruge na noktima, kao neravna povrsina nokta.
i tako dalje.... ovo je nesto najosnovnije sto sam prevela... ako neko ne vlada dobro engleskim jezikom.
i naravno ako primetite bilo koje znake alopecije kod svog deteta, pravac kod lekara, nema sta da se ceka.




Anoniman -> RE: Alopecia areata (2.12.2011 7:53:41)

Jovice [sm=smiley31.gif]




*Alexx* -> RE: Alopecia areata (2.12.2011 8:46:46)

Jovice, ako je za neku utehu, imam jednu prijateljicu koja ima alopeciju - ni jedne dlake na telu. Ne znam da li je imala od rođenja ili ne, ali ono što znam je da je to jedna samouverena, savremena žena, ništa je ne sprečava da uradi bilo šta, i u dugoj je vezi sa mojim školskim drugom, koji je frajer i po [sm=smiley36.gif]
Šta hoću da kažem? To što ima alopeciju nije smak sveta - taman posla da mogu da kažem da znam kako se osećaš, ali eto, pokušavam da malo utešim [sm=smiley31.gif]




minavb -> RE: Alopecia areata (2.12.2011 8:50:28)

Imam i ja jednu koleginicu. Zajedno smo išle u srednju i posle zajedno studirale. Lepa je kao anđeo, i dobra žena. Udala se , ima dvoje dece i divan život. Mi nikad nismo marili za to što nema kosu, uvek je bila cool lik i omiljena u društvu.




jovicaa -> RE: Alopecia areata (2.12.2011 9:56:30)

znam imam i ja jednu drugaricu bez dlake na telu, e sad ne znam da li je alopecija... ali stvarno je izgledala kao da joj to ne smeta u zivotu... ali nikad ne znas sta je u coveku... kako da mu objasnim jednog dana kada krene u skolu, vrtic.... eto aleksandre ti tako s vremena na vreme ocelavis....?! a tek tinejdzerski period... da ne komentarisem... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
valjda ce se srediti, posle prvog napada kosica je pocela da raste, decji dermatolog nam je rekao da je to dobar znak.




minavb -> RE: Alopecia areata (2.12.2011 10:21:21)

Ma biće on kosmato čudovište[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




minna -> RE: Alopecia areata (2.12.2011 10:38:29)

jovice[sm=smiley31.gif] I ja imam jednog druga koji nema ni jednu dlaku na telu i uvek je govorio - svakoj zeni je san da ima noge kao ja[sm=smiley36.gif] Nista mu to nije smetalo u zivotu...
Probaj da se ne sekiras mnogo, bice sve ok[sm=smiley1.gif]




NadaR -> RE: Alopecia areata (17.2.2012 10:03:16)

IZVORNA PORUKA: gagi

Pisite!

Mojoj drugarici se ovo desilo




World -> RE: Alopecia areata (17.2.2012 10:32:04)

mislim da se ova tema odnosi samo na djecu, koliko vidim, a gagi je postavila temu za 'odrasle'....




Olga75 -> RE: Alopecia areata (17.2.2012 10:40:19)

alopecija areata je alopecija areata i kod dece i kod odraslih [sm=smiley1.gif]




Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>