|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: FET(zamrznuti embrioni), ET
19.12.2016 21:37:59   
Ramona
Evo, čitam godinu dana, pa da se i javim.
bila sam napisala post, ali mi je istekla sesija, i sve propade.. nema veze.
I ja ću na proleće na FET, ET iz VTO mi nije uuspeo, takođe je porastao progesteron, i bilo malo hipera. Videćemo sad, ja verujem da ti koji prežive odmrzavanje su pravi junaci.
Na kraju, obrni-okreni, sve je do jajne ćelije, tajna je u tome da se "ubode" ona prava, koja ima potencijal da se deli bez greške.

Eto, to i sebi i vama želim , savršenu jajnu ćeliju, i veliku betu! Za user posted image

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 101
   RE: FET(zamrznuti embrioni), ET
20.12.2016 11:52:07   
Maraj
Ramona , navijam iz sve snage , za tvoj smrzlic. Samo veruj u njega. Ja sam imala jedan i on se primio. Cudo su ti smrzlici user posted image user posted image

(odgovor članu Ramona)
Direktna veza do poruke: 102
   RE: FET(zamrznuti embrioni), ET
20.12.2016 12:09:57   
dunja RR
Ramona, evo i od mene velika podrška!

Imam sina 2,5 godine. Radila sam FET.


Samo najjači embrioni su u FETu i ne samo to, i kasnije ta deca budu dobrog imuniteta, čitala sam studije, jer su upravo najbolji probrani embrioni.



Navijam za vas user posted image

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Ramona)
Direktna veza do poruke: 103
   RE: FET(zamrznuti embrioni), ET
20.12.2016 12:51:46   
IvanaSK RR
Ramona, navijamo i pružamo podrsku!

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 104
   RE: FET(zamrznuti embrioni), ET
20.12.2016 13:06:39   
Ramona
Da, ja ga zovem moja beba iz zamrzivača.

Inače, ja nisam radila nikakve dodatne analize osim d-dimera i hormona štitnjače koji su ok, i Goca je rekla da joj je dosta, da sve vidi i prostim okom.
Iako sam 40++ primila me jer već imam jedno dete iz prir.trudnoce (prvi brak), i jajnike 10 god "mlađe" i još imam ovulacije skoro svaki mesec. (Ovo pripisujem čaju od virka, kao i to da nikad nemam sekret i grupe)

Ono što bih podelila sa vama, ali samo kao iskustvo, a ne i medicinsku preporuku je činjenica da sam "popravljala" rezultat iz postupka u postupak.
U prvom je bilo mnogo jć , preko 15, oko 13 oplodjenih, vraćene 2 i ništa. Pritom mi je dr rekla da se u mojim godinama i ne zamrzavaju.
Onda sam ja u ishranu ubacila: Vit D, vit E, Q10 (400mg), noćurak, omega 3, laneno seme mleveno svako veče, kefir, laneno ulje i sir, proteine (svaki dan po jedno jaje i malo domaćeg sira), puuuno povrća, šumsko voće, potpuno izbacila slatkiše, hodala, izbacila i ono 4-5 cigareta što sam pušila dnevno ( kažu da prestanak pušenja znači više nego svi suplementi i ishrana), onda matična mleč, pšenična trava .... ma sve što sam našla da je dobro :) .
Od tog semenja sam se i ugojila 5 kg, ali meni je to ok, bila sam mršava.
Drugu stimulaciju mi je malo promenila, i bilo je još bolje, isto preko 10 embriona, 12 vraćena, s tim što je ostao jedan da se zamrzne, na opšte iznenađenje, i Goca je rekla da su puuuno bolji nego prvog puta.
E, da, u međuvremenu sam i grejala matericu sedeći na toploj soli, spavala u pletenim čarapama i stavljala obloge od ricinusa.

Ono što hoću reći je da se ne može uticati na ono što godine donose (starenje janih ćelija), ali se mogu barem malo "oživeti" i vitalizovati.
O poboljšanju odgovora ne mogu pričati, jer ja dobro reagujem na stimulaciju.

Ipak, ni taj FET nije uspeo, i išla sam i na treću stimulaciju, gde mi je bzvz, povećala dozu stimulansa, opet puno dobrih JC i embriona, ali porastao progesteron i blagi hiper.
E, iz ove treće imamo 2 smrznuta. Tako da sam već dosad pobila sve što pišu knjige za moje godine.

Dogovorili smo se mm i ja i dr, nema više stimulacija, donacija je uvek opcija (moja, mm se još buni, njemu je to friki), ali najpre da damo šansu bebama iz zamrzivača.
Ja sad nekako baš opušteno to čekam, jer dosad sam svaki put imala neki cirkus i sekiraciju, sad sam rekla otići ću da niko i ne zna :)



(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 105
   RE: FET(zamrznuti embrioni), ET
20.12.2016 13:52:25   
Bebana17
Ramona, ja sam svoje dve bebe dobila iz FET-a, sa punih 39 godina, do tada bezuspešnih šest transfera smo imali. Šta je prevagnulo da sedmi transfer uspe ne znam, valjda je bilo došlo moje vreme, a moji eskimčići kvalitetniji nego do sada. Ono što je kod mene bilo drugačije je totalna opuštenost nakon transfera, putovanja, skitanja sa mužem, nikako ležanje i gledanje u plafon. Bila sam se pomirila sa svakim rezultatom, svesna da je Božija volja hoće li uspeti ili neće, a ja sam svaki završetak prigrlila. Tek kad sam došla u tu fazu, da sam se pomirila sa činjenicom da će možda biti sve ok, a možda i neće, da sam učinila sve što sam mogla, a da uspeh ne zavisi od mene i da nema moje krivice u svemu ovome, ja sam zatrudnela sa blizancima. Ne znam ni da li je ovo bilo presudno, ili je kvalitet embriona taj koji presuđuje, ali čula sam od embriologa gomilu priča o uspesima žena čiji embrioni nisu bili kvalitetni (naučno gledano), a rodila se zdrava prava dečica. Verujem da kada se sve kockice slože dođe i do trudnoće, što ti od srca želim. Super je što si promenila stil života, to mnogo utiče na kvalitet jajne ćelije. A najbitnije je da nastaviš opušteno, kao što si i sama rekla da si sada u tom stanju. Verujem da ćeš uspeti.

(odgovor članu Ramona)
Direktna veza do poruke: 106
   RE: FET(zamrznuti embrioni), ET
20.12.2016 13:54:24   
Bebana17
Setila sam se još nečeg, obavezno posle transfera budi dobro utopljena, meni je transfer bio krajem aprila, ja sam nosila stalno dugačke čarape (što inače ne radim), potkošulje, sećam se da sam u toku putovanja automobilom stalno grejala stomačić na blagom proletnjem suncu i baš mi je prijala toplota, a izgleda i bebicama.

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 107
   RE: FET(zamrznuti embrioni), ET
20.12.2016 14:24:03   
Ramona
Hvala Bebana!
I upravo tako kao što si rekla, uradili smo sve što smo mogli i kako smo znali, a sad se predajem Bogu u ruke, briga ništa neće promeniti, a može pokvariti.
A upravo čuda i čine ovaj svet lepim, i život vrednim sutrašnjeg dana.
Mi smo, nažalost, izgubili silne godine jer je mm govorio: Ako Bog bude hteo, desiće se. ( a spermogram nikakav)

A onda sam ja sve isplanirala, i dovela ga pred svršen čin: Evo, Bog je dozvolio i klinike, i dao sva ta znanja da se otkriju!
Sad je fasciniran procesom, jedino mu još to da su embrioni zamrznuti i da se odmrznu i nastave da žive nikako ne ide u glavu.
Onda sam rekla, ne razbijaj glavu sad kako to, samo se svako veče pomoli za njih!

Miškarcima sve treba pripremiti i samo im dati instrukcije ( ja sam to kasno shvatila), oni su za akciju, ako im daš da odlučuju u nekom misaonom procesu, to može da potraje user posted image

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 108
   RE: FET(zamrznuti embrioni), ET
21.12.2016 1:57:26   
dunja RR

Ramona, tvoj muž isti moj muž!

Da ti ispričam kratko svoju priču - nama je prva trudnoća iz VTO (kod Ivanovića) bila BO, kiretaža u 9 nedelji. I mm i ja jako teško podneli sve to. Iz te VTO ostala 2 smrzliča. Otišla sam na FET a on nije znao. Da nije uspelo, ne bi mu ništa ni rekla. Ponašala sam se najnormalnije u kući, radila po kući, išla na posao, on ništa nije posumnjao. Onda je otišao na put u BIH, na nekih 7 dana, a na dan kada se vraćao radila sam betu. Beta rekla sam da trudna (310, piše mi u potpisu :D). MM se vraća sa puta, ja ležim sa utrogestanom, on ulazi, vidi me sa vrata da ležim u dnevnoj sobi, pita šta mi je, ja kažem trudna sam. Možeš zamisliti šok user posted image

Ja imam 40, i planiram da odem kod Goce da se konsultujem za još jednu VTO, nemam smrzliće, ali isto imam ok ovulacije i kažu dobru matericu. Videću šta će Goca reći. Mene je za prethodne 2 VTO kod Ivanovića Bilja pripremala (uz konsutacije sa Gocom), ali Bilja više ne radi kod njih, tj. ja mislim da je još u Belgiji. Ovaj poslednji transfer iz FET-a mi je Goca radila.

Znam da Goca ne voli da radi ženama preko 40, rekla mi je to sama posle transfera, misleći na neke druge žene, ja sam tada imala 36,5. Ja se nadam da će me primiti, jer su mi i tada govorili da sam lak slučaj, nadam se da me i dalje tako smatraju iako napunih 40.

< Poruku je uredio dunja RR -- 21.12.2016 2:01:49 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Ramona)
Direktna veza do poruke: 109
   RE: FET(zamrznuti embrioni), ET
21.12.2016 8:44:05   
Ramona
Primiće te sigurno, prvo što si njen pacijent, a drugo što si već rađala. Otprilike koliko čujem kad se javljaju na telefon, 43 je ta granica do koje primaju. Ja ne znam kako sam ja upala,jer ja sam više i od svih gornjih granica :) valjda što sam se tamo pojavila, i rekla joj, ja odavde izlazim trudna!user posted image
Mislim da dobro radi pripremu, meni je u 3 stimulacije svaku po malo menjala, i svaka je bila bolja od prethodne. Meni nije tražila nikakve dodatne nalaze, čak ni hormone, osim redovne provere u stimulaciji, ali vidim da nekim ženama traži, i šalje ih i kod hematologa, i endokrinologa, tako da nije tačno da je površna, naprotiv. Ona samo ne veruje u AMH i razne nalaze hormona, već u ono što vidi svojim očima a to je stanje jajnika i reakcija na stimulaciju.

Ajde, odluči se što pre, da ti dete dobije brata ili sestru!

Meni je ona ekipa tamo super, i Goca i sestrice i biolozi, svi su mi kul.


(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 110
   RE: FET(zamrznuti embrioni), ET
21.12.2016 9:45:20   
ivannna
Slazem se da je Goca dobar strucnjak zato sam kod nje ali mi je bas zasmetalo sto mi je svaki put kad sam je pitala ima li potrebe za dodatnim analizama rekla da nema jer imam dete ,jer sam iznela lako trudnocu ( iako mi nisu uspele 2 iui,vto i fet,imam jos 2 smrzlica)

otisla sam na svoju ruku kod endokrinologa i posle kod hematologa,otkrili su mi trombofilije,nedostatak vitam D,i jos neke stvari! hematolog mi je rekao da su na osnovu iskustva zakljucili da ista terapija pomaze i zenama koje imaju trombofilije a ne mogu da zatrudne i onima koji imaju tromb i pobacaje

i da sam slusala samo Gocu ko zna koliko bih jos neuspelih pokusaja imala...

sta je tesko da kaze -ok,ja sam svoj deo uradila,idi na dalje pretrage kod endokrinologa,hematologa...sto ja sama moram da istrazujem i kopam po netu,sto ja moram da znam ko je endokrinolog,ko je hematolog,zar ne bi trebalo takve informacije da dobijes tamo gde i radis vto? kad odes na jedno mesto da se tamo o svemu i infomises???


(odgovor članu Ramona)
Direktna veza do poruke: 111
   RE: FET(zamrznuti embrioni), ET
21.12.2016 11:28:34   
Ramona
Potpuno se slažem s tobom, i ja bih verovatno da sam mlađa išla na dodatne analize, ovako znam da je kod mene sve samo zbog kvaliteta jajne ćelije.
Ipak, na svoju ruku sam uzimala suplemente, i definitivno popravila rezultat, iako se doktori drže teorije da to nema nikakve veze, i da je JC data rođenjem, te da se ne može podmlađivati.

Ne znam, nije ovo jedini primer, čini mi se da svako od njih gleda samo svoju specijalnost, nekako im nedostaje holistički pristup. Eto, npr kod jednog privatnog interniste-kardiologa, kad je videla nalaz krvi i na njemu D-Dimer, ona je rekla da se to više ne vadi i da taj d-dimer ništa ne pokazuje, i da ne zna zašto ga uopšte traže.
Tako i novije studije pokazuju da amh ništa ne pokazuje, a za neke lekare je još glavni pokazatelj ( čini mi se i za našu komisiju koja odobrava VTO o trošku države)

Ja od endokrinologa lično više cenim Macuta od Vujovićke, ali to su opet neka lična iskustva - čovek više podiže onoga ko mu je pomogao.

U svakom slučaju ja jesam za svaku dijagnostiku, ali nekad je to puno para, a nekad se i čovek ponada da nešto rešava,a ono ispadne da to nije toliko relevantno.

Ima ovde jedan poznati dr. kineske medicine, koji svakoj ženi kaže da joj je hladna materica, i da je to razlog što ne zatrudni, i daje milion nekih metoda da se ugreje materica. Na to je meni jedna druga dr., njegova koleginica, zajedno su bili u Kini rekla: A cigankama nije hladna materica? user posted image . Msm, i matericu sam grejala, i išla na akupunkturu, pa opet ništa. Nije do materice, kod mene je do embriona.

Moja jedna rođaka je nedavno ostala prirodno u 45. godini, već cikluse počela da gubi, ima ozbiljne tromboze, imala izliv krvi na mozak, sto bolesti, 120 kg, 2 kutije cigareta dnevno .... ali kad oće ono oće.

U svakom slučaju, sve ovo oko VTO je jako teška priča, i za mene ste vi sve žene heroji koje ovo prolazite. Ja sam imala 2 prirodne trudnoće, od čega jedno dete, druga je morala biti prekinuta zbog RTG snimanja, i nisam ni imala pojma, dok nisam ušla u ovo, da je to jedan potpuno paralelan svet, u kom nade, želje, iščekivanje, radost i razočarenje dostižu svoje maksimume na skali emocija.



< Poruku je uredio Ramona -- 21.12.2016 11:41:00 >

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 112
   RE: FET(zamrznuti embrioni), ET
22.12.2016 18:28:49   
Ramona
Danas na poslu priča koleginica kako je od muža dobila poklon, nešto što je baš želela, i kaže: " preplavila me neopisiva sreća, suze su mi krenule".
Ja se mislim u sebi, ne znate vi šta je neopisiva sreća. To je kad te nazovu sa klinike i kažu: Zamrznuli smo vam prelepu blastocistu!
E, ja sam tad mislila da ću se onesvestiti od sreće, i suze su mi krenule.

(odgovor članu Ramona)
Direktna veza do poruke: 113
   RE: FET(zamrznuti embrioni), ET
22.12.2016 21:07:50   
dunja RR
Ramona user posted image

Što se analize tiče, razumem te sa jedne strane, ali sa druge, daj bože da uspe FET, treba i održati trudnoću, nije samo cilj zatrudneti. Pričam ti ovo zato što sam prošla kroz BO, kiretažu u 9. nedelji, razmišljam ... vidim da ideš kod Macuta tako si u njajboljim rukama, nego, ne znam da li si radila trombofilije? Čisto da i tu budeš pokrivena u celoj trudnoći. Nisam sigurna da li si pisala ..

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Ramona)
Direktna veza do poruke: 114
   RE: FET(zamrznuti embrioni), ET
22.12.2016 21:35:36   
Ramona
Jesam, iz nekih drugih razloga, i to mi je sve ok, nemam taj rizik. Inače sam ja izrazito sportski tip, i skoro pa mršava. Ovi postupci su mi dodali 5kg, pa sam sad taman :) . Imala sam ja već trudnoće, imam jedno dete iz prethodnog braka, a jedna je morala biti prekinuta zog RTG snimanja, nisam znala da sam trudna. To je baš bio bedak.

A slažem se da je bolje uraditi sve što se može pre, jer danas je i način života i hrana i vazduh sve drugačije nego ranije. Svi se pozivaju na majke i babe, ali njih nisu zaprašivali kao nas sa svim i svačim. Ja kad sam otišla na kliniku očekivala sam da vidim tamo matorke kao ja :) , i bila sam jako iznenađena koliko mladih, baš mladih ženica dolazi.

Eto, moja kćerka je 20 god, pa već ima PCOS, i ako ne pije kontraceptive dobije jednom u 5 meseci. A ja čitav život na 28 dana, može kalendar po meni da se pravi. Čak i sad u postupcima. Tako da, sa čim se sve žene bore, ja sam super, sve osim godina.

Inače shvatila sam i čitajući forume, da je pozitivna beta samo prvi korak, a tek onda počinje borba i frka. MM nema svoju decu, a i ja nikad nisam mislila da ću ostati na jednom, tako da sam zaista spremna da se borim. Šteta što smo kasno počeli, ali šta je tu je, iskoristiću još ovo koliko mogu, da Bog i nas pogleda!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 115
   RE: FET(zamrznuti embrioni), ET
22.12.2016 23:37:55   
dunja RR
E to je drugo, znači da je na tom polju kod tebe sve ok, super.


Ti si neki baš baš pozitivac. Drago mi je, kada već moramo da se borimo, da imam nekog saborca kao što si ti, baš sada i baš ovde.


A za ovo dole, o da, nažalost.


IZVORNA PORUKA: Ramona

Inače shvatila sam i čitajući forume, da je pozitivna beta samo prvi korak, a tek onda počinje borba i frka.



< Poruku je uredio dunja RR -- 22.12.2016 23:39:57 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Ramona)
Direktna veza do poruke: 116
   RE: FET(zamrznuti embrioni), ET
23.12.2016 13:30:43   
Bebana17
Statistika nije na našoj strani, ali ja stvarno verujem u to da se sve događa u vreme kada treba da se desi, pa i trudnoća, tako da ne treba odustajati, ma koliko godina da imaš, jer život je čudo, sam po sebi, a čuda se dešavaju svakodnevno. Ja znam dosta slučajeva da se trudnoća desila uprkos lošim prognozama, što zbog godina žene, što zbog lošeg kvaliteta jajne ćelije, i da su se rodila divna, zdrava dečica iz tih trudnoća. Kada sam ja u četrdesetoj zatrudnela prirodnim putem, ni muž ni ja nismo mogli da verujemo, i još uvek ne možemo, pa nismo porodicama još saopštili lepe vesti. Posle dočeka planiramo da ih obradujemo, ako sve bude uredu na dable testu.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 117
   RE: FET(zamrznuti embrioni), ET
23.12.2016 14:06:55   
Maraj

IZVORNA PORUKA: Ramona

Danas na poslu priča koleginica kako je od muža dobila poklon, nešto što je baš želela, i kaže: " preplavila me neopisiva sreća, suze su mi krenule".
Ja se mislim u sebi, ne znate vi šta je neopisiva sreća. To je kad te nazovu sa klinike i kažu: Zamrznuli smo vam prelepu blastocistu!
E, ja sam tad mislila da ću se onesvestiti od sreće, i suze su mi krenule.

Ramona ovo tvoje potpisujem. Kada me je Goca nazvala da mi kaze da imamo jedan embrion za zamrzavanje , plakali smo i mm i ja. Neopisiva sreca. A tek kad me je nazvala da mi kaze da se taj smrzlic "primio" tj da sam trudna , e tu srecu i to plakanje zaboraviti necuuser posted image

(odgovor članu Ramona)
Direktna veza do poruke: 118
   RE: FET(zamrznuti embrioni), ET
24.12.2016 22:55:47   
Ramona
Bebana, user posted image biće to sve OK, pa i došlo je kao poklon.

Maraj, user posted image

I ja verujem da mi mnogo manje znamo o životu, nego što mislimo i da u sve treba verovati, biologija je čudo, a od svih nauka najviše je ostalo neotkrivenog.
Baš sam ovde upala u dobro društvo, sve pozitiva i lepe priče! Super ste mi, ženice.
Ne razumem se mnogo u horoskop, ali evo svi oko mene pričaju kako će 2017. biti posebna godina, u kojoj će se trud isplatiti.
Pa da zakoračimo radosno u nju!

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 119
   RE: FET(zamrznuti embrioni), ET
12.4.2017 22:41:06   
ivannna
krenula sam ponovo kod Goce,dala mi je da pijem mikroginon i sledeci ciklus valjda ubacujemo smrzlice user posted image

(odgovor članu Ramona)
Direktna veza do poruke: 120
   RE: FET(zamrznuti embrioni), ET
12.4.2017 22:57:23   
Ana RR
Ivanna, držim fige user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 121
   RE: FET(zamrznuti embrioni), ET
12.4.2017 23:12:58   
ivannna
Hvala Ana!user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 122
   RE: FET(zamrznuti embrioni), ET
12.4.2017 23:28:51   
dunja RR
Ivanna, navijam user posted image

I ja sam juče bila kod Goce, da nisi možda i ti juče? :)

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 123
   RE: FET(zamrznuti embrioni), ET
12.4.2017 23:30:56   
dunja RR
Ja imam osećaj da će mi aspiraciju raditi u junu a vraćati embrione u septembru. Jer je i prošli put uspelo iz FET-a, to je i naglasila juče.
Imala sam ja VTO trudnoću i pre FETA, ali nije bila ok (BO), a Goca juče reče ne treba nam blighted.

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 124
   RE: FET(zamrznuti embrioni), ET
13.4.2017 11:28:53   
Ramona
Dunja, Ivana, i ja ću na mikroginon posle praznika, treba da dobijem ovih dana.

Čitam baš na Ana forumu, koliiiiko trudnica ovih dana, više od 70% transfera uspešno, stvarno je super počela godina!

Srećno do user posted image !

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?
Da li smo zaista prestare za trudnoću nako...
Ne želite bebu posle 35.? U redu, ali nemoj reći da si stara! Postoji bezbroj razloga za rađanje dece posle trideset pet...



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here