Piletina Tuscana (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Verus -> Piletina Tuscana (5.9.2011 19:11:51)


[img]http://www4.slikomat.com/11/0905/oas-001.jpg[/img]




Sastojci

4 osobe
4 vece crvene paprike (moze i
zuta,zelena babura)
4 kom pilecih prsa
100 gr . svjezeg spinata (moze pakovanje
smrznutog i dobro ocjedjen)
par kasika maslinovog ulja
po ukusu vegeta,papar
4 cena cesnjaka
300 gr mozzarelle ili nekog drugog sira
(ribanog)
Priprema

1. Papriku operite,obrisite, odsjecite vrh sa peteljkom i ocistite od sjemenki.Poslazite je
na plici lim i pecite na gril funkciji ili na gornjoj resetki nekih 10-15 min. tek toliko da
se paprika dobro ugrije i malo usahne!

2. Dok se paprika pece,pripremite meso!Pileca prsa operite,posusite i stavite ih u deblju
najlonsku vrecicu i istucite batom za meso,ne previse tanko,tek toliko da se debljina
izjednaci!Meso povegetite,popaprite i svaki komad premazite sa kasikom maslinovog
ulja i na to rasporedite sitno isjeckani cesnjak.

3. Spinat operite,odstranite peteljke i ako su vam veci listovi,samo ih grubo isjecite i
poslazite na svaki komad mesa po saku spinata i na spinat rendani sir!

4. Sve to pritisnite da se slijepi za meso i cvrsto zamotajte.Odozgo premazite maslinovim
uljem.

5. Kada se paprika malo propekla izvadite je iz pecnice i u svaku papriku dobro
ugurajte,da dobro sjedne i popuni papriku, po rolnu piletine(rolnu okrenite uspravno).

6. Napunjenu papriku pecite oko 60 min. na 200' !Paprika i meso ce pustiti svoj sok,tako da
cete dobiti i malo, jako ukusnog saftica!Nakon 60 min.Izvadite papriku i na vrh svake
stavite preostali sir i zapecite nekih 5-10 min,tek toliko da se sir otopi i dobije finu
bojicu!

7. Napomena: Po mogucnosti gledajte da paprika ima malo sire dno tako da moze da stoji
uspravno pri pecenju,tako da se sokovi od mesa i spinata zadrze u noj,s tim ce meso biti
ukusnije i socnije!

Posluživanje
Servirajte toplo uz dodatak krumpir pire ili pecenih krumpirica,koje isto tako mozete peci
zajedno sa mesom i paprikom!Uz to jako fino ide i neka vama omiljena salatica!!


www.coolinarika.com




nina26 -> RE: Piletina Tuscana (5.9.2011 19:42:04)

Auuh svaka ti cast, odpadose mi oci dok sam citala, ali mora da vredi truda [sm=bravo.gif]




Verus -> RE: Piletina Tuscana (5.9.2011 22:27:51)

Nina, nije tesko zaista, malo pripreme i onda sve u rernu i bez brige!  Meni je ostao komad mesa extra, i manjak paprike, pa sam samo umotala sir i spanat i ispekla samo, odgore-vidi se na slici. 

Jedino bih dodala da cu iduci put malo vise da posolim meso i da stavim vise sira i spanata. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




minna -> RE: Piletina Tuscana (30.4.2012 12:57:25)

Pravila sam juce ovo. Odlicno je ispalo i onaj saft sto puste paprike i meso je isto baaas ukusan. Od sad cu da pravim cesto, ne treba puno vremena uopste, a bas je mljac[sm=smiley1.gif] Jedino sto sam stavila gaudu a ne mozzarellu jer sam ovo imala u kuci




Bebilina -> RE: Piletina Tuscana (16.10.2012 23:06:50)

Ovo pravimo sledece nedelje [sm=smiley1.gif] Extra zvuci!
Prepricala sam mm-u recept i dopala mu se ideja. Uzecu crvene i zute baburaste paprike pa cemo da probamo [sm=smiley1.gif]




isidora88 -> RE: Piletina Tuscana (16.10.2012 23:23:11)

da li moze ovo da se pravi bez spanaca?




Stranica: [1]