|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Plivanje
5.11.2011 4:10:41   
Bebilina
Postoje u svetu casovi plivanja za bebe koji krecu vec od 8 nedelja starosti. Ako je u pitanju privatni bazen ni plivanje dan nakon rodjenja nije iskljuceno, a na javnom pedijatri obicno savetuju da se krene nakon pregleda sa 6 nedelja i doze vakcina sa 8, cisto zbog higijene i sopstvene savesti.
Obzirom da novorodjencad imaju urodjeni refleks zadrzavanja vazduha pod vodom bitno je podstaknuti zadrzavanje istog. Bez plivanja refleks se do kraja prve godine skoro potpuno gubi i nakon toga se mora uciti.

Casovi na kojima su bebe pod vodom apsolutno su fascinantni. Jednostavno je neponovljiv osecaj kad zagnjurite i vidite bebu/dete koje jos i ne hoda kako se krece ka vama :) Neopisiv osecaj :)

U zavisnosti od toga kada se krene zavisi i starost kada ce dostici to "samostalno plivanje". To zavisi i od njihove misicne mase, stamine i fizicke snage jer dete koje savlada rano tehniku nece jos izvesno vreme moci plivati na duze staze jer mu fizicki razvoj to nece dozvoljavati. I to je sasvim normalno jer se to id dece do odredjenog uzrasta i ne ocekuje.

Casovi u vodi sa instruktorom, a bez roditelja krecu obicno oko treceg rodjendana. Koriste se rekviziti tipa woggle (pomenuti sundjerasti stap) i daska. Vecina instruktora potpuno izbegava naocari za ronjenje, gume i misice. To sve iz razloga jer ih plivanju uce kao vestini prezivljavanja. Znaci ako im se desi da u vodu slucajno upadnu i krenu se daviti uce ih kako da se okrenu na ledja i plutaju ili iskoriste predmete iz prirode kojima su daska i woggle kopija...

Uvek postoji najvise nedoumica u vezi prvih faza plivanja i osamostaljivanja u vodi jer kod tih faza sostignuca nisu kristalno jasna i uvek lako merljiva. Sto se tice "pravog plivanja" postoje "znacke" koje se osvajaju i sluze kao markeri za instruktore, ali i kao motivacija i podsticaj za decu. One se odnose i na preplivanu duzinu, ali i na savladanu tehniku. Ali one obicno dolaze kasnije, u skolskom uzrastu (6+god), mada to ne znaci da ono sto im prethodi ne treba nazvati "plivanjem", cak naprotiv. To sto prethodi je daleko bitnije od preplivavanja duzina i sirina jer razvija sigurnost u vodi i uci prezivljavanju i bez "pravog" plivanja. Strah i panika su u vodi najgori neprijatelj i zato su najranije lekcije o i u vodi presudne.
Sto se tice nekih primera za ravnanje obicno deca do 4god jos uvek plivaju uz woggle ili dasku, ali obicno bez straha potapaju i izvesno vreme zadrzavaju glavu pod vodom, drze usne pod vodom i duvaju praveci baloncice, uskacu u vodu gde ne mogu da dodirnu dno, plutaju na ledjima uz dasku (1 na grudima ili po jednom ispod svake ruke) sa usima pod vodom itd. Tada se uz rekvizite usavrsava mehanika pokreta- noge, stabilnost trupa, rukama kraul pa prsno, uce tehnike disanja itd.
Kad dete ovo savlada i samouvereno pocne da odbacuje rekvizite i otiskuje se preplivavajuci par metara onda prelazi na sledeci nivo. To obicno bude izmedju 4 i 5 god starosti.

Jos jedno bitno pravilo jeste da se sa plivanjem ne prestaje, posebno ne u ranim fazama kada se stice samouverenost i sigurnost u vodi. Znaci leto/zima- na plivanje jednom ili par puta nedeljno, bilo na casove, bilo sa mamom i tatom. Desava se da deca skoro pa "zaborave" stecenu sigurnost u vodi i to samo nakon par nedelja pauze. Kasnije, recimo nakon trece-cetvrte godine to je manje izrazeno, ali pre tog uzrasta je bitno odrzavati rutinu.

(odgovor članu Maya21)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: Plivanje
12.1.2012 18:13:43   
brankili
Pre mesec dana sam upisala dete na bazen Milan Gale Muskatirovic (bivsi 25.maj) u skolu plivanja kluba Mornar. Moj stariji sin ima 4 godine i svi su mi preporucili plivanje za jacanje stomaka i ledja kao i za ravne tabane. Posle malo tezeg pocetka (malo bolesti u vrticu) svi su srecni, a najvise on. Pre svakog treninga treneri rade pola sata vezbe na suvom za korekciju problema sa kicmom i stopalima. Imali smo iznenadjenje kad su nam rekli da za taj uzrast rade obuku u velikom bazenu ali su skoro svi klinci u grupi proplivali za dva meseca. Od nove godine smo suprug i ja upisali skolu ronjenja u istom terminu tako da smo sada subotom i nedeljom svi zajedno na rekreaciji. To mi je prvi put od prvog porodjaja da sam krenula na neki sport i osecam se savrseno!user posted image

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 52
   RE: Plivanje
18.6.2012 13:31:00   
isidora88
jeste li videli ovo?
KLIK
KLIK

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu brankili)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: Plivanje
18.6.2012 13:37:04   
lesica
Sjajno!

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: Plivanje
1.12.2012 20:44:50   
MajaMV
user posted image
ekstra su ova dva klipa

Moja cerkica je sa 4 naucila samostalno da pliva, do tada je od godinu dana plivala sa misicima, sincic ima tri godine i od prosle godine pliva sa misicima...dakle sve je individualno...neko pre neko kasnije

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 55
   RE: Plivanje
1.12.2012 21:23:08   
marince1
Ja sam htela da upisem Davida ,ali kazu da primaju tek od 4 godine

_____________________________

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu MajaMV)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: Plivanje
1.12.2012 22:00:13   
Mishica 77

E, upravo to sam htela da pitam Beograđanke. Da li neko zna gde još u Bg primaju malce na plivanje osim na starom DIFu? U Pančevu isto ne pre 4., a DIF mi je nekakao daleko. user posted image

_____________________________

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 57
   RE: Plivanje
5.12.2012 13:04:52   
mamina pufna
Mene isto zanima??

(odgovor članu Mishica 77)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: Plivanje
13.3.2013 16:28:10   
muzicarka
Steta je sto manji gradovi nemaju organizovano tako nesto user posted image ja bih mog bebca sigurno vodila

(odgovor članu mamina pufna)
Direktna veza do poruke: 59
   RE: Plivanje
13.3.2013 16:37:48   
jovana13
ja sam skoro isla da vidim za janju da je upisem ali tek od 4g je kod nas, mada mi je rekao moze malo ranije od oktobra da krene...

_____________________________

Hodaj,nebo strpljive voli... Hodaj,mozda se ipak sve u dobro pretvori......

(odgovor članu muzicarka)
Direktna veza do poruke: 60
   RE: Plivanje
31.7.2013 14:57:01   
Olga75
samo da se pohvalim : Marija je naucila da pliva i to sama

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu jovana13)
Direktna veza do poruke: 61
   RE: Plivanje
31.7.2013 15:01:05   
Janncica
user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Shvatite da ste roditelj kad kupanje u dvoje ne cine vise ljubavnicke ludorije,vec prskanje vode,mehurovi od sapunice i neobuzdana radost

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 62
   RE: Plivanje
31.7.2013 15:16:50   
minnica
Bravo! user posted image

_____________________________

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 63
   RE: Plivanje
31.7.2013 15:28:56   
Didy

IZVORNA PORUKA: Olga RR

samo da se pohvalim : Marija je naucila da pliva i to sama



Bravo za Mariju!user posted image Moj sin je dosta strašljiv i oprezan i mislim da neće još neko vreme naučiti da pliva, premda voli vodu i rado ide na kupanje i plivanje (s nekim pomagalima još uvek). Ne forsiramo ga, svako dete ima svoj tempo.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 64
   RE: Plivanje
31.7.2013 20:37:53   
Olga75
i ja sam se zacudila iskreno
ona se vode ne plasi pa je tim bilo lakse , i da peraja i maska su majka mara , pomocu njih je i naucila da pliva
stavili smo joj masku i peraja i jedan misic i ona kaze smeta joj , kad smo skinuli i drugi pocela je da pluta i eto user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 65
   RE: Plivanje
31.7.2013 23:26:04   
Didy
Bravo za Mariju!user posted image Stefan neće ni masku, ni peraja.user posted image Ne boji se on vode, pliva s dva mišića slobodno, doduše vrzma se uvek negde oko nas, ne bi se udaljio previše, ali je on po pitanju svega vrlo obazriv, pa i po pitanju plivanja. No, dobro, naučiće kad mu dođe vreme.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 66
   RE: Plivanje
13.12.2013 22:20:38   
lesica
E pa ova bebuška je genijalna user posted image

Pogledajte snimak OVDE

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 67
   RE: Plivanje
1.6.2014 14:26:41   
gagana83
Mi smo upisali Unu na plivanje user posted image

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 68
   RE: Plivanje
28.7.2014 12:36:36   
lesica
Našla sam školu plivanja u koju ću da upišem L. Ovih dana ćemo otići na probni čas, pa nakon toga sledi dogovor kad šta i kako.

I vrlo sam zadovoljna zbog toga, obzirom na to da smo ostali još koji dan na moru, mislim da bi naučila da pliva. Ovako zasad vitla sa mišićima samo tako.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 69
   RE: Plivanje
29.7.2014 13:13:05   
superm
Plivanje je najkorisniji, da tako kazem, sport za celokupan razvoj tela. Mooj sin je isao na plivanje par godina, ali je odustao zbog fudbalauser posted image Pustili smop ga da sam izabere, rekli smo mu nase misljenje I naravno pustili ga da sam izabetre.

_____________________________

3 je moj srećan broj!!!

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 70
   RE: Plivanje
29.7.2014 13:13:55   
superm
Greske u kucanju, izvinjavam seuser posted image

_____________________________

3 je moj srećan broj!!!

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 71
   RE: Plivanje
2.3.2015 23:14:54   
mila83
Moji jos ne znaju da plivaju,planiram ove godine da ih upisem u skolu plivanja.Obozavaju vodu i prilicno su slobodni dok se kupaju.

_____________________________

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 72
   RE: Plivanje
2.3.2015 23:34:54   
Bibilib
Draga ne zna ni moje da pliva a cele godine prica samo o moru...Moracemo da ga upisemo pa da nauci ako ne za ovu sezonu onda sledece... Inace mislim da je plivanje dobro i za razvoj deteta...

_____________________________

***Deca su najvece blago !!! ***

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 73
   RE: Plivanje
3.3.2015 13:02:31   
veselicaa
Moj muz misli da je plivanje najbolji sport za decu i bas je odlucan da ove godine upise obe da se konacno nauce.Moram da priznam da i ja jedva cekam jer obe vole vodu i mislim da ce im to biti pravo uzivanje.

(odgovor članu Bibilib)
Direktna veza do poruke: 74
   RE: Plivanje
6.3.2015 9:32:59   
muzicarka
Bravo za muza user posted image

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







OVO JE ZA 5+! Pismeni rad malog Teodora (9)
Pismeni rad devetogodišnjeg Teodora Kovačevića iz Beograda o njegovom ocu Milanu, koji je vrlo brzo postao viralan, razn...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image
Click Here