Ratatuj (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


minavb -> Ratatuj (23.10.2011 17:33:10)

Evo kako ga ja spremam:
na malo ulja propržim glavicu crvenog luka i dodam konzervu pelata ili oljuštim i iseckam sveži paradajz pa ubacim u lukac. Krčkam malo i začinim bosiljkom, belim lukom i posolim.
U vatrostalni su prvo sipam malo tog preliva, pa onda u krug ređam (kao onaj pacov iz crtaća) kolut tikvice, kolut patlidžana, kolut paprike zelene, crvene i kolut paradajza. Može i kompir da se ubaci a ređate ih tako da bude lapo šareno. Kad se to poređa, prelije se onim paradjz prelivom i peče u rerni.

IZVORNA PORUKA: Leki 77

Evo mediteranski ratatuj:
Na trake iseći šargarepu i poredjati u vatrostalnoj posudi. Na to poredjati na kolutove isečen luk, pa red kolutova patlidzana, pa paradajza, pa tikvica, pa šnita paprike i tako fok ne utrošite materijal, samo što se svaki sledeći krug počinje lukom, tj. šargarepa se stavlja samo na dno. Ja to ne solim, jer inače jedem neslano, pošto ne volim slano . To zalijem maslinovim uljem, stavim u zagrejanu rernu i pečem. Prilikom pečenja par puta promešam.

IZVORNA PORUKA: Olga RR

ratatuj : proprziti crni luk , dodati papriku isecenu na kocke , dinstati ,dodati tikvice i patlidzan isecene na kocke , malo ih dinstati pa dodati paradajz pire , ostaviti da se krcka i zaciniti po ukusu ( so , bosiljak , vegeta , soja sos , ko sta voli )
kad se ukrcka presuti u vatrostalnu posudu i preliti umucenim jajetom , kad se zapece po njemu posuti rendani tvrdi sir
e sad to zapeci i ne mora , meni se vise svidja kao prilog samo skuvan



[image]http://ovakojelako.files.wordpress.com/2011/08/ratatuj6.jpg[/image]




pepeljuga -> RE: Ratatuj (23.10.2011 17:40:32)

Sad sam se razocarala, mm i ja ne jedemo ni paradajz ni patlidzan ni papriku a on ni tikvice [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley29.gif[/image] pa sad vi vidite kako je meni da spremim rucak. Mozda bi trebalo da otvorim temu Meso i krompir na hiljadu i jedan nacin? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Lu -> RE: Ratatuj (23.10.2011 17:42:37)

Lu RR- u sve se miješa[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Dodala sam slikicu, inače jedem ratatuj i danas od juče, juče je bio malo rijedak nisam dovoljno ispekla pa sam danas još malo pekla, super je[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




minavb -> RE: Ratatuj (23.10.2011 17:43:12)

Tako i mm. Kad ga pitas koje povrce voli, odgovor je grasak, paradajz i kukuruz, pri tom kukuruz nije povrce. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Elem, mic po mic, jede kupus, boraniju, kiseli kupus, gricka svezu kelerabu, jede je u corbi, jede snicle od tikvica, pohovane tikvice, grilovani patlidzan, salate razne... ratatuj nije hteo ni da lizne, ali uporna sam ja, jesce ga pa makar crko![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Lu, hvala za sliku.




pepeljuga -> RE: Ratatuj (23.10.2011 17:46:20)

O, moja mama je sve probala sa mnom, ona voli zdravu hranu ali ja sam propast [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley9.gif[/image] Pozdravi tm, bogme i ja od povrca volim kukuruz [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




minavb -> RE: Ratatuj (23.10.2011 17:49:53)

Ja od sokova najvise pivo[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Verus -> RE: Ratatuj (23.10.2011 17:55:37)

Ovo odlicno izgleda! 




Sanjica26 RR -> RE: Ratatuj (23.10.2011 18:10:08)

Ovo je super recept. Sutra pravim. [sm=smiley1.gif]




vukosava -> RE: Ratatuj (23.10.2011 19:13:37)

Ja tako nesto pravim, samo zovem drnch.




Stranica: [1]