|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bris nosa
15.10.2014 12:58:21   
Biserce
D se bukvalno od rodjenja bori sa slincima, uradimo bris grla i nosa pre ned dana, ima streptokoku pneumonia nosu, grlo cisto, pio je tridox do ponedeljka, sada pije cefzil po antibiogramu i stavljamo marisol sprej pa u petak na kontrolu

_____________________________

Ako si bogat samo onim sto lopovi mogu ukrasti i moljci pojesti....sa cim ces ostati ako lopovi zbilja ukradu i moljci pojedu???

(odgovor članu reve84)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Bris nosa
15.10.2014 15:59:30   
Sanchy
M. je poceo pre izvesnog vremena povremeno intenzivno da trlja nosic i ako mu ne curi,resila sam da ga odvedem da uradimo bris nosa ali posto on nema nikakav sekret niti kaslje,kija i slicno vec ihahaj da li da odradimo samo eozonofile i mozda paraziteuser posted image ,ako se to uopste radi?Predpostavljam da bakterija nije jer nikakvih pratecih simptoma nema

_____________________________

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

(odgovor članu Biserce)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Bris nosa
19.2.2015 14:03:14   
Janncica
Da li se bakterije u nosu(bris grla sterilan) lece antibiotikom ako dete nema nikakvih drugih problema sem curenja nosa?
S od kako mu je izvadjen treci krajnik stalno slinavi. Znaci skoro 3 meseca. Za to vreme imao je par upala grla. Isprimao 10 penicilina,posle toga,hemomicin i na kraju pancef.Posle svega toga Odrade mu kontrolne briseve i grlo skroz cisto svaki put,a u nosu mali broj streptokoka.Dobije hloranfenikol mast da stavljamo. Kontrolni bris...opet u malom broju streptokoke. njemu samo curi nos. Normalno se ponasa,jede lepo,veseo...sve super.
Oni bi opet da mu daju antibiotik da pije,a ja vise nisam sigurna. Sad je prvi put od avgusta da nije pio antibiotik mesec dana.
Skroz sam zbunjena.

_____________________________

Shvatite da ste roditelj kad kupanje u dvoje ne cine vise ljubavnicke ludorije,vec prskanje vode,mehurovi od sapunice i neobuzdana radost

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Bris nosa
19.2.2015 14:10:06   
serpica
Jancice mojoj mladjoj cerki od 8.mes, curi nos i to ide ovako, bele providen sline,zatim zute i na kraju zelene,i tako non stop,jedva da dva dana u mesecu bude ist nos, tako evo vec 6 god. Radili smo bris u svim etapama cak i kad su sline bile zelene i nikad ali nikad nisu nasl bakteriju nikakvu,da ne poverujes. Radia sam uporedo i privatno briseve da se uverim i nikad nista nisu naasli tako da joj nisu ni davali terapiju,a dete se ugusi u slinama. nema temp.ne kaslje ne kija samo nos. Isprobali smo sve moguce kapi ja nesto i na svoju ruku i prirodne lekove i nista ne pomaze. jedino joj je nos cist kad odemo na more.
Dr su mi rekli da ce to da prodje kad napuni 7 god.aj videcemo i to.
Znaci htela sam da ti kazem da ne dajes antibiotike ako ne moras ili ako nema drugih problema koji zahtevaju lecenje. Ako verujs ja sam molila Boga da joj nadju bakteriju da znam kako da lecim dete ali nista. Uzmi samo fiziolsoki rastvor ili beli slez pa njime mu cisti nosic. Pozdrav.

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Bris nosa
19.2.2015 14:17:12   
Modessty
janicice a jesi probala da ga malo inhaliraš?
ili traži da mu daju neke antibiotske kapi za nos.

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Bris nosa
20.2.2015 13:13:33   
Janncica
Inhalirala sam ga jer mi je lakse da izvucem slince posle inhalacije,pa sam kasnije prestala. Sad mu ispiram fizioloskim i izvlacim.
A davali su nam za ova tri meseca i gentokulin i tobradex kapi.I silni antibiotici i nista. Taj mali broj bakterija ne mrda odatle vec mesec i po dana.Pre toga mu je bio sterilan bris.
Ja samo nisam sigurna koliko je njemu neophodan ab sirup kad je dete potpuno zdravo,veselo,apetit...ma sve, posle jako dugo vremena, odlicno. puj,puj.user posted image
Radila sam sad poslednji put i J bris jer su mislili da mu ona vraca,ali je njoj sterilno.

_____________________________

Shvatite da ste roditelj kad kupanje u dvoje ne cine vise ljubavnicke ludorije,vec prskanje vode,mehurovi od sapunice i neobuzdana radost

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Bris nosa
4.4.2015 8:46:06   
gagyy
Imam bebu od 2ipo mjeseca, zacepljen joj je nosic pa nas je dr uputila da uradimo bris nosa.. Nalaz je pokazao da ima staphylococus areus, ali slinice su prozirne, ne kaslje, samo joj je s vremena na vrijeme zacepljen nosic.. Posto kucu zagrijavamo pomocu grijalice mislim da je zbog toga jer se i meni tako zacepi nos.. Da li imam razloga za brigu ili ne? Dr je propisala sprej za nos, ali strah me joj dajem taj sprej..user posted image user posted image

(odgovor članu oliveradj)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Bris nosa
21.10.2015 13:43:13   
ivaMark
Luki je izolovana streptococcus pneumoniae u nosu, ne pise u kojoj kolicini.

Mesec dana se borimo sa temperaturom, slinama i cudnim kasljanjem..
Popio je panklav a na antibiogramu pokazuje da je bakterija osetljiva na amoksicilin (pankav je pio pre brisa). Dala mu je ponovo amoksicilin i hloramfenikol mast da mu mazem unutrasnjost nosa.

Citam (znam, ne trebam da citam nigde) da se bakterija ne tretira Ab jer je normalan stanovnik sluznice.

Da li je curenje iz nosa uzrokovano bakterijom ili bakterija slinama?

On inace ima problema sa zapusenim nosem, kada ga uhvati to je strasno. Da li je moguce da on ima tu bakteriju od ranije?

Do cetvrtka je na Ab u petak kontrola.

_____________________________

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu gagyy)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Bris nosa
28.10.2015 11:31:24   
cockic
Vadili briseve za vikend cera je sterilna posle skoro sve bočice ospamoxa.njoj je vađen zbog crvenih krajnika.a sinu je dao,kad i njoj da proverimo i njega.njen je još juče bio gotov,njegov danas ima streptokoku i antibiogram je uradjen pa cu posle pozvati tog dr.imao je jednom pre dve godine isto nos grlo ne i samo je stavljao kapi gentamicin u nos.

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Bris nosa
15.1.2016 10:11:41   
mama krava
Mi danas idemo na kontrolu kod ORL, a rekao nam da pre toga uradimo briseve grla i nosa i u nosu ona Heamophilus Influenzae 95%.

Fora je što je on pre mesec dana imao terapiju Tobrex u nos+ Fluimucil od ORL-a, jer mu je timpanometrija bila loša (obostrano B) i kao da dodjemo za mesec dana na kontr...a u medjuvremenu on od mene dobije bakt upalu grla i pio je 65 dana Hemomicin do 31.12. i evo sada u nosu ovo....user posted image

I šta sada opet da dobije neki ab po biogramu???

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Bris nosa
15.1.2016 12:54:00   
mama krava
Evo, vreatili se od ORL i naravno dobio je AB...

Mislim....muka mi je više. Ali kčini mi se da je dobio neku malu dozu Pasnklava i da u nos stavljamo Chloraphemimlok...

Pa kontrola nakon 14 dana.

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Bris nosa
5.2.2016 13:18:24   
mama krava
Na kontrolnom brisu Stafiloccoc Pneumnia...ili kako već 50%...počeo je i da kašlje ono baš iz grla i malkooo kao laringitis, ali nije. Slušali ga i pulomolg i gledao ORL, dobio opet ABuser posted image

JBG, mislim ja sam stava da je on generalno bolje...jer nismo bili na inhalatoru višeod mesec dana, i sada kao ne treba, ali dr rekla 2-3 dana samo Pulmicort, dok ne proradi AB, ali sada smo često na AB.

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Bris nosa
23.4.2018 8:09:07   
IvanaSK RR
Koliko se ceka u drzavnim institucijama za rezultate brisa nosa i grla?

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Bris nosa
23.4.2018 9:38:46   
lokicagagica
U Kragujevcu dva dana, ne znam da li je isto i u drugim mestima.

_____________________________

You will never understand life until it grows inside of you...

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Bris nosa
23.4.2018 9:40:03   
IvanaSK RR
Hvala na odgovoru.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu lokicagagica)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Bris nosa
23.4.2018 14:07:11   
Rosita
E da, pa ja ti ono postovah jer kao to ništa ne znači ako ima nešto u nosu. .ali sa brison grla što da ne, stvara kompletniju sliku. To je kod vas onaj crni virus od 5 dana :(

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Bris nosa
23.4.2018 17:04:04   
IvanaSK RR
Da, znam za taj tekst. Uzela joj bris nosa, u sredu gotov. Grlo nije ni spominjala. Upala usiju.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Bris nosa
11.1.2019 21:58:44   
Ficko998
Ja mozda ne pripadam ovom uzrastu ali imam iste probleme sa ovom bakterijicom(staphylococcus aureus) :) .Malo sam zabrinut,a nisam bas uspeo da nadjem mesto gde bi nekoga mogao to da pitam.
Antibiogram je pokazao da je u malom broju(Radio bris grla i nosa.Pronadjena samo u nosu) i dobio sam cefaleksin.Imam bolove na levoj strani(rebra),i deo ispod ramena(vecinom leva strana,ali nekada se bol pojavi i na desnoj strani) prilikom disanja,kao i zapusen nos. Terapiju zafrsavam za 1 dan(ukupno 5),ali nema bas nekog pomaka(bol je na pocetku spao ali je trenutno isti).Pa me zanima koliko dugo ovo moze da potraje,i kako se braniti od nje? :) . Voleo bi da se javi neko ko je uspeo ovu napast da pobedi ili bar moze nekako da mi pomogne. Hvala na razumevanju i pozdrav :) .

< Poruku je uredio Ficko998 -- 11.1.2019 22:04:21 >

(odgovor članu reve84)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Bris nosa
2.11.2019 22:40:12   
Filadendronka
Mislim da u poslednje vreme samo cirkulisem po temama o respiratornim infekcijama. Beba slinavi od utorka i nikako da krene na bolje. U brisu nosa 80% streptococcus preumoniae i 20% haemophilus influenzae. Od juce mu stavljam hloramfenikol mast u nos posto je to jedino na sta su oset_ljive obe bakterije ( pored moksifloksacina i sulfametoksazol-trimeroprima). Nos cistim fizioloskim i marisolom i plus nosko vise puta dnevno. U zivotu nisam videla toliku kolicinu sekreta. :( Brine me sto nece da jede obroke, samo sisa. Nasa dr zagovara samo ispiranje fizioloskim rastvorom i podihnuto uzglavlje. 

(odgovor članu Ficko998)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Bris nosa
2.11.2019 22:43:51   
Mirko Svirko
Nama je dala sirup cefaleksin kad smo imali stafilokoke u velikom broju i za nos hloramfenikol u kombinaciji sa stanicidom.
Kad radite kontrolni bris?

(odgovor članu Filadendronka)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Bris nosa
2.11.2019 23:08:58   
Filadendronka

Mast stavljam 3-5 dana, pa mora da prodje neki dan do narednog brisa. Nos je inace staniste raznih stvorenja, nikad to nije skroz sterilno. Nasa dr je bas iz tog razloga protiv brisa, ali meni nije normalno da ima ovolika kolicina gustog, lepljivog sekreta koji ometa i hranjenje i spavanje. 

IZVORNA PORUKA: Mirko Svirko

Nama je dala sirup cefaleksin kad smo imali stafilokoke u velikom broju i za nos hloramfenikol u kombinaciji sa stanicidom.
Kad radite kontrolni bris?



(odgovor članu Mirko Svirko)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Bris nosa
2.11.2019 23:26:52   
Mirko Svirko
To je jeste Fili.. nos je na udaru svega sredina nikad nije maltene sterilna.. 
Borite se protiv tog sekreta.. razvodnjice se fizioloskim i neki marisol... Ja licno ispiram mu nos sto cesce kad je takva situacija.

(odgovor članu Filadendronka)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Bris nosa
3.11.2019 8:39:35   
flamingos
Fil,mi od mih nogu mučimo muku sa noisićem,kao da skladište sekreta ima.Kad su mali moramo da im izvlačimo.Sad,kako porasla,izbacuje-tonu maramica utroši,haos.I ja sam se pitala odakle više?Dijagnoza-široke nosnice i sve virusne i bakterijske infekcine joj se nakupljaju u nosiću.Nagomilava se sekret i od prevelike količine joj se gadi,muka joj,sliva joj se,pa povraća.Jedini out kada je prošla bez povraćanja bilo je sada,pre dve nedelje,ali mučnina joj je bila strašna.


(odgovor članu Mirko Svirko)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: Bris nosa
3.11.2019 10:05:00   
kamičak
Mozda bi antibiotske kapi resile stvar brze, ne znam koliko mast prodire u nosne kanale?

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Bris nosa
3.11.2019 13:47:37   
Sanjica26 RR
Fili važno da hoce da sisa.A sto se tice sekreta njega kod beba cesto ima. Važno da izvlacite sline. 

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Filadendronka)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Srna
pisuljica



Prelepo! (22%)

ok je (22%)

previse cudno, zezace je :) (28%)

uopste mi se ne svidja (27%)


Ukupan broj glasova: 89

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here