Ponašanje naših muževa za vreme planiranja porodice (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi



Poruka


Alexis79 -> Ponašanje naših muževa za vreme planiranja porodice (7.11.2011 22:52:03)

Pošto svakodnevno u crticama dajemo savete jedne drugima baš u vezi sa ponašanjem naših jačih polovina dok se lečimo od steriliteta ,za vreme IUI ili Vto kao i za vreme planiranja drugog ili trećeg deteta rešila sam da otvorim temu da se malo " izjadamo"  i podelimo probleme .
I naravno da čujemo neki pametan savet
Moderatore molim da premeste ovo u odgovarajuću temu ,ako ova nije bas pametno izabrana [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Pa žene .....krenite 




GRGA -> RE: Ponašanje naših muževa za vreme planiranja porodice (7.11.2011 23:01:00)

Evo odmah ja da krenem prva........................


.............................S obzirom kako se sve oteglo,,vezano za nasu prvu IUI...Postajem uplasena zena.Mozda je to sve u mojoj glavi,,mozda nije,,,ali me je strah da ce se nas zivot pretvoriti u kuknjavu vezanu za analize,,,novac i placanje racuna...

..................MM izadje u grad,,,znam da ga to rastereti,,ali bas to me i plasi,,jos vise me plasi da ne pocnem paranoidno da s eponasam i uplasim njega..Da li bezi od obaveza--NE samovoljno ide da odradi sve analzie vezane za varikocelu,ali ga uzasava ponavljanje briseva.

Svaki put kada spomenem briseve,,ocekujem zustro pricanje u trajanju od minimum 4 minuta....pa na gore,

I onda cuti,,cacka kompjuter,i tako...Pa ne znam sta me vise uzasava,smirenost..................ili strah da se nasa dugogodisnja veza ne slomi zbog silnih muka koje prolazimo!




Brana -> RE: Ponašanje naših muževa za vreme planiranja porodice (7.11.2011 23:05:57)

Grgo ne brini,ja mislim da je to sve zbog straha,ali ona sustina koja vas odrzava,ne verujem da ce zbog toga, da vas razdvoji,milsim bas suprotno,da ce da vas zblizi jos vise..videcete kada uspete da zabebite,kako cete se osecati jos bliskije,povezanije,jer ste zajedno uspeli da prevazidjete sve zivotne prepreke! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




Nina... -> RE: Ponašanje naših muževa za vreme planiranja porodice (7.11.2011 23:07:12)

Odlicna tema [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Ja sam, kao i vecina zena, panicarka. Da je do mene, od starta bi uradili sve analize da bismo znali na cemu smo. Da lecimo, ako ima sta, ili da se opustimo znajuci da je kod oboje sve ok.

Mm je, verujem kao i vecina muskaraca, prividno lezeran po tom pitanju. Bez obzira na to sto u decembru istice godinu dana od kako radimo na bebi, on je ubedjen da je kod nas sve kako treba!

Slozila sam se sa njim da sacekamo do tad, ali ako ne bude nista, pravac na analize! Rekla sam mu da moli Boga da je on u pravu inace ce da leti perje [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Dobro, karikiram sad malo, ali stvarno bih volela da je u pravu i da se ispostavi da sam ja panicila bez razloga.

Pa.. muckamo i cekamo pa sta nam Bog da!




GRGA -> RE: Ponašanje naših muževa za vreme planiranja porodice (7.11.2011 23:08:43)

Brana [sm=smiley31.gif].negde tamo duboko,,u srcu verujem da je to tako..U pocetku je bilo lako,,a onda us pocele da prolaze godine,,i sada ...kada postoji mogucnost da nam se treca IUI odlozi,,mene hvata strah....

Pretpostavljam da je tako i kod njega,jer je danas legao na krevet i tako cutao zamisljen,,ali onda sm pocela ja da plasim samu sebe,,i strah se povecava kada pomislim da cu ugusiti njega problemima!




hanka -> RE: Ponašanje naših muževa za vreme planiranja porodice (7.11.2011 23:09:40)

Evo me [sm=smiley36.gif]
Ja imam trenutni problem,umesto da idem kuci ja sam u Pirotu i cekam svog dragog da raspravi neki problem vezan za skolsko takmicenje a sutra treba da se nacrtam na GAK zbog svima vec poznatog HSG i treba da stavim vaginalete i izdepiliram se.Vec je 23h [sm=grrr.gif]

Ima tu jos da se pise nego sam sad poremecena ovim glupostima pa ne mogu sve da izreferisem [sm=lev.gif]








Brana -> RE: Ponašanje naših muževa za vreme planiranja porodice (7.11.2011 23:17:44)

IZVORNA PORUKA: GRGA

Brana [sm=smiley31.gif] .negde tamo duboko,,u srcu verujem da je to tako..U pocetku je bilo lako,,a onda us pocele da prolaze godine,,i sada ...kada postoji mogucnost da nam se treca IUI odlozi,,mene hvata strah....

Pretpostavljam da je tako i kod njega,jer je danas legao na krevet i tako cutao zamisljen,,ali onda sm pocela ja da plasim samu sebe,,i strah se povecava kada pomislim da cu ugusiti njega problemima!

A ti onda gledaj da ne mislite toliko o tome,da ne insistiras na toj temi previse,pricajte o nekim drugim,manje opterecujucim temama,izlazite,krenite da jedno drugom udovoljavate,da ga iznenadjujes sa nekim sitnicama ili stvarima koje on voli..uzivajte jedno u drugom..i time cete sebi odvuci paznju sa problema...upravo je psiha ta koja pravi najvise problema i oko zaceca,hormona,bracnih problema,svadja itd...zelim ti svu srecu i da se IUI nikako ne odlozi,i da nas uskoro obradujes u temi "Lepe vesti"![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




Alexis79 -> RE: Ponašanje naših muževa za vreme planiranja porodice (7.11.2011 23:18:56)

Mislim da vecina nas cekalica prolazi kroz slicne krize u vezi.
Uglavnom mi vucemo sve .I to stvarno zna da bude teret.
Retki su oni muskarci koji su po ovom pitanju azurniji od svojih zena.

I mm je totalno bio opusten i laganica u smislu polako cemo ima vremena.
Sad posle vise od 6 godina zajednickog zivota i vise od 3 godine vucaranja po lekarima i kod njega je doslo iz d*peta u glavu.
Daleko od toga da nije zeleo decu vec je daleko smirenije po ovom pitanju.
I to je i na mene uticalo da malo spustim loptu i smirenije sagledam neke stvari.

Sad smo pravi tim u borbi za potomstvo ,ali i dalje je veeeeliki problem kad se spomenje uzimanje brisa(namrsti se kao da ga na front saljem[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image])

Ono sto on stvarno misli i oseca u vezi sa celim ovim problemom saznam samo u retkim slucajevima njegovog pijanstva jer tada mu se jezik razveze i ja ukapiram da i njega sve ovo mnogo muci .Ali da se trudi da ostane jak zbog oboje.




World -> RE: Ponašanje naših muževa za vreme planiranja porodice (7.11.2011 23:21:35)

ja nemam pojma o cemu mm razmislja 98% vremena....




Alexis79 -> RE: Ponašanje naših muževa za vreme planiranja porodice (7.11.2011 23:23:59)

Kazem ti ni ja  [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image],moram dobro da ga napijem i onda se sav nekako rastuzi udare ga emocije do neprepoznavanja.




Nina... -> RE: Ponašanje naših muževa za vreme planiranja porodice (7.11.2011 23:24:23)

Muskarci imaju drugaciji mentalni sklop od nas.Mi smo u stanju da o tome pricamo satimaaa dok oni svoje emocije izrazavaju na drugaciji nacin, redje recima... osim u posebnim momentima kad valjda i njih stigne pa nam stave do znanja da je i njima i te kako stalo do [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/duda.gif[/image]... samo sto se oni drugacije bore sa tim. I sve je to ok, tako se upotpunjujemo. 




World -> RE: Ponašanje naših muževa za vreme planiranja porodice (7.11.2011 23:28:11)

ne znam, ja nekad mislim da mu nije bas toliko stalo... ali posto se i ja uglavnom pretvaram da mi nije TOLIKO stalo, onda bas nemam pojma.... a ne mogu ni u pijanstvu da ispitam, malo smo oguglali na alkohol.... [sm=smiley36.gif]

a mi smo ono vec razmatrali otvaranje ove teme nekad ranije ako se ne varam? alexis? [sm=smiley1.gif]




Alexis79 -> RE: Ponašanje naših muževa za vreme planiranja porodice (7.11.2011 23:32:25)

Ja iskreno ne bih ni volela da je mm nesto mnogo drugaciji po tom pitanju.
To verovatno kazem jer u mom okruzenju (moj najbolji drug i njegova zena: kao i kumovi mm-a) imam primer kako muskarac moze da bude uporniji  od svoje zene po ovom pitanju.
Verujte mi da me taj moj drug ponekad dovede do ludila jer je njegovo insistiranje ponekad nepodnosljivo.




Alexis79 -> RE: Ponašanje naših muževa za vreme planiranja porodice (7.11.2011 23:39:13)

IZVORNA PORUKA: World

a mi smo ono vec razmatrali otvaranje ove teme nekad ranije ako se ne varam? alexis? [sm=smiley1.gif]

jesmo svete moj [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Sad je doslo pravo vreme.


I ja sam tako mislila da je njemu manje stalo do dece ,ali me je potpuno razoruzao kad je na slavi kumu koji je bio veoma uporan sa pricom sto mi ne probamo Vto i sto mi ne idemo kod tamo nekih lekara(kum se inace razveo posle neuspesnog Vto)  mm odgovorio da on pre svega voli i zeli mene i da ne zeli da izgubimo jedno drugo za vremo tog procesa  jer onda sam proces nema smisla.I da ako nam  ne uspe nijedan pokusaj Vto da cemo usvojiti dete ,ali da pre svega treba da imamo jedno drugo.




pandica -> RE: Ponašanje naših muževa za vreme planiranja porodice (7.11.2011 23:42:34)

zene, samo da vam kazem da imam isti problem,moj  dragi  malo govori ali znam sta oseca,malo su oni povuceniji ali imaju istu zelju.
mi znamo da  moramo sa donorskom i nemamo nikakav problem sem toga  sto ja sve zelim sto pre a  tako neide  i tacno je da mi nemamo strpljenja da  samo zelimo bebca.
mislim da nijedan od nasih muzeva nezeli da nas jos vise opterecuje, da im treba  prostora,  verujte da su oni divni da  nismo ni svesne kakve muzeve iimamo i podrsku prvenstveno mnogi parovi koji nemaju probleme kao mi bi sigurno pozeleli  ono sto mi imamo ,nase drage i dobre muzice.




Vika -> RE: Ponašanje naših muževa za vreme planiranja porodice (7.11.2011 23:43:20)

Nemam iskustva sa VTO, ali sam mišljenja da muškarac prvo voli ženu pa onda dete. Ako ste se "našli", prvo treba da želite da ste vi zajedno i jedno, a dete je nadgradnja koja će doći ili možda i neće.
Mi smo posle trinaest godina braka dobili dete i ono nam je najvažnije i najvoljenije, ali i da nismo opet bismo se glodali i voleli do smrti




Cuftas -> RE: Ponašanje naših muževa za vreme planiranja porodice (7.11.2011 23:44:23)

uf, mene moj trenutno nervira sto je nenormalno dobar, ja se spremam za miomektomiju, a on mi ugadja kao da ce tamo glavu da mi odseku. tacno kao da sam na onom poslednjem rucku pred smrtnu kaznu. sad me to nervira, a verovatno bi bila besna kao ris da se ponasa normalno[sm=smiley36.gif]




Nina... -> RE: Ponašanje naših muževa za vreme planiranja porodice (7.11.2011 23:46:28)

Sve sto ide iz krajnosti u krajnost, ne znam koliko moze biti delotvorno...

Ovo se odnosi na post o kumovima i drugu. Da me ne shvati neko pogresno.




World -> RE: Ponašanje naših muževa za vreme planiranja porodice (7.11.2011 23:48:01)

ama nije problem to sto oni vole nas, u to ne sumnja nijedna, bar se nadam... [sm=smiley1.gif]
vise je tu pitanje da li hoce tu famoznu djecu isto toliko koliko i mi, ili im je svejedno..... e bas famoznu... ima da im slavimo rodjendane svaki mjesec kad ih dobijemo.... [sm=smiley36.gif]

a vidi mene sto sam se ufurala, pa jos pricam i u mnozini.... [sm=smiley36.gif]




Vika -> RE: Ponašanje naših muževa za vreme planiranja porodice (8.11.2011 0:55:41)

Ko će znati šta im je u glavama? Mislim da evolucijski ne mogu imati istu želju kao mi, ali kada dođe dete i posebno kako raste, njihova ljubav   jača.
A meni i nije bilo bitno da li on želi koliko i ja. Samo sam mu rekla da to želim iznad svega i ako i on hoće da navalimo jer nemamo više puno vremena, a i zbog ranijih spontanih može da potraje. Da li sam ga smotala ili je isto toliko želeo nikada neću znati, a baš me i briga. Sad kada je švrća tu, vidim da mu je stalo[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




vukosava -> RE: Ponašanje naših muževa za vreme planiranja porodice (8.11.2011 4:00:08)

Meni problem nije bio fizioloske prirode, vec kako nagovoriti muza da pristane na prosirenje... Nakon 8 godina zajednickog zivota.




maca821 -> RE: Ponašanje naših muževa za vreme planiranja porodice (8.11.2011 7:25:13)

E evo i mene[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] i ja sam razmisljala o to me tipa joj da li on uopste zeli dete, ali sam onda shvatila, pa sta bi bilo da smo oboje panicari, pa otisli bi u tri lepe. Mm se toliko trudi da me oraspolozi i opusti da mi cesto bude zao sto toliko budem dosadna sa recenicom a mozda nesto nije u redu.
Bas sinoc kad samo opet po milioniti put pocela o tome, rekao mi je :"Volim te najvise na svetu." Ja mislim da oni vole nas, dete ce nas samo jos vise vezati. Mm i ja smo zajedno 11 godina i prosli smo sve i svasta i bili bez para i smrtne slucajeve imali, ma svasta, ali nas je to jos vise vezalo. Lako je slagati se kad je sve potaman, kad imas para za ugodan zivot, imas eventualno neke sitne probleme, ali kad iskrsnu oni pravi, e onda se vidi sve. Imam drugarice koje su bile super sa muzevima dok je bilo sve potaman, ali kad su krenuli problemi....nisu se snasle.
Zato drage moje volite svoje muzeve, podrzavajte se medjusobno i ne dozvolite da bilo kakav problem unese razdor u brak. A kad stigne[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/duda.gif[/image] volecete se jos vise[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




bebać -> RE: Ponašanje naših muževa za vreme planiranja porodice (8.11.2011 9:36:22)

Nisam kompetentna, borba za potomstvo je najgora, to vjerujem[sm=smiley1.gif]

ali ko nema tih problema i borbe te vrste, ima neke druge muke i kako god okreneš ne da se biti rasterećen i miran[sm=smiley13.gif]




jance -> RE: Ponašanje naših muževa za vreme planiranja porodice (8.11.2011 10:34:54)

mene je uzasno nervirala ta njegova opustenost i cuveni "lako cemo" stav vecinu vremena. naravno da je bilo bitno u celoj situaciji da on i bude takav jer mi je trebao stabilan oslonac u mojim nestabilnim danima, i hvala Bogu sto je bio takav. al ta neka nonsalantnost ume bas da ide na zivce, on je npr. samo jednom odradio spermogram, kad sam ja isla na operaciju, spermogram je bio dobar i vise nisam uspela da ga nagovorim da ga ponovi, gundjao je kako nema para da ide privatno na analize a za drzavno nema ni zdravstvenu knjizicu. u janurau 9kad sam zatrudnela) sam vec bila na kraju zivaca pokusavajuci da ga nagovorim da to ponovi, al eto, stvari su krenule svojim tokom i bez toga....




Lu -> RE: Ponašanje naših muževa za vreme planiranja porodice (8.11.2011 10:47:23)

Meni je moj potpuno prepustio planiranje porodice, jer na kraju krajeva, ipak ja odlučujem koliko ću roditi[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stranica: [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>