|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Indukcija
18.5.2012 14:44:10   
isidora88
ja sam imala indukovan porodjaj,dosla u porodiliste sa jedva 3 prsta otvorena,bez bolova,odmah sam bila prikljucena na idukciju i nisam imala jake bolove uopste neka 4 sata,2 sata sam imala bolove, ali nisu bili strasni mogla sam da prodisem bol,poslednjih 4 sata su mi jedino bila problem,mada poslednjih 2 sata su bili bas bas bolni.da u ovoj sugavoj betaniji postoji epidural uzela bih ga samo za poslednja 4 sata sto sam imala bolove,ovih ostalih 6 sam mogla da izdrzim bez problema a imam jako nizak prag bola

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 76
   RE: Indukcija
8.11.2012 15:04:26   
coka11
Sa prvim detetom sam imala super porođaj, skoro ga se i ne sećam :) Dobila sam epidural, pojma nemam da li je i indukcija tu bila priključena. Beba je malo lošije prošla jer je bio bez plodove vode duže vreme, a oni kreteni me nisu porađali jer se nisam otvarala. Sa drugim detetom bih zakazala porođaj, odn.kad moja dr bude dežurna pa će me priključiti na indukciju. Jer se odmah dobija i epidural ili to od nečega drugog zavisi?

_____________________________

"Važno je možda i to da znamo:
čovek je željan, tek ako želi
i ako celog sebe damo,
tek tada možemo i biti celi."

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 77
   RE: Indukcija
8.11.2012 15:16:21   
Tiziana
Ja sam bas upravo pisala u epidural da ili ne da sam ja insisitirala da pre indukcije dobijem epidural jer sam drugi put isla na dogovoren porodjaj, i tako i bi.beba je lose reagovala na indkuciju pa je iskljucili,ali sam se ipak jako brzo posle porodila.prvi put su mi verovatno u isto vreme sve prikljucili,ali kako je sve krenulo samo od sebe i kako sam ja bila potpuno sludjena nemam pojma sta su mi sve prikljucili,bilo mi je samo bitno da mi daju epidural,sve mi je drugo bilo potpuno nevazno!

(odgovor članu coka11)
Direktna veza do poruke: 78
   RE: Indukcija
10.11.2012 17:14:56   
ivbo
Ja imam jako loše iskustvo sa indukcijom,dan pred termin dobila sam krvarenje,ali slabo sam se otvarala,a bolova nije bilo uopšte,dr je odlučio da mi da indukciju i nakon par minuta kada je urađen ctg - tonovi djeteta su bili jedva čujniuser posted image .Tako sam otišla na hitan carski.Posle se ispostavilo da se pupčana vrpca omotala oko bebinog ramena i indukcija je sve pogoršala.Sve se završilo ok,.ali ja se i sad istraumiram kad se sjetim.user posted image

_____________________________

Nasa tri sunasca B I T :-*:-*:-*

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 79
   RE: Indukcija
11.3.2014 20:49:42   
Fidelity
Odavno se pisalo na ovoj temi..
Ja sam u dilemi sta da radim. Druga mi je trudnoca. Prvi porodjaj je bio brz (mislim na vreme na stolu, kontrakcije sam istrpela kod kuce i otisla u bolnicu kad su bile na 4 min)
Primljena sam otvorena 2,5 prsta. Posle klistira i prokidanja vodenjaka 5 prstiju. Babice su mi rekle da se otvaram brzo za prvorotku. Sve je bilo prirodno, bez indukcije.
Beba je izasla posle 3 napona. Zaista mogu da kazem da iako jeste bolelo proslo je ok, bez trauma, sto su babice rekle"skolski". Sve ovo pisem jer sad razmisljam da li da prihvatim predlog doktora da mi 10ak dana pre termina indukuje porodjaj. Citam i vidim da su iskustva bas razlicita.
Ali s obzirom da mi je drugi porodjaj, koji kazu obicno traje krace, ponadala sam se da mozda ne bi trajalo dugo. Brine me to sto je beba visoko i citala sam scenarija kad se grlic otvori zbog indukcije a beba visoko pa krenu muke.
Da li neka od vas ima iskustvo..ili bar saznanje - od nekog svog- da li je moguce da indukcija ne bude bauk kod drugog porodjaja ako je prvi isao glatko a prirodno.
Ako se pitate sto se uopste prica kod mene o indukciji, razlog je krupnija beba, jos pre 10 dana se videlo na UZ da je zrela i da ima mekonijuma u crevima... a i volela bih da me ovog puta
porodi moj doktor koji mi je i vodio trudnocu.
ALI najbitnije mi je bebino dobro... ako je najbolje da cekam da sama odluci...cekacu.

(odgovor članu ivbo)
Direktna veza do poruke: 80
   RE: Indukcija
11.3.2014 21:00:07   
bubulence
a jel mozes da dobijes epidural?

(odgovor članu Fidelity)
Direktna veza do poruke: 81
   RE: Indukcija
11.3.2014 21:07:06   
Fidelity
Mogu.
Znaci bez njega je indukcija definitivno horor..?user posted image
I mislila sam..

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 82
   RE: Indukcija
11.3.2014 22:16:43   
bubulence
znas kako, nisam imala situaciju kao ti, ali znam nekoliko devojaka koje jesu. dve su ovde sa rr.
preziveces svakako, ali da je tesko i bolno jeste... ako vec mozes da dobijes epidural zasto da se mucis... u svakom slucaju neka bude brzo i lako pa kako god odlucis user posted image

(odgovor članu Fidelity)
Direktna veza do poruke: 83
   RE: Indukcija
11.3.2014 23:08:55   
Fidelity
Hvala ti user posted image U petak idem na kontrolu i do tad treba da odlucim.
Neko je ovde pisao da je zena na trecem porodjaju dobila indukciju i lose prosla..a tad bi tek trebalo da ide glatko i brzo.

Mene privlaci to sto nema vise ovog iscekivanja nego odes tamo znajuci da ce biti gotovo..spremis se malo psihicki.
Ako mora uradicu tako. Ako bebac ne pati...cekacemo...

Niko ne moze ni da mi kaze kako cu ja da prodjem ali eto zanimalo me kakva su iskustva...

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 84
   RE: Indukcija
11.3.2014 23:41:12   
Mama.Veki
I ja sam imala indukovan porodjaj ali moj termin je bio prosao.
Primljena sam u bolnicu i nisam imala ni B od bolova, cekala tamo dva dana da dobijem bolove, vec je bilo 7 dana posle termina, pa su mi ukljucili provokaciju /indukciju. Kako za prvorotku bilo je sve ekspresno brzo. Mislim da se sve zavrsilo za nekih 2-3 sata otkako su me prikljucili na indukciju. Mnogo jaki bolovi, ne znam kakvi su prirodni doduse, ali su mi rekli da cim su vestacki izazvani da su i intenzivniji. Ali stvarno je brzo proslo. Sa te strane je bolje zato sto ne trpis prirodne bolove 24 sata i na kraju budes iscedjena i oslabljena, vec ovako nabrzinu sve. user posted image

Opet, s druge strane, moja cimerka tamo je imala drugi porodjaj. Ona je dosla sa bolovima u bolnicu, ukljucili su joj indukciju i nije imalo efekta. Nije se otvarala. Sutradan , zajedno sa mnom, ponovo su joj ukljucili indukciju i porodila se cak posle mene.
Tako da stvarno nema pravila.

Da sam ja na tvom mestu, ako je beba dobro, ja bi cekala... Ako ima i najmanje sumnje da nesto nije kako treba, pristala bih na indukciju. e sad ako imas mogucnost i za epidural - to je onda super!

(odgovor članu Fidelity)
Direktna veza do poruke: 85
   RE: Indukcija
12.3.2014 9:31:51   
Moja sreca
Ja sam isla na indukciju,ali u prvoj trudnoci,pa ti mogu reci kako mi je bilo tad.
Sta ja znam,meni to nije bilo tako strasno,jes da sam 5h bila na indukciji,ali mozda poslednja 2h su bila bas bolna,mene su jako ledja bolela.Ne mogu da uporedim sa prirodnim kontrakcijama po jacini bola,ali mene je bolelo kao kad treba da dobijem,pa takvi najjaci bolovi.Meni licno to nije bilo tako strasno,kako su mi pricali,ali svako ima drugaciji prag bola.Sve se to istrpi.
Vidi sa dr,ako beba ne pati onda cekajte da sama krene,a ako dr proceni da mora na ovaj drugi nacin onda cuti i istrpi ili uzmi epidural.

(odgovor članu Mama.Veki)
Direktna veza do poruke: 86
   RE: Indukcija
12.3.2014 10:19:29   
Tiziana
Ja mislim da oni svima koji stignu do porodjajnog boxa(osim ako nije nesto ultra brzo) prikljuce malo indukcijicu! Samo sto mi to ni ne znamo jer naravno niko ne pita,a sta mi sad to prikljucujete...nego tako mora,neka rade svoj posao,i onda ni nemas pojma sta su ti sve prikljcuili,

(odgovor članu Moja sreca)
Direktna veza do poruke: 87
   RE: Indukcija
12.3.2014 11:09:14   
little_one
Primljena sam u bolnicu jer sam probila termin i nakon 7 dana lezanja spustena sam u radjaonu na indukovan porod. NIsam bila otvorena skoro uopste,svega za vrh prsta... bila sam na indukciji od 8 ujutro do 5 popodne kad sam se porodila...nakon 4 sata indukcije bila sam otvorena 2 prsta i tad su mi probili vodenjak i pojacali jos vise indukciju ali se i dalje nisam otvarala...u 3 sata popodne sam bila otvorena svega 3 prsta i tad su mi dali neku injekciju (dan danas ne znam koju) koja treba da ubrza porod i za 2 sata sam uz grozne bolove otvorila se 7 prstiju i porodila se u pet popodne...jake ali izdrzljive bolove sam imala prvo od probijanja vodenjaka do te injekcije, a onda uz tu injekciju sam imala bas ludjacke bolove i otvarala sam se za 2 sata 7 prstiju sto je jaaaaaaaaaako brzo al valjda je to bio cilj, ta 2 sata nisam znala gdje se nalazim od bolova, al kad sam osjetila napone svanulo mi je jer tada je bol nestala, nevjerovatno mi je ostalo da porod kao porod, tj naponi uopste ne bole, ali konrtakcije za otvaranje rasturaju....nadam se da ovaj put necu morati na indukovan porod, ima da ga indukujem seksom ako treba, vec sad sam na dobrom putu jer sam vec otvorena, sutra cemo zvanicno znati da li sam se za poslednje tri sedmice jos dodatno otvorila...nadam se da ce drugi put biti lakse i bez indukcije....ko moze da je izbjegne mislim da treba, ili da trazi epidural...

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 88
   RE: Indukcija
12.3.2014 11:53:27   
tijatija
Od cetri porodjaja samo jedan nije indukovan i taj jedino pamtim po " carima" porodjaja... prvi su mi indukovali zbog pucanje vodenjaka , a ostala dva jer sam presisala i do 14 dana termin... Ja licno sam je tesko podnosila i tesko se otvarala ( teorija da se lakse poradjas sa narednim detetom je LAZ) Ako si u mogucnosti ( ja nisam bila ) uzmi epidural jedino bi ti to savetovala... a sto se tice kilaze deteta pre nego sam rodila N. bila sam na UZ rekli su 3900 a rodila ga sa 3280

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 89
   RE: Indukcija
12.3.2014 12:00:36   
Fidelity
Hvala cure...mislim da sam sve bliza odluci da izbegnem indukciju. Osim , naravno ako bude neophodna..ali ja sam i pitala sta da radim u slucaju da ne moram nego to ostane pitanje izbora.

Tiziana, da znas da sam pocela da se pitam da nisu i meni prikljucili nesto negde na pola pa sam trazila i otpusnu listu gde pise sve - vreme prijema, koliko sam bila otvorena, tok porodjaja, nacin porodjaja...ali pise samo da je prirodan porodjaj uz izvrsenu epiziotomiju. Ko zna, mozda to i ne pisu.

Jedna poznanica koja se prvi put poradjala uz indukciju i porodjaj je trajao (mislim od prikljucenja) vise od 12 sati, povracala, namucila se, proslog meseca je rodila drugu bebu. Isto presla termin i isto indukcija. Posle obavljenih priprema, oko 14h su joj prikljucili indukciju a u 16h se porodila i to bez epiziotomije a beba je bas krupna. Zbog njenog iskustva sam uopste pocela da razmisljam o tome..E sad, ja ne znam kako je njoj bilo ta dva sata ....ali da je bilo brzo bilo je..inace sam bila strogo za to da priroda radi svoje. Moja prva beba je sama krenula dve nedelje pre termina inace je doktor vec planirao indukciju jer sam imala trudnicki secer i rekao mi je da je bolje ranije da beba ne bi bila mnogo krupna. Ali beba ga je preduhitrila user posted image Sada nemam secer...




(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 90
   RE: Indukcija
12.3.2014 12:15:15   
Tiziana
Ja sam oba puta imala epidural pa mi je bilo potpuno svejedno da li ce da mi daju indukciju ili ne.drugi put sam isla na dogovoreno,ali su se svakako kockice fino sklopile pa nista nije bilo izazivano na silu,ali sam svejedno dobila indukciju,
a pre nego sto su me prikljuclii na indukciju sam dobila epidural.nisu cekali da pocne da me boli pa da ga daju tako da nisam neko ko moze da prica u prilog ili protiv iste. meni je jedino na drugom porodjaju bebi smetala indkucija,usporili joj otkucaji srca pa su mi je vrlo brzo ukinuli,ali sam se i bez nje brzo porodila,beba super i to je to.

(odgovor članu Fidelity)
Direktna veza do poruke: 91
   RE: Indukcija
12.3.2014 12:48:34   
Fidelity
Da, da, vidis i to....problem je sto bebi moze da smeta indukcija odnosno te bas jake kontrakcije koje krenu odjednom..bez prethodne pripreme organizma kao sto je slucaj kad ide samo...
Ma ne zurim nigde..na UZ ce se videti da li je bebi unutra dobro..termin je ispred nas pa kako smo cekali do sad, sacekacemo jos malouser posted image

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 92
   RE: Indukcija
12.3.2014 12:55:33   
mati
Na prvom porodjaju nisam primala indukciju sve je islo, lepo glatko i prirodno... Sada su mi na stolu ukljucili neku stimulaciju da bi se otvorila jos malo jer je beba bila velika...
Inace , ja sam mislila da ce to sad ici mnogo lakse, jer je drugi porodjaj, ali sam se prevarila. Za razliku od prvog koji se zaverio za dvadeset min, sad je trajalo dva sata...

_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu Fidelity)
Direktna veza do poruke: 93
   RE: Indukcija
12.3.2014 14:16:01   
Brand new mama
Upadam ko padobranac,ali zar mora kod nas i dalje da indukcija bude ta intravenozna? ("Sad ce ova da krene kako je na Zapadu!"user posted image ) Ja sam sa obojicom dobila indukciju(ispostavlja se da sam genetski modifikovana da nemam prirodne trudoveuser posted image ) Sa prvim su poceli homeopatski,pa sa akupunkturom,pa su krenuli na gel..ali posto je vodenjak pukao 12 sat ranije-poceli su sa par kapi intravenozno(znaci-ipak ne odvrnu kako im se cefne,vec je zena pazila kako ja i beba reagujemo-najgore je reagovao mmuser posted image ). sa drugim sam prebacila termin 7 dana, te su mi ponudili,da ako hocu i potpisem da hocu-popijem tabletu(mislim da se daju tri u nekom vremenskom razdoblju).Ja sam odreagovala vec poslije 1h,poceli su blazi bolovi, brzo sam pocela da se i otvaram..6-7h kasnije se rodio M. sa 4,44 kg.Kad sam prvi put ostala trudna bila sam sigurna da necu indukciju,ali epidural pod obavezno.Na kraju-dva puta indukovani porodjaj,a epidural-nula:) A drugi put sam pukla jedva 2cm(izleteo je kao iz katapulta,brzica moja)

_____________________________

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 94
   RE: Indukcija
12.3.2014 23:34:50   
mali_mis
Ja sam se samo jednom poradjala, i dali su mi indukciju, ali ja sam presisala termin za 2 dana. A u NS je od pre godinu i nesto aktuelno da se svima koji premase termin da indukcija.
Sa mnom u boxu su bile jos dve zenice, kojima je bio drugi porodjaj, a nisu premasile termin i one su bile prikacene. Mora da je neka moda sa indukcijom u pitanju.
Meni licno nije smetala indukcija, ona kesica se nije ni do pola ispraznila a vec sam se otvorila, i nisu mi bolovi bili toliko jaki, izgledali su kao kad dobijem. A pre porodjaja sam imala nevidjenu frku od indukcije.
Babica mi je posle porodjaja rekla da je indukcija 2u1. Na porodjaju ti pomogne da se brze otvoris, a posle ti se materica brze vrati u normalno stanje i manje ti traju lohije.

(odgovor članu Brand new mama)
Direktna veza do poruke: 95
   RE: Indukcija
25.3.2014 15:23:06   
Mille
Da se i ja javim na ovoj temi. Ja sam se malo raspitala oko indukcije. Indukcija se daje da se porodjaj pokrene, da pocne otvaranje grlica materice ili ako je necim indikovano da je potrebno. Ono sto se daje u toku samog porodjaja da se proces ubrza je stimulacija. Cisto da ne bih brkala pojmove. Svako je drugacije dozivi i prozivi. Ja se nadam da cu se poroditi i bez jednog i bez drugog. Zelim priordan porodjaj, ali da li ce mi se zelja ostvariti, videcemo.

_____________________________

I don't dance to a different drummer, I have my own music in my heart.

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 96
   RE: Indukcija
18.5.2014 14:39:57   
ivaMark
Evo i mene na ovoj temi, mada sam izbegavala da pisem svoje misljenje ali sam pukla juce prvo pa onda jutros kada sam procitala da su nasu rr drugaricu Jeltje drzali na indukciji vise od 12h, i na kraju je zavrsila CR.

Ovako, moje misljenje: ne znam kako nasi doktori nisu do sada iz prakse naucili kako funkcionise indukcija (pod ovim mislim i na indukciju i stimulaciju), tj kako organizam zene reaguje na nju. Ok, slazem se da ima zena kod kojih se sve zavrsi za dva-cetiri sata sa indukcijom, ali drzati pacijenta po nekoliko sati a pri tom znas da si je ukljucio da zena nije bila otvorena ni malo, vidis da se ne otvara ni sa indukcijom je po meni ludost.... Ne znam, ali sam misljenja da ako je plodova voda ok i ako beba ne pati u stomaku-zasto onda izazivati sve to...

Moje iskustvo je uzasno. Usla sam u 40. nedelju zatvorena skroz. Dr koji je vodio tada trudnocu je radio dilataciju grlica svakog drugog-treceg dana, sto takodje boli. Ostavili su me u porodilistu a jedva 2 prsta sam bila otvorena, pri tom mi nije proveravao ni plodovu vodu, niti polozaj bebe u stomaku a o proceni tezine nije bilo ni govora. Odmah ujutru su mi ukljucili indukciju (oko pola 8h), prva dva sata su bila podnosljiva. Pregledi na svakih pola sata, sat... I pri svakom pregledu mi daju dozu rucnog otvaranja a to boli uzas, ne sekac se ni kada su mi vodenjak prokinuli. Porodili su me oko 14:40h, dr se smena zavrsila u pola tri. Nije bas da je beba izasla iz drugog, treceg napona....u jednom trenutku sam mislila da cu se onesvestiti. Kada su procenili da sam otvorena dr je dosao do mene i nalegao na stomak, guram ja-gura on, sestra me dole sece i izgurasmo Jovanu.
Pre nego sto su me stavlili na sto za porodjaj sestra glavna mi je rekla da kada osetim napon kao da cu da kakim kazem.... Sestro, ja takav osecaj imam od 10h jutros..

Ne znam ni sada zasto sam sve ovo ispisala, zao mi je sto se tako ponasaju.... Opet kazem, OK...probaj sa indukcijom ali ako ne ide, daj ne muci tu zenu i bebu. Beze od CR kao da ne znam ni ja kakav zahvat.

Mozda je ovaj post vise za temu: istresanje negativne energije..

Eto.

_____________________________

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu Mille)
Direktna veza do poruke: 97
   RE: Indukcija
20.5.2014 6:13:41   
Misha i Ljisha
Mali mis slazem se da izgleda kao nova moda svima davati indukciju ali zene su donekle krive za to. Odu u porodiliste cim osete prvu kontrakciju. I sta sad? Lekar kaze idite kuci i vratite se za par sati, zena krene da vristi na lekare , muz krene da vristi na lekare, kao nemarni su ne znam ni ja sta a ona ni blizu porodjaja. Da budemo iskreno prirodni porodjaj traje i to u proseku 16 sati. Zene bi trebale vise da se obrazuju i da ukoliko im nije pukao vodenjak odu u bolnicu kad su im kontrakcije vec na pet minuta. I to pravilne kontrakcije. Ja sam izgurala celu noc disajuci (lezala sam na patologiji) i nisam rekla sestrama da imam kontrakcije jer bi me odmah odveli u predporodjajnu salu i ukljucili na indukciju. Doduse mozda i ne bi jer sam ipak lezala u bolnici ali bila sam svesna da imam jos ihaj vremena do porodjaja. Setala sam celu noc i disala. ujutru u 7 su mi prokinuli vodenjak a vec sam bila 4cm otvorena. Da sam bila kuci verujem da ni u 7 ne bih otisla u bolnicu jos bih cekala. Ovako su me stavili na indukciju i stvarno sve je bilo gotovo relativno brzo u 11 i 20 sam se porodila. Znaci pretezno su ZENE KRIVE ZA INDUKCIJU. Ja sam znala rizik indukcije i stimulacije, otvaranje prebrzo a beba se ne spusta i td. I cutala sam i cekala i cekala do 6 ujutru kad je sestra usla u sobu i rekla da idem sa njom. Jos bih cutala iskreno i cekala bih do kraja. Hvala Bogu pa je sve proslo u najboljem redu.Ne mogu da se zalim. Porodjaj kao i svaku zenu je boleo ali nije bilo strasno osim sto sam ja posle neprospavane noci na kraju spavala izmedju kontrakcija. Tih minut dva sna mi je znacilo. Sve zene se krstile kako mogu da spavam a ja na oci ne vidim. Porodila sam se i zakunjala momentalno i cak sam zamolila sestru da mi ponovi koliko je D teska i dugackauser posted image . Znaci zene, cekajte kuci kontrakcije da budu bar na pet min i onda idite u bolnicu na prijem.

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 98
   RE: Indukcija
20.5.2014 11:32:50   
ivaMark
Ljiso, nemoj da generalizujes stvari, molim te.... Eto i tebe su stavili na indukciju, zasto te nisu pustili da se sama otvaras a da te samo kontrolisu, i onako si bila na patologiji! Ti si kriva?

U slucaju Jelt (gde sam se iznervirala pa ispisala ovaj post koji ima gomilu pravopisnih gresaka).. ako nisi pratila situaciju da ti pojasnim: lezala je na patologiji par dana i rekli su joj: sutra cemo da te porodimo sa indukcijom! Da li je ona kriva zbog toga? Nije bila otvorena ni malo, bolova 0... vise od 12h na indukciji i na kraju CR, da li je ona kriva zbog toga? Zar nisu mogli da urade CR posle 4-5h kada su videli da se slabo otvara? Da, ona je kriva.

Slazem se da zene ne znaju sta ih ceka pa krenu ranije u porodiliste ali i to nije razlog za indukciju... Mislim, nismo svi isti, nece svaciji muz da pravi frku ako mu vrate zenu iz porodilista.
Moja sestra se porodila pre 10god, otisla je cim je dobila bolove (nije znala tada sta i kako) u sedam ujutru... porodila se uvece u 21:40h-bez indukcije.

_____________________________

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 99
   RE: Indukcija
20.5.2014 13:49:35   
little_one
I ja ne bih generalizovala....ja sam u oba puta probila termin i javila se u bolnicu na lezanje, jer je takav savjet doktora koji mi vodi trudnocu, a po meni je svaka prenesena trudnoca rizicna ako je dr ne prati, pa se i ja ne bih osjecala bas smireno da znam da me dr ne prate...prvi put sam lezala 7 dana a onda isto kao i Jeltje, indukovan porod a ja zabetonirana....ipak, uspjela sam da se porodim nakon 9 sati, a vodenjak su mi probili na 2 prsta i nakon 4 sata indukcije....drugi put slican scenario, samo sam malo vise bila otvorena, i imala neke bolove pa su me odmah spustili u radjaonu i isto stavili indukciju, jedino sto su mi vodenjak probili neposredno prije napona...

Teske su to rijeci da su zene same sebi krive sto idu na indukovan porod. Koliko god znale da dr rade pogresno, ili nemaju vremena, mogucnosti ili sta ti ja znam da se bave nama dugo i cesto pozure porod na upravo ovaj nacin, vjerujem da svaka od nas strepi da s bebom bude sve ok i samo radi toga pristanu i na indukciju. Ja sam oba puta probila termin, i oba puta zavrsila na indukovanom porodu i do zadnjeg se nadala da ce porod da krene sam ali nije.

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here