|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Indukcija
20.5.2014 14:25:53   
jole82
Ja sam dočekala 42. nedelju i primljena na patologiju gde su ustanovili da je te zadnje nedelje beba jako malo napredovala...pošto sam bila na 5 min od porodilišta nije dr hteo ranije da me stavi da legnem već sam išla svaki dan da ctg i uz...i kad doterasmo dotle a ja i dalje sa neskraćenim grlićem pola prsta otvorena i nakon pregleda dva dr...pala je odluka da mora indukcija jer bebi više nije "prijatno" u stomaku..
Namučila sam se kao pas i ja i beba..i dali mi vaginaletu uveče..do jutra se ništa nije desilo sem par nepravilnoh kontrakcija (ja one pripremne ako se sećaš nisam ni imala nikad..tj nikakve kontr..) uključili mi i.v. indukciju...uz nekoliko ručnih otvaranja..vodenjak odavno prokinut...na stolu 4 sata ležim ..jedva 3 prsta a sinto uključen na najjače...umirem od bolova miom boli oči ispadaju...daju mi epidural..mene i dalje boli i boli..ponovo zovu anesteziologa kome nije jasno kako me toliko boli...kad on nema više šta da pojača..tad mu kažem za miom, pa mi dade objašnjenje da očito miom ima inervaciju od nekog krv suda koji je opet inervisan od strane nekog višljeg korena odakle ne ide epi i da zato na njega anestezija i ne deluje..i da me tako intenzivno boli zbog indukcije...i šta sad ja da radim...mislila sam da ću da umrem od bolova...kontre ne osećam, noge odavno..već je 9 ujutru, a ja tek 5 prstiju...e onda je nastao drugi problem..T su otkucaji počeli da padaju na 50-60/min...okreću me na bok, kiseonik na najjače... ja više ništa ne osećam sem mioma kog sam mogla da nacrtam tačno gde je..preumorna sam..nisam imala uz šta ni da dišem kad kontrakcije nisam ni osećala....i donose odluku da sve ovo predugo traje...vraćaju me na ledja...ja ne mogu sama, potpuno sam od struka na dole bila oduzeta...još me ručno otvaraju...gledaju kontre po ctg i dr se penje na sto tj na moj stomak i govori mi kad da guram jer ja ništa ne osećam sem njegovog pritiska na moja rebra i stomak (imala sam i blage modrilo na rebrima)..on guraj, ja guram, jedva dah zadržavam pod njegovim pritiskom..moraju da me seku (12 kopči sam imala)..
T smo faktički izbacili iz stomaka iz 4. puta ...posle 11 sati...ja ništa od samog čina radjanja nisam osetila, ama baš ništa sem dr pritiskanja...T sivo modra ..zaplakala je posle pola minuta..staviše je na mene i pokaza mi dete srednji prst...eto..
Ja nisam birala indukciju..beba je morala napolje....možda je moglo drugačije, možda ne...možda bi sve blaže bilo da sam išla na CR...al nije bilo indikacija...ja sam napominjala miom stalno na kontrolama...ma kao to nije problem...i eto šta mi je sve dodatno napravio..i koliko sam anestezije primila i količinski i vremenski dok nije shvaćeno da je miom u pitanju..ja sam 20 dana posle porodjaja imala testate otoke potkolenica i stopala uz bolove da ništa nisam mogla da obujem nego sam po kući išla sa 3 para čarapa..anesteziolog mi je rekao da mi je to od one količine epija..pošto se zaprepastio videvši mi noge, kad je dosao u sobu da mi skine ona čuda s ledja...
Sledeći put, ako ga bude uopšte, insistiraću na CR..jer imam osećaj da me čeka isti scenario...
Kap što sam još u tromesečju pred porodjaj govorila da osećam da me čeka zlopaćenje i indukcija...



_____________________________

Enyoj the silence!

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 101
   RE: Indukcija
20.5.2014 14:47:50   
Njica
jole82, samo da ste vi sad zive i zdrave, koliko je ovo bilo potresno, kako je moguce da su ti rekli da miom nije problem? I da te nisu hitno odneli na CR? Jel to sve zbog indukcije? Pozdrav!

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 102
   RE: Indukcija
20.5.2014 15:12:47   
jole82
Mene je miom bileo 19 i 20. nedelju i kad se materica izvukla prestalo je..
Ne znam dali bi me boleo od kontrakcija pošto nikakve nisam imala sem kad je krenula indukcija...
A da su bolovi bili intenzivniji zbog indukcije jesu...potvrdjeno mi sa više strana..


_____________________________

Enyoj the silence!

(odgovor članu Njica)
Direktna veza do poruke: 103
   RE: Indukcija
20.5.2014 15:16:01   
Njica
Hvala ti na odgovoru i svaka ti cast,moja drugarica je pre godinu dana imala Cr,imala je i miom i nije je boleo ali je imala CR, pa pitam do cega je tako zavisilo da ga tebi ne urade. Cestitam ti u svakom slucaju sveuser posted image

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 104
   RE: Indukcija
20.5.2014 15:30:54   
vonavoj
jole,bas zato mnogi dr i ne vole epidural..jer zena ne ume da kontrolise svoje telo..bas si se namucila!user posted image

(odgovor članu Njica)
Direktna veza do poruke: 105
   RE: Indukcija
20.5.2014 20:55:10   
Tiziana
To da dr ne vole epidural i nije bas tacno. Naprotiv,epidural kad je dobro plasiran yena ne gubi osecaj nigde osim u predelu stomake gde je obezboljena i bas zato ga dr i vole jer se zena ne zamara tokom kontrakcija vec kad dodje do sam zavrsnice ima dovoljno snage da bebu izgura u dva tri napona.
A sto se indukcije tice,mislim da sam pisala i na drugim temama, ako je dr dobar,prati trudnicu na kraju,ume dobro da proceni da li ce i kad krenuti porodjaj i sl,onda ni indukcija nije strasna.ono sto je strasno je to da doktori bez ikakve indikacije da ce porodjaj uskoro daju indukciju i na silu pokusavaju da porode zene,iz ovog ili onog samo njima znanog razloga.ja sam imala kontrakcije od 6. meseca,od pocetka 9. bila odtvorena 2 cm, kad sam dosla do 2,5 dr mi je rekao ja imam sve uslove da vas poradjam,ali necu.neka je beba jos uvek unutra.kad je na jednom pregledu video da protok kroz pupcanik nije vise dobar rekao je dodjite za 3 dana da se poradjamo,ako ne krene ranije..kada sam ga pitala za indukciju(jer sam se prvI put spontano porodila,pukao vodenjak itd) on je rekao vi recite,ukoliko je ne zelite,necete je ni dobiti.tim recima.meni je bilo svejedno.bila sam na taj 'dogovoreni' dan otvorena 5 prstiju,imala kontrakcije,dobila epidural..

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 106
   RE: Indukcija
20.5.2014 20:57:28   
Tiziana
A o tome da pustaju zene da se poradjaju satima,povracaju,onesvescuju se i sl,necu ni da pricam. to nije ni vredno komentara koliko je strasno!

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 107
   RE: Indukcija
20.5.2014 22:17:59   
vonavoj
Kod nas u Pa nema sanse da te poradja dr koji ti vodi trudnocu..jer se trudnoca vodi u dispanzeru,a prvi i jedini kontakt sa bolnicom i lekarima koji tamo rade imas tek kad odes da se poradjas..znaci dr te prvi put vidi!

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 108
   RE: Indukcija
21.5.2014 6:24:00   
Misha i Ljisha
Jole bas su te namucili.

Mene je igrom slucaja porodio bas moj doktor koji mi je vodio trudnocu a on inace radi samo dezurstva u Betaniji. Potrefilo se da je bila subota i on dezuran.

Ja sam rekla da su donekle zene same krive znaci DONEKLE ali sam isto rekla da jeste postala nova moda da se daje indukcija. Zato sam i cutala. Nisam ja za to da se zene muce toliko sati. Moja mama je mogla umreti na porodjaju, mucili je ceo dan, na kraju je poplavela sva, gubili su je i odveli je na hitan carski.Slazem se ako se zena ne otvara i ako to ide tako sporo treba CR ali se on izbegava jer je to operacija kao i svaka druga. Beba dobije losije ocene na porodjaju jer deo anastezije primi i beba, majci sporije krene mleko, razdvojena je majka od bebe i td. A i nakon svih slucajeva gde su zene probile termin i gde su bebe umrle dr su u strahu i onda izazivaju porodjaj. Nazalost tako je zato majke treba da se informisu o svemu, da na porodjaju budu poslusne i skoncentrisane. Koncentracija je kljuc svega da se beba ne bi mucila.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 109
   RE: Indukcija
21.5.2014 11:14:13   
ivaMark
Tiziana, svaka cast tvom dr user posted image

Jole, nisam znala da si imala takav porodjaj user posted image i ja nisam znala sta su te pripremne kontrakcije..

Ljiso, meni je mleko krenulo sedam dana posle porodjaja...uz mnoooogoooo muke a nisam se porodila na CR.

_____________________________

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 110
   RE: Indukcija
21.5.2014 12:46:52   
jole82
Pa zato i neću da objavim porodjajnu priču...bilo je tu još nekih stvari i komplikacija i neljudskosti i nestručnosti..i u radjaoni i gore u sobi..samo ću reći da su mi posle sve te agonije Teodoru odmah doneli u sobu čim su i mene ubacili u sobu..dakle odmah..a ja u sobi sama i dalje nepokretna...ona urla a ja ne mogu da ustanem..bukvalno...noge i dalje paralizovane, vrata zatvorena niko ne ulazi...i još dobijem po glavi stanovnika zašto se derem i dozivam...
Nije za ovu temu...i neću više..izvinjavam se...ko naleti ovde nek vidi...al ne zelim da trudnice koje uglavnom citaju porodjajne price, procitaju horor koji smo prezivele u toj temi..

_____________________________

Enyoj the silence!

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 111
   RE: Indukcija
21.5.2014 13:05:12   
Torbica
Jole user posted image user posted image user posted image
Moj prvi porodjaj je bio grozan, kao hitan slucaj sam porodjena vakumom od strane dr koji mi je kasnije vodio naredne dve trudnoce i porodjaji su bili pesma, bukvalno. A ja glupaca sam taj prvi put mislila da cu dobro proci smim tim sto sam koleginica, kako da ne. (Prenela, legla na patologiju, sutradan se porodila 41+1)
Indukciju sam iskusila, i fakat je da su bolnije kontrakcije, nema pauza. Meni su na otvorenih 10 prstiju, ceo vodenjak, dali indukciju, ne bi li potakli napone koji su izostali user posted image I na kraju vakum. Ne pisem ni ja porodjajnu pricu, iz istog razloga. niko me nije pogledao do punih 10 prstiju, sa celim vodenjakom...poremetio se mehanizam i izostali naponi.
U drugom porodaju sam na indukciji bila pola sata, na 4cm probusen vodenjak i za pola sata 8cm i skinuo me sa indukcije. A zato treci put skroz bez indukcije i milina Bozija....

< Poruku je uredio Torbica -- 21.5.2014 13:06:09 >


_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 112
   RE: Indukcija
28.4.2015 11:02:44   
Azra_
Mame, sestri je termin 2.maja, 2.trudnoća-uredna. Njen dr joj predlaže da je primi sutra i porodi uz indukciju, ali bez epidurala. Kaže beba je zrela, a na njoj je da odluči. Ja nekako nisam za to da se požuruje. Imam jedan porođaj iza sebe, morala je indukcija i jakoo je bilo bolno i naporno. Ne znam kako izgleda porođaj bez indukcije, i da li je zaista manje bolno, pa molim mame koje imaju iskustvo za savet. Ići na indukciju, ili ne?

_____________________________

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 113
   RE: Indukcija
28.4.2015 11:45:37   
ivaMark
Moje misljenje je: ne....

Prvi porodjaj je bio izazvan 10dana nakon termina.

Drugi porodjaj: osam dana nakon termina. hteli su dva puta da me prime i porode, nisam otisla. Svakog dana sam isla na ctg privatno. 6 dana posle termina grlic je bio uloziv za vrh jagodice prsta, taj dr je cak uradio prijem papiroloski i rekao mi da dodjem ujutru na indukciju. Nisam otisla i vodenjak je pukao uvece u pola 8, mali se rodio u pola tri ujutru. Nisam htela mucenje kao prvi put.

_____________________________

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 114
   RE: Indukcija
28.4.2015 12:59:12   
Azra_
Hvala Iva. Dakle, bilo bolnije uz indukciju? Ostale mame? Iskustvo? Savet?

_____________________________

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 115
   RE: Indukcija
28.4.2015 20:37:36   
ivaMark
Azra, ne znam sta su mi davali prvi put...bilo mi je uzasno... takve bolove nisam osetila drugi put... verovatno ima razlike u dozi i medikamentu.... I drugi put sam bila prikljucena na nesto ali kazem da je mnogo lakse bilo nego prvi put, mozda je islo lakse jer je sve kremulo prirodno. Da napomenem da se radi o dve razlicite zdravstvene ustanove.

I to sto kazu: beba je zrela...ne razumem bas najbolje, ok zrela je ali ako je plodova voda u redu i sve ostalo ne vidim razlog za izazivanjem. Ako bas mora neka insistira na epiduralu ukoliko postoji mogucnost.

Nadam se da ce proci sto bezbolnije, javi obavezno.

_____________________________

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 116
   RE: Indukcija
28.4.2015 21:24:23   
Valerie
bolje bez indukcije ako je moguce

< Poruku je uredio Valerie -- 28.4.2015 21:25:52 >

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 117
   RE: Indukcija
28.4.2015 21:32:12   
eca89
Azra, ja nisam imala indukciju, na moje prirodne bolove sam rodila, mislim boli baš, ali kažu da je još gore kad oni izazivaju bolove.

(odgovor članu Valerie)
Direktna veza do poruke: 118
   RE: Indukcija
28.4.2015 21:33:05   
nikiteki
bolje je bez indukcije meni su dva puta ukljucivali indukciju katastrofalne bolove sam imala zato me je treci put bilo strah kad sam trebala da krenem u porodiliste

(odgovor članu Valerie)
Direktna veza do poruke: 119
   RE: Indukcija
28.4.2015 21:45:04   
wivern
Ja nisam uopste za izazivanje porodjaja osim ako zbog medicinskih razloga ne mora.
Imala sam indukciju i ni sa njom se nisam otvarala, niti pukao vodenjak niti ispao cep do kraja. Kontrakcije sam imala sat i po vremena bez prestanka tj bez pauze i to one kao kad si otvoren 9 prstiju.
Pri tom meni nisu izazivali porodjaj nego je sve krenulo naopacke samo po sebi.

_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu nikiteki)
Direktna veza do poruke: 120
   RE: Indukcija
28.4.2015 22:01:21   
Jole84
Azra i moje iskustvo je NE indukciji, telila sam se 17 sati, najjača doza indukcije, slično kao kod Joleta82, otkucaji pali, satima na kiseoniku, ne znam šta sam sve primila protiv bolova i za smirenje, povraćala sam svoj želudac bukvalno. Zašto da sile, neka krene prirodno...nadam se da te ne prestravljujem zbog sestre ali ovo je moja trauma. Sigurna sam da prirodni porođaj ne boli ovako!


_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 121
   RE: Indukcija
29.4.2015 1:23:28   
Azra_
Žene, hvala vam. I sestra i ja nekako nismo bile za to da se požuruje, ali su saveti dodatno pomogli. Jeste termin za koji dan, ali neka sačeka. Svakog trenutka može krenuti prirodno. Javila se svom doktoru i rekla da sutra ne ide da se porađa, osim ako ne krene prirodno. Hvala vam još jednom!user posted image

_____________________________

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 122
   RE: Indukcija
29.4.2015 7:52:41   
Maraj
Azra meni ovo izgleda da dr nece biti tu za praznike tj 1.maj i ostale dane pa ajde da on malo ubrza bebu. Sto me to nervira kad upravljaju trudnocu i porodjaj po sebi

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 123
   RE: Indukcija
29.4.2015 12:16:44   
Azra_
Jes, baš tako... On je to i rekao. Nisam tu do 4. maja pa ti biraj da li hoćeš da se porodiš sa mnom, ili možda bez mene. Ja nešto navijam da ga sestra sačeka i da sve prirodno krene kad se dr vrati. :-)

_____________________________

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 124
   RE: Indukcija
29.4.2015 12:37:23   
wivern
Azra sto mi je to bzvz, kao da je ucenjuje. I bez veze mozes dobro proci na porodjaju, ja je nisam imala , sve je islo naopacke ali sam bas zadovoljna tretmanom.

_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Regenerativna medicina i matične ćelije
Matične ćelije su osnovne ćelije ljudskog organizma, od kojih tokom razvoja nastaju sva tkiva i organi (neuroni, kosti, ...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here