soni -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (24.1.2013 13:21:19)
|
hehe odri ..ija sam bila skroz zbunjena oko hrane, ali kao sto si rekla uskoro ce sve ici lakse...uspe beba da unese toliko mleka, zato sto i kada pocnes da joj dajes pahuljice ili se prave sa ad mlekom ili ga sadrze u njima...znaci racuna se i to... evo ti npr moj raspored..daj mu prvo malo krompira i obrok dopuni sa mlekom, onda par dana sargarepu pa onda mesaj..povecavaj kolicine dok ne postane ceo obrok bez dodavanja mleka..mozes uvesti tikvicu, bundevi, karfio, brokoli, sve na isti nacin.. oko 6 ujutro mleko, 10 dorucak pahuljice ili popara ili palenta... 12 uzina voce....14, 15 rucak kasica sa mesom i povrcem...18 uzina mleko, 20 vecera ziratice...ona u 8 vec spava.... ja zumance jos nisam uveka, a rekli su mi prvo cevrtina par dana , pa pola ,pa celo i moze se mesati u bilo sta ( tako su nas ovde lekari savrtovali) sanchi od 6 meseca sam uvela ala kajmak i jogurt, hleb... po malo u poparu sam stavljala jogurt i li kajmak, ne previse, a u mesne kasice ne dodajem... voce dajem pre podne izmedju dorucka i rucka, ali nekad pravim i vocni dorucak i stavljam voce u pahuljice...
|
|
|
|