RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

pocahontas -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (7.3.2013 15:34:58)

pisi sestro i mene ignorisu, treba da pocnemo sa uvodjenjem, a ja se osecam kao svinja u kosmosu jer nista ne znam o tome.
dala sam joj danas prvi put pirinacne pahuljice, nije lose proslo, pojela je 3-4 kasikice, e sad, ja bih vec za nedelju dana pocela sa povrcem jer ce ona za cetiri dana punih sest meseci. da li mogu, kad pocnemo sa povrcem, pahuljice da prebacim u 18h pa koliko pojede-pojede i dam joj da dosisa, a povrce joj naredne dve nedelje (do uvodjenja voca) dajem u 10.30h a onda joj to prebacim u 15.30h i pocnem sa vocem, takodje ovaj obrok u 10.30h?
valjda si me razumela sta pitam, bas sam ga zakomplikovala...

Olga75 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (7.3.2013 15:43:03)

manje - vise kapiram jer sam imala istu dilemu [sm=smiley1.gif]
mogu samo svoje iskustvo a javice se vec i mame koje prate kojekakve knjige
elem , ja sam pocela sa sargarepom , tri dana , pa onda jabuka tri dana , pa kombinacija , pa onda tikvica pa bundeva pa sve po savetu pedijatrice
ona mi rece , da zitarice nisu bas najbolje za prve zalogaje ( nemam pojma zasto ali ja njoj verujem pa sam je slusala ) i nije mi pricala ono tri nedelje pauze i posle uvodjenje povrca pa tri nedelje pauze pa voce pa tako
znaci ja sam uvodila : sargarepa , jabuka , tikvica , bundeva , persun , sljiva, karfiol ( cudila sam se ) , banana , brokoli , blitva ( jako sam se cudila ) i tako redon
i ja sam pocela sa skoro punih sest meseci ( par danan je falilo )
ali sam uvodila po protokolu , po tri kasicice ri dana i to prepodne
i onda sam prvo zamenila podoj oko 11 pa sam pomerala da dodje do 13 pa sam menjala podoj u devet pa sam pomerala da dodje oko osam i tako
lagano sam to radila i tek sa nekih godinu sam imala tri ogroka a uzine su i dalje bile sisanje pa sam i to menjala i prekidala sisanje
znaci spojila sam prekidanje laktacije i zamenu obroka
al sam ovo svakako napisala , nadam se da si nesto razumela [sm=smiley29.gif]

pocahontas -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (7.3.2013 23:46:09)

razumela:)
ti si prvo menjala jutarnje podoje, to bih i ja mogla jer cu uskoro poceti da radim pa je tako zgodnije..
ma zbunilo me sto kada sam pitala pedijatra da li joj sve novo uvodim ujutru, on rece ne, nego da joj dajem u vreme podoja koji treba da se zameni, to znaci povrce u pola cetiri, a na forumu sam citala kako svi uvode nove namirnice ujutru, zbog eventualnih reakcija.
jos mi imamo 6 podoja, posle ovog u 13h ona spava pa sam mislila da taj podoj zadrzimo jos neko vreme, a da nam rucak bude u pola cetiri..e a onda kontam ako ruca u pola cetiri, pitanje kad ce biti opet gladna, a moram joj uvaliti jos jedan obrok pre ovog sisanja pre spavanja.. .aaaaaaaa koliko je lepo i lako samo dojiti, uvek spremno, uvek odgovarajuca temperatura i taaaako.
ne znam da li negde mogu na forumu da nadjem okvirnu satnicu i nacin ishrane za bebu od 6mes. kojoj je tek pocelo uvodjenje klope?
izvinjavam se sto davim, ali bas mi je stalo da sve uradim kako treba pa imam milion pitanja.

MaryJane -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (9.3.2013 9:08:38)

Nije to velika filozofija, draga.
Gledaj da joj razmak između klope bude 2.5 do 3 sata, a posle nemlečnog obroka ponudi joj siku.
Posle ručka trebalo b da klopa oko 7, pa kupanjac pa sikenje pa krevet do 9.

pocahontas -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (10.3.2013 0:00:33)

hvala MJ! meni to sad deluje komlikovano jer tek pocinjemo, kontam da cemo se brzo usemiti :) nego sam se ja bacila u frku da sve uradim kako treba, a pri tome sam nikakva kuvarica pa me i to brine...moram potraziti negde na netu koliko se svaka povrcka kuva, da bih je dovoljno skuvala, a da je ne prekuvam da ne izgubi hranljive materije, posle me to ceka i za meso :p
tek sam juce shvatila da sam u pogresnoj temi jer iako ce moja gospoja u ponedeljak 6 meseci, mi tek pocinjemo sa klopom pa treba da pisem u onoj temi 3-6mes.

dunja RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (10.3.2013 16:26:29)

RR devojke,

Čujte i počujte [sm=smiley1.gif]

Sutra kreće takmičenje između Ringeraja, borićete se za svoje lične a i za ukupne bodove. Čeka vas mnogoooo super nagrada, možete ih videti OVDE

A ovde pročitajte sve o takmičenju KLIK

Takmičenje kreće sutra u 8 ujutru, bodovi se lako osvajaju, SAMO BUDITE NA RINGERAJI I BUDITE VREDNE, pišite, pišite ..

Da pobedimo ostale Ringeraje
[sm=bravo.gif]

Sanchy -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (11.3.2013 14:19:42)

A sta se desava kada nadjes drvce..ja ga ovde nasla i kliknula na njega.[sm=zmeden.gif]

MaryJane -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (11.3.2013 15:08:50)

I ja našla, al' ništa...

MaryJane -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (11.3.2013 15:10:02)

pocahontas, ako imaš onu spravicu za kuvanje na pari, to je super
ako ne, i obično kuvanje u malo vode na srednjoj vatri je ok

Odri Hepbern -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (12.3.2013 19:43:47)

Kada mogu bebcu da dam svezu izrendanu jabuku? A mladi sir? Ove nedelje smo vec stigli do pola zumanceta, a sledece dobija celo. Bas ga je lepo prihvatio. Posto mu dajem 2x nedeljno tada sve pojede, a ostalim danima manje.

Torbica -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (12.3.2013 22:34:24)

Odri, ja sveze voce dajem od starta, nista kuvano. A mlad sir posle pavlake, sa 9 meseci. Pozz

Odri Hepbern -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (12.3.2013 22:43:32)

Ja kratko kuvam jabuku i krusku, mada cu probati bas sutra da mu dam sveze. Bananu naravno jede sveze, a ostalo voce posto mu nije vreme kupujem u teglici.
Ok, onda cu sacekati sa sirom i pavlakom. Mada vidim da neki daju odavno, mada je meni sve rano.
A grasak i boranija? Cini mi se da sam negde procitala da to ide isto od 9-10 mes. Jesam li u pravu?
Uzgred , bas ti hvala jer uvek odgovoris. [sm=smiley1.gif]

pandina -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (13.3.2013 0:22:37)

IZVORNA PORUKA: Odri Hepbern

Ja kratko kuvam jabuku i krusku, mada cu probati bas sutra da mu dam sveze. Bananu naravno jede sveze, a ostalo voce posto mu nije vreme kupujem u teglici.
Ok, onda cu sacekati sa sirom i pavlakom. Mada vidim da neki daju odavno, mada je meni sve rano.
A grasak i boranija? Cini mi se da sam negde procitala da to ide isto od 9-10 mes. Jesam li u pravu?

Ja nisam do sada davala nista sveze od voca osim jabuke i banane. Mladi sir sam dala odmah posle jogurta negde sa 6-7 meseci.
Grasak sam dala sa 5 meseci iz teglice, a sa 6 sam ga sama kuvala. Boraniju sam mu skoro dala sa 9 meseci. Sve je to podnosio odlicno, bez problema.
Vrlo je individualno, neko daje ranije, neko kasnije. Mahunarke su teske, pa ih pedijatri ne preporucuju ranije, ali eto ja sam tako uradila, kako ti rekoh. Naravno, pasulj cu sa 10 meseci.

Sutra uvodimo prokelj.

Sanchy -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (13.3.2013 0:28:19)

Danas Rusi vratili 60 tona jabuka iz Srbije jer su pune pesticida..toliko o svezem vocu kod nas,c c c..ja sam grasak odavno uvela,zamrznuti Frikom,,a na boraniju sam zaboravila [sm=smiley36.gif]...,sad je na redu praziluk,danas sam mu skuvala kruzic praziluka,kelj,krompiric,curetinu i ispekla dve snite zelene paprike,pojeo je 250ml [sm=smiley1.gif]

pandina -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (13.3.2013 0:31:26)

Ozbiljno?

Sanchy -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (13.3.2013 0:38:50)

Na zalost,ozbiljno..ali to nije nista novo,nasi seljaci nemaju nikakvu kontrolu niti su dovoljno edukovani kada su kojekakvi preparati u pitanju,ne postuju karencu skoro pa nikad,to je iz mog iskustva..

pandina -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (13.3.2013 0:43:37)

Ne znam sta da kazem, zaista.

Torbica -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (13.3.2013 15:06:56)

Odri [sm=smiley31.gif], ma nista!
Sto se sira tice mozda bi nam stiglo na red i ranije, ali ja sam sa punih 6 krenula i lagano, ne zurim. Grasak se daje sa 7-8, a ja sam boraniju i pasulj sa 11 meseci. Kod nas je i dalje tri podoja, voce, povrce/meso. Sve mi zao da zamenim jos jedan podoj zitaricama, to cu sa 9-10 meseci, bebac ionako prebacio 10 kg, tako da mu sigurno nista ne nedostaje. E tad cemo i te mlecne preradjevine uvesti. Pozz

Odri Hepbern -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (13.3.2013 15:09:54)

Nista ne brinite, zavrsice te jabuke na pijacama i marketima. [sm=lev.gif]
Ja sam Ogiju vec dala malo praziluka, prodinstala kratko na vodi pre nego sam ubacila meso i ostale djakonije, i na kraju sve izblendala. Sve je poruckao.
A o uvodjenju pasulja nisam nesto ni razmisljala, valjda jer ga ja ne jedem. Ali sigurno ce ga, kada za to dodje vreme, probati kod babe i dede.

Odri Hepbern -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (13.3.2013 15:16:08)

Mi smo poceli sa 5meseci, i sada ima 3 podoja i 3x nemlecno. Ne nameravam jos dugo da mu ukidam taj treci podoj, koliko sam se samo na pocetku mucila da bi dojila i sama sam zaprepascena kako je sada sve lako i ako uspem da dojim barem do god dana bicu prezadovoljna.

Zemunka85 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (13.3.2013 16:44:45)

Ja sam voce isto pocela sveze. A palentu smem, tako? I sta cu s njom? :-)

Inaceeee kao povrce prvo da posle ne odbija slano trrrt.
Moja sada nece voce :-) a povrce obozava:-)

Torbica -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (13.3.2013 20:54:25)

Mi smo poceli sa 5meseci, i sada ima 3 podoja i 3x nemlecno. Ne nameravam jos dugo da mu ukidam taj treci podoj, koliko sam se samo na pocetku mucila da bi dojila i sama sam zaprepascena kako je sada sve lako i ako uspem da dojim barem do god dana bicu prezadovoljna.

Ja bih bas volela da imamo i 6-i obrok, ali nemamo, takav mu je ritam.
Palentu sam davala sa pavlakom i mladim sirom sa 9 meseci a pre toga sa jogurtom u 8-om mesecu. Obaveyno maslac u palentu kad se skuva da palenta lepo mirise. [sm=smiley1.gif]

MaryJane -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (14.3.2013 12:16:09)

Eeeeeeee, sir i pavlaka... Nista od toga...
Ali sam joj uvela sve osim spanaca, boranije i pasulja.

Torbica -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (14.3.2013 20:45:58)

Spanac sam uvela odmah posle sargarepe, krompira, tikvice.. Nema razloga da se ne uvede.

Odri Hepbern -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (15.3.2013 13:08:58)

Ne znam zasto stoji da sam ovde pisala a post se ne vidi. Svasta!
Uzgred, narendala sam mu svezu krusku i jabuku i lepo je poruckao. [sm=smiley1.gif] Nego, da li rendate na najsitnije ili na one tracice kao npr sargarepu? Mi nemamo zubice jos ali ne odbijamo ni krupnije komade, zato i imamo obrascice. [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  92 93 [94] 95 96   Sledeća stranica >   >>