|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Krmeljive okice i očni lekar
25.10.2010 8:52:47   
Jeca*
Da...uvek sa spoljne strane, ka nosicu...to su nama stalno ponavljali. I jedna vatica jedno brisanje. Nikako jednom oba oka kao ni dvaput isto oko. Ovo je naravno logicno, ali bolje reci nego da se podrazumeva user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Grejs)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Krmeljive okice i očni lekar
26.2.2011 16:04:45   
gabrijelaaa
i mi imamo ovaj problem..kako smo dosli iz porodilista...cistimo sa fizioloskim i rekli su nam acidi borici kapi za oci...javicemo za rezultate...ali cini mi se da mu je vec bolje...user posted image

_____________________________

LENA 24.SEPTEMPAR 2009.
PAVLE 18.FEBRUAR 2011.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Krmeljive okice i očni lekar
27.2.2011 1:40:18   
bigmama
Moja devojcica je isto iz porodilista dosla sa krmeljcicima koji su postajali sve obilniji. Znali su da joj slepe trepuske i da ne moze da otvori okce. Krmelje smo iklanjali fizioloskim rastvorom i isto smo prvo stavljali kapi borne. Ali kako posle par dana krmelji nisu nestali (jeste stanje bilo bolje, bilo ih je manje) patronazna je insistirala da idemo kod dr. Dobili smo terapiju kapi gentokulin 3x1 i hloramfenikol uljane kapi uvece. Za par dana krmelji su nestaliuser posted image

(odgovor članu gabrijelaaa)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Krmeljive okice i očni lekar
25.8.2011 16:41:18   
Crvenkapa85
je imao stravicne krmelje,prosli su za dva dana,a na vaticu sam iscedala mleko i time mu brisala,majcino mleko je majaka mara za sveuser posted image

(odgovor članu bigmama)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Krmeljive okice i očni lekar
6.1.2012 21:27:52   
SUPER MAMA
Mi imamo problem.Krmelje nam okice.Od utorka od kad je produvao vetar pa sreda krenuo nos i od jutros vidim kad se probudila krmelji na levom oku kolko hoces.ocistila sma joj samo sa cistom vodom.zatim sam dobila svaet da joj ispirem kamilicom ne znam dali je ispravno jer vidim Tasha je pisala da ne sme.
Ako sutra ima krmelje na oa oka jer sada i ono drugo malkice izbaci idemo kod lekara.Inace ne svrbije ne boli i nisu joj crveni oci mislim na ono belo.

Recitemi dali sam ispravno radila sto sma joj ispirala samo sa cistom vodom i vatom od spoljasnoj strani oka ka unutra, dva puta sma i sa kamilicom, moram priznati.

Inace do sada nismo imali problem mislim od kad je rodjena pa tako da i ne znam o ovome.user posted image

(odgovor članu Crvenkapa85)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Krmeljive okice i očni lekar
6.1.2012 21:58:32   
Anoniman
Ako joj je zapušen nosić, mogu biti krmelji i od toga. Drži joj nosić prohodan, manje će krmeljiti okice. Dobro si uradila što si čistila vodom (meni rekoše ili flaširanom vodom ili fiziološkim rastvorom), a možeš i 3% bornom kiselinom, takođe je staviš na vatu, i očistiš. Luki (a i Marku) sam u poslednje vreme krmeljive oči čistila 3% bornom kiselinom, Luki sam posle stavljala veštačke suze u oči, Marku nisam. Obojici su krmelji prošli kada se sredio nos. I menjaj vatu. Povučeš jednom, onda okreneš vatu, pa povučeš jednom, pa čistu vatu. Nemoj istom vatom (na kojoj već imaš krmeljića) da vučeš više puta po okicama, samo raznosiš.
user posted image

(odgovor članu SUPER MAMA)
  Direktna veza do poruke: 31
   RE: Krmeljive okice i očni lekar
6.1.2012 22:16:22   
nenja22
tačno je da ne treba kamilicom, da je ona skorz čista, moglo bi imati smisla, ali pošto ova što su čajevi ima koječega, bilo kakvo prokuvavanje ne vredi...bolje od čiste vode (mada nije greška ni to) je sterilan fiziološki (iz bebi-sol ampulica, recimo) ili 3% borna, ali isto sterilna...i bolje od vate, sterilnim kompresama...ovo pričam, kako nam je pričao neki drmrprof šta ti ja znam na nekom predavanju na kom sam bila svojevremeno, a dosta sam popamtila, jer su me uvek ljudi mučili kad neću ništa na svoju ruku za oči da im dam nego ih šaljem kod lekara...

_____________________________

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Krmeljive okice i očni lekar
6.1.2012 22:24:46   
SUPER MAMA
Tasho i njenja hvala vam.I tacno tako radim jedna vatica jednom samo i bacam.
ja nisma imala kamilicu kuci pa kupila skuvala ali nije mi se dalo sem dva puta sto sam je namazala i onda samo vodom.

Recitemi sta da radim u toku noci ako joj se zalepe trepavice?sad vidim suzi joj levo oko koje je gore nego desno.
A i ja mislim zbog nosica pokusavala da je otpusim ali jedna nozdrva nece nikako.Sada i hrci, digla je na jastuk pa nadam se da ce biti bolje.

Sutra izjutra ako bude isto ili ne daj boze gore vodim je kod pedijatra, mislim na dezurnog...

Hvala vam puno ovo nam je prvi put.

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Krmeljive okice i očni lekar
7.1.2012 0:42:44   
gagana83
Mi smo nekoliko puta do sad imali konjuktivitis.
U zadnja dva meseca 2 puta, od toga jednom virusni, jednom bakterijski. Oba puta je bila slinava.
Po tvojoj prici, Monika ima bakterijski konjuktivitis.
Slobodno joj ispiraj okice sa acidi borici, a lekar ce ti verovatno prepisati i hloranfenikol.
Deluje strasno, ali nije zaista. Nama uvek prodje za dan-dva uz hloranfenikol.


_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu SUPER MAMA)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Krmeljive okice i očni lekar
7.1.2012 8:55:29   
SUPER MAMA
Evo nas.Sinoc sam bila u stanju d aje odvedem na dezurna jer nije mogla oci da otvori nikako.Negde oko ponoci ja da nju vidim imam sta da vidimznaci skroz trepavice zalepljene izbili su napolje kremeljice jadna ona pokusava da otvori oci i kad je krenula u plac bolimeee mama bolime...ubih se i ja od plakanje i zvala hitnu za savete pedijatriska sluzba zena nam je rekla da je mazem sto cesce ili obicnom vodom mlakom ili sto ste mi vec pisali fizioloskim rastvorom.

I tako do jutra tata je bio dezuran budio mamu i mazali smo je toliko je cvrsto spavala da nista nije ostila.u 5:30 ujutru sama se probudila i opet plac malo joj bilo jedno oko zalepljeno ali ocistili smo i smirila se otvorila lepo oci nisu joj bile crvene e ond se razveselila i gledala je crtace do skoro 8h i tada opet zaspala pored tate sada je ne diram nek odspavaju jos malo pa cu ih buditi, pa icicemo kod lekara.

Inace cim sam pocela da objasnjavam doktorki preko telefona prvo me je prekinula i pitala dali joj nos zapusen, sto jeste bio polovicno zapusen.
Definitivno slinice su problem.Pisem kad se vratimo od lekara.

Hvala vam devojke

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Krmeljive okice i očni lekar
7.1.2012 12:20:30   
Irence
Mi smo imali konjuktivitis pre jedno dva meseca.Posto ja radim u optici,doktor moj kolega mi je rekao da joj stavljam Tobradex kapi 3*1 kap u svako oko,bez obzira sto je samo jedno krmeljalo.Desilo se da nam je i krv tj.sukrvica isla iz tog oka.Naravno da sam se slogirala kada sam videla ali i to moze da se desi.Sutradan joj se vise nije pojavljivala sukrvica a za 4-5 dana je i krmeljanje prestalo.

(odgovor članu SUPER MAMA)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Krmeljive okice i očni lekar
7.1.2012 12:41:21   
jabudic
I meni Jakov vec 2 dana sav zalijepljen, jedva otvori oci ujutro. Umijem ga, ali mu se u toku dana opet stvori user posted image

(odgovor članu Irence)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Krmeljive okice i očni lekar
7.1.2012 14:50:14   
Moja sreca
Evo ja da napisem nase iskustvo,pa mozda nekome pomogne,i ne mora odmah da znaci da je tako i kod vas.
Vuletu su krmeljale okice jos u porodilistu,njihov odgovor na pitanje zasto-to se cisti odplodove vodice,ok.Dodjemo kuci,posle par dana on ne mzoe da otvori okice,ja pitam patronaznu,samo kamilica,to se cisti od plodove vodice.Posle par meseci ciscenje kamilicom,odemo na vakcinu i ja trazim uput za ocnog,daju mi,odemo tamo,dg.konjuktivitis,dobije kortikosterode(tobradex),za mesec dana na kontrolu,mi na kontrolu ona opet tobradex,tad mu nisam stavljala,i masaza suznih kanala,tj unutrsnji ugao oka blago pritiskati,i tako smo mi masirali mesecima,i mesecima...Odem ja oept po uput,oni opet konjuktivitis,mozda je i preneo sa nosica,dodjite na kontrolu za dve nedelje,mi na kontrolu i ja trazim uput za bg,za produvavanje suznih kanala,necu vise da mucim dete,idem tamo gde znaju sta treba da se radi,a ne da mu stavljam koritkosterodie,sto nije ni malo naivno.Odemo tamo,dr nas pregleda,dodjite za dve nedelje na operaciju,otisli,bilo je strasno slusati ga kako vristi dok su mu to radili,ali prezivela sam,i tako smo resili problem.Nikad vise se nije probudi da ne moze da otvori okice,a to je trajalo 10meseci lecenja od konjuktivitisa,masiranja,ispiranja,stavljanja kapi..jako psihicki tesko.
Ako vam kazu masirajte,masirajte i budite uporni,ali ako to ne pomogne kroz neki odredjeni period,trazite da vam urade tu malu intervenciju,probuse mu te opne u suznom kanalu,beba se toga nece ni secati,a mnogo ce joj znaciti,jer cim okice ne mogu da se ciste eto idealnog mesta za bakterije.
Irence,meni to lici na to da su joj te membranice pukle i da je to resen problem.
Nemojte muciti decu,uradite to dok su mali,ako je vas problem zapuseni suzni kanali.

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Krmeljive okice i očni lekar
7.1.2012 15:28:57   
Irence
Moguce,nama je to bio prvi put za 10 meseci.Ali veruj mi bilo mi je strasno kada sam videla krv jer sam pomislila da sam je flasicom ubola u oko.Svasta mi je proslo kroz glavu.

(odgovor članu Moja sreca)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Krmeljive okice i očni lekar
7.1.2012 18:19:04   
SUPER MAMA
Mi danas bili kod pedijatra naravno dezurnog, covek samo sto je video rekao je zbog zapusenog nosica nije puno strasno ali sa ispiranje fizioloskim rastvorom nece pomoci puno i prepiise joj Gentokulin(gentamicin u osnovi) kapi na svaka 3 sata po dve kapi, a uvece pre spavanja Chloramphenicol direkt u oko i na kapak oka.
Preko noci da je ne budimo, tako 3 dana to ce se stabilizovati ali cela terapija traje ukupno 5-6 dana.
Povremeno da sklanjamo sa vaticom i fizioloskim rastvorom krmelj ali mogu reci da se smirio.Juce smo vadili na svaka 5 minuta a danas na svaka 2-3 sata.
Dobro je sto je ne svrbi pa ne dira.Inace u pravo je bila gagana radi se o bakteriskim konuktivitisom.

za nos samo fizioloski rastvor Marisol jaci ima vise vrsta ili Nisita, kako on kaze to je bezazleno i nece ostaviti posledice.kad sma ja rekla da joj stavljam po preporuci nase doktorke Operil P sprej on je meni reko cemu to majka, on trenutno deluje ali suzava krvne sudove i dovodi kasnije ako se duze od 3 dana koristi i kasnije Hronicni rinitis.Za to stvarno nisam znala.Inace je jedan star doktor koji drzi do sebe ali i sve lepo objasnjava.

ja kazem nas pedijatar je to preporucijo on kaze znam vecina pedijatra novije generacije preporucuju Olinth, Operi i sl. sprejeve kao secerna vodica.
Kaze mi ja sam vam objasnio procice to i uz fizioloski i redovno tresenje nosa.Njoj nos je delimicno otpusen i kod nas taj rinitis traje od 7-10 dana.To ja njemu rekla on meni kaze to je klasican rinitis verojatno promaja je ubilo ili vetar sto je bilo slucaj i da je jako osetljiva na vetar.

eto doktor je bas lepo pregledao i grlo je vieo za svaki slucaj i pluca je slusao iako nisam to trazila ali on je proverio.Sve je uredu sem nos a od nosa doslo do krmelja i konjuktivitisa.

(odgovor članu Irence)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Krmeljive okice i očni lekar
7.1.2012 18:34:40   
Moja sreca
irence,eto kod vas se samo resilo,super.user posted image Prati sad pa vidi,ja verujem da je to sad gotovo.Mi smo se mucili 10meseci,nema sta nisam probala,cak i moje mleko,pa mu nije pomoglo. Al dobro,bitno da smo sa tim zavrsili.

(odgovor članu SUPER MAMA)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Krmeljive okice i očni lekar
7.1.2012 23:12:09   
gagana83
Supermama, i meni je pedijatar to isto rekao za kapi za nos. 3-4 dana najvise smeju da se koriste, ne vise.
Proci ce to vama brzo, samo nastavi sa terapijom da se ne bi navratio konjuktivitis, kao sto se nama desilo.


_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu SUPER MAMA)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Krmeljive okice i očni lekar
8.1.2012 23:34:40   
SUPER MAMA
Znam gagana da ne sme nisam ni koristila duze od 4-5 dana.Problem je sto ne sme se ponavljati u toku godine a mi svaki put kad idemo zbog zapusenog nosa pa tu nas prati i temperatura bez crveno grlo..prvo kaze fizioloski i onda pocne da nabraja sprejeve za nos koji god zelimo...user posted image
Evo danas je super ne suze joj oci nema ni krmelje znaci teraspija deluje, a danas je drugi dan kako stavljamo.Ne znam posto namje rekao terapija traje 6 dana dali posle da idemo na kontrolu kod pedijatra ili kod ocnog?

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Krmeljive okice i očni lekar
9.1.2012 0:05:18   
Anoniman
user posted image super mama!

Apropo kapi za nos. Meni se ne dopada što pedijatri preporučuju kapi za decu mlađu od 2 god, ne piše bez razloga da je za decu OD 2 god pa na više.
Luki nisam stavljala kapi pre 2ge godine.
Marku jesam 2x Adrianol T, ako on meni ne rešava problem, stegne slince i bude još gore, tako da... batalila sam. I Gentokulin smo 1x stavljali u nos.

(odgovor članu SUPER MAMA)
  Direktna veza do poruke: 44
   RE: Krmeljive okice i očni lekar
13.4.2013 11:56:00   
Rosita
moje dete je rodjeno cistih ociju, ali je vec u porodilistu pocelo da krmelja. to tamo nije tesko user posted image . jednom se i upiskio po licu . fiyioloski, acidi borici, sve pomaze na kratko. otisli kod ocnog, dobili eritromicin mast 3x dnevno. problem je sto on toliko stegne oci da mm ne moy da mu ih otvori, a kamo li ja sama, kad mu to stavljamo. patronazna kaze da mu stavimo na prevaru, kad gleda, ali to je mast, nije kap pa da moze na prevaru. tako da mu stavim po kapku. pomaze, ali bilo bi bolje da moze u oko direktno.

a vatice, kako to koristite, to nije sterilno? mi bogatstvo dasmo na gazice, jos uvek i za pupak koristimo, jos se zatvara...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Krmeljive okice i očni lekar
13.4.2013 12:14:54   
jovicaa
nas je sa pet meseci i ovaj put skroz proslo krmeljanje!
ali mi smo masirali svaki dan, a ovaj put smo svega par puta stavili kremu, bas smo je izbegavali, posto i nema efekta.. to jednostavno prodje samo od sebe uz masazu. samo bez nervoze. eto kad nas je i prvi i drugi put trajalo po pet meseci.

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Krmeljive okice i očni lekar
13.4.2013 12:22:28   
Anoniman
M je imala krmeljave oci kad smo se vratili iz porodilista i sad u januaru kad je zakacila neki virus. Oba puta smo joj stavljali kapi tobradex i u roku od 2-3 dana je proslo.

(odgovor članu jovicaa)
  Direktna veza do poruke: 47
   RE: Krmeljive okice i očni lekar
16.11.2014 10:47:31   
Buba Mira
Ne znam u kojoj temi da pitam - Nini se u poslednjih 2 meseca periodično peruta kapak levog oka. Prođe pa ponovo krene. Uzela sam joj bris i čekamo nalaz.
Da li znate od čega to može da bude?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: Krmeljive okice i očni lekar
26.1.2015 9:00:36   
branki*
ovoj mojoj bebici krmeljive su oci,jedno onako,a ovo drugo skroz se slepi od krmelja.imam sterilne gaze,ne verujem da je ista bakterijski..cini mi se da je torbi pisala da ne valja kamilicom ispirati.da li mogu fizioloskim?ili sta?samo da umijem?ili da ipak mazem necim?

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Buba Mira)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Krmeljive okice i očni lekar
26.1.2015 9:02:49   
dijana1*
Branki nemoj kamilicom. Secam se da je i meni Torbi to rekla.
Mi smo koristili kapi cini mi se tobrex user posted image
Mozda ne bi bilo lose da ipak odete do dr i da vam da tacno sta da koristite.

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Gde grešimo kada stavljamo u krevet bebu k...
Da li se i vama dešava da kada poželite da spustite bebu koja je zaspala na rukama, odmah se probudi? Onda verovatno i v...
Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here