Zapečena palenta (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Anoniman -> Zapečena palenta (18.1.2012 13:17:55)

Obećala sam PE da ću postaviti recept.

Prodinstati 4 sitno seckane glavice crnog luka na malo ulja, dodati beli luk, so i biber po želji. Dodati pola litra paradajza (tomatino, tomatelo ili šta već koristite) i dosta bosiljka.

Skuvati palentu (u litar vode 250 gr brašna)

U nauljenu vatrostalnu posudu sipati pola palente, pola sosa, pa drugu polovinu palente i zaliti ostatkom sosa. Posuti parmezanom i peći 15-20 minuta na 200 stepeni.




lesica -> RE: Zapečena palenta (18.1.2012 13:23:21)

Mmmmm,ovo zvuci super!




madre -> RE: Zapečena palenta (18.1.2012 13:27:22)

nisam neki ljubitelj palente, ali ovo stvarno super zvuci[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




minavb -> RE: Zapečena palenta (18.1.2012 13:35:49)

Mi lajki[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




zivka -> RE: Zapečena palenta (18.1.2012 13:40:35)

Gae jel kukuruzni griz ili brasno?




vonavoj -> RE: Zapečena palenta (18.1.2012 13:42:47)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] gae,ja sam isto trazila[sm=smiley9.gif][sm=smiley9.gif]
odlicno zvuci,spremam uskoro! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




Anoniman -> RE: Zapečena palenta (18.1.2012 13:44:15)

Pročitala sam Zapečena PLACENTA, i bila sam u fazonu, ŠTAAAAAAAA??? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




minavb -> RE: Zapečena palenta (18.1.2012 13:45:31)

IZVORNA PORUKA: Tash

Pročitala sam Zapečena PLACENTA, i bila sam u fazonu, ŠTAAAAAAAA??? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Ahahahahaha[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Imam i ja takve bisere.




Anoniman -> RE: Zapečena palenta (18.1.2012 13:51:05)

IZVORNA PORUKA: zivka

Gae jel kukuruzni griz ili brasno?



Griz




Anoniman -> RE: Zapečena palenta (18.1.2012 13:51:55)

IZVORNA PORUKA: Tash

Pročitala sam Zapečena PLACENTA, i bila sam u fazonu, ŠTAAAAAAAA??? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Ognjenka -> RE: Zapečena palenta (18.1.2012 14:01:52)

Eto, znam sta cemo jesti u subotu! Deluje bas mljac!
Palenta, ne placenta [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




zivka -> RE: Zapečena palenta (18.1.2012 14:06:31)

Jel to posle sv Jovana? [sm=smiley36.gif]




PoisonEve -> RE: Zapečena palenta (18.1.2012 14:48:00)

Eno krcka se, samo cu ja da stavim parmezan kad bude gotovo. Mirise super.[sm=smiley1.gif]




Natalie018 -> RE: Zapečena palenta (18.1.2012 16:01:05)

Ovo cu sigurno da pravim... zvuci ukusno, zdravo + lako i brzo se sprema. [sm=bravo.gif]




Ana RR -> RE: Zapečena palenta (18.1.2012 16:10:22)

Mmmmm, ja često pravim nešto slično, svaki put eksperimentišem. Možete skuvati palentu, istresti u pleh pa odozgo ređati šta želite (sir i pavlaku, tometelo i sir, smesu za picu) bude baš dobro [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] probaću i ovu varijantu.




*Alexx* -> RE: Zapečena palenta (20.1.2012 8:59:09)

Pravila sam juče ovo. Sve je super, samo mi se ne sviđa gomila luka. Ja bih stavila tri puta manje luka, a dodala nešto drugo (kulen [sm=smiley36.gif]). Ali sam sad dobila ideju, pa ću eksperimentisati.




vonavoj -> RE: Zapečena palenta (21.1.2012 14:06:05)

krcka se u rerni[sm=bravo.gif]
samo sam stavila 2 glavice luka[sm=smiley9.gif]




gagana83 -> RE: Zapečena palenta (21.1.2012 14:08:25)

Recept deluje super. Koliko sutra cu praviti.
Ja bih tu stavila i vise luka[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Ana RR -> RE: Zapečena palenta (21.1.2012 14:53:26)

Mislim da je bolje sa mladim lukom ili prazilukom, barem se meni više dopada.




Stranica: [1]