Večita mladost koju niko ne bi poželeo (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori … o svemu i svačemu



Poruka


Anoniman -> Večita mladost koju niko ne bi poželeo (26.6.2009 16:58:43)

Još uvek nije progovorila, ali se smeje i jasno razaznaje ljude iz svog okruženja...
Bruk Grinberg iz Baltimora, u SAD predstavlja, medicinsku misteriju jer sa 16 godina ima telo bebe i mentalni sklop malog deteta. Ovaj jedinstven fenomen, nadaju se američki naučnici, može dati odgovore na pitanja zašto i koliko brzo ljudski organizam stari, kao i može li se taj proces usporiti.

FENOMEN - Bruk Grinbeg je za 16 godina porasla do 72 centimetra, teška je tek nešto preko sedam kilograma, još uvek ima mlečne zube, a kosti su joj na nivou 10-godišnjeg deteta. Još uvek nije progovorila, ali se smeje i jasno razaznaje ljude iz svog okruženja.

[img]http://www4.slikomat.com/09/0626/5we-bb.jpg[/img]
Iako je na rođenju bila teška tek 1.800 grama, ništa nije nagoveštavalo da će se Bruk ovako razvijati. Sa četiri godine Bruk je završila u bolnici pošto je pala u san koji je bez prestanka trajao 14 dana. Doktori su joj tada dijagnostifikovali tumor na mozgu, ali...
– Bili smo pripremljeni na to da nam dete umire. Onda je posle dve nedelje stigao poziv iz bolnice sa vešću da se Bruk probudila. Rekli su nam da nema tumor – priča Hauard Grinberg, otac devojčice.
Doktori nikada nisu otkrili uzrok zbog kojeg je Bruk pala u dvonedeljni san.
– Obično nikada nismo imali dobro objašnjenje zašto bi se Bruk razbolela ili kako bi se tako brzo oporavila. Mnogo puta smo bili u velikoj dilemi da li će uspeti da preživi, ali ona je uvek uspevala – kaže Lorens Pakula, doktor koji leči Bruk već 12 godina.
Otac devojčice kaže da je zakucao na vrata mnogih doktora, uvek sa istim pitanjima: „zašto ona ne stari” i „da li ona krije tajnu večne mladosti”. Upravo ta pitanja fasciniraju i brojne svetske naučnike.
Dr Ričard Voker, profesor na medicinskom fakultetu Univerziteta Južna Florida, objašnjava da se telo i mozak Bruk Grinberg ne razvijaju kao jedinstvena celina, na način na koji se to dešava kod svih ostalih ljudi.
- U njenom mozgu bilo je vrlo malih promena. Ona je na mentalnom nivou nivou deteta od tri-četiri godine. S druge strane, kosti su joj se brže razvijale, a zubi sporije. Znači da su delovi njenog tela, što se starenja tiče, potpuno razdvojeni. Verujem da njeno telo može da nam kaže kako funkcioniše starenje - kaže dr Voker.




NadaR -> RE: Večita mladost koju niko ne bi poželeo (26.6.2009 16:59:57)

joj[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]




Dora -> RE: Večita mladost koju niko ne bi poželeo (26.6.2009 19:55:27)

Još uvek nije progovorila, ali se smeje i jasno razaznaje ljude iz svog okruženja...


Ona je na mentalnom nivou deteta od tri-četiri godine.


Ovo mi baš nije najjasnije, dete od tri- četiri godine govori jako dabro i rezonuje...a i ne da razaznaje ljude iz okruženja nego zna sve o svakom[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Onda je po tome ona na nivou deteta od pola godine[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Stranica: [1]