|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   nekoliko pitanja o trudnoci
1.7.2008 14:18:17   
tekeveke
Ja imam nekoliko pitanja, ako neko zna odgovore bilo bi dobro kada bi mi ih saopstio, iako namjeravam da pitam doktora.
Pitanja su: 1. Smijem li u 7 mjesecu trudnoce da idem na ljetovanje na veliku nadmorsku visinu, npr. na Zabljak?
2. Smijem li da depiliram stomak depilatorom?
3. Smijem li da se kupam u moru sada kada su guzve( zbog infekcije), mozda je zagadjena voda, mada ja idem kasno uvece oko 8 sati kad nema vise nikoga na plazi?
4.  Pila sam do sad tablete mamavit jedno dva mjeseca ( dvije kutije). Mogu li vise da ih ne pijem do kraja trudnoce?

< Poruku je uredio Lenka RR -- 20.2.2009 3:14:38 >
Direktna veza do poruke: 1
   RE: nekoliko pitanja
1.7.2008 15:05:38   
Jeca*
Evo ja mogu da dam odgovore iz ličnog iskustva i onoga što su meni preporučivali, kako lekar tako i okolina.
Trudnice ne treba ići na veliku nadmorsku visinu, koliko ja kapiram zbog vazduha. Mene je dr "pustila" na Zlatibor, jer je to niska planina, ali i tada mi je naglasila da vise kuliram nego da setam gore-dole. Opet, sve zavisi i od trudnoce.
Stomak ti ne savetujem da iritiras depilatorom, ipak je to sad vrlo osetljivo podrucje iako je beba zasticena, ali opet. . .
A sto se tice tableta MAMAVIT one se, koliko ja znam piju sve vreme do porodjaja, pa i nekoliko meseci posle. I jako su korisne, tako da ti ne preporucujem da prestanes.

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu tekeveke)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: nekoliko pitanja
1.7.2008 15:13:56   
Anoniman
Taj MAMAVIT je isto što i PRENATAL, komplex vitamina i minerala? To se pije do kraja trudnoće i još neko vreme nakon porođaja. Zašto želiš da prekineš da piješ???

Sad sam na moru videla trudnicu, najopuštenije se kupala, imala je bogami velik stomak, ja cenim da je u 8 mesecu.
Takođe videla sam i dojilje koje su se kupale i tako mokre dojile.

(odgovor članu tekeveke)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: nekoliko pitanja
1.7.2008 20:44:37   
Lanica
IZVORNA PORUKA: tekeveke
1. Smijem li u 7 mjesecu trudnoce da idem na ljetovanje na veliku nadmorsku visinu, npr. na Zabljak?

Ne znam kako je sa tim...

IZVORNA PORUKA: tekeveke
2. Smijem li da depiliram stomak depilatorom?

Misliš da vibracije smetaju bebi? Ja mislim, da to ne bi smelo da smeta. Nemoj baš neke hemikalije da koristiš...

IZVORNA PORUKA: tekeveke
3. Smijem li da se kupam u moru sada kada su guzve( zbog infekcije), mozda je zagadjena voda, mada ja idem kasno uvece oko 8 sati kad nema vise nikoga na plazi?

Ako si sklona infekcijama i upalama i gljivicama nemoj, a ako nisi, ja mislim da nema problema?

IZVORNA PORUKA: tekeveke
4.  Pila sam do sad tablete mamavit jedno dva mjeseca ( dvije kutije). Mogu li vise da ih ne pijem do kraja trudnoce?

Preporučuje se uzimanje folne kiseline do završenog 3. meseca trudnoće.

(odgovor članu tekeveke)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: nekoliko pitanja
2.7.2008 10:40:55   
tekeveke
Hvala na odgovorima. A sto se tice mamavit, nekako imam averziju prema tabletama, sve mi je to vjestacki, vise volim  kad bi moglo prirodnim putem uzimanjem sto vise voca i povrca, ali ako treba da se pije moracu.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: nekoliko pitanja
2.7.2008 10:47:25   
tekeveke
Hvala na odgovorima. A sto se tice infekcija sklona sam im. Stavljala sam u 4 i 5 mjesecu canesten vaginalete. I bojala sam se da to moze da utice na bebu, iako mi je doktor prepisao. Tako imam neku averziju prema tabletama. Zato se bojim infekcija iz mora. A na stomak ne bih stavljala nikakve hemikalije, samo depilatorom ispod pupka.

(odgovor članu Lanica)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: nekoliko pitanja
5.7.2008 11:35:25   
MERYEN
user posted image Sto se tice planine,ja sam pitala vrhunskog doktora,s'obzirom da nemam velikog poverenja u ambulantne lekare,kaze:
"A ti bi da ides negde da putujes,tvoje stanje je drugo stanje a gde bi da otputujes"?
Ja  kazem na Zlatibor i odgovor glasi:
user posted image "Mozes u jako udobnom automobilu da putujes u vecernjim casovima,da se tamo ne setas tipa gore dole,odnosno sve bih da obidjem,svaka mala promena jako utice na nas trudnice a dami to i ne osecamo izbegavaj sunce vazduh je redak....."
user posted image Da se kupas smes moja drugarica koja je trudna 7 meseci,kupa se na jezeru kod nas cesto,i to nije strasno,pa i beba je u vodi,cuvaj se bakterija one su najopasnije posle sestog meseca kad napadaju plod.Iskreno ja se ne kupam.
user posted image Prepone depiliraj stomak ne nadrazivanje izaziva vibracije koje nisu pozeljne u nasem stanju.
user posted image Mamavit slobodno uzimaj i dalje tako si zasticena 24-casa kompleksom minerala i vitamina koje si unela ili nisi putem hrane,tako da ti je manje opterecenje tipa "dali se zdravo hranim i dali sam unela dovoljnu kolicinu...."a ako pusis obavezno,ja pusim i tako mi je receno.user posted image

(odgovor članu tekeveke)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: nekoliko pitanja
7.7.2008 14:52:00   
Anoniman
Ja sam u 4tom mesecu u Puntu (stari model), u sred zime (januar) otišla na svadbu koja je bila u Užicu, a spavali smo na Zlatiboru, u planinskoj kućici koja nije imala grejanje, naime imala je smederevac, ali je odžak bio zapušen, tako da nam se sav dim vratio u kuću i vrata od kuće su non-stop bila širom otvorena, a sneg je bio do iznad kolena, i nije mi bilo APSOLUTNO NIŠTA! Doktorka je rekla da mogu da idem. A čak sam par nedelja pre imala i neko krvarenje jedan dan.

Što se tiče depilatora, ako su u pitanju one dlačice što idu od pupka na dole, možda je bezbolnije da ih počupkaš pincetom nego depilatorom - ja sam to radila pincetom.

Za kupanje sam već gore napisala da sam sada videla trudnicu da se kupala u moru. Dodala bih da mislim da topla voda ne odgovara trudnicama a ne hladna, jer, ako se dobro sećam, u školici za trudnice su nam rekli da se ne tuširamo jako toplom vodom, i da ni slučajno ne ležimo u kadi punoj vode - što mi nikada nije bilo jasno. Kao ne valja. Ja ležala prvih 7 meseci, dok nisam krenula u školicu - pojma nisam imala da ne sme!?

(odgovor članu MERYEN)
  Direktna veza do poruke: 8
   RE: nekoliko pitanja
25.7.2008 20:29:37   
Jeca*
Tek sad videh Tašin odgovor, pa samo da napišem ono što su meni rekli na početku trudnoće. Ležanje u kadi punoj tople vode u toku trudnoće, kao i u đakuziju ili sl. nije dobro jer topla voda izaziva kontrakcije tj. mislim da grejanje tela toplom vodom šteti plodu i izaziva kontrakcije. Možda je dobar primer taj da npr u Gradskoj bolnici u Beogradu postoji mogućnost porođaja u kadi. Mislim da je to baš zasnovano na tom principu, da topla voda poveća efikasnost kontrakcija

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: nekoliko pitanja
28.7.2008 7:58:58   
Anoniman
Da, da znam da ima neka fora sa toplom vodom, samo mi je čudno da mi to niko nije rekao sve dok nisam otišla u školicu za trudnice a i tamo sam sasvim slučajno saznala.

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 10
   RE: nekoliko pitanja
5.8.2008 15:03:48   
andrijana
Koleginice drage,pomozite! I ja imam par pitanja: Sta da radim sa natecenim nogama? Ne znam sta sve nisam pokusala ali nista ne pomaze. Danas sam bila na CTG-u i nisam se bas obradovala. Da li je normalno da se cuju otkucaji i odjednom prestanu na par sekundi? I na snimku se tako vidi. Doktorka mi je zakazala za sutra ponovo. Bas sam zabrinuta!user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: nekoliko pitanja
5.8.2008 17:40:31   
guppy RR
Možda je samo nešto bilo sa CTG ili položajem bebice. Ne brini, sutra ćeš znati više.

Meni je protiv oticanja nogu pomoglo samo to, da sam ih držala stalno podignute gore (recimo, ako sam sedela, digla sam ih na drugu stolicu itd.) i tuširala sam ih vrućom pa hladnom vodom naizmenice... to je stvarno pomoglo.

(odgovor članu andrijana)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: nekoliko pitanja
5.8.2008 18:41:56   
andrijana
Guppy,hvala na savetu,ali ni to ne pomaze. Prsti na nogama su poceli da trnu a nogu u zglobu ne mogu ni da savijem,totalni uzas. A sto se CTG-a tice,jos uvek ne mogu da verujem,place mi se i nerviram se,ne mogu da verujem da je do sad sve bilo u redu a sad da mojoj bebi nesto fali... Neutesna sam! Ne znam kako cu do sutra preziveti...user posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: nekoliko pitanja
5.8.2008 20:19:05   
guppy RR
andrijana ne nerviraj se!!!!!!!!!!!!!!!!
Da je nešto tako tragično, zadržali bi te tamo, zar ne????

Veruj mi, ja sam bila trudna sa blizancima i imala sam GOMILU ctg-a, i skoro svaki put se desilo, da nisu mogli da čuju nekog od njih kako treba, jer su se sakrili ili šutali. Meni je rečeno, da pre CTG lepo nešto pojedem i da ne idem tamo gladna i iznervirana. Nego laganica.

Razumem, da se sekiraš, ali to može dodatno uticati na tvoje nalaze. Javi sutra šta je i kako je!!

(odgovor članu andrijana)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: nekoliko pitanja
5.8.2008 22:04:52   
andrijana
Guppy,hvala ti! Malo si me umirila. Meni je CTG radjen sad prvi put jer mi treba kao dokument za porodiliste,usla sam u 9. pa se polako spremam. Jedva cekam sutra,javicu sta je bilo. Joj,blizanci... Kako je to lepo... I ja bih volela... Da li je tesko odgajati ih? Mislim,ipak je to dvoje a ja ne znam kako cu uspeti sa jednim...user posted image  

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: nekoliko pitanja
5.8.2008 22:17:14   
guppy RR
Više ih je, manje komplikuješ :)

...šalu na stranu... neću da pametujem, ko zna kako će biti... ali sam na strani strogog odgoja dece, u smislu neke dnevne rutine (koja po mom mišljenju deci daje bezbednost) i poštovanja do drugih ljudi. Videćemo... sad će tek da napune 1 godinu.

(odgovor članu andrijana)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: nekoliko pitanja o trudnoci
6.8.2008 13:21:46   
andrijana
Jutros sam ponovo isla na CTG i pao mi je veliki kamen sa srca! Ovog puta je neverovatno sve bilo kako treba. Doktorka me je usput pitala da li sam juce bila nesto nervozna,iznervirana a ja je u cudu gledala,naravno da nisam. Onda mi je rekla da je sve zbog ovog promenljivog vremena koje bas utice na mene. Uglavnom,sada sam mirnija i opustenija... user posted image
Rekla mi je da u utorak ili sredu idem ponovo.
guppy,slazem se sa tobom sto se odgajanja dece tice,sve na vreme!user posted image


< Poruku je uredio Lenka RR -- 20.2.2009 3:15:01 >

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: nekoliko pitanja o trudnoci
15.7.2017 14:27:43   
mimikaiva
Imam jedno pitanje...dobila sam ciklus 4 dana ranije,sinoc mi je curila malo braon tecnist,od jutros nesto malo svetlo crvena boja,stim da su mi redovne menstruacije,a zadnjih 15 dana radimo na bebi da li je moguca trudnoca 🙄

(odgovor članu tekeveke)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: nekoliko pitanja o trudnoci
15.7.2017 14:31:46   
vocicana
Sacekaj jos dva dana proprati sta se desava pa uradi test. Moguce jesi a mozda i nisi, ti ces najbolje znati sta je i kako.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu mimikaiva)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: nekoliko pitanja o trudnoci
15.7.2017 14:38:43   
mimikaiva
Sa obzirom da redovno imam ciklus normalno,a bas smo imali nezasticene odnose zadbjih 15 dana,nzm sta da mislim bas me strahuser posted image

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: nekoliko pitanja o trudnoci
15.7.2017 15:12:36   
vocicana
Pa zasto te je strah ako zelis bebu? Bices iznenadjena ako ste iz prvog uboli, a sve je to normalno. Ne plasi se. To je lepo.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu mimikaiva)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: nekoliko pitanja o trudnoci
15.7.2017 15:30:48   
mimikaiva
Ma ako je beba super 😁 strah me da nije neki poremecaj organizma i slicno

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: nekoliko pitanja o trudnoci
15.7.2017 15:37:56   
vocicana
Ma zasto bi bio. ti si jedna zdrava i normalna devojka, samo budi hrabrai sve ce biti divno.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu mimikaiva)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: nekoliko pitanja o trudnoci
16.7.2017 21:02:55   
mimikaiva
Pozdrav evo mene opet...meni nije nista nije jasno drugi dan mi je menstruacije ali uopste ne curi samo kad odem u wc nesto malo mi izadje kao zgrusena krv..da li nije rano da odradim test?

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: nekoliko pitanja o trudnoci
16.7.2017 21:06:59   
vocicana
sacekaj do utorka, ako se nastavi onda uradi test u sredu prvim jutarnjim urinom.
Javljaj nam se obavezno user posted image

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu mimikaiva)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.
Pol deteta na osnovu oblika stomaka i drugog?
Može li se na osnovu oblika trudničkog stomaka ili nečeg drugog odrediti pol deteta? Imate stomak u obliku lopte, gadne ...



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here