|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ginekologija- KBC Dr Dragiša Mišović
26.7.2010 19:56:14   
dragana1774
Evo i ja sam se porodila pre 15 dana u DM, a pre 4 god. u NF. Pitaju me svuda da poredim, ja samo kazem da nema sta da se poredi, ne iz kurtoazije, vec sto zenu u DM gledaju i paze jer su tu zbog nje svi pocevsi od salt_era, da ne spominjem babice koje su me svaki put podsecale kada treba da popijem terapiju i cista i redovno presvucena posteljina i spavacica. Pedijatrijske sestre koje ne izbijaju iz sobe, maksimalno pomazu oko beba i grudi. Nema tih reci kojima bih sve opisala. Ovo je porodiliste kakvo svaka zena zasluzuje. Na zalost malog je kapaciteta, ali sam videla da se i tu maksimalno trude da ne ostavljaju na cedilu, ali ponekad se desi...

< Poruku je uredio dragana1774 -- 26.7.2010 19:57:34 >

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 176
   RE: Ginekologija- KBC Dr Dragiša Mišović
26.7.2010 22:52:34   
micketta
sve to stoji osim:

- jedne lesnik plave kovrdzave babice na patologiji, imena joj se ne secam, kreten neopevani i kud bas ona da mi se nadje na dan porodjaja... pu! 

- nekoliko ginekologa totalnih idiota (otprilike trojica nih) zbog kojih dete umalo da mi strada... smradovi! ko vas dade...

- pedijatrijske sestre na post porodjajnom odeljenju, ime joj pocinje na J a nije Jelena (ta je fina)... retardinjo mi sprzila avent silikonske bradavice prilikom iskuvavanja i nudila odstetu od 300 din a iste u obliznjoj apoteci vrede 790 kinti, ali to nije toliko strasno vec cinjenica da mi je vratila jednu tvrdeci kako je ta ostala ispravna i ja je stisnem, ona krta, raspadne se skroz. da li je to trebalo da stavim detetu u usta?

verovala sam vise u ovo porodiliste.








_____________________________

zna baba

(odgovor članu dragana1774)
Direktna veza do poruke: 177
   RE: Ginekologija- KBC Dr Dragiša Mišović
29.7.2010 13:16:32   
dragana1774
Izvini, mislim da preterujes. Sta bih ja sve trebala da kazem u stvari sta bi ti rekla da si na mom mestu iskusila Narodni Front, pa ti bi spalila bolnicu. Ja sam u frontu zamalo izgubila bebu i glavu, ako smo vec kod nesposobnih ginekologa gde me je na kraju direktor klinike porodio a usput psovao majku svima oko porodjajnog stola. A beba - ne dise, pa svi sa bebom u drugu prostoriju, na srecu se dobro zavrsilo. Beba u inkubatoru a ja i moj oporavak maratonski, nisam mogla da sednem ni da hodam ko covek dva meseca. A deo sa pedijatrijskim sestrama i babicama na odelenju to i da ne spomenem. Tamo te mrze i gledaju ko ludaka. Tri dana sam kukala da imam temperaturu 38.5, da mi sestra uz pitanje "odakle znate" dva puta za redom donosi pokvareni toplomer, dok mi suprug nije doneo moj kucni da bih dokazala da imam temperaturu, a onda su se lekari usrali ne zbog moje temperature vec zbog mog "privatnog" toplomera. Ne zelis da znas, veruj mi, ja zelim da zaboravim ali nece moci.
I u DM i ma nekih likova, koji su verovali ili ne dosli iz NF, Visegradske, znam ih, tacno mozes po ponasanju da vidis, ali u glavnom te svuda od saltera pa nadalje gledaju kao osobu, i ponasaju se ne kao da su, vec su tu zbog tebe.
Bilo mi je smesno, pedijatrijska sestra koja je radila u Frontu, (skot kao i svi u
Frontu), a jadna ovde se trudi da se uklopi u profil bolnice... da ne davim vise

Pozdrav

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 178
   RE: Ginekologija- KBC Dr Dragiša Mišović
31.7.2010 14:56:00   
micketta
e, pa, draga moja dragana, i ja sam u misovicu zamalo izgubila bebu i to zahvaljujuci trojici doktora, koji su mi u 9-om mesecu radili UZ i nijedan nije video da je bebi pupcana vrpca obmotana 2 puta oko vrata a poradjali me prirodnim putem. na porodjaju je izgubila kiseonik a verovatno znas kako to moze da utice na centralni nervni sistem. i 8 dana sam probila termin a plodova voda zelena najgore. otislo joj na pluca. 7 dana primala antibiotike. u 21. veku doktori to dozvoljavaju...
prema tome, nemoj da mi govoris kako preterujem...


_____________________________

zna baba

(odgovor članu dragana1774)
Direktna veza do poruke: 179
   RE: Ginekologija- KBC Dr Dragiša Mišović
3.8.2010 12:12:36   
sismisica
A i taj baby friendly - nepotpuno se primenjuje - bf ne podrazuemeva samo boravak deteta uz majku, već stavljanje deteta uz majku u prvih pola sata, što ja ne verujem da su meni uradili, bila sam u totalnoj, ali sam se probudila uskoro nakon operacije. Trebalo bi i da podstiču dojenje, a ne da kruže sa adaptiranim i bez objašnjenja ga nude, bez obzira štoje žena počela da doji. Meni čak jedna sestra rekla kad sam je molila da mi pomogne kad mi beba nikako nije spavala, a ja samo što se ne srušim rekla - pa ko mi je kriv kad nisam uzela adaptirano kad je nailazila!!! Valjda od adaptiranog bebe bolje spavaju! Ipak, ostajem pri tome da su sestre uglavnom bile ljubazne i prijatne, što mnogo znači kad čujete prethodna iskustva žena. 

(odgovor članu dragana1774)
Direktna veza do poruke: 180
   RE: Ginekologija- KBC Dr Dragiša Mišović
3.8.2010 12:21:44   
Rivana
Citajuci ovo dolazim do zakljucka da nigde nije sjajno. Ja sam mislila da u DM malo bolje nego u drugim bolnicama

(odgovor članu sismisica)
Direktna veza do poruke: 181
   RE: Ginekologija- KBC Dr Dragiša Mišović
3.8.2010 12:37:17   
Grejs
prvenstveno mislim da zavisi od doktora koji te vodi,ja sam bila pod budnim okom lekara na patologiji od 37 nedelje mene je vodila dr.Maja Antic koja je bila potpuno upoznata sa mojim slucajem.Super su se svi odnosili prema meni sem jedne sestre na patologiji koja me prijavljivala redovno kada nisam jela njihovu hranu.Kada sam bila punih 38 nedelja porodila sam se,super sam prosla sve je bilo brzo gotovo nisam imala ranu bebu sam dobila posle dva tri sata koja sam morala da odlezim posle epidurala.Ja znam da sam ovako prosla zahvaljujuci dr.Maji Antic njenom profesionalizmu i paznji koju mi je posvetila i beskrajno sam joj zahvalna na tome.
S'druge strane uzasno mi je bilo ono sto se dogodilo micketti jer smo u isto vreme bile u bolnici koliko mi se cini nju su nekoliko puta vracali kuci iako je presla termin.Zena je prosla golgotu  zahvaljujuci NEMARU pojedinih lekara.Na srecu sve se dobro zavrsilo mickuser posted image za Danicu borca!
Ja sam izgubila dete na porodjaju pre 5 godina samo i  iskljucivo zbog NEMARA moje tadasnje dr.
Buduce mame treba pazljivo da biraju lekara koji ce im voditi trudnocu i koji ce ih poroditi



_____________________________

"Neki traže da budemo ne njihovi prijatelji, već prijatelji njihovih zabluda. Zbog toga se ne ostvaruju ili kvare mnoga prijateljstva.", Duško Radović

(odgovor članu Rivana)
Direktna veza do poruke: 182
   RE: Ginekologija- KBC Dr Dragiša Mišović
4.8.2010 14:24:38   
micketta
bas tako, grejs

dr maja antic je odlican lekar i ko je kod nje, taj je bez brige user posted image

imala sam prilike da se uverim da se pojedini lekari zaista divno ophode prema svojim pacijentima.
ovaj moj dr je nakon porodjaja bio ljubazan prema meni iz prostog razloga jer se usr'o od straha.


_____________________________

zna baba

(odgovor članu Grejs)
Direktna veza do poruke: 183
   RE: Ginekologija- KBC Dr Dragiša Mišović
7.8.2010 14:06:10   
icika26
pozdrav svima ja vodim trudnocu zadnja dva meseca u dm,i veoma sam zadovoljna iako su me pregledala 3 razlicita doktora ,radunovic .puric i golubovic mogu da kazem da su svi bili veoma ljubazni i pazljivi za razliku od drugoh bolnica ,jedina mana im je sto nemaju dovoljan kapacitet da prime vise trudnica i desava se da nema mesta da se zakaze ni pregled

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 184
   RE: Ginekologija- KBC Dr Dragiša Mišović
8.8.2010 21:00:30   
dragana1774
Zao mi je sto ti se to desilo jer se to i meni desilo u Narodnom Frontu, tako da znam kako je biti ogorcen na lekare i odredjenu ustanovu. Ja sam iz istog razloga za drugi porodjaj odabrala DM zbog dobrih komentara i prica sa raznih foruma inace mi je druga trudnoca protekla grozno zbog straha od porodjaja, tj. zbog ruznog iskustva sa prvog porodjaja. Ne zameri mi sto sam ti rekla da ne preterujes. Nadam se da ces i ti, ako resis da ponovo rodis, nadjes ustanovu i lekare u koje ces ponovo da steknes iole malo poverenja, da bi nekome  mogla da poveris svoj zivot i zivot svog deteta. Ja nisam ni sanjala sta du da dozivim prvi put, tako da ne mogu da verujem da je ovog puta sve najbolje proslo, a plus mi dodje kao bonus odnos zaposlenih u DM-u prema porodiljama.

Pozdravljam te i
"no hard feelings"

< Poruku je uredio dragana1774 -- 8.8.2010 21:02:03 >

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 185
   RE: Ginekologija- KBC Dr Dragiša Mišović
11.8.2010 14:57:08   
micketta
user posted image

izgleda da moze svakom da se desi bilo gde...

veliki pozdrav i tebi user posted image


_____________________________

zna baba

(odgovor članu dragana1774)
Direktna veza do poruke: 186
   RE: Ginekologija- KBC Dr Dragiša Mišović
23.8.2010 19:51:43   
icika26
micketta je potpuno u pravu za sve sto je rekla,zadnja dva meseca vode mi trudnocu u dm,svaki put drugi doktor,znaci sve sam iz zakacila do sada,termin mi je bio presao prvo dva dana,vratili su me kuci,posle cetiri dana,drugi doktor vratio me kuci,posle nedelju dana termina treci doktor me je poslao kuci,kao jos nije vreme ,posle 10 dana doktorka puric me je ostavila na patalogiji,a pre toga me je maja antic poslala kuci sa izgovorom da su pogresili termin???????porodili su me indukovano posle 12 dana od termina,jedva ,i to sto se tice anestezije to nije epiduralna nego periduralna sama rec kaze da nema bas neko trajno dejstvo ,traje posla sata pa ako je tu doipuni ti ako joj se svidjas,posle 8 sati lezanja na stolu,doktorka je rekla da cu mozda na carski ,da bi posle 3 sata rekal ipak nema potreba,porodili su me posle 13 sati,plodova voda je bila zelena i da je prosao jos jedan dan ili mozda koji sat ko zna sta bi bilo, bolnica je katastrofa,ako nekome znace te lepe sobe i kupatila onda super,ali doktori nemaju pojma

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 187
   RE: Ginekologija- KBC Dr Dragiša Mišović
23.8.2010 23:01:54   
micketta
uh, icika, i ti nagrabusi... dobro je da je sada sve ok user posted image
ukratko, ne d'o ti bog da ti prodje termin a treba u misovicu da se porodis.
a i nisu im toliko lepa kupatila. u jednom sam cak vidjala nekakve crne crve. nemaju nikakvu ventilaciju. mozda je to od vlage.


_____________________________

zna baba

(odgovor članu icika26)
Direktna veza do poruke: 188
   RE: Ginekologija- KBC Dr Dragiša Mišović
25.8.2010 13:50:56   
tasha_bg
IZVORNA PORUKA: micketta

e, pa, draga moja dragana, i ja sam u misovicu zamalo izgubila bebu i to zahvaljujuci trojici doktora, koji su mi u 9-om mesecu radili UZ i nijedan nije video da je bebi pupcana vrpca obmotana 2 puta oko vrata a poradjali me prirodnim putem. na porodjaju je izgubila kiseonik a verovatno znas kako to moze da utice na centralni nervni sistem. i 8 dana sam probila termin a plodova voda zelena najgore. otislo joj na pluca. 7 dana primala antibiotike. u 21. veku doktori to dozvoljavaju...
prema tome, nemoj da mi govoris kako preterujem...




Potpuno ista prica sa mnom pre godinu dana, i poradjao me Dr. Djekic. Razumem sav mickettin bes i revolt. Ja i godinu dana kasnije, jos uvek imam nocne more od porodjaja tamo!

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 189
   RE: Ginekologija- KBC Dr Dragiša Mišović
26.8.2010 13:00:00   
icika26
neshvatljivo je da ti doktor kaze da sacekas da krene porodjaj,pa ja onda mogu da cekam jos mesec dana posle termina,sramota ,rade tek 2 godine a vec su poceli da prave velike propuste,nikada me vise nece videti ovo porodiliste,

(odgovor članu tasha_bg)
Direktna veza do poruke: 190
   RE: Ginekologija- KBC Dr Dragiša Mišović
29.8.2010 19:28:44   
micketta
zao mi je, tasha user posted image
za djekica sam cula samo reci hvale, al' eto vidis, izgleda da su tamo svi budale.
huh! ovo se cak i rimuje user posted image
sto rece icika, nece mene to porodiliste vise videti.


_____________________________

zna baba

(odgovor članu tasha_bg)
Direktna veza do poruke: 191
   RE: Ginekologija- KBC Dr Dragiša Mišović
2.9.2010 13:35:38   
dragana1774
Joj, drage moje, ocigledno da u nijednom porodilistu nije kako treba. U stvari, izgleda da se radi o tome kako te sreca posluzi. "Zivela Srbija" i porodilista na srpski nacin. Ja imam losa iskustva u NF a ok iz DM, pa sta reci nek nam je sa srecom "sledeci put" user posted image

Puno pozdrava

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 192
   RE: Ginekologija- KBC Dr Dragiša Mišović
24.9.2010 13:52:25   
Jeca*
nemojte mi se smejati jer neke stvari ne znam, ali ja sam dete lekara i celog zivota sam takve stvari resavala preko mame, u mestu gde sam rodjena i odrasla. Trudnocu sam vodila privatno i preko te dr se javila u bolnicu KBC Zvezdara, gde sam se i porodila
Moje pitanje je, da li ja mogu da odem na obican ginekoloski pregled u bolnicu ili moram u dom zdravlja?

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu dragana1774)
Direktna veza do poruke: 193
   RE: Ginekologija- KBC Dr Dragiša Mišović
24.9.2010 13:55:31   
Nensi*
U DM mislim da ne mozes jer je to samo porodiliste,ali nisam sigurna,sacekaj jos nekoga da ti odgovori...

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 194
   RE: Ginekologija- KBC Dr Dragiša Mišović
24.9.2010 22:40:21   
Nata granata
Devojke da li neka od vas zna, ako se uzme epidural u Dragise Misovic, da li to obezbedjuje mesto u bolnici?Ja sam isla 3 puta kod dr.Puric i stvarno je ljubazna zena.Sada sam 33 nedelja.

Hvala unapred.


< Poruku je uredio Nata granata -- 24.9.2010 22:43:09 >

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 195
   RE: Ginekologija- KBC Dr Dragiša Mišović
25.9.2010 17:23:48   
micketta
draga nata, epidural ti ne obezbedjuje mesto u porodilistu.

_____________________________

zna baba

(odgovor članu Nata granata)
Direktna veza do poruke: 196
   RE: Ginekologija- KBC Dr Dragiša Mišović
26.9.2010 21:42:49   
icika26
svima bi preporucila da plate epidural negde drugde i porode se kako treba,nije dzabe besplatan drugaciije niko ne bi otisao tamo da se porodi

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 197
   RE: Ginekologija- KBC Dr Dragiša Mišović
26.9.2010 21:45:49   
Nensi*
Ja se ne slazem sa tobom,ja bih opet otisla tamo,ali ne zbog epidurala,jer sam se porodila carskim...Ali dobro,svako ima svoje misljenje,i svako ima drugacije iskustvo i svako bira gde ce se poradjati...

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu icika26)
Direktna veza do poruke: 198
   RE: Ginekologija- KBC Dr Dragiša Mišović
1.10.2010 19:43:27   
birdy77
Drage moje, ja sam 33. nedelja i od skoro sam pocela da odlazim u DM, jer planiram tamo da se porodim. Zna li neko kakva je dr Ljubica Simonovic? I jos jedno pitanjce...Da li te poradja lekar koji ti je vodio trudnocu ili neko ko je trenutno dezuran? Cula sam da u frontu moras platiti 40 000 din da bi te poradjao izbrani lekar(plus 12 000 epidural)...Oni mu dodju kao privatna klinikauser posted image


(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 199
   RE: Ginekologija- KBC Dr Dragiša Mišović
1.10.2010 22:36:59   
Nensi*
Ja sam jednom bila kod nje na hitnom UZ jer sam pala,bila je ok tada,a kakva je inace ne znam...
A sto se tice toga koji lekar ce da te poradja to moras da pitas svoju doktorku,da li ona hoce da dodje ako ti porodjaj krene kad ona nije tu,a da li traze pare to stvarno ne znam,ja nisam cula od ni jedne porodilje da je platila,a lezala sam na patologiji nekoliko dana...

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu birdy77)
Direktna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Regenerativna medicina i matične ćelije
Matične ćelije su osnovne ćelije ljudskog organizma, od kojih tokom razvoja nastaju sva tkiva i organi (neuroni, kosti, ...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here