|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   privatno porodiliste Jelena-Banja Luka
19.5.2013 22:38:14   
mlada_mama
Svaka porodilja na raspolaganju ima ličnog ljekara ginekologa, anesteziologa, neonatologa te više medicinskih sestara i babica, koji brinu o njoj 24 sata dnevno, sve vrijeme njenog boravka u porodilištu.

No, briga o pacijentkinji ne počinje tek njenim dolaskom u porodilište, već na trudničkim kursevima i vježbama koje za cilj imaju trudnicu psihički i fizički pripremiti za porođaj, a partnere za aktivnu pomoć i podršku budućoj majci.

Bolnica Jelena za ginekologiju i akušerstvo opremljena je najsavremenijim rađaonama s modernim stolovima za rađanje koji se mogu prilagoditi različitim položajima, kako bi se porodilja osjećala što prijatnije tokom porođaja. Partnerima ili članovima porodice omogućeno je prisustvo na porođaju. Ukoliko se odluče za opciju bezbolnog porođaja, porodiljama je na raspolaganju mogućnost epiduralne analgezije, čija će primjena umanjiti porođajne bolove. Bolnica Jelena za ginekologiju i akušerstvo je opremljena modernom tehnologijom za nadzor stanja djeteta te operacijskom salom i jedinicom intezivnog liječenja u slučaju potrebe dovršetka porođaja carskim rezom.

Nakon porođaja, porodilje su smještene u privatnim apartmanima sa kupatilom, sobe jednokrevetne ili dvokrvetne sobe. Stručno medicinsko osoblje brine o majkama i bebama, pomaže pri dojenju i njezi te kroz edukativno-praktični dio priprema majke za samostalnu brigu o djetetu po odlasku iz porodilišta. Majci i djetetu u privatnom apartmanu može se pridružiti i otac, što je još jedna od prednosti koje nudimo. Vjerujemo da je zbližavanje s majkom i ocem u prvim danima života novorođenčeta blagotvorno za njegovo zdravlje i razvoj te da pozitivno utiče na dinamiku odnosa čitave porodice.


Nadam se da nisam pogrijesila sto sam otvorila novu temu, prije svega mi je drago sto je Banja Luka dobila privatno porodiliste i nadam se da cemo imati nova iskustva prije svega pozitivna, pa ko zna nesto, neka pise. Hvala user posted image

_____________________________

Postoji ljubav na prvi pogled...ali u radjaoni...
Direktna veza do poruke: 1
   RE: privatno porodiliste Jelena-Banja Luka
23.5.2013 8:45:06   
jocajaca
Tema je odlična, hvala što si je otvorila!user posted image
Čula sam da se otvorilo to privatno porodilište ali nisam baš imala nekakvih korisnih informacija, interesuje me da li znaš koliko kod njih košta porođaj sa epiduralnom? Hvala!

(odgovor članu mlada_mama)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: privatno porodiliste Jelena-Banja Luka
28.5.2013 21:37:16   
mlada_mama
Nista, drago je i meni, nadam se da ce brzo biti tema aktivnija user posted image
citav ovaj tretman, sa apartmanom, epiduralom, ovim onim, sve ovo sto je nabrojano, koliko sam cula da kosta oko 3.500KM... user posted image ali eto, bar ce oni sa dubljim dzepom da uzivaju kako bi svi trebali... user posted image

_____________________________

Postoji ljubav na prvi pogled...ali u radjaoni...

(odgovor članu jocajaca)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: privatno porodiliste Jelena-Banja Luka
28.5.2013 21:43:35   
sneza24
Koliko je to u evrima?

_____________________________

Nije vazno sto ne cinimo dobro, vazno je da ne cinimo zlo. - Mesa Selimovic

(odgovor članu mlada_mama)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: privatno porodiliste Jelena-Banja Luka
28.5.2013 21:55:58   
isidora88
pa to je jos i povoljno, dodje oko 1750 eura, ja sam se raspitivala za jevremovu u bg i tamo je 3000, mnogo brateuser posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu sneza24)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: privatno porodiliste Jelena-Banja Luka
29.5.2013 14:53:54   
mlada_mama
kako kome user posted image realno, ako je to sve onako kako pisu i obecavaju, pa za te pare i dati, al ako je to samo prica to je onda glupo. Na kraju, ko hoce bezbolan porodjaj moze da prodje sa 500KM na paprikovcu, pa da izdrzi uslove 3 dana user posted image

_____________________________

Postoji ljubav na prvi pogled...ali u radjaoni...

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: privatno porodiliste Jelena-Banja Luka
11.12.2014 11:51:17   
mlada_mama
ja cu da prekopiram jedno iskustvo jer vidim da niko jos nije podjelio svoje na ovoj temi, nadam se da ce se temica aktivirati

Porodila sam se 6. septembra u Klinici Jelena i samo rijeci hvale imam za sve, od doktora do sestara. Porodila sam se prirodnim putem. Posto se nisam otvarala, dobijala sam neke vaginalete, koje su me trebale otvoriti, ali nisu. Naravno, na kraju sam dobila drip. Bolovi su bili strasni, ali sve vrijeme sa mnom je bila sestra ili babica. Znam da mi nista nisu mogle pomoci, ali mi je bilo puno lakse da je neko pored mene i da mi prica bilo sta i skrene mi paznju sa bola.

Kad sam se otvorila oko 8 prstiju, iz pripremne sobe su me prebacili u poradjaonicu, s tim da naglasim da sam do odlaska u poradjaonicu pila vodu i caj i isla po potrebi u toalet, bez straha da ce mi dijete ispasti. U poradjaonici me cekao cijeli tim ljudi: anesteziolog, doktor, pedijatar, babica i dvije sestre (mislim da ih zovu babinjare, koje rade sve oko bebe - oblace, hrane, kupaju...). Doktor i babica su mi pomogli da se porodim, tako sto su mi sve vrijeme objasnjavali sta i kad da radim, a na to sve moram da naglasim da, nazalost, nisam bila najbolja porodilja i trudila sam se da ih slusam, ali su bolovi stvarno bili nevjerovatni. Da su galamili na mene, ja bih mogla samo da placem, ali su svi bili divni i jakooo strpljivi jer nisam bas najbolje saradjivala pored sve dobre volje.

Sad da se vratim na anesteziologa. On mi je dao neku anesteziju, nisam joj ime zapamtila, koja traje 9 sekundi i koja ne dolazi do bebe, a daje se intravenozno. Ta anestezija je nesto najbolje sto sam taj dan osjetila, naravno, poslije moje bebe. Zbog te anestezije nisam osjetila sami porod, ali sam kontrakcije i te kako osjetila. Kad je beba izasla, doktor je uveo mog supruga, koji me je prvo poljubio i onda presjekao pupcanu vrpcu. To mi je bas puno znacilo. Odmah nakon toga su ga izveli van, bebu su ocistili i dali mi da je zagrlim i stavim na dojku. Meni je nevjerovatno bilo kakav instinkt tako mali imaju za dojenje. Nakon toga su mi dali totalnu anesteziju na pola sata, da me ociste i zasiju, jer sam imala epiziotomiju, koju u toku poroda nisam osjetila jer sam dobila anesteziju iglom prije samog reza.

Nakon pola sata sam se probudila u bebinoj i mojoj sobi, obucena i nisam nista osjecala. Sav me uopste nije bolio. Beba je lezala pored mene u svom kreveticu. Odmah su mi uveli roditelje, mama i dan-danas prica kako je drzala bebu sa pola sata u rukama. Sestre su sva tri dana boravka u Klinici bile divne prema bebi i prema meni, olaksavale su nam koliko su god mogle, od nosenja bebe do izmuzanja. Jedan stvarno predivan tim ljudi kojima sam zahvalna na svemu, sto sam se porodila bez ikakvih trauma i sa sto manje bolova. Htjela sam da to podijelim sa svima, da znate da stvarno vrijedi svih para na svijetu...

Lijep pozdrav od nas troje

_____________________________

Postoji ljubav na prvi pogled...ali u radjaoni...

(odgovor članu mlada_mama)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: privatno porodiliste Jelena-Banja Luka
1.12.2017 6:53:05   
Zelim da znam
Porodila sam se u septembru ove godine u privatnom porodilištu Jelena. Da ne bi davila, ako nekoga zanimaju detalji slobodno neka pita. Pozdrav.

(odgovor članu mlada_mama)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: privatno porodiliste Jelena-Banja Luka
9.12.2017 1:49:37   
3mina

Da ne bi davila, ako nekoga zanimaju detalji slobodno neka pita. Pozdrav.


zanimaju, davi slobodno user posted image

(odgovor članu Zelim da znam)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: privatno porodiliste Jelena-Banja Luka
9.12.2017 12:23:51   
Zelim da znam
user posted image Skoro pa nemoguće je biti kratak. Dok sam donosila odluku provela sam sate razgovarajući sa porodiljama koje su se porodile u klinici. Reakcije moje okoline na želju da se porađam tamo bile su raznorazne. Ali imala sam podršku supruga i krenula putem kojim se ređe ide. Donela odluku i nisam se pokajala. Nemam iskustva sa porodom u državnoj klinici i nisam ni želela da ga imam. I zato ne mogu dati poređenja. Od dana kako sam kročila u kliniku pa evo i dan danas nemam zamerke na njihov rad. I ne radi se samo o tome da sam to ipak sve platila. Uradili su sve moguće analize i preglede da bi bili sigurni šta će se eventualno desiti kako bi bili spremni na sve i isključili svaki mogući rizik. I to je meni bilo dovoljno za sigurnost. Jer ja tamo nisam ni pošla zbog komfora. Moji su razlozi bili upravo posvećenost bebi, meni, porodu u potpunosti i stalno. Bila sam spremna ali sam želela da imam pravo da me je strah, da imam pravo da zaplačem, da se požalim, da pitam i dobijem odgovor. Možda bi u državnim klinikama da je broj osoblja dovoljan imali isto, možda. Želela sam da se porodim a ne da me porađaju, i da pri tome ne znam ni šta mi rade ni zašto. Možda bi u državnoj klinici isto sve prošlo uredu, ali moja želja je bila da mi porod (koji će se desiti jednom ili dva puta u životu) bude lepo iskustvo bez ijedne traume. Drugi će taj iznos potrošiti na kupovinu nove i moderne opreme za bebu, na letovanje, na automobil ja sam potrošila na porod. I opet bi.
Neću gnjaviti o detaljima samog poroda, opet kažem, ako vas zanimaju napisaću.

(odgovor članu 3mina)
Direktna veza do poruke: 10
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here