|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 7 8 [9]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
30.5.2020 17:10:18   
smeško
Slazem se sa Mili.


(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 201
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
30.5.2020 20:27:29   
milicicak
Ivanka, svaka cas_t za Ivku i za tvoj nacin roditeljstva! Vidis da su godine price urodile plodom. Bravo za obe!


Shvatila sam da ste komsije i da celu porodicu ne mozes izbeci, ali ja bih najiskrenije i gospodju mamu prvom prilikom postavila na odgovarajuce mesto, narocito zbog toga sto drzi predavanja tudjoj deci. Al meni je prilicno kratak fitilj u poslednje vreme i narocito vise nemam strpljenja za nabedjene velicine/pametnice/sveznajuce pa lako pustim jezik. Jes da me kosta al je to cena koju sam spremna da platim zarad sopstvenog mira i zdravog razuma. Ti ipak znas sta je najbolje za vasu situaciju.
Jos jednom bravo za Ivku

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 202
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
30.5.2020 20:54:28   
Ivanka 75
Imala sam ja sa mamom okrsaje u nekoliko navrata. Ne zeli ni da cuje o ponasanju svog deteta, te mora da joj je neko nesto rekao, te mora da su je izazvali, te ona je stidljiva pa svi moraju da paze, sta pricaju, te ona mnogo voli svoje sestre od tetke pa ne da da drugi razgovaraju ss njima... Ima tu svega...


E bas zbog toga sto komentarisem svasta u poslednje 3 godine mala i rekla deci da ja pravim probleme njeno mami. 

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 203
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
31.5.2020 13:14:29   
smeško
Иванка, немам прави одговор. Свака част на зрелости коју је Ивка показала. Понела се боље него што бих, рецимо ја, као одрасла. Мени је фитиљ постао тако кратак и некада ми буде баш жао због тога. Умем да одреагујем претерано. Али, из искуства знам да ћутање није обавезно решење, јер живите близу. Мада, Ивка је све добро урадила. Питање је само колико то све њу погађа.

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 204
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
31.5.2020 14:30:24   
Mirko Svirko
Mi smo imali situacoju u parkicu. Decak od 7-8 god krene da se igra sa ovim nasim malcima.

Kao gadjaju se sljivama.ali su to bombe i ok je to bilo dok on nije uzeo kamen ali kamen deo betona ono sto su majstori busili on je zgrabio i zamahnuo.. sreca nikoga nije pogodio. Ja odreagovala u momentu uhvatila ga za ruku da mi ne bi pobegao i pitala ga lepo cemu to?On je krenuo da bije jedno malo dete i moj sin uporno spasava to dete. Zahvatio ga rukama i vuce ga ka sebi. I odvojim ja njih i pitam starijeg zasto jer mi ne dopire do mozga. Da bi taj stariji rekao " nece klinci da nas pobede".. Rekla sam samo " ako te jos jednom vidimo da gadjas decu kamenom,  zvacemo policiju"  posto je bilo tu jos mama koje su vikale na njega.Ja moje dete jos ne pustam da sam izlazi ali ne mogu da verujem. Sutra da izadje sam i da mu neko dete  razbije glavu..

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 205
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
31.5.2020 18:01:59   
flamingos
Pa strašno Mirko.Ne znam šta da kažem.Mislim da sve to polazi od kuće.Deca su agresivna,gledaju samo da se tuku,a pritom okrivljuju nedužnu decu.Kud ide ovaj svet?


(odgovor članu Mirko Svirko)
Direktna veza do poruke: 206
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
31.5.2020 21:12:51   
Ivanka 75
Mirko, sve znam kako ti je. Bitno je da svoje dete naucis da trezveno reaguje u takvim situacijama. A to traje godinama.


I ti sacuvaj razum. 

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 207
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
1.6.2020 8:56:46   
Mirko Svirko
Ivanka, strasno je koliko deca mogu daleko da odu. 

Na kraju raspitam se ja, znam mu majku. Malo je i u skoli problematican. Ali nadji sebi ravnog. Nasa deca iz parka,mislim i na drugare mog sina,svi imaju po 5 god. I on se sa njima takmici. A sa druge strane i da je nekog starijem detetu to uradio, starijii bi ga tek uhvatio...Jedina sreca je sto on retko dolazi u nas park. A tvoja Ivka je svakodnevno izlozena glupostima te devojcice.I stvarno treba ostati normalan.

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 208
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
2.6.2020 8:16:43   
Duškić
Uh, svasta ima i kod nas uvek neka situacija iz parkica.

(odgovor članu Mirko Svirko)
Direktna veza do poruke: 209
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
2.6.2020 8:55:45   
Mirko Svirko
Svuda ima neka situacija.

Sad koliko smo mi tolerantni... i na koji nacin se borimo protiv toga.

(odgovor članu Duškić)
Direktna veza do poruke: 210
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
2.6.2020 9:23:14   
Ivanka 75
Ja licno sam mnogo pogresila sto sam cutala roditeljima. Racunala sam na njihov zdrav razum i da su realni u pogledu ponasanja svoje dece.

Mi roditelji nismo objektivni uopste. Ni ja. Ali se trudim da to ispravim za razliku od drugih. 
I treba biti tuzibaba pa roditeljima predociti sta im deca rade. Zarad svog deteta. Jer vecina roditelja gaji iluziju da su im deca super fina i veliki drugari a u stvari, kad su sa decom terorisu ih i maltretiraju. Manipulisu i vredjaju. Unistavaju im igracke, zvrljaju po stvarima. 
Ja sam iz pristojnosti cutala kad je moje dete bilo malo i samim tim nije umelo da se brani. Sad ispastam i kajem se sto nisam sve rasterala i oterala u persun kad je trebalo. Cutala sam i time njima dala prostora da sire svoje ruzno ponasanje i rade sta hoce a svom detetu sam uskrstila pomoc. Budala. Ovo se tice samo tri porodice sa kojima smo u kontaktu a cija deca se manje vise ruzno ponasaju. Petoro dece od kojih moje dete i dan danas zazire i krije svoje stvari da joj ne bi lomili. Sedi u mojoj blizini kad dodju da oni ne bi imali priliku da je nasamo ponizavaju i vredjaju. Jer je mladja, jer cuti. Petoro dece koji manipulisu svakom situacijom a ako nije po njihovom prvi tuzakaju kako moje dete nije drug jer nece da se igra. Nece, jer nije igra da se ona zavuce ispod kreveta a oni da skacu po krevetu. 


< Poruku je uredio Ivanka 75 -- 2.6.2020 9:24:48 >

(odgovor članu Mirko Svirko)
Direktna veza do poruke: 211
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
2.6.2020 9:29:36   
Duškić
Ivka, kad napises ovako realno jeste horor i dete pokusava da se zastiti. Nismo realni ali se trudimo.

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 212
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
2.6.2020 9:44:21   
Milena18
Ivanka, nemoj sebe da kriviš. Još nije kasno da razgovaraš sa svojim detetom i lepo joj objasniš da ne mora da se igra sa nekim ako ne želi i da nema razloga da se zbog toga oseća loše. Verujem da to i radiš. A na ponašanje druge dece ne možeš da utičeš. Čak i kada kažeš roditeljima, pitanje je kako oni to vide. Većini roditelja je teško da priznaju da se njihova deca ponašaju ružno, negiraju i samim ti podstiču takvo njihovo ponašanje.
Sećam se kad sam bila mala, bio je u komšiluku jedan dečak, dosta mlađi od mene, koji me je stalno nešto čačkao, gurkao, otimao igračke. Meni je bilo bezveze da se branim baš zato što je bio mlađi. Jednog dana mi mama kaže, nakon što je sa prozora gledala kako se ponaša, da ne treba to da trpim, nego da mu vratim ako me udari. I ja shvatila doslovno, pa ga sledeći put tako odalamila da je sve zvezde video user posted image Ali džabe, ja ni dan danas ne umem da se izborim protiv takvih i trebaće mi mnogo vežbe da M naučim. A nadam se da ću uspeti, samo mi je nekako tužna pomisao da tako mali moraju da se bave tim stvarima.

(odgovor članu Duškić)
Direktna veza do poruke: 213
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
2.6.2020 9:49:04   
Ivanka 75
Stvarno ispade horor 😔😊
Ali i dana danas se kajem sto nisam ore 5 godina izvukla usi dripcu (i njegovoj mami) koji je celo popodne na rodjendanu poturao deci nogu da padnu. I padala deca, i ustajala, i na kraju pocela da ga obilaze i izbegavaju. A njegova majka sedi i kaze "jao vidi sta on njima radi" a be mrdne da odreaguje i kaze mu nesto. Pa kad je na kraju seo na stepenice sam, jer su ga svi izbegavali gospodha se pozalila kako biko nece da se igra sa njim. A nas nekoliko mulaca sedimo i ne rekosmo nista. A svi smo garant isto mislili. 
Takva sam tada bila. Cutala. Sada roditeljima ukazem na ruzno ponasanje njihove dece. 

(odgovor članu Duškić)
Direktna veza do poruke: 214
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
2.4.2021 8:55:46   
Sanjica26 RR
IZVORNA PORUKA: jess021

Ne znam da li je ovo tema, ali ne nadjoh nista bolje. Imamo veliko društvo sa kojima smo svakodnevno i svi su manje vise dobri, lepo se igraju, sa decijim svadjama i svime sto ide uz to. Ali ima jedna devojcica koja je poprilično drska prema svima i uglavnom je ona kolovodja. Problem je sto L ne ume sa tim da se nosi, ne ume da joj odbrusi, bude tuzna kad joj ova nesto ruzno kaze, a opet ako nema nikog drugog igra se sa L i ova to oberucke prihvati. Pitanje je, kako ja da se postavim sa tim? Da ignorisem?Da je samo zagrlim kad je tuzna? Da joj kazem da se ne igra sa njom uopste? Bas puno razmisljam o tome, ali nisam pametna. Znam ja sta bih uradila ja, ali za dete od 5 godina je sve to mnogo komplikovano kamp i zasto se neko tako ponasa.


_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 215
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
2.4.2021 9:06:43   
jess021
Sanjice, hvala😘

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 216
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
2.4.2021 9:12:18   
Ivanka 75
Jess, ovo je kao nasa situacija sa jednom devojcicom.


Tvoj zadatak je da osnazis svoje dete da razlikuje lepo od loseg ponasanja. Znaci sati razgovora. 
Jedino sto je lose u tim razgovorima je sto deca obicno previse usvoje stav roditelja koji moze u nekom trenutku, kad malo porastu i pozele da, se ponasaju drugacije, kosi sa onim sto oni zele. Pa su u rebusu. 
Ignorisanje nije resenje. Mi probali i ne pali bas. 
Da se svadja, ni to nije resenje. Ni to ne pali jer ce opet biti tuzna zbog neke glupe situacije u kojoj nije umela da odreaguje jer je lepo vaspitana. 
Jednostavno, lepo vaspitana deca sa usadjenim noralnim vrednostima ne mogu, dok su bas mali, da se nose sa bezobraznom decom a da ne budu povredjeni. 
Vreme cini svoje, naucice, razgovarajte. I nek se druze. Kroz to druzenje ce shvatiti kakvo je to dete i nauciti da se izbori i sa tim ponasanjem a i sa svojim osecanjima. 

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 217
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
2.4.2021 9:14:32   
vonavoj
Joj,u tom periody je svakako borba ko ce biti glavni..neko je povodljiv,neko nece da slusa sta drugi kaze,pa hoce on da bude glavni,a ne ide mu,pa je i to lose.

Moja deca su tako suprotnosti...T moze sa svakim,prilagodi se..a J je ljutica,kad nije po njenom place..Prosto joj kazes da ima i druge dece sa kojom moze i treba da se igra,ako joj ne odgovara ta devojcica...

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 218
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
2.4.2021 9:27:39   
Ivanka 75
Borba je to dok su mali. Sto kaze Von, ko ce biti glavni. A najvise to pogadja decu koja bi "samo da se igraju" jer im je igrq vazna a ne neko tamo nadmjdrivanje.


Ja doktorat mogu da napisem o tome 😂
Ika sada ima drugi problem. Vidi da je intelektualno moćnija, da se tako izrazim, od neke dece i ne zna kako da se postavi. Ta deca imaju bas lose ocene u skoli a svadjalice su velike i sve im smeta. A ona kaze "pa ne mogu vise da je ispravljam kad nije u pravu i ne zna". Ova deca iz ulice su ok ali njena grupa u skoli je budi bog s nama. 

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 219
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
2.4.2021 15:43:16   
flamingos
Ivanka,doktorat znači možeš da napišeš.Pročitah,slažem se sa svime što si napisala.Deca ko deca.❤


(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 220
   RE: Pustite da sami biraju prijatelje
2.4.2021 17:45:51   
mati
Jess u kom smislu je drska, jel koristi ruzne reči, vredja?
Oni su još mali, ali baš to mali, nije opravdanje za bezobrazluk. Mirna deca često budu povređena, a ta drška i bezobrazna ne znaju za granice.
Probaj da porazgovaras sa njom, da joj objasniš da su sve ostale drugarice podjednako dobre i da se više druži sa onima koji joj prijaju. Mada, koliko ona sada može da shvati, čista je duša i neiskvarena. A vremenom se sve iskristalisem, nadju oni sebi društvo. Samo je sada možda malo zbunjena. I veruj mi da si ti ta kojoj to mnogo više smeta nego njoj. Oni se danas posvadjaju sutra se druže.
Pričam ti, a i ja sam sama takva. Znam kako ti je.

_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 221
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 7 8 [9]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 7 8 [9]
Idi na:







MAJKE i SINOVI - to je jedna nežna i neras...
Ali postoji ta mekoća i nekomplikovana nežnost u odnosu majka-sin, nešto što postaje sve snažnije kako moji sinovi rastu...
Nema jače sile na svetu od majke koja bran...
Njega nećeš tući, ni u pojam ni u naletu besa i nemoći. Moraćeš prvo preko mene, a ne dao ti Bog da se nađeš na putu maj...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here