|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 8 9 [10]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Analiza ultrazvučnih nalaza
3.4.2018 10:36:41   
Zemunka85
Ljiso, polako!
Nista ne govori o tome da nesto sigurno nije u redu!!
Ja tebe razumem, meni je Lara rodjena sa 3300 u 38. nedelji a on sa 3 u 40. nedelji i bas zbog toga poredjenja i dobio DG Hipotonus.
I isto sam zbog desavanja u trudnoci rekla - samo da ga vidim. Kada sam ga videla samo da ovo samo da ono.. i dalje sam untom fazonu, samo jos da prphoda i prokumicira...tako da te sve razumem, ali nista ne ukazuje da nesto def nije ok ni kod nas ni vas.
On je imao 2300 na poslednem UZ koji mi je zadjen 2 dana pred ulazak u 9m. Posle toga nije ninradjen sto su se na porodjajnom stolu iznenadili ali eto ocigledno je vec tad lrenuo da bude manji ali moj dr nije pravio dramu, gledaj to sa vedrije str lakse ces ga roditi a sve je ok, ne brini! Bitno je da su protoci ok, CTG a i ako bude manji pa sta sad, ja znam puno terminske dece rodjenje od 2500 do 3kg pa sve ok, bar 5oro. Njemu su proveravali glukozu samo na rodjenju i sve je bilo i sad je ok. Imam drigaricu koja je imala slicne probleme kao ti los amnio kordo tj tako nesto nejasno, na uz krvarenja na mozgu uvecane m komore jos u stomaku radjena magnetna bebi spremala se za prekid...kad odjednomsve ok..strahovala je znas koliko mesecima..rodila je zdravu devojcicy. Svasta se desava budi jaka i misli pozitivno bice ok nema izbora!

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 226
   RE: Analiza ultrazvučnih nalaza
3.4.2018 10:59:35   
Bunnyca
LJiso, moja prica je bila slicna, samo sa cerkicom prvim detetom.Rodjena je sa 40+2 sa 2655 i 48. Od 37 nedelje, tacnije 36+4 prestala je da raste, jednostavno posteljice je bila u III stupnju i ona vise nije dobijala hranljivih materija. Bar su tako mislili. Rodjena sitna, obim glave 33, to je ovaj HC, ostale mere mogu da pogledam ako te zanima
Termin je bio 13.05, a po UZ 31.05, eto toliko je kasnia. Rodjena je 15.05.
Dobila ocenu 10.i do dana danasnjeg a ima 6,5 godina nije popila a ntibiotik niti bial bolesna, jednostavno sitna je gentsi,dakle uopste nije bio zastoj rastu, ty. IUGR kako su sumnjali.
Sada sam rodila sina, prosek, rodjen sa 3250 i 50cm, obim glave 35, a pred porodjaj je radjen UZ i procenjen je sa kasnjenjem od 10 dana i kao bice max 2900gr.
Ako ti nesto znaci poslacu ti pp sa njenim merama.Radjen je i ekspertski UZ u 37 nedelji zbog protoka i mera, sve je bilo ok, osim kasnjenja od skoro 3 nedelje

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 227
   RE: Analiza ultrazvučnih nalaza
3.4.2018 16:26:39   
Misha i Ljisha
Hvala vam na podrsci. Danas se vracam sa totalno drugacijim rezultatima.

BPD 96 OFD 127 HC 346 AC 341 FL 75 sad ispade i da je malo veci ma haos. No dr je bas bila uporna sve da izmeri. Pregledala me i vaginalno i kaze docekacu termin. Da ne brinem da je sve u redu da vrednosti nisu bile dobro premerene i td. PA tacno covek da se upuca. Meni je jako bilo strasno sto je u 32.oj bio lepa napredna beba i onda u 36oj i 38 ispade da nista napredovao nije. Jako sam se bila potresla. Procenjena tezina je 3419 g


(odgovor članu Bunnyca)
Direktna veza do poruke: 228
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 8 9 [10]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 8 9 [10]
Idi na:







Porođajna priča: Moja beba je imala moždan...
Mali Tim je bio dugo očekivano dete. Svi smo mu se radovali, i mama i tata, kao i njegova starija sestra Tia.
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here