|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Beba nece da guta
16.12.2014 8:54:45   
mirkam
Drage mame, ja vise ne znam sta da radim pa vas molim za pomoc.Svaki savjet je dobrodosao.
M nece da guta hranu, tj drzi je u ustima i tako bi mogao satima!
To se desava poslednjih par mjeseci.Mislila sam da je faza ali ovo bas ne prolazi.
Imao je fazu sa nekih 6-7 mjeseci kada nije htio da zine i ok s tim sam se nekako borila,animirala ga, pokazem dudu on zine, proguta i izborimo se.Sad apsolutno ne znam na koji nacin da natjeram dijete da proguta zalogaj koji mu je u ustima.On uredno zijeva, ali usta uvijek puna.Prvih par kasicica (valjda dok samo ne utoli glad) odmah proguta a onda krece ludilo.Bukvalno svaki obrok nam traje po sat-sat ipo i iskreno na kraju sam strpljenja.Najvise me brine sto uskoro krecem na posao i sto sam sigurna da ga niko nece hraniti po sat vremena.
Da li je ko imao slicno iskustvo?
Ukoliko postoji tema molim moderatore da kopiraju post, ja je nisam mogla naci.
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Beba nece da guta
16.12.2014 9:09:00   
doktorkakristal
Joj ne znam vise sta da ti kazem, dajes li mu kasasto, D nece da zvace rucak tako da ga ja ublendam i obda pojede, drugacije nema sanse

_____________________________

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Beba nece da guta
16.12.2014 9:36:17   
mirkam
Doco, blendam mu i dalje.Mada mu dajem i da zvace po nekada po nesto izmedju obroka.Potpuno je sve jedno dal je blendano ili mora da zvace.Kad zvace, kako mu dodajem po malo, vidim on mulja li mulja, kod petog zalogaja puna usta a on zijeva i dalje.Nece pa nece.Drzi u ustima dok mu ga pljuvacka skroz ne rastopi i pocne da mu curi napolje.Ma da poludis, pukoh od muke.

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Beba nece da guta
16.12.2014 21:58:11   
little_one
a da mu das sam da proba da rucka, skuvas nesto mekano i das mu da pokusa...evo ja danas Aleksandri ponudila kuvanu krusku da sama uhvati i strpa u usta, jeste da je sakicom smrvila pola a pola zavrsilo u ustima al se ucimo polako. Pokusaj, onako bez pritiska, mozda i van obroka kao uzinicu. Mozda momak daje signale da je veliki i da moze sam da se hrani. I nije prerano, meni je starija pojela sama svoj neblendani rucak sa 9 mjeseci a nijedan zub nije imala user posted image


(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Beba nece da guta
16.12.2014 21:59:48   
Anoniman
moje dete ima 3,5 godine i i dalje nece da lepo guta. drzi hranu na jednoj strani, na onda na drugoj, pa onda trazi da pljune. tako da ja nemam savet ali praticu temu mozda nesto pametno cujem...

(odgovor članu mirkam)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: Beba nece da guta
16.12.2014 22:19:39   
Misha i Ljisha
Mirkam s obzirom da ti je deran jos uvek relativno beba probaj ovo sto ti predlaze LO, i moja D je sa 9 meseci rukicama ruckala kao blesava, sama je jela.

No Macaki vi imate drugi problem. Nemam pojma kako tebi da pomognem ili sta da ti savetujem, moja sad ima fore da pljuje hranu, zvace pa pljune. I jos kaze fuj bljak i pitam vaspitacice u vrticu od koga je to videla moja D, i naravno od tamo nekog. E sad ja sam sigurna da je kod moje faza. Kod vas to traje ocito.

Mirkam ja bih mozda i bila okrutna kao sto sam sad sa D. Neces, vala ne moras jesces kad ogladnis ISTO TO NEPODGREJANO IZ ISTOG TANJIRA
znaci grozna sam. Ali da vidis kako se jedu i hladna jaja. user posted image Plus neces da progiutas??? Zacepis nos, dignes mu glavicu tako da mu donju vilicu malko pritisnes i eto ti gutanja. No to je ekstremno i upotrebljavam samo kad joj dajem lekoveuser posted image . I da vidis sad kako lepo kad pridjem spricom odmah otvara usta ne moram vise da je mucim.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Beba nece da guta
16.12.2014 22:44:35   
doktorkakristal
Nemam net pa ne mogu opsirnije da pisem ovaj sa tel je spor, draga ja znam sta su te muke i mogu ti reci da ce proci vremenom, nema druge, samo budi strpljiva i ponavljajsebi da mora da prodje kad tad

_____________________________

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Beba nece da guta
16.12.2014 22:47:35   
doktorkakristal
Probaj da mu das koricu hleba u ruku zanimace se sa tim i ti mu uguraj kasiku, ako voli kiselo mleko daj mu da drzi casu i nek mulja rukama po njemu, D je tako jela jedno vreme, nadam se da si skontala napisah konfuzno

_____________________________

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Beba nece da guta
17.12.2014 16:03:22   
mirkam
A nije meni problem da on zine,zijeva on uredno al gomila u ustima i neće da proguta.Dajem mu ja i da sam uzima parčiće i uzima,lijepo stavi u usta jedan pa mulja,pa drugi i tako redom dok ne napuni usta a onda hoće da povrati.
Kažem vam,samo prvih nekoliko kašičica proguta odmah,onda svaku sledeću drži pola sata u ustima dok je ne proguta.Baš kao što kaže Macaki,samo što moj ne prebacuje sa jedne strane na drugu.
Ljiso,probala sam i da zacepim nos,al ugusice se bez vazduha al da proguta neće!I probala sam da ga pustim da ogladni,opet isto.
E ne znam šta bih vam rekla.Sve se nadam da je faza al ovo potraja.

E da,zaboravila sam da kažem da ipak postoji nešto što pojede za 10 minuta,tj odmah guta- voće.

Hvala vam drage moje,u svakom slučaju,na savjetima.

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Beba nece da guta
17.12.2014 20:07:19   
Anoniman
mirkam, nemoj mu stavljati u usta sledecu kasicicu jela dok prethodno nije progutao. daj mu manje zalogajcice, pa sacekaj, malo mu spolja poguraj ako drzi u obrazu.. ja sam K akd je bila mala davala da srkne po gutljaj vode izmedju zalogaja da bi lakse progutala. iako se ne savetuje voda u toku obroka ali to je pomagalo. ili mu napravi jelo malo redje, mozda mu je gusto pa zato ne guta.

eto ja imam savete za druge ali sebi ne mogu da pomognem...

kod nas je u pitanju ljubomora, pisala sam vec u razgovorima mama. jer je ona jela lepo dok beba nije pocela da jede kasice, sad sedi i ceka da je ja hranim. user posted image

(odgovor članu mirkam)
  Direktna veza do poruke: 10
   RE: Beba nece da guta
17.12.2014 20:25:23   
Trcosava
user posted image ti sad kukaš, ova moja ima 5 godina i i dalje skoro svaki obrok traje po sat i po. Šta da ti kažem kad dve pišljive palačinke jede po pola sata do 45 minuta. No ja sam lepo digla ruke i pustim je.

A sad problem tvoj - Ana moja isto nije htela da guta - ali samo ono što ne voli. Ili ako joj se ne jede. Primer - čokolino je kao mala volela, ali nekad joj se ne jede i ona lepo isto tako zeva uredno, mulja, a sa strane kao hrčak. Tako sam je i zvala. Trajalo je to, dok ja onda nisam odustala od siljenja. Nećeš? Ne moraš, kad budeš gladna jećšeš.

Opet, napominjem da je to bila uglavnom sa jelima koja nije volela. A ja sam uporna, terala sam je da jede i ono od čega joj se povraća (jednom samo) i sad je stvroila averziju prema svim oblicima kupusa.

KAžeš voće jede bez problema. Probaj da pomešaš voće recimo sa plazmom da vidiš da li će to da jede ili tako neke fore.

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Beba nece da guta
17.12.2014 20:31:50   
Anoniman
jao uzas user posted image pa trco bre, ona isto jede po sat, sat i po al onda spoji obroke. user posted image zamisli kad vise ni puding koji obozava nece sama da jede. danas me pita sta je ovo roze u ciniji? user posted image a pre 3 dana kad je jela od vanile kukala je: zasto zuti, ja volim roze...zeza me zastoko, jel da?

eh i ja bih tako - hoces, neces, ne moras! ali onda nista ne bi ni jela, da se ona pita. a posle kad se porazboljevaju ponovo po mojoj grbaci. neka hvala.

(odgovor članu Trcosava)
  Direktna veza do poruke: 12
   RE: Beba nece da guta
18.12.2014 15:17:40   
mirkam
E pa ovako.Danas je počeo da ruča u 13:15h.Do 14h je pojeo 200gr a znam da može bar još 100gr,ali ja više nisam mogla.Taj zalogaj,koji sam mu poslednji stavila u usta progutao je posle 10-tak min u krevetu spreman za spavanje.
Pukla sam danas skroz,ne mogu više,nemam snage.Plakala sam pola sata,nervni slom ću da doživim.
Od sjutra obrok će da nam traje maximalno pola sata,pa koliko pojede- pojeo je.
Recite da sam nemajka slobodno ali ja više nemam načina da se izborim sa ovim!

Macaki,Trco, probala sam i redje da mixam i da ne mixam uopšte već da gnjecim,da pustim da jede sam i sve džaba.Ono što baš,baš voli počne da brljavi posle recimo tri cetvrine pojedenog obroka,a ono što manje voli posle ne znam,6-7 kašičice.U principu šta god da spremim on bi pojeo do kraja,jer znam koliko može da pojede,ali posle nekih satipo-dva.
E pa,nećemo više tako!

< Poruku je uredio mirkam -- 18.12.2014 15:22:51 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Beba nece da guta
18.12.2014 16:17:35   
Maslacak15
mozda sam ja nemajka ali meni nikad nebi palo na pamet da hranim dete sat i po vremena i da ih teram da jedu... I da- to znaci da nekad jako malo pojedu tokom dana. Narocito je stariji probirljiv, on ako mu se nesto ne jede nece ni da lizne. Ja uopste ne insistiram niti pokusavam. Nutkam ga u smislu da ga pitam cesto ako nije jeo oces ovo ili ono. Ali ne primenjujem nikakve metode prisile. I ne hranim ih ni mladjeg ni starijeg- hrane se sami. I tako je i u obdanistu pa koliko pojedu pojedu.
Ako posle tri cetvrtine obroka tek krene da brlja onda znaci da mu poslednja cetvrtina ne treba. Pa niko ne jede toliko koliko moze da pojede nego koliko mu se jede da se oseca sito. Ja mislim da je 200 grama vise dovoljno za dete mladje od godinu dana.

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Beba nece da guta
18.12.2014 16:34:38   
Anoniman
sto se kolicine hrane tice, slazem se sa maslackom. moja beka uglavnom i pojede 3/4 obroka i ja onda batalim, jer vidim da je sita i da nece vise. zapravo cim pocne da posustaje, da brljavi, ja batalim. ne mora da pojede sve! cak i kada mi starija kaze: mama ja ne mogu vise, bice mi muka.. iako smatram da je mozda malo pojela za svoj uzrast, ipak je pustim da ustane.
nas problem je sto ova velika nece da jede sama. al to verovatno nije za ovu temu.

mirkam, ako on pojede za svaki obrok po 200 ml, ja definitivno ne bih bila zabrinuta!

znas li da se meni sa starijom desavalo da je hranim 1h i 15 min, za to vreme pojede pola teglice! znaci manje od 50 ml. za svaku kasicicu propisam majcino mleko. i sve cile-mile sa njom, zamajavam je, da ne oset_i da ne mogu vise.. jer mi dodje da je zgrabim i bacim iz stolice i kazem: bezi tamo us obu, igraj se, da te ne vidim! uzasno me je frustriralo njeno mrljavljenje.
sad nema sanse da bih bebu toliko dugo hranila, jer jednostavno nemam vremena.

< Poruku je uredio Macaki -- 18.12.2014 16:36:11 >

(odgovor članu Maslacak15)
  Direktna veza do poruke: 15
   RE: Beba nece da guta
19.12.2014 10:37:01   
mirkam
Žene,nevjerovatno je koliko možete svojim savjetima i iskustvima da opustite, bar mene.
Maslačak,ti posebno svojim postovima nekako utices na mene.Valjda zato što mi djeluju strogo user posted image
Dakle,mislim da ste u pravu i mislim da ja grijesim u tome što ga vrlo često forsiram da pojede ako ne sve a ono skoro sve.
Od danas to neću više raditi pa da vidimo.Koliko bude htio sam,toliko će i jesti i svi srećni i zadovoljni [
user posted image

Btw,doručka je pojeo oko 150 gr,i to za nekih 15- tak min,nisam dalje forisarala,kad je počeo da mrljavitj kad je prestao da guta i počeo da drži zalogaj u ustima,batalila sam.
A juče sam recimo forsirala do 200gr i doruckovao je 45 min.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Beba nece da guta
19.12.2014 12:49:28   
doktorkakristal
MIRKAM moja D jede 220 GR a starija je od tvog sina,kolicina hrane koju pojedu je individualna,mislim da ga trebas pustiti da pojede koliko hoce bar par dana pa ces videti sama koliko je njemu dovoljno

_____________________________

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Beba nece da guta
19.12.2014 15:43:36   
mirkam
Doco,kod njega je baš relativna ta količina nekako.Prije dva-tri mjeseca,nekih 15-tak dana, možda i duže nemam pojma,jeo je za rucak po 400 gr user posted image
Posle je krenuo neki zub pa je jeo jedva 100 ,ali kad je sve ok,kad ga ništa ne muči i kad nije bezobrazan znam da ručka može pojesti oko 300 gr,ostale obroke slabije,oko 150-180,rijetko 200.
Ma rekla sam,ne forsiram više.
Danas mu prvi put nisam " mjerila" koliko je pojeo.Odvojila pasulj od našeg,udrobila hleba i direkt iz serpice mu davala.Jeo je 20-tak min prije nego je počeo da mrljavi,i pojeo je paaaaa...dovoljno user posted image

< Poruku je uredio mirkam -- 19.12.2014 15:49:44 >

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 18
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...
KAKO DA ODGOJITE SREĆNU BEBU
Vaša beba je srećna beba? Naučite ključne elemente osnovnih potreba, stimulacije i prilagođavanja. Otkrijte kako da podi...



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here