|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 8 9 [10]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Biohemijska trudnoca
13.7.2017 22:23:47   
Amy07
Madre, vidim da si imala slicna iskustva davno, Imteresuje me je li se sta pozitivno dogodilo :) , daj nam morala malo hehe..

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 226
   RE: Biohemijska trudnoca
13.7.2017 22:25:26   
Amy07
Ups, pardon Iva 11 a ne madre user posted image

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 227
   RE: Biohemijska trudnoca
7.11.2017 14:54:43   
lady Kris
Molim za pomoc.Dvadeset sedmog oktobra su mi radili abdominalni UZ doktorka je videla zadebljanje materice i nesto kao uz zid,nije bila sigurna da je trudnoca u pitanju pa mi je rekla da uradim test.Tako sam i uradila test nakon 2 dana i bile suuser posted image doduse jedna crta jako bleda.Meni je inace redovna user posted image koju dobijam stalno na 28 dana pocela da kasni 3 dana a ocekivala sam je drugog novembra.Odlucila sam da odem privatno da uradim vaginalni UZ sutradan kada sam prokrvarila ujutru cim sam ustala.Kad sam dosla oko podne doktorka nije videla ama bas nista u materici.Sad sta mi se desilo ja ne znam ni sama ali doktorka kaze da je moguce da je do oplodnje doslo ali da se fetus nije dobro zakacio za matericu pa sam ga izbacila kroz menstruaciju.Jesam li ja to upravo imala pobacaj,jer po racunici bila bih 9 nedelja trudna

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 228
   RE: Biohemijska trudnoca
7.11.2017 15:14:11   
choopa choops
Vjerovatno je doslo do pobacaja, ali ako ti je kasnila 4 dana, ako sam dobro ukaprala, onda nisi bili trudna 9 nedelja, nego 4 nedelje i 4 dana. Žao mi je, ako je ovo bila željena trudnoća, drugi put želim da sve bude u redu.

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu lady Kris)
Direktna veza do poruke: 229
   RE: Biohemijska trudnoca
7.11.2017 21:35:35   
vocicana
Choopo svaka ti je zlatna, a ti draga nasa drugarice, ne brigaj, nakon biohemijske, definitivno brzo dolazi regularna iispravna trudnoca. Javljaj nam se.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 230
   RE: Biohemijska trudnoca
7.11.2017 21:39:32   
isidora88
Slazem se sa devojkama. Biohemijska trudnoca je jako cesta samo zene vecinom ne primete. Ukoliko radite na bebici zelim vam svu srecu i da sto pre dodje do uredne trudnoce

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 231
   RE: Biohemijska trudnoca
27.12.2017 22:50:39   
vaspitačica
Pozdrav mame i buduce mame!
Meni se prvi put desila trudnoca, biohemijska. Ubrzo nakon pozitivnog testa, i bete od 320, pocelo je braonkasto krvarenje. Danas je krenulo jace. Malo jace nego normalno. Kazite mi, molim vas, koliko otprilike traje krvarenje?Kazite mi, molim vas, koliko otprilike traje krvarenje? Znam da je individualno sve, ali nekako mi je lakse kad pitam. Jer, razume samo onaj ko je doziveo. 😐

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 232
   RE: Biohemijska trudnoca
28.12.2017 7:48:14   
madre
Vaspitacice, jesi li ponavljala betu? Jesi li isla kod dr? Sta znaci malo jace nego normalno, malo jace nego redovna menstruacija ili?

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu vaspitačica)
Direktna veza do poruke: 233
   RE: Biohemijska trudnoca
28.12.2017 16:27:59   
vaspitačica
Da. Posle 2 dana, beta 217, subota. Dr mi je tad rekla da je trudnoca biohemijska i da cekam da prokrvarim, posto je do tad bilo pomalo braonkastog. Tek juce sam prokrvarila, bilo je jace nego kad dobijem, ali vec danas najnormalnije ide. Da li traje kao obican ciklus, par dana? I jos nesto, sta ste radile od analiza posle biohemijske trudnoce? Svaka cast lekarima, ali nekad se i "ne sete" da daju sve potrebne upute.

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 234
   RE: Biohemijska trudnoca
28.12.2017 16:43:17   
Maslacak15
Nikakve !!! Nema potrebe bas nista da Radis osim da pokusas ponovo da zatrudnis. Doktori ne preporucuju dalje analize pre treceg pobacaja u nizu i tu su u pravu. Zato sto je najcesce nemoguce utvrditi uzrok i posebno biohemijske su toliko ceste da nemaju nikakvog znacaja za dalji prognozu. Prosto zene Koje imaju biohemijsku nisu nista manje plodne niti su njihove buduce trudnoce veceg rizika. Radi se obicno o greskama u ranom razvicu Koje se eto dese, doktori vole da kazu "prirodna selekcija". Znam da to nije zadovoljavajuce za trudnice Koje traze odgovor gde je bila "greska"Ali veruj Mi najbolje za tebe je glavu Gore i u nove pobede. Ako bi se nedaj boze ponavljalao onda treba razmisljati o dodatnim analizama. Ali u velikoj vecini slucajeva to nije slucaj.

(odgovor članu vaspitačica)
Direktna veza do poruke: 235
   RE: Biohemijska trudnoca
3.1.2018 1:09:10   
vaspitačica
Hvala!!! I sve najlepše u 2018.! user posted image

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 236
   RE: Biohemijska trudnoca
8.2.2018 16:14:10   
lesica

IZVORNA PORUKA: Krofne

Biohemijska trudnoća- pazite se ginekologa

Drage devojke / žene, moje iskustvo me je navelo da napišem ovaj tekst u vezi biohemijske trudnoće. Unapred se izvinjavam na preopširnom tekstu ali sam jednostavno oset_ila potrebu da prenesem svoju priču.
Zahvaljujući insternetu, brojnim člancima i pre svega životnim pričama drugih žena koje su doživele biohemijsku trudnoću, ja sam uspela da savladam prepreke. Želim da podelim sa vama moje iskustvo i ovim putem pomognem drugim ženama kojima se može dogoditi isto.
Na kraju teksta staviću vam linkove sajtova koje sam ja poset_ila, koji su mi bili od koristi i koji će vam pojasniti šta je Beta HCG i šta je biohemisjka trudnoća.


Može se desiti da pojedine žene i ne oset_e simptome trudnoće, dobiju menstruaciju regularno ili sa par dana zakašnjenja, pa se često desi i da ne znaju da su bile u drugom stanju. I sve prodje bez poset_e ginekologu. Kod mene je bila nešto drugačija situacija, već za vreme ovulacije do koje je došlo oko 15 -og dana nakon prvog dana poslednje menstruacije, oset_ila sam promene na sebi. Grudi su mi se znatno povećale, postale su bolne i otečene. Takođe je bila prisutna i promena raspoloženja. Sve me je to navelo da posumnjam da sam možda u drugom stanju. Sačekala sam izvestan period i rešila da uradim test koji je pokazao dve crte od kojih je jedna bila izuzetno bleda. Kao savesna osoba, rešila sam da poset_im ginekologa u privatnoj ordinaciji. Nakon pregleda ultrazvukom- nije bio siguran da li postoji plod jer se radilo o ranoj trudnoći, pa po njegovim rečima nije moguće videti plod na ekranu- to je bio početak pete nedelje. Uputio me je da uradim Beta hcg- test iz krvi i da mu saopštim rezultate. Beta hcg kod osoba koje nisu u drugom stanju mora biti vrednosti 0 a kod trudnica mora biti iznad 5… Nakon saznanja da sam u drugom stanju, mojoj sreći nije bilo kraja. Moje sumnje su se napokon ispostavile tačnim. Nakon lepih vesti, doktor me je posavetovao da odradim još jedan beta hcg u razmaku od dva dana, kako bismo proverili da li beta hcg raste( potrebno je da se u tom razmaku duplira).
Nakon tog testiranja, započeo je moj košmar. Naime, rezultat je bio loš jer je ukazivao na pad beta hcg-a. To je ukazivalo da plod nije dobar, na šta me je doktor posavetovao da to moramo ‘’čistiti’’. Pritom mi NIJE objasnio o čemu se radi, zašto je došlo do toga. Rekao mi je da izvadim nalaz za krvnu grupu kako bi mi uradio kiretažu. S obzirom da je bio vikend, dogovor je bio da ostavimo to za ponedeljak. Iz velikog straha, tuge i nepoverenja rešila sam da se konsultujem sa još nekim lekarima, i došla sam do saznanja da se radi o biohemijskoj trudnoći. Do nje dolazi kada se plod zapravo uopšte i ne formira, pre njegovog dolaska u matericu odnosno ne dolazi do njegove implantacije koja bi rezultirala nastavak napredka ploda. Organizam prepozna da je započet proces stvaranja ploda i dolazi do povećanja hormona Beta HCG. Nakon izvesnog vremena, ovaj hormon počinje da pada i njegova vrednost može biti duplo manja u odnosu na prvo testiranje a rezultai mojih testova su upravo to i pokazali.

Nakon višesatnog traženja po internetu, nakon učenja termina koji su mi do tog trenutka bili nepoznati, saznala sam da to i nije toliko opasno, bitno je samo da žena dobije menstruaciju a organizam će se sam pobrinuti da se očisti kako treba. Što se meni i desilo jer sam dobila za vikend. Ipak sam u ponedeljak uradila još jednu analizu beta hcg-a koja je pokazala još veći pad, i polako se približavao normalil. Potom sam pozvala ginekologa , po dogovoru, kako bih ga obavestila šta mi se desilo, u nadi da će se na tome završiti nakon čega je on INSISTIRAO da u toku tog dana uradimo kiretažu. Moja iluzija da će sve biti dobro polako mi je nestajala iz vidika. Nakon brojnih pitanja koje sam MU postavila, ni u jednom trenutku mi nije ni spomenuo da se radi o biohemijskoj trudnoći, niti mi je pre toga rekao da mogu očekivati da ću dobiti menstruaciju, koja je povrh svega kasnila samo 4 dana. On je uporno insistirao da je bitno da dođem, što sam odbila. U brojnim člancima kako našim tako i stranim, sam pročitala da nije potrebna kiretaža da će se sve prirodno srediti, što je pokazalo iskustvo mnogih žena koje su ovo doživele pre mene. Ponovo sam se konsultovala sa drugim doktorom koji je potvrdio ono što sam i sama saznala i napomenuo da je kiretaža neophodna samo u slučaju da nakon menstruacije, gestaciona vreća ostane u materici, što se može videti i ultrazvukom. Dakle, NIJE potrebno raditi intervenciju tokom menstruacije( jer se radi o izuzetno ranoj trudnoći) i bez prethodne provere ultrazvukom. Ukoliko ultrazvuk nakon menstruacije, pokaže postojanje nečega što je štetno za organizam, u tom slučaju, smatram da je opravdano raditi kiretažu. Na kraju se kod mene sve završilo prirodnim putem, tako da intervencija nije bila potrebna.

Veoma sam razočarana u naše zdravstvo, a ovo iskustvo je još više produbilo moje razočarenje u ’’Lekare’’ za koje su pacijenti nebitne osobe, lekari po kojima je bolje ‘’ići pod nož’’ nego li pokušati srediti problem na neki drugi način i najbitnije od svega lekare kojima je novac uvek bio prioritet.


Od srca se nadam da će ovaj predugačak tekst biti od pomoći nekoj od vas. Ne zaboravite, pre nego što budete rešile da uradite bilo koju vrstu zahvata, dobro razmislite, istražite na internetu, konsultujte se sa bliskim ljudima, sa ženama koje su možda doživele isto ili slično iskustvo, i sa različitim stručnjacima kako biste donele pravu odluku.





_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu vaspitačica)
Direktna veza do poruke: 237
   RE: Biohemijska trudnoca
8.2.2018 16:40:19   
Ana RR
Krofne, žao mi je zbog neuspele trudnoće. Mnoooogo nas ovde je prošlo kroz to i dobro smo upoznate sa svime. Jedna od najvažnijih stvari je imati svog doktora u kog imate poverenja i koji će razgovarati sa vama, objasniti vam svaku situaciju. Želim vam sreću i neka sledeća trudnoća bude uspešna user posted image Prelistajte naš forum i družite se!

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 238
   RE: Biohemijska trudnoca
8.2.2018 16:45:40   
Ana RR
Beta HCG stara tema klik

Beta HCG nova tema klik

Predlažem da prelistate podforum Zatrudnjivanje klik a posebno podforum Problemi sa zatrudnjivanjem klik i podforum Želimo novog člana klik

Naravno, dobrodošli ste i na svim drugim podforumima user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 239
   RE: Biohemijska trudnoca
9.2.2018 16:38:53   
Krofne
Hvala puno na lepim rečima, slažem se sa svime što ste napisali. user posted image I baš zato što su mnoge žene prošle kroz ovo, pa sam u ovom trenutkiu i ja jedna od njih, rešila sam da napišem svoje iskustvo u nadi da će nekome nekada možda i značiti.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 240
   RE: Biohemijska trudnoca
9.2.2018 18:33:06   
lesica
Draga Krofne, pridruži nam se na svim temama.

I ovim koje je Ana navela, pa ćemo navijati i iščekivanju, a i u drugim, pod njima podrazumevam kafanu i slično user posted image Iznenadićeš se šta sve mi ovde imamo.

Želim ti da brzo prođe trenutni period i da nam se još brže pridružiš u ćaskanjima za trudnice user posted image

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Krofne)
Direktna veza do poruke: 241
   RE: Biohemijska trudnoca
29.12.2018 0:01:42   
zece
Ne brinite oko biohemiske trudnoce ja sam imala jedan spontani pobacaj I jedna biohemiska trudnoca trudnoce su mi bile sa IVF prvo je zavrsio sa spontani pobacaj drugo sa biohemiska trudnoca trece he bio uspesno ivf porodila sam se sad na 29 noemvri imam kerkicka mihaela 

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 242
   RE: Biohemijska trudnoca
29.5.2021 11:52:47   
Micip93
Zdravo posle biohemijske trudnoće kada ste ostale trudne? 😐


(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 243
   RE: Biohemijska trudnoca
20.7.2021 10:47:27   
Andra1
Zdravo svima , želim da podijelim svoje iskustvo  imala sam 3 spontana , prvi blizanacka trudnoća u 13 sedmici spontani zbog pregradjene maternice i hematoma , operisem septum nakon mjesec ostanem trudna u 11 sedmici miseed ab ( plod se nije razvio po veličini odgovarao 6 sedmici ) , ponovo zanesem u Maju sad i 2 juna Biohemijska … E sad sam malo začuđena  , ponovo sam trudna 
Beta 07.07.2021 iznosila 8.60 IU/L , a 15.07.2021 8 dana kasnije 295.7 IU/L ..
Doktorica kaže da se normalno dupla takođe mi pokazuje i onaj kalkulator bete da je normalno .
E sad mene muci to sto je prvi dan zadnje M bio 2.Juna , i ja bi sad trebala biti 7 sedmica trudna , a Beta za 4 tjedna  odgovara sad već možda i za 5 sedmica , imam mučnine sve stoji da sam trudna ali jel neko imao to iskustvo ? 2 juna sam imala biokemijsku i počela krvariti i posle odnos 19 juna i sad trudna , da li je moguće da je bila kasnije ovulacija da se malo poremetilo zbog te biokemijske ?
Molim za odgovor ako je neko imao ovakvo ili slično iskustvo 


(odgovor članu Micip93)
Direktna veza do poruke: 244
   RE: Biohemijska trudnoca
29.12.2021 4:03:48   
jameshoist
Šta treba da uradi prije trudnoće? Kao što je snimanje sindroma Down.
https://www.bestpostshop.com

(odgovor članu Amy07)
Direktna veza do poruke: 245
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 8 9 [10]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 8 9 [10]
Idi na:







Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?
Tri znaka koji ukazuju na to da je žena pl...
Kada je žena u takozvanim plodnim danima, njeno telo to pokazuje i spolja, uz sitne signale koje možete naučiti da prepo...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here