|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 17 18 [19]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Čekamo dve crtice 02/15 [chat]
28.2.2015 19:18:33   
Maslacak15
osnovno je, moras da znas kad je ovulacija i da li je adekvatna. Tu se radi lutealni progesteron nekih sedam dana posle ovulacije. Mozda bi mogla da posetis topic bazalne temperature. To je prosta i vrlo korisna stvar da zena upozna sopstveno telo i da vidis kad je stvarno ovulacija i kako izgleda drugi deo ciklusa. Sve ove stvari koje sam pomenula treba da proveris pre nego sto se odlucis za dalje. Veruj mi u mogo slucajeva, malo siofora ( lek za regulisanje transporta secera) ucini cuda. A ne mora da znaci ni da moras da imas visak kilograma niti da imas vidan problem sa secerom da bi imala insulinsku rezistenciju. Ovo pricam samo teoretski, ne mora uopste da znaci da je to kod tebe problem, ali se cesto javlja kod zena koje se muce da zatrudne a ginekolozi ne vide ocigledne smetnje. Treba da se obratis nekom dobrom reproduktivnom endokrinologu i stvarno proveris kompletno sve. I onda, ako nista ne nadju ides dalje. ali ja se nadam da ce dve crtice pre stici.

(odgovor članu Lili87)
Direktna veza do poruke: 451
   RE: Čekamo dve crtice 02/15 [chat]
28.2.2015 19:29:24   
Lili87
Maslačak, ja tek sada vidim koliko ja nemam pojma
o ovim stvarima što mi pričaš. Ne znam da li mi je to lose sto se
nisam raspitala, ali doktor mi nista o tome nije spominjao.
Iznervira me samo i kada odem kod njega, svaki put mi da da uradim nesto novo,
što ne moze sve odjednom da se uradi pa da se vidi problem ako ima...
A o ovo me sto mi pricas, prvi put i cujem.., tek sada nisam pametna 😳

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 452
   RE: Čekamo dve crtice 02/15 [chat]
28.2.2015 19:38:44   
Maslacak15
Zato i kazem - stani na loptuuser posted image Znam kako se osecas, veruj mi bila sam u identicnoj situaciji samo sto mi je bilo 32 u tom trenutku ( zatrudnela sam na kraju sa 33). I ja sam zena od akcije i izludjivala me neizvesnost i svaki put kad dobijem moj svet se rusio a trajalo je celu vecnost ( 30 ciklusa pokusavanja do trudnoce).
Najlakse je otrcati na VTO ali ja ne zelim da te cekamo na topicu vantelesna i tesimo zbog negativnog testa zato sto je neko zaboravio da proveri neku trivijalnu stvar. Veruj mi svega ima. I VTO je biznis. Ima divnih klinika i doktora ali ima i mnogo kukolja, radjenja po istom sablonu. Sa jedne strane ok taj novi doktor je zeleo nesto da preduzme, ali sa druge strane cini mi se da je jedan od onih koji bi te brzo prosledio.
Pracenje bazalne temperature je jako korisna stvar a vrlo je prosto. I onda znas da li su ti odnosi dobro tempirani, da li ima ovulacije redovno i kad je, koliko ti traje lutealna faza. Odes kod endokrinologa i trazis da detaljno provere sve aspekte reproduktivne medicine. Bolje endokrinolog nego ginekolog, retki su ginekolozi koji se bas puno pute u hormone. I strpis se jos malo. I onda ako se nista ne pojavi kao objasnjenje a trudnoce i dalje nema ja cu biti prva da te podrzim da krenes dalje u svojoj borbi. Ali mislim da je stvarno prerano za taj korak.Puno te pozdravljamuser posted image

(odgovor članu Lili87)
Direktna veza do poruke: 453
   RE: Čekamo dve crtice 02/15 [chat]
28.2.2015 19:52:07   
Lili87
Hvala ti puno!!!
Poslusaću sve savete... 😘😘

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 454
   RE: Čekamo dve crtice 02/15 [chat]
28.2.2015 20:33:44   
marinchica
Meni 9dpo, grudi ne smem da pipnem, nisam izdrzala naravno...test negativan. Idem danas kuci, i gledam oko sebe i nikako mi nije jasno....sad pokusavam da to umotam u varijantu da me niko ne shvati pogresno... Radis i hormone i testove i pijes kapi za ovo, gutas neke cajeve koje stvarno samo ocajna zena i moze da zguta, peres se, ribas(ne daj Boze sekret da promeni boju ili primirise na neki miomiris), radis bakterioloske analize, gadjas dane oko ovulacije, zevas u svoje grudi u ogledalu-jesu li potamnele ili nisu, ma jesu, posebnu lampu ukljucujem da slucajno mi ne pobegne druga crta na testu....da li to stvarno smrdi brokoli ili sam trudna...ma ne, smrdi definitivno...ili mozda ipak...
I onda vidis...da kazem, pripadnike druge rasne pripadnosti(nista protiv njih da se razumemo), i dodje mi da joj pridjem i pitam-"Dobro, sestro slatka, jesi li ti nekad radila insulinsku rezistenciju, koja si grupa, kakav ti je Papa test, kad si se pravilno hranila, izbacila cigarete (ili bar smanjila sa 60 na 30 dnevno) i kafu, pazila da ne sedis na 'ladno, pa si zatrudnela kao nista i 6 puta? Ajde mi ti reci molim te kako je tebi to poslo za rukom, sta nije u redu sa mnom???? Otkrij mi tajnu vecne oplodljivosti."
Jer 3 doktora dosad mi nisu rekla sta je meni, tj meni i mm....
Evo, cekam prokletinju da stigne, i stici ce, u dan, vec je rezervisala termin. Ne mogu da opisem taj bes prema samoj sebi koji mi se gomila samo. Prodjem pored majke s detetom i okrecem glavu, nemam snage ni da ih pogledam.


(odgovor članu Lili87)
Direktna veza do poruke: 455
   RE: Čekamo dve crtice 02/15 [chat]
28.2.2015 20:55:33   
serpica
Marincice veruj mi da znam kako se osecas a jos bolje znaju zene koje su dugo cekalice...te zene koje si navela kao primer ne rade "one" stvari da bi napravile decu,one i ne razmisljaju o tome pa cak i da imaju osnovno znanje o zenskoj zdravstvenoj zastiti opet ne bi isle na kontrole i bilo sta drugo.
na jednoj od kontrola na kojoj sam bila dosla je jedna devojcica,sestra joj vraca knjizicu i kaze "ovo je za detenije za ovde" ona odgovara: "ja sam to dete imam 13 god i trudna sam" Samo je 3 godine starija od moje cerke i ceka dete. Sta reci?user posted image

< Poruku je uredio serpica -- 28.2.2015 20:56:10 >


_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu marinchica)
Direktna veza do poruke: 456
   RE: Čekamo dve crtice 02/15 [chat]
28.2.2015 21:05:36   
Maslacak15
Marinchice svako nosi svoj krst. I ja imam osam tetaka u porodici, dve sa mamine i sest sa tatine strane sve sa po dvoje dece, moja mama je zatrudnela kad je htela. Pa sam se pitala na kojoj sam ja to lutriji izvucena da me zapadne ta golgota da nece i nece i nece i nece. I sve te stvari koje si nabrojala- sve znam. Naravno sad kad sam rodila dvoje sve deluje manje ozbiljno, ali veruj mi u februaru 2011 bejah na ivici nervnog sloma. Zato i jesam na RR da bih u prvom redu pomogla cekalicama jer znam kako je. Ali bitno je da ne izgubis nadu i jako je bitno da se boris. I svako znanje je bogatstvo u zivotu pa cak i znati sta je insulinska rezistencija. Eto ja sam mom sefu objasnjavala u petak kako sazreva antralni folikul i da granuloza celije proizvode estradiol pa podlezu luteinizaciji posle rupture folikula. Posto smo se upleli u pricu oko stimulacije celijske kulture estradiolom i progesteronom pa se on pitao sta je fizioloska koncentracija. Gledao me kao posasavelu " odakle ti to znas??". Reko sa Beogradskog Univerzitetauser posted image user posted image Salu na stranu, glavu gore a meni je drago da tvoje dete jednog dana nece morati da zazali u zivotu sto mu je majka pusila 30 cigara dnevno u trudnoci. Pozdravljam te.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 457
   RE: Čekamo dve crtice 02/15 [chat]
28.2.2015 21:11:02   
marinchica
Ha sta reci...nista.
Gledas da stvoris ipak nesto da to dete ne prodje kao mi sto smo. Nisam imala lose detinjstvo daleko od toga, ali da smo imali, i nismo imali para. Sredis sve namestis, i sad cekas, i sve je podredjeno tome, ceo zivot ti je iskonzumiran time. Ne vredi ocito te stvari planirati.
I moji roditelji su pokusavali za drugo dete, nakon mene, 12 godina, i nije htelo. I majka mi zatrudni, kad nisu ni imali vise nameru. Ajde, nema veze, dogovore se, idi na kontrolu vidi jel sve ok, pa bice velika razlika medju njima, pa sta. Ona ode na kontrolu, dodje kuci da javi mom ocu da je sve ok, javi se kolega i kaze joj da mi tata poginuo.
Ne mislim da crnim misli nikome ni da bedacim, ali nekad te zivot tako sutira, pocinje da mi preseda sve to. I da vidim dve crte, vise ne znam ni kako cu reagovati. Prsla sam ko oblanda.
Maslacak, ja dok sam ispisala svoje ti si vec objavila. Znam sve to, ostaje ti jedino da cupas nadu iz sebe kako znas i umes. Ali mogu ti reci da si nam stvarno ovde....keva. ako nisi zavrsila doktorat iz medicine zesce si pogresila.
odoh da se istusiram i smaknem negativnu energiju sa sebe. da vas ne zracim vise, javim se kad malo bude vise raspolozenja kod mene. Ljubim vas sve

< Poruku je uredio marinchica -- 28.2.2015 21:14:43 >

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 458
   RE: Čekamo dve crtice 02/15 [chat]
1.3.2015 0:31:15   
dijana1*
Prelazimo u novu temu mart KLIK

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu marinchica)
Direktna veza do poruke: 459
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 17 18 [19]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 17 18 [19]
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Pitali smo doktor-ginekologa: Ovulatornost...
Ringeraja vam je dala priliku da pitate lekara sve što vas zanima u vezi ovulacije kao i rešenja problema sa njom. Farma...



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here