|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Egipatski horoskop
18.2.2010 22:16:43   
Anitaaa
Egipatski horoskop -

Egipatski horoskop podeljen ja na dvanaest znakova, I svakim vlada po jedno božanstvo. Egipatska astrološka kultura je jedna od najstarijih I ima najveće zasluge za sva današnja znanja iz medicinske astrologije. U Egiptu su još pre mnogo hiljada godina astrologija, religija I medicina bile objedinjene. Egipatski lekari jedni od najboljih u svom vremenu koristili su horoskop kao neophodan element pri lečenju pacijenata. Znanje koje se vekovima sticalo na tom polju omogućava nam danas da lakše dijagnostikujemo razne bolesti I pomognemo ljudima da budu zdraviji. Egipatski horoskop – znakovi:
Prvi znak u horoskopu je
Amon – vlada od 01 januara do 02 februara,
drugi je Sebek – od 03 februara do 04 marta,
treći znak u horoskopu je Oziris – vlada od 05 marta do 09 aprila,
četvrti je Ptah – od 10 aprila do 02 maja,
zatim sledi Horus – vlada od 03 maja do 16 juna,
šesti znak u horoskopu je Neftis – vlada od 17 juna do 21 jula,
sedmi je Set – od 22 jula do 18 avgusta,
osmi znak je Anubis – vlada od 19 avgusta do 21 septembra,
deveti je Ra – od 22 septembra do 15 oktobra,
deseti horoskopski znak je Izida – vlada od 16 oktobra do 09 novembra,
jedanaesti je Thot – od 10 novembra do 03 decembra
I poslednji dvanaesti znak horoskopa je Hator – od 04 decembra do 31 decembra.

AMON
U ljubavnom životu štiti vas Amon - bog proroka - koji svojim štićenicima daje talent da se istinski zaljube na prvi pogled i to u pravu osobu. Kada se to dogodi, a obično je u pitanju neko javno mjesto, osobu svog života osvojit ćete tako da jednostavno sjednete kraj nje i zračite srećom. Ona tada jednostavno nije u stanju odoljeti tolikoj pozitivnoj i privlačnoj energiji. Uporni ste, ali i nenametljive osobe, a svoju volju provodite tiho i polako. Na prvi pogled izgledate hladno, ali u suštini gajite duboke osjećaje do kojih treba prodrijeti. Ponekad čak izgledate nezainteresirano, što je samo maska za snažnu emotivnost, jer vi ste privrženi i odani i u ljubavi idete na sve ili ništa. Naravno, zauzvrat tražite mnogo.
Vaša boja je zlatna, a oružje kojim zavodite - pamet.
SEBEK

Jako cijenite ljepotu i umjetnost. Ponekad vas vanjska ljepota i sjaj mogu sasvim zaslijepiti. Ipak, spadate među najnaprednije osobe kada je riječ o emocijama i seksualnosti. Originalni ste i neponovljivi. U emotivnim vezama imate potrebu za intelektualnom razmjenom i prijateljstvom. Osim toga ste i radoznali i ne volite se vezati za samo jednu osobu. Skloni ste eksperimentiranju, prije svega na seksualnom planu.
U svojoj potrazi za srodnom dušom spremni ste sve probati. Radoznali ste i spremni uvijek proširiti svoje vidike. Brzog ste uma, dobrog zapažanja i imate širok krug prijatelja. Vrlo ste iskreni u emotivnim odnosima i ne podnosite laži i mutne situacije.
Sebek je bog - krokodil, čuva svetu rijeku Nil i blago drevnog Egipta. Za vas je sačuvao umjetnost da s voljenom osobom ostvarite harmoniju i sklad. Jer kad naiđete na pravu osobu, onda se želite vezati za čitav život. Tada ne postoji privrženija osoba od vas.
Vaša boja je plava, a oružje kojim zavodite - vaša originalnost.

OZIRIS
 
Vrlo ste romantični i senzualni. Iznimno ste skloni idealizaciji ljubavnog partnera i ljubavnog života uopće, pa se može dogoditi da budete i razočarani. Sigurno vam ne ginu rijeke suza zbog prevelikih emocija, a prvo što morate naučiti je razdvojiti stvarnost od lijepih želja i maštanja.
Puni ste razumijevanja za druge i možete biti izrazito produhovljeni. Neophodni su vam ljubav i nježnost, jer se bez njih osjećate izgubljenima. Često imate izraženu intuiciju i jako volite prirodu, poeziju i životinje. U prirodi se osjećate na svom terenu i kao kod kuće. Ne volite zatvorene prostore i atmosferu zagušljivih gradova.
Potrebno vam je mnogo vremena da se zaista zaljubite. Ali kada se ljubav rodi, vrijeme radi za vas. Vaša ljubav je čvrsta i pouzdana, jer ste iznimno osjećajni, odani i strastveni, te idealni partner svakoj osobi koju zaista volite.
Štiti vas Oziris - bog plodnosti - i savjetuje da za sreću u ljubavi oblačite odjeću boje indiga.
U zavođenju koristite svoje najjače oružje - senzualne oči.

PTAH


U ljubavi ste impulzivni i puni zahtjeva. Iskreni ste, otvoreni, lojalni, pa čak i naivni. Kako je Ptah bog istine, ne pristajete na odnose koji nisu sasvim iskreni. Obično nemate mnogo strpljenja i zbog svojih zahtjeva i impulzivnog reagiranja lako raskidate veze. Ponekad znate biti prgavi i neugodno iskreni, jer mislite da je najbolje sasuti istinu u oči bez obzira na posljedice.
Ljudi pod zaštitom boga Ptah znaju promijeniti mnogo partnera u svojoj potrazi za pravom osobom. Uostalom, vrlo često se i zaljubljujete. Znate se zaletjeti i rijetko razmišljate o posljedicama svojih postupaka. Vaša strast je direktna i sve želite sad i odmah.
U izboru ljubavnog partnera ipak znate donijeti i neke sasvim praktične odluke. Obično birate osobu koja čvrsto stoji na zemlji i na koju se možete sasvim osloniti. Želite da bude stalno u vašoj blizini i da cijeni ono što i vi - prije svega iskrenost i pouzdanost.
Vaše najjače oružje je osmijeh, a boja crvena.
HORUS

U ljubavnom pogledu ponekad ste slični leptirima. Nestalni ste i ne volite čvrste veze, a privlače vas avanture i nova poznanstva. Skloni ste žrtvovati i svoju sigurnost u ime nečeg novog, čak i kada time pravite neku glupost. Rado se upuštate u avanture na putovanjima ili s nepoznatim osobama. Napravit ćete sve da zadovoljite svoju radoznalost.
Posjedujete strastvenu prirodu i oči koje su uvijek žive, pokretljive i obično svijetle. Život i ljubav za vas su stalno traganje i nalaženje partnera, i u jednom trenutku svaki od njih je onaj pravi.
Snažna i stabilna osoba bit će vaša prava ljubav, netko tko može ukrotiti vaš nemirni duh, a ipak vam pružiti uzbuđenja koja volite. U svakom slučaju vas ne smije nitko ograničavati. Posesivne osobe vas guše i ne razumijete se. Nasreću, obično odmah osjetite takve osobe i klonite ih se.
U ljubavnom zavođenju koristite sve svoje sposobnosti, a najviše svoj bogat duh.
NEFTIS

Predivna Neftis vlada tim, možda najromantičnijim znakom. Njena djeca su nevjerojatno odana svojim ljubavnicima, postajući s onima koje vole jedno tijelo i jedna duša. Senzualni ste, strastveni i vrlo emotivni.
U potrazi za pravom osobom ponekad se dogodi da izgubite kompas i počnete lutati od jedne do druge osobe. Vama su ljubav i nježnost potrebniji nego bilo kojem drugom znaku, ali zauzvrat isto tako dajete mnogo. Ponekad ste pretjerano skloni sanjarenju, ali ako vam se pruži prilika, svoje snove znate prenijeti i u javu. Vrlo ste kreativni i potrebno vam je više načina da bi se izrazili, najčešće nekim oblikom umjetnosti.
Zbog preosjetljivosti i ranjivosti morate biti jako pažljivi pri izboru partnera. Morate pronaći nekog tko je podjednako pažljiv i odan kao i vi, jer u suprotnom možete biti iskorišteni.
U zavođenju se oslonite na svoj izgled i istaknite ga uz pomoć bijele odjeće i svih pastelnih boja.

SET

Imate vrlo živ temperament, a vaši osjećaji su uzvišeni i dostojanstveni. Set je bog munje i oluje te vašim osjećanjima daje notu žestoke strastvenosti. Ne predajete se lako i od partnera očekujete maksimalno angažiranje.
Stalno sanjate o strasti i romantičnim doživljajima. Vaši kriteriji su ponekad toliko visoki da radije sjedite i maštate, nego da se prepustite nekom tko će vas samo polovično zadovoljiti.
Potrebna vam je osoba uravnoteženog karaktera i temperamenta, koja će znati izaći na kraj s vašim žestokim osjećajima. Ipak, niste posesivni. Volite se ponositi partnerom, ali i to da vas on obasipa pažnjom i poklonima. Kada zaista volite, onda se potpuno posvećujete partneru i angažirano radite na vezi. Nesigurnije osobe lako možete uplašiti svojim sigurnim i nadasve aktivnim stavom prema svijetu i vezi.
Osvajate svojom dostojanstvenom pojavom i aristokratskim držanjem. Vaše boje su boje sunčeve svjetlosti: narančasta i zlatna.

ANUBIS

Vrlo ste odgovorni, inteligentni i pošteni. Emotivni ste i romantični, ali vam ponekad nedostaje inicijative. Morate uložiti malo više energije i entuzijazma kada tražite partnera. U stanju ste dugo, dugo nekoga voljeti bez ikakvog pokušaja da mu se približite i započnete neku vezu. Ljubazni ste i diskretni i nije vam uvijek lako nametnuti se bez obzira na vaše neosporne vrijednosti.
Skloni ste previše očekivati, no u jednom trenutku se morate spustiti na zemlju i odlučiti za jednu osobu koja ipak ima i poneku manu. Tražite osobu koja će moći otkriti vaše kvalitete. Želite postepeno ljubavno zavođenje i u vezi očekujete, prije svega, sigurnost. Prava osoba za vas je ona koja ima i neku tajnu u sebi i koja će vam dozvoliti da je stalno iznova otkrivate i svakodnevno se sve više zaljubljujete. Vaše veze su uvijek s vremenom sve jače.
Vaše je najjače oružje - inteligencija i duh.

RA


Vaše emocije su delikatne, odmjerene, pune pažnje i ljubaznosti. Rijetko kad vam se događa da uletite u neku vezu glavom bez obzira, a avanture su same po sebi isključene.
Volite romantičnu atmosferu i maštovite ljubavne igre da bi se osjećali sasvim ispunjenima. Sigurno je da nećete imati problema naći osobu svog života, jer ste vi sami osoba koja je idealna za život udvoje. Vrlo ste osjetljivi na komplimente, rado ih primate i dugo ih pamtite. Romantična atmosfera na početku veze vam je neophodna, jer ne možete zamisliti osvajanje u nekoj neprikladnoj atmosferi. Možete se predati, iako nikada ne gubite prisebnost. Uvijek ste okruženi osobama suprotnog spola, pa si možete dozvoliti i da budete izbirljivi. Ipak, tu za vas i leži glavna opasnost. Ponekad niste sigurni da ste napravili pravi izbor i skloni ste pretjeranom kolebanju.
Ne osvrćite se previše u prošlost, jer je zahvaljujući nepresušnom šarmu vaša budućnost svijetla.
Vaša boja je zelena.


IZIDA

Boginja Izida je boginja čuda, a osobe koje su rođene pod njenom zaštitom kao da imaju magičnu moć. Vaš osmijeh je u stanju opčiniti svakog, a posebno onoga koga ste odlučili osvojiti. U ljubavi dajete sve od sebe i nimalo se ne ustežete preuzeti inicijativu u svoje ruke. Želite usrećiti svog partnera i ponekad se dogodi da nemate mjere u tome.
Vrlo ste strastveni i prije svega otvoreni, a takvo ponašanje očekujete i od partnera.
Za vas nema zabranjenog voća i vašim osjećajima se teško oduprijeti. Upornost je jedna od vaših najupečatljivijih osobina. Kada se za nekog odlučite, on je gotovo sigurno vaš. Vodite igru i birate, iako dozvoljavate da budete i izabrani.
Naći pravu osobu za vas je jako lako. Vi svoju ljubav ugledate i kada je kilometrima daleko, a vaš šarm će učiniti ostalo. Vaša boja je tamnocrvena.


THOT

Ponekad imate teškoća u iskazivanju svojih osjećaja, naročito ljubavnih. S jedne strane imate potrebu za nekim tko je uvijek tu kada se osjećate tužnima ili neraspoloženima, a s druge strane imate stalnu potrebu za bijegom - volite avanture i nova poznanstva. Najviše bi vam odgovarala osoba koja je uvijek na jednom mjestu i kojoj uvijek možete doći kada osjetite potrebu za spokojem i ljubavlju. Vaši ljubavni potencijali najviše ovise o vašem raspoloženju. Možete biti lijeni, ali i velikodušni. Zbog svoje ćudljivosti i česte promjene raspoloženja, često predstavljate tajnu za druge ljude. Za vas je ljubav sinonim života i zbog toga vam je svaka veza veličanstvena. Rado preuzimate inicijativu i lako se prepuštate iznenadnim, uzbudljivim ljubavnim doživljajima, a na otvoreno pokazivanje osjećaja uzvraćate istom mjerom. Najviše vam odgovaraju duge veze u kojima postajete, prije svega, prijatelj s partnerom.
Vaša boja je ljubičasta, a oružje - duhovitost.


HATOR

Vi ste zaljubljeni u ljubav. Kada se u nekog zaljubite, teško prekidate vezu. Potreban vam je partner koji će vas razumjeti, ali i koji će znati potaknuti sve one osjećaje koji se kovitlaju u vašim dubinama. Hator je boginja umjetnosti i glazbe, stoga su vaši osjećaji rafinirani i nježni. Želite ljubav, ali se istovremeno i bojite. Zbog toga ponekad izgledate kao hladna i neosvojiva osoba. U ljubavi obožavate duge pripreme, a strpljenje nagrađujete strašću. Imate velik seksualni potencijal, što se iz vašeg ponašanja ne može lako zaključiti. Konzervativni stavovi i sramežljivost koju pokazujete zaista ne može navesti na zaključak o vašoj stvarnoj zainteresiranosti.
Vaša boja je tamnozelena, a oružje kojim zavodite nije uočljivo na prvi pogled. U tome i je vaša tajna. Treba vas postupno otkrivati.

< Poruku je uredio Anitaaa -- 18.2.2010 22:17:59 >


_____________________________

"Before you were conceived I wanted you. Before you were born I loved you. Before you were an hour old I would die for you. This is the miracle of life."
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Egipatski horoskop
18.2.2010 22:20:45   
viking
Joj, bre, ko će da povata sve ove horoskope user posted image

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Anitaaa)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Egipatski horoskop
18.2.2010 22:25:01   
Anitaaa
He he ima ih koliko hoćeš user posted image user posted image user posted image

_____________________________

"Before you were conceived I wanted you. Before you were born I loved you. Before you were an hour old I would die for you. This is the miracle of life."

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Egipatski horoskop
18.2.2010 22:31:32   
SUPER MAMA
Prema ovom horoskopu ja sam Horus i dobro su me opisali.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Egipatski horoskop
19.2.2010 9:17:14   
*Alexx*
Ja sam Neftis, trep-trep user posted image

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu SUPER MAMA)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Egipatski horoskop
19.2.2010 9:34:17   
bebironcic
Ja sam Oziris i mogu vam reci da sve sto je napisano kao da su mene opisali!

_____________________________

Ako problem moze da se resi,nema svrhe nervirati se,a ako ne moze,nerviranje nece pomoci!!!

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Egipatski horoskop
19.2.2010 11:33:07   
Anoniman
ja sam RA...i moj muz je RA ...opis je ok..

(odgovor članu bebironcic)
  Direktna veza do poruke: 7
   RE: Egipatski horoskop
22.2.2010 2:01:09   
eugenija
Ptahuser posted image

_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Egipatski horoskop
22.2.2010 13:48:31   
Anitaaa
Ja sam Hator.Skroz me je potrefio user posted image

_____________________________

"Before you were conceived I wanted you. Before you were born I loved you. Before you were an hour old I would die for you. This is the miracle of life."

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Egipatski horoskop
23.10.2014 23:22:25   
Kata90
Ja sam Oziris....tacno je tako kako pise!

_____________________________

*****Svako dete je neprocenjivo vredno*****
*****Svako je Božije stvorenje*****


(odgovor članu Anitaaa)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Egipatski horoskop
23.10.2014 23:27:51   
dijana1*
Ja sam PTAH, bas kao sto pise prgava i neugodno iskrena user posted image


_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Kata90)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Egipatski horoskop
24.10.2014 7:59:12   
serpica
Ja sam Amon i od reci do reci tacno user posted image

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Egipatski horoskop
24.10.2014 9:33:28   
Trcosava
Sine pa ima i ovaj ćoroskop????

Po njemu mu ja dođem Set!

Jedino što me užasno nervira kod svih horoskopa je da piše da mi je boja zlatna, pa ljudi moji user posted image

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 13
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Zašto UMORNE MAME ostaju BUDNE DO KASNO?
Volela bih da vam kažem da majke ovo vreme provode radeći one stvari u kojima uživaju, ali to ne bi bilo sasvim tačno. N...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here