|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 8 9 [10]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: (NE) NAVIKAVAJ GA NA RUKE?!
3.6.2018 12:20:38   
IvanaSK RR
Uvek ce drugi pametovati. Na kraju svako uradi kako misli da treba. Ja sam sina, na primer, manje nosala nego ovu malu pijavicu..

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Lilyka7)
Direktna veza do poruke: 226
   RE: (NE) NAVIKAVAJ GA NA RUKE?!
4.6.2018 12:16:42   
MimaKos
Meni sada sa drugim ne pada na pamet, sa starijom poginuli jer je navikli, a maleckonja sada malo majcino krilo (ljuljalica) i krevetac..

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 227
   RE: (NE) NAVIKAVAJ GA NA RUKE?!
5.6.2018 15:27:04   
mama Jo
Svakako ce u jednom momentu to prestati...
Meni je bas zadovoljstvo da ih nosim 😍

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu MimaKos)
Direktna veza do poruke: 228
   RE: (NE) NAVIKAVAJ GA NA RUKE?!
5.6.2018 19:09:56   
Zemunka85
Ja sam u soku koliko sam ja zapravo bila u neznanju oko roditeljstva. Kada se setim koliko puta sam osudjivala roditelje za ovo ili ono, a sada mi se sve vraca. Bukvalno sve ... Tek sada vidim koliko zaista svako zna sta ej najbolje za njega i zasto je tako uradio. Nema univerzalnog resenja, niti univerzalno dobrog ponasanja.

Laru (a i Luku) sam odgajila na patoloskim principima da "moram da im dokazem koliko sam tu za njih". Ne da bih se dokazala (kome bebi?) vec je to moja patoloska (ali patoloska) potreba da sam uvek (ali uvek) sa njima i uz njih. Prvih meseci ja ne skidam pogled sa njih (bukvalno) i meni je to bitno koliko i vazduh. Dojenje 24/7, isto toliko i nosanje. O odvajanju necu da pricam. Ja sam stava (bila) da to tako treba, ja tako osecam i zelim i lepo mi je (bilo).
Sa Larom je to super funkcionisalo, ona je volela da se nosa, ali sve u granicama normale, jer je umela i da se sama zabavi. Lepo smo se mazile, sisala je dugo i cesto i sve, ali bas sve je islo po PSu.
I onda rodim Luku i tek sad kontam koliko deca mogu biti razlicita, koliko nekada (znaci nekada) roditelji nisu krivi za neko ponasanje deteta i koliko def svako najbolje zna sta ce i kako ce, bez da g aiko savetuje jer jednostavno .. moje otkrice veka - i male bebe se razlikuju po karakterima totalno.
Luka je skroz drugi tip, ali skroz. Ne podnosi da sisa - bijemo se. Nece nista da jede - opet se bijemo. Interesovanje mu je nula - zapravo hiperaktivan je samo srlja ide, pipa, rusi, ne ume da se zainteresuje za nesto i zabavi sam. E tu lezi odgovor na ovo pitanje - i on je kao i Lara naviknut na ruke, s tim sto je kod njega to otislo u patologiju. On ne ume da se zabavi sam i kako dodirne pod kmezi se da ga dignes. Uzas zivi!!!! Ja sam ocekivala dete isto Lari :D zapravo mislila sam da roditeljstvo tako izgleda i to je to .. sa trecim bih se doooobro zapitala sta bih i kako. Vrv bih tesko pobedila tu svoju potrebu da ih stalno dodirujem (spavanje u krevecu ne dolazi u obzir) ali bih debeeeelo dozirala sta kad i koliko....
Brzo prodje taj period slazem se i meni nije tesko da ih nosim, i volim to da radim, ali problem je kada - kada to ne mogu, oni ne umeju ni sekund bez mene. Eto sa istim mojim ponasanjem, Lara je bila skroz drugacija. On je tuzan i frustriran kada nije na rukama. Pri tom je divljak (ko bi rekao tako milo deluje :D) i ne voli da se mazi, ljubi, grli. Cim ga uzmem ka sebi gura se da ga okrecem od sebe da gleda, jer je jako radoznao i sve ga zanima.
Sa druge str voli u kolicima da se vozi tako da sam najradije napolju, jer unutra nece ni da puzi njari se odmah, pa ce ovo biti jedna dobra lekcija a mozda izvucem i korist pa smrsam od tolike setnje :D.

Sve u svemu moj odgovor na ovo pitanje je jedna od tema za razmisljanje koje sam sama sa sobom pokrenula sa Lukom i shvatila koliko zapravo ja ne znam ....

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 229
   RE: (NE) NAVIKAVAJ GA NA RUKE?!
5.6.2018 20:39:00   
MimaKos
Eto koliko smo razliciti i mi i deca, ja sa mojim klincima nikada (osim na moru) nisam spavala u istom krevetu, kao bebe krevetac a kasnije kad je porasla svoj krevet.. Nekako mi to nikada nije bilo niti bezbedno ( strah da ih slucajno ne ugusim onako premorena) a kasnije zbog njih samih, jer me bilo strah od primera da cak i kad bas porastu traze da spavaju sa roditeljima..

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 230
   RE: (NE) NAVIKAVAJ GA NA RUKE?!
5.6.2018 22:31:47   
IvanaSK RR
Zemunka, da, razliciti su. I to je jednostavno tako, svi smo jedinke za sebe. Ja njih dvoje cesto uporedjujem, a znam da ne treba.
Sto se tice krevetica, ona vise spava sa nama nego sin. Meni tako odgovara,iskace iz krevetica i plasim se da je necu cuti nocu... Naravno, ima dana kada spava tamo, ali kazem, vise spava kod nas nego sin.


_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu MimaKos)
Direktna veza do poruke: 231
   RE: (NE) NAVIKAVAJ GA NA RUKE?!
5.6.2018 22:43:19   
mama Jo
Moja J je spavala sa nama sigurno do godinu dana, posle je sama presla u krevetac, i nema sanse da ce iz njega da izadje, mi je nekada molimo da dodje u nas krevet da se malo mazimo- nema sanse user posted image

Zemunka, ja bih se u potpunosti slozila sa tobom, deca su tako nepredvidiva da je to strasno. Za svoje dete vise nista ne zelim da garantujem, a vise nista ne govorim ni kada su tudja deca u pitanju user posted image

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 232
   RE: (NE) NAVIKAVAJ GA NA RUKE?!
6.6.2018 8:48:24   
Misha i Ljisha
zemunka cini mi se da je moja D slicna tvojoj cerki a sin ce biti kao ovaj tvoj user posted image On njace kad ga spustas u krevetac njace kad ga spustas u kolica ma njace njace njace samo bi da se nosa. Ok ja nosim decu ali sto ti kazes ovo je bas uzas da na pet minuta ne mogu da ga ostavim

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 233
   RE: (NE) NAVIKAVAJ GA NA RUKE?!
6.6.2018 10:55:36   
MimaKos
Ja nista stigla ne bih da ga nosam po ceo dan, zivimo sami tako da me ceka ves, rucak, pa vezbice oko pisanja sa maleckom i tekuci poslovi.. nekad se raskmeci da kafu ne mogu da skuvam, ali da ga po ceo dan nosam ne znam sta bih radila i kako bih ista stigla da zavrsim!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 234
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 8 9 [10]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 8 9 [10]
Idi na:







Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here