|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

3 načina da naučite dete da sačeka

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 14.1.2018
Strpljen - spašen!

image
Photo: bigstock
/11


Dvogodišnjaci i trogodišnjaci su divna, voljena, egocentrična i smešna mala bića sa sopstvenim mišljenjem i čudnim idejama. Jednog momenta se smeju i igraju, sledećeg već padaju na pod, besne, bacaju se zato što recimo nešto nije urađeno onako kako su oni namislili.

Činjenica je da i nisu baš najstrpljivije osobe na planeti. Štaviše!

A tek onda mi sa kratkim fitiljem… Ali iskreno, teško je imati sa njima strpljenja kada primera radi spremate ručak, a slatki dvoipogodišnjak  ne zaklapa usta uz: “Mamaaaaa, dođiiii! Mamaaaa, treba mi! Mama želim sada… mamaaaaa!” a sačekaj  prosto neće da razume, ma neće ni da čuje!

Zato, odaberite neki onako baš dobar dan (dobar u smislu da ste posle treće kafe do podneva u dobrom raspoloženju) i probajte sa nekim od ovih saveta kako da ih koliko toliko naučite da čekaju!


Razgovor

Dvogodišnjaci/Trogodišnjaci još uvek nemaju dovoljno razvijene jezičke sposobnosti, samim tim ne mogu da vam rečima objasne kako se osećaju, alit to ne znači da je suviše rano da sa njima pričate o njihovim osećanjima. Dakle razgovor, ponovo i ponovo i ponovo!

Primera radi – u parku ste i kreće da besni što mora da sačeka na red za toboggan, krenite sa pričom poput: “Moraš da sačekaš svoj red. I znam da je teško da se sačeka, ali moraš. Evo uskoro je i tvoj red!”


Budite spremni

Čekanje zna da bude naporno i nama, a kamo li velikim bebama. Zato se spremite. Imajte kod sebe neke sitnice što za igru, što za nagradu kada nakon dogovora o strpljenju ispune vaše očekivanje. Tokom čekanja, pevajte, lepite stikere, ili pričajte priče. I nakon urađenog posla, kada je dete bilo zaista strpljivo, pohvalite ga, pohvalite njegovo lepo ponašanje.


Igrajte se otkrivalice

Mališani nemaju pojam o vremenu, pa ćete često čuti: još koliko, još koliko…

Sa jedne strane, možete da napravite lako otkrivalicu ( fotografije predmeta, životinja… preko kojih ide krug u više delova) I da nakon svakih odbrojanih 10 otkrivate po jedan deo. Ili, kako danas svi sa sobom nosimo pametne telephone, jednostavno skinite neku od aplikacija za dečje odbrojavanje, pa neka se igraju. Uglavnom im zaokupi pažnju u ovom uzrastu, a kroz igru mogu i da nauče.

 


Znamo odavno da je ovaj period od dve i tri godine ponekad zastrašujuć, ali i divan. Pa ne zaboravimo da pre svega mi moramo imati strpljenja u trenucima kada ga oni nemaju. Uostalom to tako brzo proleti.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

MAME KAŽU: Pomoć kod tvrde i neredovne sto...
ISILAX sirup je mnogim roditeljima pomogao u situacijama opstipacije i tvrdih i neredovnih stolica kod njihovih mališana...
8
Ne poredite dete sa drugom decom
Razvojne smetnje u ranom detinjstvu najčešće se brzo otklanjaju ako se prepoznaju na vreme. Evo na šta bi trebalo da obr...
4
MALA ŠKOLA PREŽIVLJAVANJA
Koliko god to možda tada ne deluje tako, ali period školovanja najlepši je u životu.
4
Pravila vaspitanja oca dvanaestoro dece
Nismo bili i nismo najbolji prijatelji našoj deci. Mi smo njihovi roditelji.
3





Važno je da mali dečaci imaju mnogo dobrih...
Danas mnogi dečaci žive u stanu sami sa majkom, bez tate, ujaka, strica.
Trči sine, trči kad god možeš, trči za svo...
Saslušah mirno sve te argumente zašto dečak od sedam godina ne sme da trči na odmoru, probah da objasnim da nemaju fizič...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here