|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Šta raditi sa vaskršnjim jajima koja niste pojeli?

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 18.4.2023
Kako da napravite ukusno jelo od jaja koje niste uspeli da pojedete tokom praznika.

image
Od preostalih uskršnjih jaja napravite ukusan obrok. Foto: Freepik.com
/11


Koliko god jaja da ofarbate za Uskrs, uvek će vam ostati nekolicina nepojedenih.

 

S obzirom da nije pametno da jaja dugo stoje, predlažemo vam nekoliko recepata pomoću kojih nećete baciti jaja.

 

Punjena jaja

Sve što će vam biti potrebno za ovaj recept su nepojedena uskršnja jaja, sardine ili tunjevina, kiseli krastavčići, crni luk, majonez i pavlaka.

Presecite jaja na pola i izvadite žumanca.

U posudi pomešajte žumanca, ribu iz konzerve i sitno seckani luk i krastavčiće. Začinite po ukusu.

Pomešajte dobro, tako da dobijete smesu koja ima kozistenciju paštete.

Napunite belanca i poređajte u plitku posudu.

U posebnoj posudi pomešajte majonez i pavlaku. Posolite i pobiberite po ukusu i prelijte napunjena jaja.


SAVET: Umesto ribe iz konzerve, možete koristiti seckanu šunku, kulen, ili bilo koji drugi suhomesnati proizvod.

 

Punjena jaja

Foto: Freepik.com

 

Brzi namaz

Kuvana jaja, majonez, so i biber izmiksati mikserom u ukusan namaz koji po želji možete namazati na bruskete ili prepečeni hleb.

 

Brzi namaz

Foto: Freepik.com


Paradajz punjen salatom

Od kuvanih jaja, graška, šargarepe, krompira, pavlake i majoneza napravite francusku salatu. Izdubite paradajz, izvadite mu sredinu, napunite ga francuskom salatom, ohladite i potom servirajte.

Skuvajte krompir, ohladite ga, ogulite i isecite na kockice. Jaja iseckajte na sitno, dodajte majonez, krompire i sitno seckan peršunov list. Sve dobro izmešajte i poslužite.

 

Paradajz punjen salatom

Foto: Freepik.com


Hladna pasta

Sastojci

- 250 g sitne testenine
- 2 tvrdo kuvana jajeta
- 200 g šunke
- 3 kisela krastavca
- 1/2 male glavice luka
- 2 čena belog luka
- 1 manja zelena paprika
- 1 manja crvena paprika
- 1 manji paradajz
- 1 kesica majoneza
- malo slatkog ili kiselog mleka
- začini po želji

Priprema

1. Testeninu skuvati i pustiti da se ohladi.
2. Sve sastojke što sitnije iseckati, jaja zdrobiti viljuškom i sve dodati pasti.
3. Dobro promešati i staviti u frižider. Poslužiti hladno.

 

Hladna pasta

Foto: Freepik.com


Francuski krompir

Sastojci

- 1 kg krompira
- 5 obarenih jaja
- 200 g kisele pavlake
- 50 g maslaca
- so, biber

Priprema

1. Krompir obarite i isecite na kolutove. Jaja isecite na ploške. Razmutite pavlaku sa malo mleka.

2. Vatrostalnu posudu premažite maslacem, pa naizmenično ređajte krompir i jaja i postupak ponovite dok ima materijala.

3. Sve zalijte umućenom pavlakom i mlekom (ili još bolje pavlakom za kuvanje). Odozgo stavite listove maslaca i pecite u rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

 

Francuski krompir

Foto: Freepik.com


Izvor: Kurir

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...
6
5 razloga za kuvanje na indukcionim pločama!
Uz elegantan dizajn, efikasnu upotrebu i bezbednost, Gorenje indukcione ploče su savršen izbor za bržu i lakšu pripremu ...
6
Ne odgajam samo sina, već budućeg partnera...
Uvek sam znala da ću roditi sina. On je moj univerzum, moj svet, moja ljubav, moja radost, moj život, moja snaga, moja k...
4
Kada mi noge pokleknu, ne stidi me se...
Donosimo vam pismo majke njenoj ćerki, koje svaki put izaziva iste emocije kod svih koji ga pročitaju.
3





Uskršnja URADI SAM KLACKALICA
videophoto
Da bi ove godine dete napravilo posebnu Vaskršnju čestitku – napravićemo ovu klackalicu Uradi Sam Uskršnju Karticu.
Oterajte komarce
Komarci nas sve muče čim otopli. Prskanje raznim hemikalijama iz vazduha nije uvek jedino rešenje.



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here