|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   "Patologija dojenja" - kenjkava deca
19.11.2014 18:25:23   
mama krava
Bila danas na sistematskom pregledu (u firmi obavezni svake druge godine) i ostala zapanjena izgavom ginekologa...i povodom toga zanimaju me vasa iskustav/misljenja.

Elem, pita ona mene kad sam dobila menstruaciju posle porodjaja i ja kazem posle skoro godinu dana i da se jos nije bas ustalila, a ona poce da se iscudjava kao Booooze, pa nije valjda da Vi jos dojite??? Ja joj potvrdim, a ona meni, kao nema potrebe da dojite vise. Posle 6.meseci to je za bebu ko bogojavljenska vodica! user posted image ..A i pravite od deteta patoloski slucaj... Ja sam mog dojila do 8.mes i da sam znala kakv ce kenkavko da postane prestala bih ranije...uzasno je vezan za mene... kaze ona!

Ja se mislim (sa sve onako rasirenim nogama), ne lupetaj , bre zeno nego zavrsavaj to sto tu prckas user posted image .... Ali ne mogoh da joj ne odgovorim i kazem da sam cerku dojila 22 mes, pa ne mogu sad sina da odvajam, ja kao fina... A ona kaze, pa devojcice i treba da budu njanjave, ali decaci ne! Odbijaj ti njega, sto pre. Ja joj onda kazem da je on alergican na kravlje i da je najbolje da ga dojim, a ona mi rece da mu dam vestacko... Ja sam samo rekla DOooooOOObro! (za one koji ne znaju, a ona je dr, pa bi trebalo da zna - vestacko mleko se pravi od kravljeg i deca sa alerg na mleko ne mogu da ga piju)

Mislim stvarno! Ja sam moju cerku dojila 22 mes i ona je sve samo nije vezana za mene, najiskrenije... i mislim da to nema veze sa dojenjem vec sa odnosom prema detetu/deci.

P.S: U svakom slucaju rekla mi je da je sve ok kod mene, ali moracu da proverim, jer sumnjam u njenu strucnost. Radi se o ginekologu u jednoj beogradskoj renomiranoj privatnoj kliniciuser posted image

Direktna veza do poruke: 1
   RE: "Patologija dojenja" - kenjkava...
19.11.2014 19:42:24   
dunja RR

MK, juuuuuuuuuuuuuuu. Baš me zanimaju komentari na ovo ...

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: "Patologija dojenja" - kenjkava...
19.11.2014 19:59:41   
vikiveki
Ja stvarno nemam reči na ovo,šta bi ta dotična gospođa rekla kada bi čula da sam ja svo troje dece dojila preko 24 meseca...verovatno bi me isterala iz ordinacije bez pregleda sa dijagnozom da nisam normalnauser posted image


_____________________________

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: "Patologija dojenja" - kenjkava...
19.11.2014 20:03:27   
Maslacak15
Iako se ne slazem sa takvim odnosom prema pacijentima kao ni sa recnikom ja ne vidim poentu dugotrajnog dojenja. Sve je naravno individualna stvar ali sam vise puta rekla i to i mislim, beba koja hoda i dojenje su mi nespojivi. Niti mogu da zamislim da dojim mog mladjeg sina sad (ima 19 meseci). Pomalno mi je odbojna sama ideja.A ubedjena sam da im ne treba. Savetuje se od strane WHO do druge godine samo zato sto globalno gledano ljudi gladuju i vladaju zaraze, pa je bezbednije dojiti nego da vam dete dobije dizenteriju. Inace je produzano dojenje vezano za losu krvnu sliku pa i za losiji rast. Kad predju na cvrstu hranu i raznovrsnu ishranu njima je mleko ne znaci posebno . Ukratko, prvih sest meseci svakako, do godinu dana ok a posle bas i ne razumem . Nebih dalje da komentarisem posto postujem svacije pravo da misli drugacije.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: "Patologija dojenja" - kenjkava...
19.11.2014 20:18:20   
Didy
Ja sam više puta i sa raznih strana čula stavove lekara (ne isključivo pedijatara) da posle 6. meseca nema potrebe dalje dojiti decu. Pretpostavljam da se tako uči na našoj medicini. I rođak mm koji je psiholog-pedagog u Sloveniji je imao taj stav da produženo dojenje izaziva preteranu vezanost dece za majku. Stefana sam dojila godinu dana, Sofiju godinu i po (pri tom je dojenje podrazumevalo dojenje pre spavanja i ponekad ujutro kad se probude, znači nikako nisu zamenjivali kompletne obroke), a ne bih rekla da su vezani za mene, niti da su kenjkava deca. Čak bih mogla reći da je on više "kenjkav", a njega sam kraće dojila.


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: "Patologija dojenja" - kenjkava...
19.11.2014 20:36:41   
Ana RR
Ja nisam dojila, na žalost, pa ne mogu mnogo da komentarišem, ali sigurna sam da bih, da sam mogla, dojila bar do punih godinu dana. A što se tiče veštačkog tj adaptiranog mleka, za decu koja su alergična na pkm postoje specijalna mleka. Kako god, mislim da je doktorkin stav mogao biti malo bolji jer nisu sva deca ista.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: "Patologija dojenja" - kenjkava...
19.11.2014 20:38:34   
Trcosava
Imam samo deset sekundi da vam kažem - ne povezujem dojenje i kenjkavost dece. Niti ću povezati ikada.

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: "Patologija dojenja" - kenjkava...
19.11.2014 20:41:32   
little_one
I ja sam puno puta cula takve izjave da dugo dojene bebe imaju problem pretjeranog vezivanja za majku. Iskreno se ne bih slozila sa tim.

Ali, eto ja sam bila jedno od te kenjkave djece, mislim bila sam ja dobro dijete po rijecima moje mame, ali je ona mene dojila do nekih godinu dana, i pocela da radi, i dojila me kad bi dosla kuci s posla, eventualno ujutro prije posla. Problem je bio u tome sto sam ja bila vec svjesna postojanja "sise" i odbijala sam bilo kakvu hranu i cekala "sisu" da dodje kuci i da me nahrani. Apsolutno nisam nista htjela da jedem i vjerovatno je to bio neki moj nacin da izrazim bunt jer mi je "sisa" morala na posao a nije vise bila tu 24/7. Inace, spavala sam s mamom, dojila me, nisam bila vezana nikad pretjerano za nju, vise cak za tatu (emotivno) al navika dojenja je bila dovoljno jaka da odbijam hranu. Zbog toga me mama i prestala dojiti nekako, da bih pocela jesti.

Brata nije dojila, nije znala dovoljno valjda o dojenju, brat je puno povracao i plakao (bas kao moja Aleksandra) i tad su mu dali flasicu sa nekih 2-3 mjeseca jer nije napredovao, i vremenom je flaasica postala glavna a sike vise nije bilo u prici. I on je UVIJEK bio vise vezan za mamu.



(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: "Patologija dojenja" - kenjkava...
19.11.2014 20:42:49   
vikiveki
Ja sam živi dokaz da dojenje nema nikakve veze sa tim da li će deca kasnije biti vezana za majku i kenjkava.Moja deca nisu uopšte nisu toliko vezana za mene i nisu kenjkava a sisali su dugo,ja mislim da to zavisi od drugih faktora a ne od toga koliko je majka dojila dete

_____________________________

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: "Patologija dojenja" - kenjkava...
19.11.2014 20:44:41   
Buba Mira
Ja mogu da se javim kao mama koja nije puno dojila i da ne mogu da prežalim tu bliskost koja je toj doktorki tako naporna. Nina je udžbenički primer nedojenog deteta što se bliskosti tiče (u tom, bebećem periodu), za nju je zagrljaj bio kazna. Nije volela da je privijem na grudi i da je grlim i nikad, ali nikad nisam doživela da moje dete nasloni glavu moje rame, opusti se i uživa. Ne, ona je to doživljavala kao sputanost i znam da ima veze sa (ne)dojenjem i carskim rezom i tim što prvih 7 dana po rodjenju nije bila uz mene.
Zato uživajte u toj bliskosti, nema ništa lepše od toga.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: "Patologija dojenja" - kenjkava...
19.11.2014 21:22:53   
wivern
Sve i da ne dojim razmazila bih ga maksimalno i ne vidim razlog zasto to ne treba raditi. Pa necu od decaka praviti emotivnog invalida samo zato sto u Srbiji decak ne treba da place...budalastina.
Ali sam misljenja da dugotrajno dojenje nema nikakvog smisla za dete sto se tice ishrane. Kad dete pocne da jede sve sto jedu i odrasli u majcinom mleku ne postoji vise nista sto bi tom detetu bilo potrebno za dalji razvoj. Sto se tice bliskosti i dojenja tu ne ulazim, svaka majka treba da odluci za sebe.

_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu Buba Mira)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: "Patologija dojenja" - kenjkava...
19.11.2014 21:22:57   
Anarunika
Ja sam za dojenje dokle god i bebi i mami prija. I ne volim podele na crno i belo. To što sam ja dojila svoju decu do malo više od godinu dana i uživala u tome ( i niko mi nije trebao da mi kaže da li treba ili ne treba niti sam pitala) ne znači da je majka koja je dojila 6 ili manje meseci ili nije dojila uopšte pogrešila . Ako su deca zdrava, ako dobro napreduju, ako su srećna, kakve veze ima da li je ovako ili onako.
Smatram da sam dovoljno dugo dojila , decu nisam nasilno odvikavala, sve je išlo prirodnim putem. Hranu nikada nisu odbijala, na sistematskim pregledima su uvek bili na najvišoj liniji za visinu i težinu ( ponekad i preko). Ako se preteranom vezanošću smatra to što se uveče mazimo pred spavanje ni to mi ne smeta...ima još gomila argumenata koje bih iznela a da su protiv tvrdnji gospođe ginekologinice ali i ovako je post dugačak...

A to da li je dete malo posesivnije , razmaženije, drčnije ili kakvo već, možda ima više veze sa horoskopskim znakom user posted image

< Poruku je uredio Anarunika -- 19.11.2014 21:24:38 >

(odgovor članu Buba Mira)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: "Patologija dojenja" - kenjkava...
19.11.2014 21:23:51   
mirkam
Buba Miro, da li je moguce stvarno da svi ti faktori uticu na to da dijete nije "mazno"?Citam tvoj post i pitam se da ga nisam ja napisalauser posted image Identicno, ja M nisam na zalost dojila duze od mjesec ipo dana, rodjen je carskim rezom, i nikako ne voli da se mazi.Sve mislim, Boze da li ce uvijek biti ovakvo "drvo", a sto kazes, toliko ceznem da makar nasloni glavicu na moje rame...
I MK, i ako nisam imala srecu da duze dojim svoje dijete, zaista mislim da je dr pretjerala sa pricom.

(odgovor članu Buba Mira)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: "Patologija dojenja" - kenjkava...
19.11.2014 21:28:17   
Anarunika
Što se tiče maznog i ne maznog, oba deteta rodila sam na carski rez ( ne po mojoj želji). Stariji sin se kao beba mazio ali nikada preterano, a ovaj mlađi je toliko mazan i nežan da mu ne možeš ništa čak i kada je nevaljao (što je često).

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: "Patologija dojenja" - kenjkava...
19.11.2014 21:33:03   
mama krava
Ja uzivam u dojenju, iako mi je ponekad naporno. Takodje prihvatam da svako ima pravo da doji koliko smatra da je potrebno, ali smatram da ovakve izjave nekog dr, mogu da pokolebaju mlade mame koje dodju na pregled i cuju takav stav od nekoga ko bi trebalo da im pomogne, ali u drugom pravcu, tj da im pomogne da uspesno doje dokle god beba ili mama odluce da treba.
Mene je mama dojila do 18mes, kada je ostala trudna sa setrom. Nju je dojila 9 mes, a ona je bila klasicna mamina zakrpa do skoro srednje skole. Ja sam bila "velika sestra" i oduvek samostalnija.
A, napisah i za moju cerku...dojila je 22 mes, a dala bi i mene i oca za babuuser posted image

(odgovor članu Anarunika)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: "Patologija dojenja" - kenjkava...
19.11.2014 21:39:39   
Rosita
Dojim i dalje, D ima 20 meseci, to vise i nije neko dojenje, jedan vecernji podoj najcesce. Apsolutno je spreman da se snalazi u raznim situacijama shodno uzrastu, vezan jeste, ali ne na negativan nacin da ga to sputava, vec naprotiv, da mu uliva poverenje i da moze slobodno da krene u istrazivanje ljudi i prostora.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: "Patologija dojenja" - kenjkava...
19.11.2014 21:40:31   
Buba Mira

IZVORNA PORUKA: mirkam

Buba Miro, da li je moguce stvarno da svi ti faktori uticu na to da dijete nije "mazno"?Citam tvoj post i pitam se da ga nisam ja napisalauser posted image Identicno, ja M nisam na zalost dojila duze od mjesec ipo dana, rodjen je carskim rezom, i nikako ne voli da se mazi.Sve mislim, Boze da li ce uvijek biti ovakvo "drvo", a sto kazes, toliko ceznem da makar nasloni glavicu na moje rame...
I MK, i ako nisam imala srecu da duze dojim svoje dijete, zaista mislim da je dr pretjerala sa pricom.


Eto, ja ne znam, govorim i zaključujem iz svog iskustva. Obzirom da se svuda u svetu govori o onom čuvenom prvom kontaktu mame i bebe, o njegovoj važnosti - verujem da je izostanak istog kod mene i moje bebe rezultirao "otuđenjem". Kod nas nije samo taj prvi kontakt izgubljen, već je ona 7 dana bila odvojena od mene, na drugom odeljenju, i donosili su mi je samo da je vidim na po minut dva puta dnevno. Tada nisam smela da je dojim, tek kasnije. I da, verujem da sam propustila najdivnije momente.
Malo sam skrenula sa teme o dojenju, ali mislim da moje iskustvo može da pomogne mamama kojima je teško što su im deca "vezana". Meni je jako falilo da moje dete bude vezano i da ne plače kad je privijem uz sebe.

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: "Patologija dojenja" - kenjkava...
19.11.2014 21:46:11   
Torbica
E pa svasta... Mislim, nije to nacin da se tako kaze, kao da ti je rekla - da li si normalna?
Ovako, dojila sam troje dece, najduze skoro 15 meseci, najkrace 13.. Sami su ostavili.
Kao lekar smatram da je medicinski opravdano godinu dana a sve preko toga je vise mazenje.
Osnovna greska u dojenju je sto se stvari ne postave kako treba. Ja sam dojenje vise dozivela kao potrebu da nahranim bebu, i sva tri puta se znao red, prvih 6 meseci iskljucivo dojenje, zatim uvodjenje hrane i izbacivanje jednog po jednog podoja da bi beba sa 9-10 meseci ostala na dva podoja, ujutro/uvece. Nikakvo sisuckanje u medjuvremenu nije dolazilo u obzir, nikada. I vrlo lako i brzo su sami batalili ta dva, nisu bili vezani za siku preterano. Kada bi mame tako radile a ne poturale siku za svako negodovanje bebe, imale bi manje problema.

Kenjkanje nema veze sa dojenjem nego sa temperamentom...

< Poruku je uredio Torbica -- 19.11.2014 21:47:41 >


_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: "Patologija dojenja" - kenjkava...
19.11.2014 21:47:39   
wivern

IZVORNA PORUKA: mama krava
Takodje prihvatam da svako ima pravo da doji koliko smatra da je potrebno, ali smatram da ovakve izjave nekog dr, mogu da pokolebaju mlade mame koje dodju na pregled i cuju takav stav od nekoga ko bi trebalo da im pomogne,

Slazem se u potpunosti, ono sto mene dodatno nervira u celoj toj prici jeste odvajanje decaka i devojcica. Ovde je uvrezeno misljenje da decaci ne treba da se maze sa mamama, da ne treba da placu, da ne treba da imaju emocije... Dobijem nervni slom kad to cujem.
Ok je da cerku dojis sa 22 meseca ali decaka treba da dojis manje?!?! No comment

_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: "Patologija dojenja" - kenjkava...
19.11.2014 21:48:25   
bubulence
uh, ne znam. ne verujem da dojenje ima veze sa tim da li je dete mazno i vezano za majku. Emu sam dojila do 6 meseci ali od puna dva meseca je bila i na dohrani. i ne znam, najvise je vezana za tatu, pa baku pa tek onda dolazim ja na red. ali mislim da bi bilo isto i da je nisam dojila i da sam je dojila dve god.
a slozicu se sa Maslackom, mislim da dojenje nema svrhu kada dete pocne lepo da rucka. mislim nema svrhu kao u prvim mesecima zivota, ne pricam o tome da majka zeli da ima tu bliskost sa detetom.

(odgovor članu Buba Mira)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: "Patologija dojenja" - kenjkava...
19.11.2014 21:51:43   
Rosita
Sa ovim bih se slozila, i mi, kad je D poceo da jede cvrstu hranu i ima obroke, smo izbacivali podoje i kad izbacimo izbacili smo, vrlo sam lepo procenjivala kad moze kog podoja da se odrekne i nije bilo problema. To sto pricate moye da bude efekat odnosa majke prema bebi, a ne samog dojenja. Obicno majke koje dugo i uspesno doje podstrekavaju, mozda i nesvesno, ovu vrstu veyanosti o kojoj pricate. Ja sam vrlo podstrekivala normalno odvezivanje, vezivanje za vaspitacicu i tako dalje, dojenje tu nista nije smetalo. Dojenje samo po sebi nije taj sputavajuci faktor. Majka koja dugo doji moze da bude. D ima normalnu krvnu sliku.

Edit- molila bih Torbicu i Maslacak, kao upucenije, da kazu da li dojenje, kad izgubi nutritivnu vrednost- pod predpostavkom da je gubi- ima, ili moye da ima neku drugu zdravstfveno korisnu vrednost?

Izvinite za stur stil, svasta radim u isto vreme.

< Poruku je uredio Rosita -- 19.11.2014 21:55:13 >


_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: "Patologija dojenja" - kenjkava...
19.11.2014 21:53:24   
Didy
Bubo, Stefan je odmah po rođenju stavljen u inkubator jer se nagutao zelene plodove vode. Nisam smela da ga dodirnem tri dana, išla sam dva puta dnevno da ga gledam kroz staklo par minuta. To su bili najteži dani mog života, taj gorak ukus i razočarenje se ne zaboravljaju. Posle je biona poluintenzivnoj i nisu mi davali ni da ga uzmem, opet sam samo mogla doći da ga pomazim dva puta na dan dok je on spavao (plačem i sada dok ovo kucam, user posted image posle 6 godina kad se setim svega). Tek 6. dan su počeli na podoje da mi ga donose. Bio je jako razdražljiv, puno je plakoa, ja sam to sve pripisivala toj prvoj razdvojenosti. Ali on je neko ko bi se samo mazio. Mislim da me nikad nije odgurnuo od sebe. Voli ujutro da dođe kod nas u krevet i obožava kada ga grlim i mazim. Nekada sam traži da ga mazim. Ako ja to uradim spontano, ako ga samo zagrlim, on se sav ozari. Ne mora da znači da tvoja ćerka nije "maza" jer nije bila s tobom prvih dana.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Buba Mira)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: "Patologija dojenja" - kenjkava...
19.11.2014 21:54:47   
branki*

IZVORNA PORUKA: wivern


IZVORNA PORUKA: mama krava
Takodje prihvatam da svako ima pravo da doji koliko smatra da je potrebno, ali smatram da ovakve izjave nekog dr, mogu da pokolebaju mlade mame koje dodju na pregled i cuju takav stav od nekoga ko bi trebalo da im pomogne,

Slazem se u potpunosti, ono sto mene dodatno nervira u celoj toj prici jeste odvajanje decaka i devojcica. Ovde je uvrezeno misljenje da decaci ne treba da se maze sa mamama, da ne treba da placu, da ne treba da imaju emocije... Dobijem nervni slom kad to cujem.
Ok je da cerku dojis sa 22 meseca ali decaka treba da dojis manje?!?! No comment

i ja se sve slazem sa ovimuser posted image a,mislim,sta pa ona tu lupeta i pravi neke svoje kvazi teoreme,nek se drzi ginekologije i neka tu daje pacijentima savete,a ne onog sto ne zna,obzirom i na njenu izjavu da ako je dete alergicno na proteine kravljeg mleka,slobodno da predje na adaptiano,sta da kazes onda.
bozu nisam dojila uopste,izmuzavala sam se i davala mu moje mleko na flasicu plus adaptirano.nije vezan za mene nesto,ali ne verujem da to ima veze sto nije bio na dojci.dojenje do 6 meseci mi je ok.nisam citala,niti cula neka naucna pisanja da su dugo dojena muska deca kenjkava.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: "Patologija dojenja" - kenjkava...
19.11.2014 21:57:13   
Rosita
Ja opet kazem, samo dojenje tu ne moze biti problem. Majka koja dugo doji, ako ne postavi stvari u svojoj glavi na svoje mesto, moze biti problem.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: "Patologija dojenja" - kenjkava...
19.11.2014 22:00:31   
jovicaa
mislim sta reci.... ima nas svakakvihuser posted image odnosi se na prvi post i komentar lekara.

naravno da ce dete koje sisa biti vise vezano za majku, ali to je valjda kako ono bese rec PRIRODNO i normalno ... a ne, zaboravila sam dete treba da bude programirani robot.

< Poruku je uredio jovicaa -- 19.11.2014 22:01:53 >


_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...
KAKO DA ODGOJITE SREĆNU BEBU
Vaša beba je srećna beba? Naučite ključne elemente osnovnih potreba, stimulacije i prilagođavanja. Otkrijte kako da podi...



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here