|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Grizu se, štipaju, čupaju...
3.7.2008 23:19:34   
Anoniman
Nisam znala da li da ovu temu stavim u bebu ili u dete, ali pošto sam ja simptome čupanja, griženja i štipanja iskorenila kod mog malog kao kod bebe, a ne kao kod deteta, onda sam odlučila da je stavim u bebu.

Mog malog nekada čuva svekrva, a nekada jedna devojka, dok ja i muž radimo, i super se slaže sa obe. Valjda mu i prija da ne radi stalno isto. Uglavnom, danas je bio kod svekrve, i tamo pred zgradom ima njih 5oro klinaca koji se svaki dan igraju, i kaže svekrva da se super slažu. Danas se pojavio još jedan dečak, po rečima svekva, mlađi je od mog Luke par meseci (Luka ima 2 god). Mali je iz čista mira ujeo Luku za ruku, ali tako da moj Luka sada ima crveni otisak ujeda, sve zube tog deteta. To dete je čuvala tetka, koja je samo rekla "Pa šta ako ga je ujeo, pa on tako grize i sve nas po kući".
Znam da postoje deca koja se grizu, to sam čula iz priče, i želela sam sa vama da podelim jedan primitivan ali veoma efikasan način odvikavanja od griženja, štipanja i čupanja. Moj Luka je te radnje na meni isprobao jednom/dvaput i nikada više. PRVI PUT kada vas dete ujede, uštine ili počupa - vi mu vraćate istom merom. Ako vas ujede - ujedete i vi njega. Uštine - štipate i vi, ali sitno da boli. Čupa vas- čupajte i vi, hvatajte za kosicu iznad uha - tu najviše boli. Bitno je da reagujete odmah prvi put, i bitno je da ih zaista zaboli. Ne treba da odgrizete ili otkinete detetu parče kože, kao što ne treba da vam ostane pramen kose u rukama, ali MORA da ga zaboli. Kad zaplače, onda lepo pitate "Jel boli? Tako i mamu boli kad ti grizeš..."

Ja sam Luki to uradila tako kako mu je koja faza dolazila. Još je bio u šetalici (7-12 meseci) kada se grizao i štipao-ma dva tri uta je to uradio, i nikada više.
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
4.7.2008 12:55:51   
Lu
I mi smo prošli tu fazu kada je imao oko godinu dana.
Prvo sam počela sa manje radikalnim mjerama, objašnjavala da to mamu boli da ću plakati pa je malo prestao,zagrli me i kaže daga mama ali je opet počeo,eh onda mama njega malo samo povuče za kosicu i pitam ga da li je to lijepo da se tučemo i vučemo za kosu,kažem mu da to rade samo zločasti ljudi a mi nismo zločasti mi smo dobri,i to je pomoglo, sada  kada se naljuti vidim da bi pokušao ponovno ali ja samo dignem prst i kažem samo probaj,on već zna što slijedi i nepokušava više.
Mislim da im se treba objasniti zašto se to neradi naravno u skladu sa njihovom dobi,koliko mogu razumjeti.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
4.7.2008 14:04:47   
Anoniman
Naravno da im treba objasniti - nisam to napisala???

Ali mislim da ne mogu da razumeju ako ne osete. Možeš ti detetu objašnjavati da to tebe boli koliko god hoćeš, ali dok njega ne zaboli, i dok tek tada ne kažeš "E tako i mamu boli", mislim da ne razumeju. A onda je možda nakon tog prvog radikalnog postupka dovoljno podići prst. user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
4.7.2008 14:25:52   
Lu
Naravno slažem se,samo sam htjela naglasiti da je potrebno i kakvo-takvo objašnjenje,jer ako mu samo vratimo istom mjerom ,to bi mogao da postane problem u budućnosti.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
26.7.2010 9:04:53   
*Alexx*
Andrej je počeo da grize. I to samo mene?! I to mi se čini, kao da time izražava svoju ljubav. Zagrli me, ili se umiljava, mazimo se, i odjednom - kad ugrize, žene, ja sve zvezde vidim, jer on, naravno, nema osećaj. Šta raditi? 

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
26.7.2010 9:08:11   
Jeca*
ništa. Ustvari, zauzmi stav da to ne sme da radi i svaki put odreaguj, tipa malo vikni na njega, reci mu ne i sl. Nikako mu ne uzvracaj. Ja sam jednom to uradila (naravno blaze nego on) i mislio je da se igram. Budi stroga po tom pitanju, ne dozvoljavaj jer ce ta faza sad potrajati i vracati se u nekoliko navrata. Tako je bar bilo kod nas. Pa skoro je opet grizao decu u vrticu, mene, mm....vec 3-4 puta smo prosli kroz tu fazu. Ili bude zbog potrebe za paznjom ili ga muce zubici...

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
26.7.2010 9:16:28   
*Alexx*
Jednom sam tako vrisnula da se on zaplakao (uhvatio me nespremnu).
Hvala, Jeco user posted image


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
27.7.2010 21:53:28   
Anitaaa
I Mateja je mene grizao jedno vreme ali onda bi i ja ugrizla njega ili ga klepila preko usta (naravno lagano,više simbolično nego stvarno) i posle nekog vremen a(oko2,3 nedelje)je prestao.




_____________________________

"Before you were conceived I wanted you. Before you were born I loved you. Before you were an hour old I would die for you. This is the miracle of life."

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
27.7.2010 22:14:18   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Jeca RR

Nikako mu ne uzvracaj. Ja sam jednom to uradila (naravno blaze nego on) i mislio je da se igram.


user posted image I to je individualno, ja sam samo jednom uzvratila... Nije se ponovilo do nedavno, kada je dobio šamar, i posle više nikada nije ponovilo.

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 9
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
1.2.2011 23:05:32   
New Mom
KL je počela da grize i to samo mene. Vidim gore da je i Alexx isto prošla.
Podviknem "ne" ali uporna je danima da ponovi isto (a što boooli!).
Znači da je uobičajena faza?
I da li će me razumeti sva ta objašnjenja sada (8,5 meseci)?

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
1.2.2011 23:07:51   
Brana
Slabo razumeju tada,kazes NO,NO oni vide da nesto ne treba da rade ali sta je to to ne znaju!
Moj Lakisa je imao period da te udari i smeje se to je neka vrsta igre,pa baca sve npr..sve ti neki periodi dodju i prodju e sada vec razume kada kazem NE!user posted image
Ali kada to uradi ja se skroz uozbiljim i ne popustam i on kada vidi da se ne salim stane,tacno proucava i ceka da ako mu se nasmejem da nastavi!


< Poruku je uredio Brana -- 1.2.2011 23:09:29 >

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
7.5.2011 22:13:13   
New Mom
Idemo korak dalje.user posted image
Umiljava se ljudima (bez preterivanja) ne bi li se približili dovoljno da ih počupa za kosu iz sve snage sa obe ruke.
Probala sam da je čupnem, trpi li trpi, ništa ne pali.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Brana)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
11.5.2011 8:31:11   
Ana007
Moja ćera mnogo voli da čupa za kosu,što mene,što nekoga iz porodice,što prijatelje.Ona toliko uživa u tome,počupa i krene da se urnebesno smeje.Ludo je zabavljauser posted image .I to baš fino zaboli,jer nije naravno nežna .Ne dozvoljavam joj da čupa,ali kad god vidi priliku,ona ćapi kosu. user posted image
Jedva čekam da još malo poraste i da joj još poraste kosica,pa da vidi da to i nije toliko zabavnouser posted image

_____________________________

Ovde treba napisati nešto zabavno... ﺕ

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
11.5.2011 13:37:54   
Anoniman
Bogami, moj Miša ima ihahaj kose (ima slika u "našoj dečici") i probala sam tu tehniku povratnog čupanja - i gle čuda! Vrišti i plače i još jače čupa moju kosu user posted image  user posted image  user posted image   Tako da ja odustadoh od ove metode. Pokušavam da mu stavim do znanja da me to boli, pa nekad upali nekad ne....
E sad ne znam spada li u ovu temu ovaj način izražavanja emocija, ali ajd' da priupitam ima li sličnih:
Mihajlo kad se silno raduje i umiljava unosi se ulice, pa onda iznenada samo ugrize ili ručicama svom silinom pljeska te po licu (boli popriličnouser posted image ), a isto kad mu nešto nije po volji, kmeči i odmah diže ruku da će da udari.... Samo da naglasim da sam ga svega par puta isprašila po guzi i to sa debelim razlogom(svaki dan pravi sr***, ali prođe sve uz samo povišen ton i opomenu), tako da ne verujem da je to ponašanje video od nas. I hajde što krene na mene, ja to rešavam kao roditelj, ali on tako krene da udari i drugu deci i druge ljude, a oni ne smeju da reaguju. Uredu je kad sam ja prisutna, pa ga pecnem po ruci i kažem kako to nije lepo, ali on je svaki dan bez mene u jaslicama, ili sam sa babama, kako onda to da rešim????

(odgovor članu Ana007)
  Direktna veza do poruke: 14
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
11.5.2011 18:26:14   
Verus
H me nikada nije cupala, iako imam dugu kosu, ALI je pocela da me ujeda!  Primetila sam ako joj nesto ne dozvoli i uklonim je iz date situacije (citaj podignem i prenesem negde drugde), ona sve trese glavicom levo desno i krene da me grize za ruku sa tih 7 zuba sto ima!!user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
11.5.2011 18:28:26   
Verus
nina, imam prijatelje sa malom decom, i svi mi kazu da im deca slicno rade: ili udaraju, ili grizu itd.  Ne znam, ja njoj kazem da to nije lepo i da a a da se ne sme itd.  Primetila sam sledece:  Ako prvo zastanem i skrenem joj paznju, od onog sto radi (npr novo je da dize dasku od wc solje i hoce da pljaska po vodi), ona me pogleda i ja je direktno gledam u oci i mirnim tonom joj kazem da se to ne sme.  Onda je podignem i odvedem negde drugde.  To uglavnom uspeva...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
11.5.2011 22:54:37   
Anoniman
Marko je danas prvi put dobio po prstima. Šta vredi da vičem NO_NO, kad on nema pojma šta NO_NO znači. E sad zna.
Kablovi se ne čupaju sa ragastola jer ih je tata tu lepo namestio, još manje se odmotava izolir traka sa produženog kabla. user posted image

(odgovor članu New Mom)
  Direktna veza do poruke: 17
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
11.5.2011 23:22:36   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: New Mom

Idemo korak dalje.user posted image
Umiljava se ljudima (bez preterivanja) ne bi li se približili dovoljno da ih počupa za kosu iz sve snage sa obe ruke.
Probala sam da je čupnem, trpi li trpi, ništa ne pali.


user posted image

Kod nas je stanje ovakvo;

L me nikada nije cupala. Ali je prije jedo dva mjeseca probala da me ugrize. Ja nespremna vrisnula toliko da se  prepala. Medjutim ona je to jos probala nekoliko puta i sve dok sam joj objasnjavala da me boli i kao plakala, pa je vikala da to ne valja i bla, bla--->ona nista. Medjutim i ja sam nju ugrizla jednom, ona se sokirala. Probala opet ja opet gric i vise nikad me nije ujela. Pritom moram da kazem da su joj zubi kao zilet ostri user posted image

M se za sada cupa. Odusevljava se sa kosom i poteze me svako malo. user posted image Jos nije krenuo sa ugrizima. Nadam se da nece na meni probavat user posted image


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
11.5.2011 23:36:35   
Nensi*
Vuk obozava da cupa,a to ga je svekrva naucila user posted image
I grize me u poslednje vreme,kad me ustine sa ona svoja dva mala zubica sve zvezde vidim user posted image

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
11.5.2011 23:39:26   
snješka
Uh Viktor samo čeka da mu se neko primakne da može da ga uhvati za kosu. Posebno neka ženska glava user posted image

_____________________________

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

Nisu loša vremena nego ljudi!

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
11.5.2011 23:41:46   
snješka
A još nema zube pa ne ujeda. Ali zato Selena ujeda smao tako. Jednom me iznenada toliko ujela da sam je mahinalno lupila po dupetu, jer mi je bila na ruci. Da nije bila guza blizu dobila po nečemu najbližem u tom trenu. Inače sam uradila kao Choopa i polako prestaje.

_____________________________

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

Nisu loša vremena nego ljudi!

(odgovor članu snješka)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
11.5.2011 23:47:49   
IVA 11
Moj sin se cupa za kosu kad mu se spava, i to za zulufe user posted image Grize sto stigne, ne bira... user posted image

(odgovor članu snješka)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
11.5.2011 23:50:35   
Nensi*

IZVORNA PORUKA: IVA 11

Moj sin se cupa za kosu kad mu se spava, i to za zulufe user posted image Grize sto stigne, ne bira... user posted image


E da,ovo sam zaboravila,Vuk cupa i sam sebe user posted image

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
12.5.2011 7:58:16   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Verus RR

nina, imam prijatelje sa malom decom, i svi mi kazu da im deca slicno rade: ili udaraju, ili grizu itd.  Ne znam, ja njoj kazem da to nije lepo i da a a da se ne sme itd.  Primetila sam sledece:  Ako prvo zastanem i skrenem joj paznju, od onog sto radi (npr novo je da dize dasku od wc solje i hoce da pljaska po vodi), ona me pogleda i ja je direktno gledam u oci i mirnim tonom joj kazem da se to ne sme.  Onda je podignem i odvedem negde drugde.  To uglavnom uspeva...


user posted image znači da imaš poslušno dete, a ne vraga ko ja. Probala sam lepim tonom, probala sa no-no, probala fizički da ga sklonim, pa i pec po ruci - sve se završi histerijom po podu, i izlivom besa!!! A onda još dobijem po nosu, pa sam prinuđena i da poviknem, i da pecnem nazad... user posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 24
   RE: Grizu se, štipaju, čupaju...
12.5.2011 9:34:35   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Nensi RR

Vuk obozava da cupa,a to ga je svekrva naucila user posted image



Da. Ovo je momenat koji mi nije jasan! user posted image user posted image
I moja sveki to radi. Turi mu svoju kosu u stomak, sve mu kosa pada na lice, i viče "Čupaš babu!" user posted image user posted image user posted image
Iako sam rekla da ne razumem poentu, ona je uporna. Kaže "On to voli!", brate, šta ima to da voli!??

(odgovor članu Nensi*)
  Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Gde grešimo kada stavljamo u krevet bebu k...
Da li se i vama dešava da kada poželite da spustite bebu koja je zaspala na rukama, odmah se probudi? Onda verovatno i v...
Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here