|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Koliko trošimo na bebe/decu?
3.7.2009 23:26:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: lu

Sad sam došla do jedne lude cifre,
za dvije i pol godine(ima i malo više) koliko koristimo pampers potrošili smo 1230 eura,
uzela sam neki prosjek od 40-ak eura mjesečno,mada je sigurno i više!
Ljudi moji,je li to moguće
A gdje su vlažne maramice...sad ću i njih da izračunam(dvoje mjesečno),150 eura




IZVORNA PORUKA: Ana RR





IZVORNA PORUKA: Verus RR

joj lu jbt....pa jel nema neki jeftinijih verzija?  Dok god se beba ne ojede, ne mora to biti pampers.  Ja cu koristiti sta god je najjeftinije dok god to bebi odgovara...moja prijatejlica koristi neke jeftine a maloj super odgovaraju...i ovako i onako ide u djubre



IZVORNA PORUKA: lu

Ma Verus ne znam,kod nas su sve što valjaju možda malo jeftinije a ostalo ja ne bi svome djetetu na guzu
Nikada nisam razmišljala dosad koliko sam novaca dala i baš me ova cifra iznenadila ali tu još nije kraj još ne ide na tutu
Od početka smo koristili pampers i kako nije imao problema nisam ni htjela mijenjati...znaš ono misliš samo najbolje za moje dijete,ma vidjećeš ti to uostalom
Što kažu...nek ide život nek je on meni  zdrav i veseo



IZVORNA PORUKA: Tasha RR

lu! Čime se ti baviš! Idi brrrrrrrrrzo u temu Skidamo pelene, pa našim stopama. Luka je sa dve god skinuo dnevne pelene, koristi samo jednu noću. Pakovanje od 54  kom, znači 54 noći, tj, za 1200 din skoro 2 meseca. 
Vlažnih maramica potrošimo mnogo više, jer je moj Luka navučen na njih, baš smo pre nekih sat imali okršaj oko toga, ali koristimo neke za 400 din dva pakovanja (u DM), tako da na maramice mesečno ode oko 10eur.




IZVORNA PORUKA: Jeca RR

Ma ja sigurno 5000,00 mesečno dajem na to. Evo sad računam, jedno pakovanje jumbo petice mi traje 10-ak dana (oko 1300din je pakovanje), sigurno trosim dve pavlovićeve mesečno i nedeljno pakovanje toddies maramica (oko 200din)...kad sve to saberem, oduzmem...50e mesečno, minimum, ode na guzu!
50e x 12 mes = 600e
a ako jos krenem da racunam koliko para ode na sebamed kupkice, pa i ostale potrepstine samo oko kozmetike!!! ali ni dinar koji dam na njega ni ja ne žalim!

  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Koliko trošimo na bebe/decu?
3.7.2009 23:30:26   
Anoniman
Pojeo Smajliće. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2
   RE: Koliko trošimo na bebe/decu?
3.7.2009 23:37:40   
Lu
Ovu ću računicu da napravim sutra, sa digitronom,papirom i olovkomuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Koliko trošimo na bebe/decu?
4.7.2009 8:53:51   
prase
Mi smo tu negde gde i Jeca, oko 50e mesečno... To izađe 600e godišnje, a ako Bog da pa pelenu skinemo sa 2 godine - to će biti oko 1200e. Zvuči mnogo, priznajem, ali bilo koji dnevni trošak iz mog života da uzmem, ispadne puno za 2 godine. Evo na primer cigarete (hajde sad drvlje i kamenje na mene ): mm i ja dnevno pretvorimo u dim između 3 i 4 eura. Mesečno, dakle, oko 100e. Godišnje - 1200e. Pelene su, dakle, 2x jeftinije od cigareta.

E sad, moje moždikanje... Šta bi bilo kada bi skinuli PDV sa pelena? Izašlo bi negde 1015e za 2 godine, dakle 185e manje. Idemo korak dalje, da vidimo gde je u stvari problem... Gledam prezentaciju jednog velikog francuskog lanca trgovina/marketa/prodavnica (tipa "Rodić", "Tempo", "Idea") i kakve su tamo cene pelena (tamo nema Pampers-a... mislite o tome...). Pelene "Huggies" koštaju oko 25% manje nego kod nas (jedino sam taj brend prepoznala, naravno - tražila sam neki koji postoji i ovde i tamo). E sad tih 25% na onih 1200e... dođe 300e. Za 30% veća razlika, nego kada bi skinuli PDV na bebeće stvari (što je jedino na šta pucaju domaći borci protiv bele kuge). Suma sumarum - da li je PDV naš najveći problem? Ne, nije. Naš najveći problem su nenormalne marže, a da bi se tome stalo u kraj... hehehehe... ko ima ideju neka se slobodno javi...

Uzgred budi rečeno, a vezano za kamaru para koja ode na pelene... Kupili mm i ja umesto "jumbo" jednom i onaj "megapack". Izađe nešto jeftinije, o čemu mi nismo ni razmišljali, nego o tome da imamo zalihu pelena kod kuće. Unutra - pelene 10 puta lošijeg kvaliteta od onih u "jumbo" pack-u user posted image . Sad kada sam gledala cene pelena u Francuskom mega-marketu, pomislih - daj da vidim na pakovanju od pelena kako se kaže "pelena" na francuskom (tu reč nešto nisam upotrebljavala do sada) - nema! Ovo što mi kupujemo je za zemlje trećeg sveta, odnosno nečlanice EU ili skropostale članice EU... Zaključak: one "Huggies" koje su 25% jeftinije su usput i ko zna koliko kvalitetnije, dakle razlika je još veća user posted image .


_____________________________

sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Koliko trošimo na bebe/decu?
4.7.2009 9:47:59   
mamanp
Stvarno nikad nisam razmisljala o tome koliko para bacim u smece bacajuci te pelene u smece.user posted image  Pa samponi, vlazne, pa kremice...A ja jedno veliko i jedno malo dete a ne znas kojem vise trebauser posted image  Onaj trazi za skolu, nema gumicu, nema olovku, nema tempere, hoce za uzinu... Nekad mi se ucini da ih krojim ne bi mi imala dovoljno.
Ali ne zalim ni za pelene, ni za vlazne i gledam da je sve kvalitetnije. Jednom sam uzela jeftinije pelene i rekla sam nikad vise. Jeste Pampers najskuplji ali je definitivno i najbolji.
Kad je sin bio mali ja mislim da u komsiluku nije bilo deteta koje je imalo vise igracaka od njega. Sa svih strana sam donosila igracke, autica je imao - ma mali milion...puno stvari je izlomio, puno smo dali, a puni dzakovi igracaka jos stoje kod moje mame na tavanu kuce. Bila sam luda a i sad sam. Za sebe ne umijem nista da kupim, ali zato njima - ja krenem sebi nesto da kupim, vidim slatku suknjicu ili majcicu za devojcice i ne mogu da odolim. Potrosim pare za njih a za sebe - bice drugi put.
Luda sam al' mi nije zao. Nek su mi oni zivi i zdravi i nek je njima potaman, a mi stari cemo se vec snaci za pare.user posted image  Pa radimo i zivimo najvise zbog njih.


_____________________________

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Koliko trošimo na bebe/decu?
4.7.2009 10:13:39   
mihi
Ja sad nešto gledam, Sleap&play su u Rodiću 943 din a u Tempu pre neki dan vidim 883 din Pampers Sleap&play akcija, meni Miloš troši 3 pakovanja mesečno, kupujem ih u Rodiću 943x3=2829 din, jedna pavlovićeva=256din, maramice Nivea sensitiv=600din, dve igračke oko 2000din, meni najviše para ode na Hipp kašice pa oko 7000 do 8000 hiljada, Sada smanjujem jer je stiglo povrće kod mog tate pa skuvam taj slani obrok, ali voćne i dalje kupujem neće sveže voće. Garderobu retko kupujem, naručim preko GAP-ovog sajta stigne kod drugarice i ona pošalje uvek neko dolazi, bukvalno sve jakne, pantalone, zeke, majice, farmerke i za starijeg jedino im cipele kupim ovde, ne možete da zamislite koja razlika u ceni...... Pa eto ode na Miloša 150 evra, a da ne pričam starijem šta sve treba, al samo nek su živi i zdraviuser posted image .

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Koliko trošimo na bebe/decu?
4.7.2009 15:06:45   
afrodita
E kako je bilo lepo dok su moja deca
koristila pelene i dok sam trosila pare na
pampers.
Blago Vama, dok vam deca ne porastu uzivajte.user posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Koliko trošimo na bebe/decu?
4.7.2009 22:46:37   
guppy RR
ja sam prestala ovo da računam... i da ne znam, isto trošim... treba toliko i toliko pelena, toliko maramica... ma, bolje mi je da ne znam?

Znam kad su se tek rodili, trošili smo 10 pelena na dan za svaku bebu, to je 20 pelena za oboje... pa gomila maramica, kremica... ma, da ne pričam. A tek mašina za veš koliko je prala tetra pelene (od bljuckanja, i svega...), ... U glavnom - mnogo trošimo, ali može se.

(odgovor članu afrodita)
Direktna veza do poruke: 8
   [Obrisana poruka]
4.7.2009 22:48:06   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 9
   RE: Koliko trošimo na bebe/decu?
4.7.2009 22:54:10   
Maya21
mi ne racunamo, racunali, ne racunali, isto nam je, svakako moramo da kupimo i pelene i vlazne maramice user posted image i jos gomilu drugih stvari... dobro je dok trosimo na bebice i decu user posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Koliko trošimo na bebe/decu?
4.7.2009 22:55:34   
guppy RR
Ali dobro... sad razmišljam, možda da se ipak bacimo u neku računicu, da buduće mame znaju šta ih čeka. Ili bolje da ne znaju? user posted image

(odgovor članu Maya21)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Koliko trošimo na bebe/decu?
4.7.2009 22:59:57   
Maya21
Sto manje znaju bolje im je user posted image iovako su u brigama o trudnoći i bebi... Da ih ne nerviramo previše, Šta misliš? user posted image  

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Koliko trošimo na bebe/decu?
4.7.2009 23:00:27   
Lu
Ma sinoć smo pričali o nekim nagradama,gracija je dobila od hippa novčanu nagradu,
pa se ja sjetila da sam dobila tri puta igračku od pampersa i tako mi palo na pamet da se upitam a koliko sam ja njima dalauser posted image
Bezvezeuser posted image

 

(odgovor članu Maya21)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Koliko trošimo na bebe/decu?
6.7.2009 13:09:03   
oliveradj
Nisam računala koliko trošim na dete, i nije bitno bitno je da se ima za dete, a ostalo nije važno jer ipak je ona sada na prvom mestu, a mi ćemo se snaći. Ne volim kada ljudi preteruju da filozofiraju naročito oni koji nemaju decu kako neko troši za dete 300 E mesečno samo za mleko, pelene kapi i td.

_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Koliko trošimo na bebe/decu?
6.7.2009 13:32:16   
Brand new mama
Nama ce bebac doci za 3 meseca, a moj dragi se toliko bacio u preracunavanje da dobijem izrazitu zelju da ga umlatimuser posted image  
A tek kad krene da se cudi koliko kostaju pelene, pa je razmisljao(na glas, naravno) da bi bilo bolje da koristimo pamucne....Pa je onda skontao mora da kupi pamucne, a onda tek prasak, struja i sve ostalo za pranje. Bojim se da mi ne flipne pre nego bebac dodje... A tek kad je video da su cipelice 50 eura-nikako mu nije jasno da moze sebi da kupi jeftinije( broj 46) nego bebiuser posted image

_____________________________

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu oliveradj)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Koliko trošimo na bebe/decu?
6.7.2009 15:47:56   
Anoniman
Za mjesec danna:

Duplo pakovanje Humane traje sedam dana, a kutija kosta 10e. = 40e
Pelene od 43 komada smo potrosili 4 pakovanja = 40e
Vlazne maramice 3 paketa= 10e

Dakle blizu 100e za bebu, ne racunajuci robicu.

(odgovor članu Brand new mama)
  Direktna veza do poruke: 16
   RE: Koliko trošimo na bebe/decu?
10.7.2009 15:46:59   
latica
haj,ja postajem mama za najvise mesec dana, pa me interesuje koja velicina pelena mi treba za pocetak (beba ce sigurno imati preko 4 kg) i da li su pampers najbolje ili mogu i neke druge?user posted image

_____________________________

www.enteksmont.rs

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Koliko trošimo na bebe/decu?
10.7.2009 15:50:01   
Anoniman
Vidi temu:
Pelene KLIK OVDE
Broj pampersa KLIK OVDE

(odgovor članu latica)
  Direktna veza do poruke: 18
   RE: Koliko trošimo na bebe/decu?
21.11.2009 20:13:21   
Shishica
A ja samo cekala Tasu da kaze ili i sama zatvori temu .. a trazila sam da li je ima i eto nisam nasla..

Dosta se razlikuju troskovi od porodice do porodice, sto je i normalno, jel... Ali bilo mi je vazno makar okvirno da vidim cene koje spominjete...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Koliko trošimo na bebe/decu?
21.11.2009 20:16:03   
Anoniman
Ja sam ti u onoj temi napisala poprilicno jeftinu varijantu, to uvek mogu da budu skuplje maramice, skuplje kupke i kreme, ali ovo je nama sasvim odgovaralo (poceli smo sa pavlovic kremom i pampers maramicama, sto mi je bilouser posted image , pa smo presli na bekutan, koji mi je i bolji i jeftiniji). 

(odgovor članu Shishica)
  Direktna veza do poruke: 20
   RE: Koliko trošimo na bebe/decu?
21.11.2009 20:22:48   
gina
Nikada nešto nisam računala... ali znam da 40eur ide na pelene Evy baby, 20eur na vlažne maramice, 50eur na mleko... pojma nemam koliko ode na ostalo!!! Gde je ostala hrana, kremice, garderoba...
Ovako me manje boli glava user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Koliko trošimo na bebe/decu?
21.11.2009 20:24:37   
Shishica
user posted image Ta tvoja varijanta mi se najvise i svidela! Bravo za varijantu user posted image
Mislim da cu sigurno biti od tih koji nemaju sanse da kupuju nista skuplje.. a ima proizvoda jeftinijih koji jesu dobri..jedino ako beba ne bude suvise fina user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Koliko trošimo na bebe/decu?
21.11.2009 20:27:38   
Shishica
Gina ti si to na duplo racunala user posted image

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Koliko trošimo na bebe/decu?
21.11.2009 20:27:46   
Anoniman
Kazem ti, mi smo krenuli sa skupljom varijantom, ali mi je pavloviceva krema bila suvise masna, a pampers maramice su mi bile malecke, velicine moje sake, a bekutan su skoro duplo vece, meni je to bilo bolje. Pampers mi je najbolji, probala sam i druge pelene, ali su ubedljivo na prvom mestu. Prva tri meseca smo koristili samo merimin sapun za bebe, koji je jako jeftin, posto su mi tako rekli da je najbolji, a posle smo presli na Johnsonovu kupku, onu sa lavandom, posto super mirise i bas je nezna, ona je oko 250 dinara i traje vise od mesec dana.

(odgovor članu Shishica)
  Direktna veza do poruke: 24
   RE: Koliko trošimo na bebe/decu?
21.11.2009 20:38:08   
Shishica
Ja mislim kako ce biti tu i tamo para, ali me brine samo to kako ce mladi tata da se nosi sa troskovima.. on kao i moja mama kao da ima strah od nestanka para..i samo me brine to da on bude dobar sa raspolozenjem, da ne upadne u brige i tako....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







KAKO DA ODGOJITE SREĆNU BEBU
Vaša beba je srećna beba? Naučite ključne elemente osnovnih potreba, stimulacije i prilagođavanja. Otkrijte kako da podi...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here