|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Azoospermija
4.5.2020 10:54:30   
babygroot


IZVORNA PORUKA: Hortenzija

Nista ne boli, meni je anesteziolog kasnio 15ak min pa sam smorila Sulju (tako ga mm i ja zovemo 😊) sa gomilom pitanja..da mi pokaze iglu za aspiraciju, pa je priprema sve dok sam gledala 😂. Posle budjenja se oblacis i ides kuci, mirujes taj dan, a od sutra lagane set__nje. Malo su me zigali jajnici narednih dana...cak me i sada povremeno secne, ali bukvalno traje par sekundi i prodje.



Zdravo, Zamolila bih dve clanice koje su stigle do embriotransfera u Istanbulu da nam daju malo detaljnije informacije kako je sve izgledalo? I nadam se da je bilo uspesno 🙏

(odgovor članu Hortenzija)
Direktna veza do poruke: 351
   RE: Azoospermija
9.6.2020 12:25:14   
Mali Jo
Zdravo svima. Vidim da se dugo niko nije javljao na temu mikro tese. Mi smo dobili preporuku od dr Vinke Vukotic da odradimo mTese i rekla nam je da ona to radi u Jevremovoj. Cena sa zamrzavanjem je 119000rsd. Ono sto sam uspela da saznam da nije u pitanju biopsija ( posto je na ovom forumu bilo komentara da se u Srbiji ne radi mikro tese, vec samo tese  ). Embrolozi u toku operacije traze spermatozoide i da se rezultati odmah znaju. Da li je neko prosao ovu operaciju u Jevremovoj, zanimaju me iskustva?

(odgovor članu babygroot)
Direktna veza do poruke: 352
   RE: Azoospermija
13.7.2020 15:49:00   
medenjak89
Zdravo svima, nova sam na forumu. Nažalost, i kod nas je u pitanju azo, dr kažu da ne gubimo vreme nego da odmah idemo na vto sa donorskom. Molim nekog od članova ko je bio kod dr Emrea u Turskoj da mi se javi u pp i napiše svoje iskustvo i troškovе, mnogo bi nam značilo. Hvala unapred i srećno svima u borbi za dobijanje potomstva!


(odgovor članu Mali Jo)
Direktna veza do poruke: 353
   RE: Azoospermija
13.7.2020 22:01:48   
flamingos
Srećno,da uspete u svojoj nameri,da vam se ispuni želja i dobijete bebu.Od srca vam želim sve najbolje.Nadam se da će neko da se javi i dostavi vam potrebne informacije koje su vam neophodne.Srdačan pozdrav i svako dobro vam želim.Hajde da se uskoro pridružiš temi u kojoj su naše drage trudnice.♥️


(odgovor članu medenjak89)
Direktna veza do poruke: 354
   RE: Azoospermija
13.7.2020 22:55:10   
medenjak89
Flamingos, hvala najlepše, daće Bog! ❤️


(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 355
   RE: Azoospermija
13.7.2020 23:05:11   
flamingos
Bog je dobar.Molimo se svi za vas,za sve koji vode borbu za potomstvom.Prošla sam svašta za ovih 27 godina braka.Opušteno,misli pozitivno,a ja ću❤biti uz tebe.Ne znam koliko imaš godina,verujem da si mlada,da će uspeti iz prvog pokušaja.Srećno!


(odgovor članu medenjak89)
Direktna veza do poruke: 356
   RE: Azoospermija
14.7.2020 2:01:01   
Didy
Medenjak, ne čekajte ako su doktori rekli. Moji brat i snaja su čekali duže od 10 godina i sad ne mogu ni VTO, bili su u Segedinu, u Mariboru i poslednji put u Solunu na VTO (donorstvo), ali im, nažalost, nije uspelo. 

Ne gubite vreme, ne nadajte se čudu ako su dr rekli da odmah idete na donorstvo! Srećno! 

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 357
   RE: Azoospermija
15.7.2020 20:27:16   
Aniratak
Zdravo devojke, da se ja javim jer sam prosla kroz sve to sto lrolazite i vi sad i znam kako je stresni. Mi smo u decembru imali micro tese operaciju u Istanbulu kod dr. Emrea. Mm su nasli spermatozoide i odmah smo nastavili sa vto, vratili nam dva embriona koja su uspela iz prve, i sad cekamo blizance, ja sam usla u 6 mesec. Ono sto hocu da vam kazem je da se ne oslanjate na nase lekare, devojka je spomenula Vinku, ja sam cula da ona radi micro tese ali mislim da to ona radi sa strane da se tako izrazim. Mislim da jos uvek to kod nas formalno nije opcija ali mozda gresim, ne drzite me za rec. Svakako mi nismo bili zadovoljni nasim lekarima, znate i same kako je to kad ste u neizvesnosti za potomstvo, a oni mrtvi hladno nisu u stanju da daju ni jednu informaciju. Dr. Emre je po tom pitanju stvarno covek, sve lepo objasni, prijatan je i sto je najbitnije svetski je strucnjak u toj oblasti. Mm ima hormonalni disbalans pa ja mislim da odatle i problem azoo. Medenjak ne znam da li je tvoj muz radio ace analize da se utvrdi do cega je, da ki je radio mikrodelacije i kariotip? Najbitnije je da mu je to ok, ako jeste onda nema potrebe da ne radi operaciju, ne znam ko vam je rekao da ne pokusavate nista samo donorsku i zasto su vam to rekli.E sad sto se tice troskova, operacija je 1500 evra a vto je 2600 evra otprilike sa lekovima. Mi smo ostali bili 25 dana tako da generalno mora da se odvoji i za smestaj i put. Ako imate neka pitanja pitajte slobodno.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 358
   RE: Azoospermija
16.7.2020 10:07:19   
flamingos
Aniratak-čestitam.Čuvaj se,pa da slavimo kada srignu blizanci.Lepo si objasnila.Seećno svima.❤


(odgovor članu Aniratak)
Direktna veza do poruke: 359
   RE: Azoospermija
21.7.2020 13:39:09   
miracleB
Cao svima, ja sam nova na ovom forumu ali sam vec pisala na azoo statistici na RODI. Čak mislim da ima još devojaka čije priče prepoznajem odande.
Nama je takođe ovde dijagnostikovana azo, imamo disbalans s hormonima ali i mikrodeleciju na y hromozomu (azfc region) što znači da je uzrok genetika. Ja sam prvo slala nase rezultate klinici u Solunu i oni su nam rekli da sa takvim nalazima imamo premale sanse i da nam prelazu donaciju pa želim samo kosrisnici kojoj su to rekli da kazem da ne odustaje odmah. Ja sam bila uporna i obratila se dr.Emre koji je u startu rekao da je moguće da u našoj situaciji nađu spermatozoide. Kada smo tamo otisli u ejakulatu, uz pomoć tog nekog peletiranja su našli nekoliko komada i sada nam je dijagnoza cryptoazo. Trebali smo na ICSI da idemo krajem marta ali zbog situacije smo sve odlozili i čekamo da nam jave kad ćemo da idemo.

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 360
   RE: Azoospermija
4.9.2020 20:51:46   
Maya20
Aniratak, s obzirom da prolazimo vec duzi niz godina kroz sve ovo, uvek mi bude drago da procitam da je neko uspeo. Bravo! Mm je takodje dijagnostikovana azoo, microdelecija u redu, kao i kariotip. Zakucali smo na mnoga vrata, i uvek doziveli samo razocarenja i naravno uvek sa savetom da idemo na donaciju. Citajuci ovo, pozelela sam i ja da kontaktiram dr Emrea. Da li mozes da mi das mail adresu preko koje bi to mogla da ucinim?  Svako dobro🙏


(odgovor članu Aniratak)
Direktna veza do poruke: 361
   RE: Azoospermija
21.9.2020 11:38:47   
Ledena1
Ja sam bila na 2 postupka u  Istanbulu. I kod nas je isto azoospermia problem. Muz se operisao na klinici Istanbul Florenci , micro tesa je bila uspesna mada beta negativna. Druga micro tesa je bila neuspesna. Cene su puno jeftinije nego kod nas, dokrori su predivni osoblje takodje. Nama nisu dali nadu posle micro tese , planiramo da probamo spermhope ili da sacekamo u Ankari smo nasli gde se radi oplodnja sa spermatidima novo je tek pocelo da sacekamo kako funkcionise to. Podrska svima koji se bore i nadam se da cemo svi naci neko resenje i naravno uspesno da bude


(odgovor članu babygroot)
Direktna veza do poruke: 362
   RE: Azoospermija
29.9.2020 16:31:50   
Bicesuper
Poštovani, Nova sam na forumu pa ne znam da li ispravno šaljem pitanje. Suprug je radio spermogram i piše nisu nađeni spermatozoidi. Sutradan je ponovio iako to nike po protokolu u smislu apstinencije i tu je pisalo da su viđeni retki pokretni i retki nepokretni spermatozoidi. Uradili amo i hormone - FSH, prolaktin, testosteron i Lh i svi su u referentnim vrednostima osim prolaktina koji je minimalno povećan... bili smo kod urologa, on predlaze biopsiju... ja sam iscitala sve i na to nećemo ići nego verovatno kako svi savetuju pravac mikro tese. Ono sto me zanima da li neko zna kako se tačno postavlja dijagnoza azospermije i kako se tačno utvrđuje da li je opstruktivna ili ne...Imate li neki savet kako i šta dalje i da li ima slučajeva gde je sve bilo u referentim vrednostima

(odgovor članu Mrvica Rodic)
Direktna veza do poruke: 363
   RE: Azoospermija
8.10.2020 16:41:05   
miracleB
Cao, samo bih da te ohrabrim, kao prvo vasa dijagnoza nije bas azoo cim je u ejakulatu nadjeno bar nesto, azospermija podrazumeva cistu 0. Zanima me da li je tvoj muz radio kariotip i mikrodelecije y hromozoma. Kod mog muza su LH i FSH bili poviseni a testosteron ok, primao je cak teraju hormonima ove a niko mu nije trazio to da uradi, tek kada smo sami to uradili pronadjena je upravo azfc ikordelcija na y hromozomu, i mi smo u Istanbulu kod dr.Emrea uspeli da uradimo ICSI i to bez microTESE, jer su mu u uzorku sperme nasli spermatozoide, iako je ove u Srb 3 ili4 puta bila čista 0.

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 364
   RE: Azoospermija
10.10.2020 12:23:40   
Bicesuper
Jao hvala ti na ohrabrenju. Puno mi znaci. Pisem svuda, citam dosta. Urolog je rekao da se uvek ogradjuje od spermograma (tog gde je nadjeno par). Ja nisam sigurna da li je bolje da se ne nadje nista jer onda je mozda opstruktivna pa ima vise nade.
Pisali smo dr Emre, nekako mi se sa svih foruma on ucinio najboljim. Rekao je da misli daje zbog viseg FSH a nizegtestosterona (u referentnim su vrednostima ali je fsh pri gornjij granici a testosteron pri donjoj), ali on ne bi nikakvu terapiju davao i rekao nam je da uradimo te analize hromozoma i karotip pa da mu se javimo.
Suprug ce to uskoro da odradi (pokusavamo nestoi drzavno da ne dajemo pare za sve jer koliko sam shvatila mi ne mozemo o troksku drzave sto je sramno)
Javljam kad odradimo te analize...
Pa cemo nadam se pravac Turska.
Mozes li mi malo detaljnijereci kako je to teklokod vas...
Ja se sad plasim da ako njemu i nadju mozdakod mene nije sve ok.
Jeste zamrzavali, kako, sta?
ja sam shvatila da oni ne pripremaju zenu uporedo daje ne bi kljukali hormonima ako se ne nadje nista...
Svaka rec mi znaci... Ta ISCI nije isto sto i vestacka...

(odgovor članu miracleB)
Direktna veza do poruke: 365
   RE: Azoospermija
12.10.2020 22:05:09   
miracleB
E ovako, sto se nas tice, pisala sam negde gore-ali ukratko, kod nas su bila 3 spermograma 0, terapija brevactide inekcije 3meseca potpuno bespotre-bno jer nam nisu prvo trazili da uradimo mikrodelecije-ja sam to trazila da radimo jer sam na internetu isto tako sve citala i trazila resenje. Moj muz ima nedostatak na azfc regionu na y hromozomu i to je uzrok. Slali smo prvo mail klinici u Solunu Embryolab ako se ne varam i oni su rekli da su nam šanse minimalne i da predlazu donaciju. Iz Praga 2x nismo dobili odgovor, takodje dr.Tansel Kaplancan takodje iz Turske je insistirao na dopisivanju na instagramu i to me je u startu odbilo a i nikako nismo mogli da se dogovrimo ali on je 1.koji je rekao da je u tom slucaju moguce naci spermatozoide. Onda sam kontaktirala po meni najboljeg doktora, a to je dr.Emre, odmah mi je objasnio o cemu se radi i da cak u 50% muskaraca sa nedostatkom u azfc regionu mogu u ejakulatu da se nadju spermatozoidi.
Mi smo tamo otisli na microTESE i nismo hteli istovremenu stimulaciju, ali su nam nasli spermatozoide u ejakulatu, nekoliko komada user posted image onda je muz dobio vitamine da pije da dodjemo za par meseci kad ja odradim neke analize. Nisu iskljucili opciju da ce trebati microTESE ali mi smo uspeli na kraju bez toga da prodjemo. Ja sam radila stimulaciju a muzu su u ejakulatu nasli dovoljno materijala, da znas da se tamo na potpuno drugaciji nacin traze spermatozoidi i sad su imali neku foru sa davanjem uzoraka na nekih pola sata jer postoje istrazivanja da se tu nalazi vise zdravih spermatozoida.
Sto se tebe tice, to vidi sa ginekologom, Turci vrlo malo toga traze da zena odradi, ali ja sam uradila kalsican pregled, papa, briseve sve, stitnu drzim pod kontrolom, i na svoju ruku sam radila trombofilije.

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 366
   RE: Azoospermija
13.10.2020 10:02:41   
Bicesuper
Ja sam isto iskreno za dr Emre, ne znam bas zasto takav mi je osecaj.
Moj suprug ce danas ici za uput da proba da o trosku drzave uradi karotip i delecije hromozoma (ako ne moze tj ako se dugo ceka privatno cemo).
Trazicemo i da se jos jednom uradi spermogram jer je na jednom imalo navodno par komada.
Malo sam indisponirana i time da drzava uopste ne pomaze takvim parovima - zamislite da je opstruktivna i da ima brdo spermatozoida u testisima, ali drzava finansira samo ako u ejakulatu ima - zastrasujuce ali sta cemo...
Ja sutra idem u NF da i ja uradim neke analize...
Mnogo ti hvala na savetima, ja sam sva pogubljena- pa te molim samo za jos jedno-sta znaci drzis stitnu pod kontrolom.
Ja imam malo veca antitela, hormoni su u redu, ali pijem eutirox 25 mg jer mi je dr to prepisao kad sam rekla da zelim trudnocu (ne znajuci jos uvek tada ovaj problem sa muzem)
Planiram da odem ponovo kod njega da vidim sta sad sa terapijom...
Kakva je kod tebe situacija sa stitnom.


(odgovor članu miracleB)
Direktna veza do poruke: 367
   RE: Azoospermija
13.10.2020 10:41:24   
miracleB
Potpuno je normalno dase tako osecas, ali kao neko ko je prosao kroz isto ja sam tu stvarno ako mogu da pomognem sa bilo kakvom informacijom, jer je i meni realno bilo jako tesko da nadjem informacije pro inerneta. Ali kad krenes u to i shvatis to kao neku situaciju koja je takva kakva jeste i moze da se resi bude skroz ok. Ja imam hasimota isto malo povisena antitela ali mi je tsh bio visok pa su mi snizili, treba da ti bude 2 ili ispod koliko znam. Za finansiranje o trosku drzave, sta da ti kazem uzas, ali ja svakako nisam htela ovde da radimo jer vidis ovde bi mom muzu radili biopsiju, unistili tkivo testisa a u Turskoj smo prosli bez ikakvog seckanja.

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 368
   RE: Azoospermija
13.10.2020 13:56:52   
Bicesuper
Da, da TSH za trudnocu, pogotovo radi bebe treba da bude oko2, zato se terapija daje nama kojima je visi, meni je bio oko 3, pa mi se lekovima spustio na 1 i nesto, sad cu ponovo proveravati.
Mi nista nismo ni radili u drzavnim institucijama jer smo krenuli od spermograma i imali sta da vidimo user posted image
Tako da ne znam ni sta bi nam predlozili... ni da li i mozemo ista, ali sam shvatila da za azospermiju nema nista iako se spermatozoidi mogu naci na dosta nacina...
Meni su forumi mnogo pomogli da skontam sta, kako... Ovaj urolog privatni je u fazonu biopsija i to je to. Ja kad mu kazem mtese on prevrne ocima. Pritom nas salje u Jevremovu (medigropu),ja kazem pa cekajte imamo mi pravo da nas drzava finansira za nesto... on nista... Bas je stvarno tesko skupiti informacije. Mi cemo sad probati tih par analiza drzavno, pa onda pravac Turska.
Zanima me da isto da li se kad se ode kod Dr Emre uradi spermogram (shvatam da oni imaju drugacije metode pa mogu i tu da nadju), pa ako ne nadju onda se ide na Mtese... ili se za mtese dolazi ponovo.
Pitam i zbog troskova, bolje bi bilo to u istom dolasku, pa ako se nadje onda cemo lako doci ponovo kad se ja pripremim...
Tebi su tamo radili ISCI?

(odgovor članu miracleB)
Direktna veza do poruke: 369
   RE: Azoospermija
13.10.2020 14:08:37   
Bicesuper
Ako mozes okvirno i neke cene...

(odgovor članu miracleB)
Direktna veza do poruke: 370
   RE: Azoospermija
13.10.2020 17:28:23   
Srecasreca
Zdravo!

Da li bi mogla da mi napišeš mejl na koji si pisala dr Emre? 

(odgovor članu miracleB)
Direktna veza do poruke: 371
   RE: Azoospermija
13.10.2020 18:54:44   
Bicesuper
emre@emrebakircioglu.comMi smo na taj mail pisali.

(odgovor članu Srecasreca)
Direktna veza do poruke: 372
   RE: Azoospermija
14.10.2020 9:03:34   
Bicesuper
Zdravo devojke, da se ja javim jer sam prosla kroz sve to sto lrolazite i vi sad i znam kako je stresni. Mi smo u decembru imali micro tese operaciju u Istanbulu kod dr. Emrea. Mm su nasli spermatozoide i odmah smo nastavili sa vto, vratili nam dva embriona koja su uspela iz prve, i sad cekamo blizance, ja sam usla u 6 mesec. Ono sto hocu da vam kazem je da se ne oslanjate na nase lekare, devojka je spomenula Vinku, ja sam cula da ona radi micro


Cao da ne davimo vise Miracleb, da li bi mogla da mi kazes da li si se uporedo stimulisala, ako nisi opk.
Ako jesi kontam da to mozemo sami da odlucimo, ali ko ti prepisuje stimulaciju, kako ona izgleda, koliko traje
Bas bi me znacile te info...
Ovde u Srbiji se ne moze nista sa nasom dijagnozom pa ne znam ni ko bi nas uputio sta da radimo

(odgovor članu Aniratak)
Direktna veza do poruke: 373
   RE: Azoospermija
14.10.2020 10:06:49   
Bicesuper
Ja sam dosadna dosta ali evo iscitala sam ponovo sve i shvatila sledeće: 1. Može se zena stimulisati uporedo pre nego zna ima li šta muškarac (to je do nje i verovatno uz konsultaciju sa dr- značile bi mi info oko toga)2. Onda ima aspiracija pa se onda radi icsi pa onda valjda transfer...Mene interesuje radi li se to sve u istoj poset_i koliko vremenski traje od pronalaska do transfera posto vidim da su devojke pisale da su se uporedo stimulisale pa da je rađena aspiracija (ne znam šta je) pa da su se razvile blastocite pa da će raditi transfer ( to je pretpostavljam vracanje oplođene jajne ćelije u matericu) pa da je transfer odložen pa me sve to buni...Hvala još jednom od ove dosade

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 374
   RE: Azoospermija
14.10.2020 12:25:37   
Bicesuper
Ja ubih, ali se sad vracam iz narodnog fronta...
Dr me kratko primio, pola nije ni gledao, rekao da mogu da donesem i spermu komsije user posted image
On ce nas uputitib svakako na vestacku ako mu se nadje nesto u ejakulatu.
A ja da idem na HSG to je valjda prohodljivost jajnika i jos nesto, radi se u opstoj anesteziji... pa sam malo u soku.
Nije da bezim od toga (to su obavezne analize kod nas a vervatno kod nas necemo moci nista ni da radimo).
Pa ce mm da ode sutra na delecije i kariotip da zanmo da li smo skroz otpisani da ne idem u to ako sanse nemamo.
Izgleda da drzavno ne moze, tj niko nista ne zna, mm je uzeo uput za drzavnog urologa tek za 3.11.
Dr opste prakse kaze da se tako ide, a ja citajuci sve formulare i iskustva znam da se ne ide tako vec psta praksa daje uput ali ajde ovde je problem u njemu...
Dajte neki savet ako imate.

(odgovor članu miracleB)
Direktna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Retke bolesti deca češće nasleđuju od oca
Greške u očevoj DNK mogu biti uzročnici retkih bolesti kod dece, jer se upravo od očeva nasleđuje četiri puta više novih...
Praćenje ovulacije - promene na grliću mat...
Kako određivati plodne dane pomoću praćenja promena na grliću materice?



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here