|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Ishrana deteta od 1-2 godinice
26.2.2014 12:06:39   
mati
Prethodna tema je dostigla 100str, pa sam otvorila novu... Valjda je OK. user posted image

Azra
Moje dete najviše voli kuvana jaja... Odličan vam je ovaj recept za pržena jaja sa hlebom...pa još , kao što Didy kaže, da se tu narendaju tikvice... Njam njam.


Azra, jer znas za onaj recept, sa kuvanim jajima,kada ih narendas pomesas sa pavlakom i premazes hleb, pa malo zapeces... Hleb u stvari omeksa i super je...

< Poruku je uredio mati -- 26.2.2014 12:08:18 >
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice
27.2.2014 0:07:09   
Azra_
Hehe, nisam znala Mati! Hvala ti. Inače sam tanka sa idejama za večeru. Kad smo kod moje mame, ona stalno nešto sprema, pa je baš fino, a ja ne stižem , a i nisam tako vešta. Večeras je jako lepo pojeo proju sa spanaćem. Naravno, bakica mu pravila.

_____________________________

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice
27.2.2014 0:12:31   
Misha i Ljisha
Hvala mame probacu tako da zamaskiram. Vec ujutru cu da isprobam nesto od ovog sto ste napisale,te pljeskavice ili namaz. Videcu. Hvala jos jednom

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice
1.3.2014 12:55:05   
little_one
Vecera me izludjuje....kao i raspored jela u toku dana....naime kod nas je specificna situacija da mm radi do 5 pa prije pola 6 nam nije rucak...pa ona ruca oko pola 3 -3 i ponovo ruca sa nama oko pola 6....jako mi je bitno da smo barem taj jedan obrok zajedno za stolom....a onda pred spavanje nikad nisam sigurna da li premalo pojede, jer smo izbacili vecernju flasicu...uvijek je nesto na mlijeku za veceru al ne pojede to uvijek sve...ne bude valjda gladna....

Sad planiram da izbacimo i jutarnju flasicu, medjutim bojim se da ce tek onda drasticno smanjiti unos mlijeka....kako vi uopste pratite koliko dijete pojede/popije mlijecnih proizvoda....i kad ste prestali da to pratite....sve se bojim da ce joj biti malo kad ukinem tu jutarnju flasicu, ne vjerujem da ce uz dorucak da popije bas toliko mlijeka..uf...s jedne strane bilo bi se lijepo rijesiti flasice dok nam bato ne stigne, a s druge brinem....ajmo mame, savjeti...

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice
1.3.2014 18:50:07   
milicicak
LO, nama se blizi drugi rodjendan a ja i dalje brojim mililitre mleka... neke preporuke su da je za decu izmedju godinu i dve potrebno oko 500 ml mleka, minimum je 350 ml.
Ali to ti je solja mleka uz dorucak, solja jogurta uz veceru i kasika pavlake uz rucak... ili kriska sira sa pecenicom i ajvarom za dorucak a dzem i hleb sa mlekom za veceru...
popara sa sirom za dorucak, proja sa jogurtom za veceru... ili sendvic sa pavlakom i solja jogurta... otkud znam, ja bih tako davala detetu da mogu...
i jos jedna stvar, mm i ja rucamo kad se vratimo sa posla, oko 4-5, T tada obicno uzina sa nama (vocku, kolac) za stolom dok mi jedemo. Ponekad trazi iz naseg tanjira, pa joj damo ali sve redje, valjda je vec navikla da u to vreme jedemo razlicite stvari ali ipak zajedno

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice
2.3.2014 7:32:40   
little_one
Mico hvala na odgovoru! Znam da je kod vas muka s mlijekom prvenstveno zbog alergije a onda vjerovatno i teze ide da ga pije...ona kad vidi da ima pored mlijeka nesto konkretno u tanjiru, mlijeko moze i da preskoci....i tako je kod nas....zato se brinem da joj nece biti malo...ujutro ima ili pitu sa sirom, ili palentu sa sirom, ili neke zitarice sa mlijekom ili sirom, jogurt ponudim, nekad popije vise nekad manje....za rucak generalno imam naviku da izbjegavam mlijecne proizvode jer se tad jede meso, pa uvijek imam u glavi da kalcijum otezava apsorpciju zeljeza iz mesa pa nikad ne dodajem...navece opet neko pecivo ili neke zitarice na mlijeku, sutlijas....al sve mi to djeluje nekako malo u poredjenju sa flasicom mlijeka koju popije samu....pokusacu da joj ponudim ujutro da popije mlijeko samo na solju umjesto na flasicu pa da vidimo kako ce ici...sa soljom srecom nema problema, savladala ju je i fino pije....jedino sto cura voli da nazdravlja cim vidi casu user posted image


(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice
3.3.2014 0:14:51   
Sanchy
Kada ste uvele med detetu?Znam da moze vec posle godinu dana ali ja sve nesto odlazem,,

_____________________________

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice
3.3.2014 14:56:08   
little_one
Ja sam uvela negdje sa 13 mjeseci, i cesto dam uz zitarice ili u kakao ako joj pravim...nije bilo reakcija i fino ga je prihvatila...sad ce u maju da nam dodju na red jagode i moze se reci da smo vecinu hrane probali.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice
3.3.2014 15:50:17   
adulence
I mi smo uveli sa 13mesec nije bilo reakcija...i bas ga voli...

_____________________________

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice
3.3.2014 17:00:23   
Sanchy
Pa onda ja preterujem,moram da nabavim negde domaci med ,ujak nije imao ove godine nesto meda,inace preporucili su mi da pocnem sa bagremovim medom prvi dan samo namazati oko usta,drugi razmutiti u vodu a treci dati na kasicicu,jeste i vi tako?

_____________________________

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice
3.3.2014 22:13:48   
little_one
Sanchy, med je preporucljivo dati sto blazi, i da bagremov je tu odlican, a tek kasnije malo jace one, gorce, mada ja obozavam licno kestenov med al bagremov je u principu najblazi. Ja sam isto tako prvi dan samo malo namazala oko usta, drugi dan sam razmutila u mlijeko a treci dan u zitarice za dorucak. Samo polako i bice to sve ok. Med je em hranjiv em jako dobar za imunitet. Jedino znam da ostale pcelinje proizvode treba odgoditi za malo kasnije, al ces se sjetiti npr dogodine da je mjesavina propolisa i meda odlicna za bolno grlo i kasalj.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice
3.3.2014 22:43:27   
Наташица
ЛО, а зашто је скидаш са млијека? ја Д дајем ујутро 200мл и навече око 120мл. мада је то најчешће 100мл. нисам ни помишљала да је скидам док сама не одбије? сад сам збуњена да ли требам то да радим?! :/ сматрам да је битно да пије млијеко те нисам ни размишљала да јој престанем давати.

у вези меда, дала сам око године дана мало на кашику, али није баш одушевљена била. ни сада не жели, покушавам јој дати кроз чај, али неће ни да окуси, тако да јој ни не дајем.

< Poruku je uredio Наташица -- 3.3.2014 22:44:59 >


_____________________________

"timeo hominem unius libri"


(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice
4.3.2014 0:07:53   
Didy
Otkako smo se rešili flašice i mleka, mnogo bolji apetit su imali za ostale namirnice i obroke. Da ne pominjem koliko smatram da je flašica loša za zube, ne samo zbog karijesa, već i zbog krivljenja zuba. Kad je Stefan pristao da popije šolju mleka na slamčicu, sklonila sam flašicu. I kad je Sofija popila šolju jogurta uz doručka, sklonila sam i njoj. Ja isto ne dajem uz ručak, ali bude ponekad u obliku npr. lazanja (pošto ide bešamel u njih) ili musake.
med sam im uvela posle 1. godine. Stavljam im svakodnevno u svežeceđeni sok od limuna i narandže. Ponekad im namažem na hleb za doručak ili večeru, mada Sofija ne pojede baš mnogo. Nekad stavim trun u čaj ako vidim da mrljave nezaslađen.


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Наташица)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice
4.3.2014 9:03:09   
little_one
Natasice ne skidam je sa mlijeka vec sa flasice, iz razloga koji je Didy navela, samo je onda malo teze pratiti dnevni unos mlijeka nego kad pije na flasicu pa me to u stvari brine ...dobijace ona i mlijeko i mlijecne proizvode al ne na flasicu kad vec fino pije na casu zasto da forsiram flasicu ....vecernju smo uspjesno ukinuli i sad nam je na red dosla i jutarnja, pa planiram sad jedan dan i to da presjecem....a za nekih mjesec dana nam stize jos jedna beba pa ce biti lakse da dok dojim novu bebu ona doruckuje ko velika :)

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice
4.3.2014 9:38:19   
Наташица
ЛО...аха, аха...извини, нисам обартила добро пажњу на пост. мислила сам да је питању млијеко.
милим да ће бити ок што се тиче А. она још и хоће да пије из чаше, то је супер. ја Д ни не дајем, просипа до бесконачноти, нешто јој је то фора. што по себи, што по кући. нама су флаше главне, чекам топлије вријеме да је скинем голу па нек просипа. ако има своју чашу измјери која количина може да стане у чашу па колико попије знаћеш отприлике, ако не попије довољно кроз друге оброке јој убациш нешто млијечно. видјела сам да маме понекад нуде млијеко успут онако да мало попију током дана, као ужину рецимо.

моја нема појма да хоће заслађене сокове и чај. сокове иначе слабо хоће. само вода и чај. имам домаћег меда који би волила да хоће, али све пије не заслађено. жедна би могла читав дан да буде ако окуси да је слатко. и ја мрзим мед, окусити га не могу па ни малену не форсирам.

< Poruku je uredio Наташица -- 4.3.2014 9:42:32 >


_____________________________

"timeo hominem unius libri"


(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice
4.3.2014 9:51:27   
bea83
Mi još nismo ukinuli flašicu i ne znam kad ćemo. Do škole sigurnouser posted image
On pije bez problema na čašu, ili onu flašicu sa pipkom od male rose ali to su zanemarljive količine tečnosti kad se uporedi sa tim koliko popije na flašicu tako da kombinujemo.
Mleko uveče pije oko 250-300ml na flašicu, tako da sam mirna oko unosa kalcijuma i to neću ukidati uskoro, samo ću verovatno pomeriti malo ranije da bi oprao zube posle toga.

Med smo uveli sa 15meseci i od tad ga stalno koristimo kao zaslađivač u ceđenom soku ili u žitaricama, uzimam livadski

Sad shvatih da smo mi prešišali ovu temu pre nepunih mesec dana user posted image

< Poruku je uredio bea83 -- 4.3.2014 9:52:46 >

(odgovor članu Наташица)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo)
4.3.2014 12:45:29   
mati
Matija je prvi put probao med u next soku, sad se tacno ne secam koji, ali mislim da je sa buci-buci slamcicom... Znam samo da nisam ni videla da ima meda, pa sam se ufrkisala, ali nikakve reakcije nije bilo...

_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo)
4.3.2014 16:50:29   
Didy
Bea, toliko mleka pred spavanje ce biti problem kad budete skidali pelenu. Jer oni se iz flasice nalivaju vise nego.sto.im je potrebno.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo)
4.3.2014 17:17:04   
Sanchy
M.pije na onu solju sa piskom a vodu pije Aqua Viva junior pa iz te njihove flasice,,sto se solje tice ume da pije ali ja da mu drzim solju inace obozava da se ispoliva user posted image ..sto se meda tice,vidim da kasnim jos samo da nadjem negde domaci bagremov,sve sam se nadala da ce ujak imati nesto meda ali nista do sada..M.na slamku ne zna da pije ,tj.povuce lepo dva tri gutljaja i onda krene da duva nazad pa kad mi ona tecnost posle sikne oboje se ispolivamo tako da nista od slamcice za sada...Mleko pije samo ujutru oko 180ml i to je to,odavno ne pije uvece,dobro vecera i nema potrebe

_____________________________

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo)
4.3.2014 17:28:31   
superm
Flasicu treba ukinuti sto pre. Cucle su uzas, izvor raznih bakterija.Drugom detetu flasicu nisam ni dala. Dojim ga, a sokic pijemo iz solje sa piskom, jos malo pa uvodim casu.

_____________________________

3 je moj srećan broj!!!

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo)
4.3.2014 17:36:46   
Sanchy
Ja imam Aventov sterilizator i dugo sam ga koristila upravo zbog bakterija,ali odavno vec ne pije na flasice dobro ste me podsetile da ih bacim stoje mi bezveze

_____________________________

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo)
4.3.2014 17:52:43   
World
Mi smo uveli med taman negdje kad je imala mozda 13 mjeseci....

_____________________________

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo)
4.3.2014 18:50:14   
tijatija
Ja sam med uvela sa nekih 9mes... ni kod jednog deteta nije bilo reakcije kao ni na ostale alergen.

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo)
4.3.2014 21:20:56   
bea83

IZVORNA PORUKA: Didy

Bea, toliko mleka pred spavanje ce biti problem kad budete skidali pelenu. Jer oni se iz flasice nalivaju vise nego.sto.im je potrebno.


Didy, pelena mu je već neko vreme potpuno suva ujutru, čim ustane piški na nošu bez problema user posted image

Slažem da flašicu treba ukinuti što pre, ali eto ja sam izmedju dva zla (da mi dete ne pije dovoljno tečnosti i flašice) izabrala ovo drugo. I flašicu ne planiram da ukinem zbog bakterija, apsolutno sam operisana od te paranoje, sterilisala sam prvih par nedelja i to je sve, već zbog zuba i vilice pre svega

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo)
4.3.2014 21:40:57   
Didy
Onda dobro, Bea. Moji su se nalivali baš, baš. Ja mrzim flašice, jedva sam čekala da im ih ukinem. A vodu sam im oboma jako rano počela na čašu, već sa 7 meseci sam im dala jogurt iz šolje i onda polako i vodu. Generalno oboje piju dosta tečnosti, s tim nemamo problema, pa se ni ne opterećujem.
Slamčicu im dajite da vežbaju. Ni moji nisu odmah znali, ali malo po malo su naučili. Tako im je zanimljivije pa mogu više popiti. user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Koji obrok mališani smažu BRZO, BRŽE ILI Z...
Nutrino Junior kaša u zip pakovanju je savršen izbor za doručak, užinu ali i laganu večeru jer ne samo da zadovoljava de...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here