|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Zdrava i lepa kosa
1.4.2009 12:43:26   
Anoniman
Pored profesionalne kozmetike za kosu ljudi se sve više vraćaju prirodnim sastojcima i receptima koje su koristile i naše bake. Pravilnom upotrebom organskih preparata koje sami možete pripremiti kod kuće možete postići zavidne rezultate, ali ih koristite isključivo u kombinaciji sa profesionalnom kozmetikom jer ćete tek tada dobiti zavidne rezultate.

ULJE JOJOBE
Za suvu kosu

Možete koristiti ulje jojobe koje u sebi sadrži prirodan vosak koji hidrira kosu i samim tim omogućava kosi da bolje prihvati ostale sastojke koji su joj potrebni.
Recept: Uzmite dve kapi ulja i dodajte određenu količinu maske ili regeneratora za vaš tip kose. Masku držite na glavi 5-10 minuta, a potom isperite.

ŽUMANCE
za sve tipove kose

Žumance sadrži dosta lecitina i služi za bolje vezivanje svih elemenata koji se nalaze u preparatima za negu kose i u boji (farbi).
Recept: Za početak, uzmite 1/4 žumanca (dok ne vidite kako vaša kosa reaguje) i dodajte je u masku za vaš tip kose. Masku držite na glavi 5-10 minuta, a potom isperite.

KOPRIVA
protiv opadanja kose
Kopriva u sebi sadrži eterična ulja i stimuliše cirkulaciju koja je potrebna za rast kose.
Recept: Uzeti tri kašičice čaja od koprive stavite 1,5 dl tople vode. Pustite da odstoji 10 minuta, a potom tečnost nanosite isključivo na koren, blago masirajte vlasište i ne ispirajte.

AVOKADO
za izrazito suvu i oštećenu kosu
Avokado pavlaka i banana sadrži ugljene hidrate i proteine koji se već nalaze u kosi, a pavlaka ima nisku pH vrednost i samim tim je dobra jer kosi vraća prirodnu kiselost.
Recept: Jedna supena kašika isceđenog zrelog avokada, jedna 1/3 zrele banane, jedna kašika kisele pavlake i jedna kašika maske ili regeneratora. Mikserom umutite masku dok ne postane penasta. Masku držite na glavi 5-10 minuta, a potom isperite.

RICINUSOVO ULJE I ULJE KOŠTUNJAVIH PLODOVA
za sve tipove kose
Ricnusovo ulje je bogato sastojcima koji se već nalaze u sastavu kose, a ulje koštunjavih plodova je bogato vitaminom B koji je idealan za negu kose.
Recept: Možete uzeti jednu kap ulja bilo kog koštunjavog ploda, i kap ricinusovog ulja i pomešajte sa određenom količinom regeneratora. Masku držite na glavi 5-10 minuta, a potom isperite.

KAMILICA
protiv peruti
Kamilica je pogodna za osetljivu i upaljenu kožu glave.
Recept: Uzeti tri kašičice čaja od kamilice stavite 1,5 dl tople vode. Pustite da odstoji 10 minuta, a potom tečnost nanesite na koren, blago masirajte vlasište i ne ispirajte.

Pranje kose
Kada perete kosu, vodite računa da selektivno nanosite šampon na kosu, isključivo na vlasište (prilikom ispiranja, opraće se i vlas) uz blago masiranje. U šamponu postoje razne aktivne supstance i grubim pranjem možete oštetiti kosu. Šampon ispirajte toplijom vodom, kako bi se otvorila kutikula (spoljašnji omotač vlasi) koji ima funkciju da štiti kosu. Kutikulu otvaramo da bi kosa bolje prihvatila negu. Pre nanošenja regeneratora kosu protrljajte peškirom lagano kako bi samo pokupili višak vode, nikako ne trljati kosu grubo da ne bi oštetili kutikulu.

Pravilna nega kose
Naša kosa podvrgnuta je svakodnevnim negativnim uticajima, od hemijskih (farbanje, blajhanje, mini-val…), preko fizičkih (četkanje plastičnim i metalnim četkama, prečesta upotreba toplote prilikom stilizovanja kose i feniranja, vezivanje gumicama…) pa sve do spoljašnjih, poput: sunca, vetra, mraza, izduvnih gasova… Zato
je osim gorenavedenih maski važno da svoju kosu pravilno tretirate svakog dana.

Tehnika nanošenja regeneratora
Regenerator na kosu nanosite isključivo prstima, nikako češljanjem, jer kosa dok je mokra ima samo 10% od svoje prirodne elastičnosti i češljanjem samo možete pokidati vlasi. Češalj koristite tek kada je kosa razmršena i to isključivo sa retkim zupcima. Kosu nakon toga možete uviti plastičnom folijom kako bi se zadržala toplota i time pospešilo delovanje regeneratora. Prilikom ispiranje koristite mlaku vodu i pred kraj malo hladniju, kako bi ste zatvorili kutikulu i zadržali hranjive materije u samoj dlaci.

Izvor: blic.rs

< Poruku je uredio Tasha RR -- 1.4.2009 12:44:07 >
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Zdrava i lepa kosa
1.4.2009 13:14:10   
eugenija
Pivo je isto dobro za kosu, može poslužiti i kao prirodni lak za kosu, mana mu je "jedino" miris..user posted image

Znam da je i pepeo dobar, ali opet ne znam za šta tačno u vezi kose.

Kada se u lavor stavi kašika jabukovog sirćeta, i ispere kosa, to je odlično za lakše raščešljvnje ukoliko vam se kosa petlja, a regenarotor ne pomaže..


_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Zdrava i lepa kosa
1.4.2009 13:32:56   
NadaR
Znam da je i pepeo dobar, ali opet ne znam za šta tačno u vezi kose.

uh,ne bih isprobavala sa pepelomuser posted image user posted image

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Zdrava i lepa kosa
1.4.2009 13:35:29   
Anoniman
Pa ne treba pepeljaru da prospeš na glavu. user posted image  Znam da je pepeo dobar da se stavi u vodu za cveće, ostavi se da malo odstoji, i naprskate cveće koje je vašljivo.

Možda je i kod kose pepeo za vaške? user posted image

(odgovor članu NadaR)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Zdrava i lepa kosa
1.4.2009 23:16:28   
eugenija
Sa nekog foruma:

iako ne deljuje normalno u 21. veku ali istina je da je najbolja stvar za pranje kose (ne znamk kako se tacno zove) pomesati pepeo i vodu i onda procediti vodu i sa tom vodom prati glavu,skroz smiruje kožu glave.....a sto se tice peruti moze je smanjiti mada nista nikad ne moze zauvek zaustaviti perut samo iz razloga sto su to izumrle celije,a kao sto svi znamo izumiranje celija se ne moze saustaviti....

Izvor


_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Zdrava i lepa kosa
1.4.2009 23:18:36   
NadaR
Meni je to jos uvijek strasno user posted image user posted image
Radije bih nesto sto lijepo pjeni i jos ljepse mirise user posted image

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Zdrava i lepa kosa
1.4.2009 23:21:18   
Anoniman
Pretpostavljam da se ne misli na pepeo od cigarete, to mi mnogo smrdiuser posted image

(odgovor članu NadaR)
  Direktna veza do poruke: 7
   RE: Zdrava i lepa kosa
1.4.2009 23:23:54   
eugenija
Pepeo od cigarete skida uspešno ofarbane delove kože koje je nesavesna frizerka slučajno zamckala prilikom farbanja kose...

A ovaj pepeo iz šporeta meša se sa vodom, i tako su naši stari prali kosu kad nije bilo ni šampona ni cigarauser posted image user posted image


_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Zdrava i lepa kosa
1.4.2009 23:24:19   
Lilly*
meni je svekar pricao kako su oni, kada je bio dete, nakon rata, prali kosu sa nekim pepelom i to od nekog posebnog drveta, ne secam se vise kog, ali se mora paziti o koncentraciji tog rastvora, inace pojede kozu, sve sprzi

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Zdrava i lepa kosa
2.4.2009 6:53:30   
Lu
Ja imam jednog starog tetka koji kosu per i DANDANAS sapunom za veš,neki žuti smrdljivi ali eto iako je star ima čovjek gustu crnu kosu čak nije ni sijed puno.
Baš me zanima sastav tog sapuna iako se ja ne bi usudila.
Moja frizerka kaže da ja imam prilično zdravu kosu iako se farbam a kosu perem niveinim šamponom i regenerator stavljam isti za ravnanje kose i nije mi potrebno feniranje,ne stavljam nikakve druge preparate osim kristalića na vrhove.

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Zdrava i lepa kosa
2.4.2009 9:07:53   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: eugenija

A ovaj pepeo iz šporeta meša se sa vodom, i tako su naši stari prali kosu kad nije bilo ni šampona ni cigarauser posted image user posted image



Odakle mi pepeo iz šporeta? user posted image  Ima neko da mi donira??? user posted image

(odgovor članu eugenija)
  Direktna veza do poruke: 11
   RE: Zdrava i lepa kosa
2.4.2009 9:10:42   
mamanp
a jel imate kakav bapski lijek za izrazito masnu kosu?user posted image  u obzir dolazi i pepeo user posted image

_____________________________

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Zdrava i lepa kosa
4.4.2009 22:23:33   
Verus
Da dodam:  nikada ne cesljajte mokru kosu to jako kida vlasi...kada susite fenom, UVEK susiti niz vlas, od temen ka dole a ne tamo-vamo. I kad mozete sushite je i na vazduhu.  Ja sve ovo uvek postujem i nikada nemam procvetalu kosu ma koliko dugo da se ne shisam, a nekada ima i po 2,3 godine da ne odem kod frizera!  I kada cesljate i suvu kosu, lagano i nezno cesljate kosu, ako je jako upetljana, onda nezno iscesljati krajeve pa onda od temena ka dole...

(odgovor članu mamanp)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Zdrava i lepa kosa
3.7.2009 14:16:18   
Anoniman
Pročitala sam negde da je za kosu super ako je na kraju pranja sperete hladnom vodom, kao onda bude mekana i sjajna, pa sam juče probala. Ukočile su mi se oči u glavi kada sam se zalila hladnom vodom, ali kosa mi je danas zaista fenomenalna! user posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 14
   RE: Zdrava i lepa kosa
3.7.2009 14:40:05   
Anoniman
ja je perem haman hladnom vodom...haj vidjecemo ...prosle sedmice sam se ofarbala ...al bi se definitivno trebala osisati i ako mi nije ostecena kosa, al mi je ogromna do po ledja 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 15
   RE: Zdrava i lepa kosa
3.7.2009 14:41:21   
Anastazija
IZVORNA PORUKA: Vučko.ba.

al mi je ogromna do po ledja 


ona se shisha a ja mashtam o kosi do pola ledja... user posted image

e Vule Vule...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Zdrava i lepa kosa
3.7.2009 14:43:55   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Pročitala sam negde da je za kosu super ako je na kraju pranja sperete hladnom vodom, kao onda bude mekana i sjajna, pa sam juče probala. Ukočile su mi se oči u glavi kada sam se zalila hladnom vodom, ali kosa mi je danas zaista fenomenalna! user posted image


jeste, ja to radim godinama, ali mi se posle tog zadnjeg mlaza hladnom vodom uvek zavrti u glaviuser posted image , ali dobro sve za lepotu..

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Zdrava i lepa kosa
3.7.2009 14:45:03   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Anastazija

IZVORNA PORUKA: Vučko.ba.

al mi je ogromna do po ledja 


ona se shisha a ja mashtam o kosi do pola ledja... user posted image

e Vule Vule...


eeeeeeeeee.....Vule je malo ćaknut user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anastazija)
  Direktna veza do poruke: 18
   RE: Zdrava i lepa kosa
3.7.2009 14:46:20   
Anastazija
user posted image user posted image user posted image


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Zdrava i lepa kosa
3.7.2009 14:47:20   
Anoniman
trudnjačo moja draga .... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anastazija)
  Direktna veza do poruke: 20
   RE: Zdrava i lepa kosa
3.7.2009 14:48:06   
Republica
Dunja, to je Ok uraditi poslednji mlaz hladnom vodom ali nije potrebno i ceo skalp tj. i glavu.
Ako ti je duzha kosa prebacish i samo kosu tushirash.Ako ti je kosa kratka ja bih na tvom mestu
onda kockama leda prelazila isto samo preko kose.Toplo ,hladno po glavi ko nije od malena tako navikao
zna da zeza kalilare i kasnije glavobolje.
 
Pozdrav user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Zdrava i lepa kosa
3.7.2009 14:53:33   
Republica
Postoji i metoda dubinskog pranja kose po salonima.
To je pranje kose od silikona koji se nalaze u shamponima.
Znaci pranje kose OD pranja kose.user posted image
Videla sam to kod prijateljice i kosa je isusetno sjajna i elasticna.
Inace kocke leda preko vlasi daje jako dobar efekat.

(odgovor članu Republica)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Zdrava i lepa kosa
3.7.2009 14:54:41   
dunja RR
ma da ja samo zadnjim plazam preletim bukvalno, nagnute glave.....imam dugu kusu....taj mlaz traje dve sekunde..ali dzabe uvek mi se zavrtiuser posted image

(odgovor članu Republica)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Zdrava i lepa kosa
3.7.2009 14:55:13   
Anoniman
To sa ledom super zvuči, samo ja zaista nemam vremena za takvo što. Jedva postignem i kosu da operem, a ne još i led da prevlačim po njoj.

(odgovor članu Republica)
  Direktna veza do poruke: 24
   RE: Zdrava i lepa kosa
3.7.2009 14:55:31   
dunja RR
mlazem a ne plazamuser posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







MELA B3 revolucionarno rešenje protiv hipe...
photo
Ovaj revolucionarni proizvod, kreiran u saradnji s vodećim svetskim dermatolozima i stručnjacima za hiperpigmentaciju, d...
Mella Cosmetics – lepota u bogatstvu prirode!
Mella cosmetics je ujedinila nauku i prirodu u jedinstveni pristup nezi kože, čiji je cilj vratiti i očuvati koži sjaj i...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here