|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Beograđankama 100% trudničko
21.1.2009 0:32:36   
Anoniman
Prvo da naglasim da je moja baka mađarica (koja NARAVNO govori tečno srpski), ali ... eto, moglo bi se desiti da je u nepažnji pogrešno razumela, što je i sama rekla, jer ustvari nije baš ni skroz sigurna šta su u emisiji na TV rekli.

Naime ono što su sigurno rekli je da se razmatra (sa pozitivnim kritikama) da beograđanke počnu da dobijaju 100% platu dok su na porodiljskom. Ono što nije sigrurno je dal se tu misli na žene koje su zaposlene na teritoriji BG-a ili na žene sa papirima (LK i sl) na teritoriji BG-a.

Jel čuo još neko nešto?

< Poruku je uredio Tasha RR -- 5.1.2010 17:42:11 >
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Beograđankama 100% porodiljsko
21.1.2009 2:10:38   
kumara
Nisam cula, ali cu proveriti... Hmmmm pada mi vec neka prevara na pamet!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Beograđankama 100% porodiljsko
21.1.2009 2:42:00   
kumara
Evo nasla sam, dobro je cula tvoja baka tasho:

(izvinjavam se sto je na cirilici, ali samo sam tako nasla)
Град ће финансирати разлику накнаде за трудничко боловање

Град Београд финансираће разлику накнаде за трудничко боловање за све труднице које живе на подручју главног града. У Београду се годишње породи око 8.000 жена, а више од хиљаду њих користи трудничко боловање и прима 65 одсто личног дохотка. Разлика од 35 одсто биће им исплаћивана из градског буџета, а критеријуми ће бити утврђени до краја фебруара, рекао је Драган Ђилас, градоначелник Београда.

Ђилас је истакао да ће овај новац бити обезбеђен из градских резерви и уштеда остварених рационалнијим пословањем Градске управе, као и да се за те сврхе неће трошити средства из буџета Секретаријата за здравство. Градоначелник је рекао да је било планирано да се слично решење примени и на целу Србију, али да због актуелне кризе у републичком буџету није било довољно новца.

– Живот у Београду је најскупљи и логично је што смо одлучили да финансијски помогнемо женама које одржавају трудноћу. Углавном се ради о последња три месеца трудноће. Наше суграђанке које на свет доносе децу раде најлепшу ствар и морају имати најбоље могуће услове – рекао је Драган Ђилас.

(izvor: www.beograd.rs)

------------------------------------------

Trudnice iz Beograda primaće celu platu dok su na bolovanju jer će Beograd dotirati deo naknade, najavio je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Grad će početkom februara odrediti kriterijume za primanje ove nadoknade, kada bi trudnice mogle da očekuju i prvi novac. Trudnice na bolovanju u Srbiji tokom tog perioda primaju 65 odsto plate. Pošto novca za preostalih 35 odsto do pune plate nije bilo u republičkom budžetu, beogradske vlasti su odlučile da trudnicama iz glavnog grada obezbede ostatak sredstava.

"Bio je plan da se to ubaci u budžet Srbije. Nažalost, situacija je takva da nivou republike nema para za sve trudnice i one koje moraju da održavaju trudnoću, a žive u Beogradu. Grad Beograd će pronaći način kako da se tih 35 odsto doda", kazao je Đilas.

On je naveo da će početkom februara biti napravljeni kriterijumi na osnovu kojih će biti precizirano kako će se pronaći sredstva.

Đilas je naglasio da sredstva neće biti uzimana iz budžeta grada namenjenog za zdravstvo, "već iz drugih rezervi, iz štednji koje se u gradu sprovode svakog dana".

"Imamo procenu da se u Beogradu godišnje porodi oko 8.000 žena, da trudničko bolovanje koristi nešto više od 1.000, naročito u poslednja tri meseca kada je otežan rad. Postoji komisija na nivou Ministarstva zdravlja koja proverava ko treba da ide na trudničko, a ko ne treba. Ona će sarađivati sa nama i napravićemo kriterujume da to bude za one koji su živeli u Beogradu zaključno sa 31. decembrom prošle godine", naveo je on.

Đilas je kazao da se razmišlja o tome da se i na nivou republike dođe do rešenja koja bi za sve trudnice obezbedila dodatna sredstva.

(izvor: B92)

(odgovor članu kumara)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Beograđankama 100% porodiljsko
21.1.2009 2:44:45   
kumara

IZVORNA PORUKA: Lenka
Ona će sarađivati sa nama i napravićemo kriterujume da to bude za one koji su živeli u Beogradu zaključno sa 31. decembrom prošle godine", naveo je on.




user posted image user posted image user posted image Nista od moje prevare!!!

Ne znam sta da kazem... Vidim po sajtovima da je gomila ljudi koji nisu iz BG jako revoltirano ovom izjavom. To ima smisla jer ispada da je BG najvazniji i da su ostala trudnice nebitne... user posted image Opet mora od negde da se pocne, pa se to mozda prosiri i na ostatak drzave.

(odgovor članu kumara)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Beograđankama 100% porodiljsko
21.1.2009 7:46:40   
Lu
Eh blago beograđankama...to je centralizacija kao i u drugim državama.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu kumara)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Beograđankama 100% porodiljsko
21.1.2009 8:29:20   
Jeca*
Ima u još nešto što treba da znate. Svi koji radimo u Beogradu odvajamo po 3% od nase plate za razne aktivnosti grada, pa i za ovo. Drugi gradovi to nemaju.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Beograđankama 100% porodiljsko
21.1.2009 10:29:49   
Anoniman
To što kažeš Jeco je isto kao što prvorođena beba u Betaniji ne dobija nagradu ako jedan od roditelja (ili samo mama user posted image ) nema prebivalište u NS!

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 7
   RE: Beograđankama 100% porodiljsko
21.1.2009 11:10:25   
sneza24
i nama odbijaju i to 4% od plate pa mislim da i ostle trudnice imaju takvo pravo.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Beograđankama 100% porodiljsko
21.1.2009 12:01:23   
Jeca*
Ma slažem se ja da svima treba dati 100% platu, nemojte me pogrešno shvatili. Pokušala sam samo naći razloga zašto je to prvo u Bgu urađeno. To je na lokalnom nivou i ja se iskreno nadam da će sad i ostali gradovi u Srbiji uraditi isto ili se to rešiti na nivou države. Inače, ja sam pisala negde već na ovu temu. Meni je i 100% plate jadno jer su mi odbili i topli obrok i regres i stotinu čudesa pa mi je ostala samo neto plata...user posted image

(odgovor članu sneza24)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Beograđankama 100% porodiljsko
21.1.2009 14:56:55   
Anoniman
Pa to ti je kao kada si na bolovanju. Ja sam isto nedavno o tome pisala, da ja kada odem na bolovanje, dok mi odbiju topli obrok i onda isplate 65% - to je kao da su mi dali 50% od onoga što bih dobila da sam na poslu.

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 10
   RE: Beograđankama 100% porodiljsko
29.1.2009 17:57:33   
maša
SRAMOTA JE I GREOTA ŠTO SU, TOBOŽE ZBOG KRIZE, UDARILI PO DŽEPU BUDUĆE RODITELJE!KAO DA DO SADA NISMO BILI U KRIZI.MA BAŠ!!!TO ŠTO SE DOBIJU NAKNADE ZA PRVO, DRUGO ITD. DETE TO JE SAMO ONO ŠTO SU NAM UZELI DOK SMO ODRŽAVALE TRUDNOĆU.
ALI ETO, MOŽDA IPAK NEKO MISLI I NA MALE BEBICE I TREBA SVAKI GRAD DA SE UGLEDA NA BGD I OMOGUĆI POMOĆ SVOJIM TRUDNICAMA.I TO ZNATNU POMOĆ!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Beograđankama 100% porodiljsko
31.1.2009 23:13:38   
prase
Sve je to politika... Ovo da će BG da dotira 35% Beograđankama na trudničkom bolovanju još nije zaživelo u praksi. A svodi se na pravljenje razlika tamo gde ne treba da ih bude, kao npr. što u Vojvodini postoji neki iznos koji se dobija od AP Vojvodine za rođenje deteta - koji je dosta veći od onoga što se dobija od Republike Srbije, a dobijaju i to. Sa druge strane, nepravde ima u svim sferama geopolitičkog života naše državice - npr. što Beograđani (koji imaju centralno grejanje) imaju dotirane cene grejanja. Isti gas se plaća različito u BG i severnije od njega. Nikada mi neće biti jasno zašto. Ja odavno zagovaram teoriju da bi trebalo jednom da se podvuče crta, šta je bilo - bilo je, a sad krećemo od nule. Osnovni princip je da nema pravljenja razlika među ljudima na osnovu toga u kojem gradu žive. Sa druge strane, trebalo bi obezbediti da se trudničko bolovanje otvara onda kada mora, a ne u 100% slučajeva što će verovatno biti posledica ako stvarno bude 100% plata za Beograđanke na trudničkom bolovanju.

(odgovor članu maša)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Beograđankama 100% porodiljsko
25.2.2009 21:23:26   
mihi
Imam drugaricu koja radi u Gradskoj skupštini i koja mi je rekla da prave specijalnu komisiju koja će utvrditi ko stvarno treba na bolovanje. Jer ovde žene čim vide dve crtice na testu odmah uzmu bolovanje. Naravno da one koje imaju problema krvarenja i druge komplikacije treba da idu na bolovanje. Toga u Americi nema ja sam bila na jednom fakultetu u Texsasu žena je radila do dan pred porođaj i ponovo došla na fakultet kad je beba imala 2,5 meseca.

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Beograđankama 100% porodiljsko
25.2.2009 23:01:29   
Jacaca
20 godina sam privatnik i uredno placam porez, ni jedan dan bolovanja nemam, pa i ne znam kako to ide sa vlasnicima firme. Znam za zaposlene, to im ja placam, tek ako imaju preko dva meseca bolovanja, bez pauze daje im drzava a ja doprinose placam.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Beograđankama 100% porodiljsko
28.3.2009 7:56:29   
Anoniman
I ja sam, Mihi tako razmisljala dok nisam ostala trudna... e onda sam se pocela raspitivati i raspitivati i da ti budem iskrena, cim sam otisla kod moje dr u dom zdravlja, ona mi je bez pitanja otvorila bolovanje, sto sam oberucke prihvatila...
Jeuser posted image s posao, ako mi to konstantno setkanje i vozikanje gradskim prevozom moze ugroziti plod. Otvaranje bolovanja zarad uganuca noge ili virusa nije isto i nikako se ne moze meriti sa otvaranjem trudnickog bolovanja! Izgleda da retko ko shvata da su prva 3 meseca najrizicnija i zato se vecina voli "herojisati" kako Boze moj su do par dana pred porodjaj radile! A da li u dubini mislite da je to pametno? Da li vam ne padne na pamet da to u nekom momentu moze ugroziti to malo stvorenje, pa i vas ako se tako heroisete?! Ne mora da znaci da moze doci do nekog pogorsanja i ne daj Boze (zbog glupiranja), ali ipak moze!
E ja sam za to da se ne reskira!
Pa pobogu, toliko zena i devojaka na zalost ne moze ni da ostane u drugom stanju i sta treba, kad se to desi posle milion godina, rizikuju zbog toga sto tamo neka komisija odredjuje ko treba, a ko ne treba da ide na trudnicko bolovanje?!
Mozda sam malo skrenula sa teme, ako jesam, brisite me ondak. user posted image

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 15
   RE: Beograđankama 100% porodiljsko
20.5.2009 14:20:36   
Lady412
A sta je sa trudnicama koje nemaju stalno zaposlenje? Da li one igde ista dobijaju?user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Beograđankama 100% porodiljsko
20.5.2009 14:21:49   
Ana RR
Dobijaju pomoć od 40 000 kad se porode!

Dobro došla Lady! user posted image


< Poruku je uredio Ana80 -- 20.5.2009 14:22:12 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Lady412)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Beograđankama 100% porodiljsko
20.5.2009 14:22:39   
Anastazija
Mislim da one dobijaju neku jednokratnu nadoknadu.. ali ne znam koji je iznos u pitanju..

(odgovor članu Lady412)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Beograđankama 100% porodiljsko
20.5.2009 14:22:51   
Sneža
Lady,dobro nam doslauser posted image user posted image
Ja neznam odgovor na ovo,ali sigurno ce ti neko odgovoriti.


_____________________________

superbrzasnežaheroj

(odgovor članu Lady412)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Beograđankama 100% porodiljsko
20.5.2009 14:28:27   
Lady412
Hvala na dobrodoslici. Postavila sam novu temu sa ovim pitanjem, pa se mozete i tamo upisati,... Hvala. user posted image

(odgovor članu Sneža)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Beograđankama 100% porodiljsko
20.5.2009 14:39:58   
sara09
Slazem se sa tobom. Ne treba izazivati sudbinu i forsirati se dok si trudna jer kad radis htela ti ili ne stres je prisutan, a to je kobno za odraslog coveka, a o bebici da i ne govorimo. Blago zenama koje trudnocu dobro podnose i to im je samo olaksavajuca okolnost, ali ne treba se forsirati i kad si extra dobro.

A to sto samo trudnice iz Beograda primaju celu naknadu tu je problem u drzavi, koja nazalost nikada nije bila fer prema svima.

Ja vam mogu samo dodati informaciju da ako ste na Birou i primate novcanu nadoknadu (ostali ste bez posla i pisali su vam da ste tehnoloski visak), mozete otvoriti bolovanje predkraj ugovora (obavezno pre isteka) i imate pravo na trudnicko i porodiljsko kao da ste zaposleni, samo sto vam doprinose i staz uplacuje Biro (odnosno socijalno).

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Beograđankama 100% porodiljsko
5.1.2010 10:25:08   
minavb
Evo da ozivimo mrtvu temu. Prvo, ne radi se o porodiljskom vec o trudnickom bolovanju pa mislim da se naslov teme mora promeniti. Beogradjanke, odlukom skupstine grada od pre godinu dana, primaju 100% dok su na trudnickom. Onih 35% koje nadoknadjuje grad dobijaju naknadno i to od drugog meseca na bolovanju, tj od trenutka kad pocinje socijalno da ih placa. Na drugom foumu sam skupila ove podatke-od firme zavisi kako ces dobijati pare. Firma moze da te placa sve vreme 100% pa da ceka refundaciju od grada. Druga opcija je da ti firma uplacuje onih 65% od socijalnom, a ostatak od grada da uplati kad legnu pare. Pare kasne oko tri meseca. Na drugom forumu sam takodje dosla do informacije da su oko 20. novembra legle uplate za avgust, septembar i okotbar, a prijateljica mi je pokazala da su joj oko 20. decembra legle pare i za novembar za njenu trudnicu na bolovnanju. Grad, izmedju ostalog, uplacuje i deo doprinosa. Racunam da cemo mi koje smo presle na socijalno od decembra, novac od grada dobiti u martu, pod uslovom da su uracunate u budzet za 2010.

(odgovor članu sara09)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Beograđankama 100% porodiljsko
5.1.2010 10:31:36   
Anoniman
Ja da dodam da sam se malopre cula sa koleginicom u firmi koja je zaduzena za to.
kaze da i moja firma prvo daje 65% pa ceka od grada
a drugo..

kaze da je kasnjenje pre bilo oko tri meseca ali da sada nije toliko i da su uhvatili ritam tako da je sada oko mesec i po...
Ne znam koliko je tacno, samo prenosim.

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 23
   RE: Beograđankama 100% porodiljsko
5.1.2010 10:33:55   
minavb
Pa to je to. Do novembra su kasnili tri meseca, onda su legle uplate za tri meseca, da bi u decembru legla uplata za novembar. Mozda ce u buduce manje kasniti pa u januaru dobijemo za decembar. Kad saznam nesto novo na drugom mestu, ili mi legne uplata, javicu ti.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Beograđankama 100% porodiljsko
5.1.2010 10:35:59   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: minavb

Pa to je to. Do novembra su kasnili tri meseca, onda su legle uplate za tri meseca, da bi u decembru legla uplata za novembar. Mozda ce u buduce manje kasniti pa u januaru dobijemo za decembar. Kad saznam nesto novo na drugom mestu, ili mi legne uplata, javicu ti.user posted image


i ja tebi...danas cekam ovu moju platu 65% a onda...kad legne taj ostatak ja cu da javim. na ovoj temi

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Zašto UMORNE MAME ostaju BUDNE DO KASNO?
Volela bih da vam kažem da majke ovo vreme provode radeći one stvari u kojima uživaju, ali to ne bi bilo sasvim tačno. N...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here