Anoniman
|
Baš sam se skenjala, samo da se izduvam, pa odoh odavde... Mm je poludeo otkad sam ja na bolovanju-razumem, mnogo toga je palo na njegova leđa, ali zaista mu svi pomažu- svi uzimaju Mihajla na čuvanje, moja mama pegla, moja svekrva kuva, ja koliko snage skupim u toku dana stavim veš i suđe da se operu, malo obrišem prašinu, počisitim po kuhinji ili skuvam deo ručka (recimo supu ili varivo...), ali u njega kao da je đavo ušao!!! Urla po ceo dan, Mihajla redovno rasplače pred kupanje, počeo je toliko da psuje i da ga naziva pogrdnim imenima da mi je malo falilo da ga jedan dan ne zviznem preko usta! I dođe kući pa zanoveta-što si ovo tu ostavila, što ovo nisi potopila, zašto si brisala prašinu Nema: hvala, lepo što si se potrudila, znam da ti nije dobro.... I kukanje: ne spavam dovoljno, spadam sa nogu, izgubio sam svaku slobodu E dragi moj, nemaš ti pojma! Za ovih mesec dana čak dva vikenda je proveo na pecanju, 3 puta nedeljno odlazi na rekreaciju sa prijateljima i ostavlja me samu da stavim Mićka na spavanje (inače, moje "jutarnje" mučnine su večernje)-ne pamtim kad mi je nešto bilo tako teško kao stavljanje deteta na spavanje uz pauze za bljuvanje ... Šta on zna šta je uskraćena sloboda?! Šta on zna kako izgleda ležati mesecima u zatvorenoj sobi u krevetu, bez svežeg vazduha, bez mogućnosti da pojedeš ono što želiš, da ideš gde želiš, da funkcionišeš kako si navikao?! Šta on zna o uskraćenoj slobodi?! Ja sve ovo radim zbog nas i naše porodice, zašto je njemu toliko teško da uradi isto?! I jutros je opet krenuo da zvoca-nisam ni htela da se raspravljam... Samo sam mu u prolazu rekla: unosiš jako lošu atmosferu u kuću, nikad nisi bio gori otac, i zapitaj se malo da li je ZAISTA tebi trenutno najteže... Oćutao je kao pos**n... Otkad sam ostala trudna samo se mučim i sklapam kompromise- u firmi me ucenjuju otkazom i traže da radim od kuće, ubih se oko papirologije za bolovanje (kao da pokušavam da opljačkam banku kad im se pojavi na šalteru-zmije), stalno mi je loše, nisam uzela Mihajla u krilo mesec dana i još mi on zagorčava život....... Treba da ga je sramota!
|