|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Operacija vena
5.3.2017 14:51:14   
choopa choops
Ajde malo napišite vaša iskustva pred, za vrijeme i nakon operacije vena, ako ste je imali.

Dakle, ja muku mučim s venama na lijevoj nozi vec 20godina. Uzasno izgledaju, cvorovi sa unutrasnje strane, a nedavno se prosirila i naprijed I ajde i nekako taj estetski dio, ali zadnjih par godina su počele da me bole baš. O operaciji sam se raspitivala vec duze vrijeme, međutim imam strah od anestezije, pa sam klasičnu operaciju izbacila kao opciju user posted image To bi mi valjda pokrilo zdravstveno osiguranje, a za ostale vrste nisam imala baš novca. Nedavno sam zvala doktora iz NS (ko je ikad čitao na tu temu znaće na koga mislim) i cijena laserskog tretmana jedne noge je 1500e. user posted image . I dobro, slucajno razgovaram sa prijateljem koji je operisao u Sarajevu, kod jednog drugogo doktora i cijena je duplo manja!!! Raspitam se ja malo, i vidim da je i taj doktor sasvim OK i dogovorim se da cu u dogledno vrijeme da dođem na pregled i eventualno operaciju. Kad juče vidim da on dolazi u CG, i ja tako nenadano i na brzinu odoh da sredim vene user posted image

E sad kad sam došla na pregled on je prvo uradio color dopler, i vidio da nema trombova user posted image , a sto se tice vene da lose izgleda i da moze da se ukloni samo jednim dijelom laserom, a ostatak ili klasičnom operacijom ili pjenom. Ja rekoh kako necu klasicnu sigurno i da odradimo to pjenom.

Tu mi je namazao nogu s nečim (valjda neki blagi anestetik ili šta ja znam), ubo na jednom mjestu iglicom stavio nešto (pjenu), zalijepio gazu, ubo na drugo mjesto zalijepio gazu i na treće isto tako. Onda su mi preko toga stavili čarapu u ležećem položaju i ustala sam se odmah. Sve ukupno je trajalo možda nekih 10-15minuta. Sami ubodi zabole mrvicu, ali nista strasno...kao kad se vadi krv na primjer. Zatim mi je savjetovano da prvih pola sata obavezno hodam, a kasnije sve normalno da se ponašam. Prva tri dana ne skidam čarapu ni dan ni noc, a treci dan je skidam preko noci a danju nastavljam da je nosim do kontrole, znaci jos mjesec dana. Svaki dan moram minimum tri puta dnevno da prošetam po 20 minuta.

Mene ne boli ništa, malo me nervira sto me steze ta carapa i svrbi, ali izdrzacu user posted image

E sad malo sam citala iskustva, kazu da se poslije lasera brze vide rezultati, da se manje vracaju, ali da ni ova metoda nije loša jedino što tek za nekih mjesec dana to mjesto potamni, vena "nestaje" ali fleke po kozi ostaju i do 6 mjeseci. Ma nema ni veze, meni ionako nije bilo moguce odraditi sve laserom jer valjda treba da bude vena malo dublje u koži da tako laički kažem, a moje su bas po povrsini, tanka mi je koža.

Imate li iskustva, kako vam je bilo poslije, da li su vam se vratile vene?

Inace ja sam ovaj tretman platila 600e, a laserom je 750e, plus pregled uz u oba slucaja 50e :-)
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Operacija vena
5.3.2017 17:50:47   
vonavoj
Joj.bas razmisljam o mojim venama..ja sam bila na pregledu jesenas.nemam trombova.ali ima prosirenja..i nesto na preponi ne vraca krv.pa bi i tu moralo da se secne...ali sve u opstoj anesteziji..i sad.nisam razumela.ima to neko ubrizgavanje hemije i izvlacenje...trazio mi je oko 500e..u Pa je...a bojim se..i ne mogu na bolovanje..to me brine..

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Operacija vena
5.3.2017 21:29:44   
mati
Za svo vreme koje sam provela u bolnici, videla sam par slucajeva OP vena. Uglavnom nista strasno, zene izlaze posle dan, dva, samo dodju da skinu konce i posle nose carape.
Koliko sam razumela i videla, vena se zasece na dva kraja, iscupa i ostane jako mali oziljak koji brzo zaraste i izbledi.

_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Operacija vena
5.3.2017 21:41:05   
vonavoj
Hvala mati..moracu da odem kod lekara opet i da tacno proverim sta i kako ide..jer ide leto..evo danas me boli.pecka vena..

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Operacija vena
5.3.2017 21:47:35   
choopa choops
Von ja sam odradila taj UGFS, odnosno ubrizgavanje pjene. Vene su takve da nije moglo laserom, vec samo ovo ili klasicnim-hirurskim putem. Ja se odlucih za ovo zbog anestezije. Samo ne znam nikoga osim tog prijatelja da je radio tako pa me interesuje još mišljenja...

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Operacija vena
5.3.2017 21:50:44   
emicaa
Von kad sam ja operisala bruh samnom u sobi je bila zena koja je operisala vene.U isto vrijeme smo otisle u salu,ona se vratila dosta prije mene.A dan prije mene je otisla kuci.Uopste nije posle imala bolove.Ali ne znam kako su joj tacno radili,mozda je i govorila pa sam zaboravila.

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Operacija vena
5.3.2017 21:53:08   
vonavoj
Ni moje ne mogu laserom..to znam...bas cu ov2 nedelje otici do lekara..to se radi i drzavno.isti dr..ali se dugo ceka.drugacije se radi...a privatno pljunes 500e i sve moze..a isti covekuser posted image

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Operacija vena
5.3.2017 21:58:42   
vonavoj
Choopa.jel te sad boli? Na koliko mesta ti je ubtizgao?

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Operacija vena
6.3.2017 1:41:50   
choopa choops
kod nas drzavno moze samo klasicna opracija, ovo ne moze...

ubrizgao je na tri mjesta, na butini, kod koljena i na dnu noge i jos vrlo malo na stopalu. Ne boli me, jedino kad se ustanem ili kad trebam da savijem koljeno pa me kao zategne. e sad ne znam da li je to od flastera, carape ili od uboda.

a jedva cekam da dignem te flastere i carapu

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Operacija vena
6.3.2017 7:31:04   
vocicana
E Choopo, to je sjajno, nisam znala za tu metodu ubrizgavanja, vidi se da dugo ne radim hirurgiju.
Vene ..najvaznije je da nema tromboze, inace to je prva i najgora komplikacija. ZElim ti brz i lep oporavak, svrbi te i pecka zato sto je to tako malo specificno, ali proci ce. carapa je haos, u lezecem je stavljas i skidas ali daje cvrstinu venama koje su ispale a i onima koje su istretirane, ne bi li se povratila cvrstina krvnih sudova. Bravo za odluku, neka je kostalo, ako sve bude dobro, ponovi i za drugu nogu ako imas problem.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Operacija vena
6.3.2017 17:58:14   
mati
Von slobodno pitaj, imam i kontakte pa mogu da pitam sta te zanima. Ovde se daje samo lokalna.
Jedna bolnicarka je operisala vene i spavala je kod mene u sobi samo kednu noc, sutra izasla kuci. Nije htela na bolovanje , iskoristila dve nedelje odmora i pocela da radi. Inace to vece me je vukla po bolnici da mi pomogne da operem kosu, kao da se nije operisala.

< Poruku je uredio mati -- 6.3.2017 18:00:02 >


_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Operacija vena
6.3.2017 18:45:54   
choopa choops
Danas sam se malo isforsirala, pa se sve plasim da nisam nesto poremetila.user posted image Doduše on je rekao da mogu odmah normalno da se ponašam, a jurcanje u školu iz škole, na treninge je normalna aktivnost user posted image

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Operacija vena
7.3.2017 6:48:19   
vonavoj
Zvala sam juce dr..sestra se javila.pa da zakazem opet pregled..ali ovako mi je objasnila..prva dva dana je mkrovanje...posle mogu na posao ali da podignem nofu na stolicu..zato sto cu ja mlrati klasicnu operaciju.ali uz lokalnu anesteziju..tj.na preponi moraju da odrade klasicnu.a na nozi mogu da ubrizgaju...
E sad.pitam za troskove..znate mora i carapa.pa analiza krvi.anesteziolog..moram da odem i vidim da li cu imati toliko para...mada moram da se odlucin i odradim..a mozda bi radila krajem marta.pa se brinem da li bi smela da putuj u Hr za Uskrs?

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Operacija vena
7.3.2017 10:54:20   
choopa choops
von pitaj, jer ne znam kako savjetuju poslije klasicne, ali poslije ove sa pjenom, sam ja bila cijeli dan na nogama, plus se vraćala kući 2,5-3sata kolima. Ali stajali smo svakih sat vremena po 20 minuta da prošetam.
Ne znam, možda se nešto i poremetilo ko će znat...Ništa do kontrole, koja je tek za mjesec dana. Plus ova operacija, kažu, najčešće mora iz nekoliko puta...Šta znam.
Ja sam dobila čarapu od njih. I to baš neku dobru, jer ove što sam ja uzimala po apotekama joj nisu ni primirisat. Ima čak gore na vrhu kao male silikonske tačkice, koje drže da čarapa ne klizi (jeste da me nervira sad sve jer me svrbi, jedva čekam da je skinem noćasuser posted image , ali je zbilja dobra.

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Operacija vena
9.3.2017 23:37:04   
choopa choops
Update....
Skinuh neku noc carapu...Ljudi moji jedva sam docekala nakon tri dana user posted image Elem, kao i što sam pretpostavila, boljeo me taj flaster (kao selotejp je samo nekako žgrebast), čak mi je i koža na nekim mjestima u ranicama od toga. Valjda. Nekako ne vidim te ubode, a izgleda kao da imam male rezove, ali tacno na tim mjestima gdje je bio flaster, a ne ispod gaze? Tako da mi je noga malo išaranauser posted image Vena gdje je bila najdeblja se i dalje vidi i osjeti pod rukom, ali puno manje. E sad da li je to to, pa će morat još da dodaje te pjene na sledecoj kontroli, ili treba vremena da ona "ugine" nemam pojma.
Što se tiče čarape, uveče je skidam, a preko dana nosim. To je OK, ne svrbi me, ali malo je ovih dana bilo toplije pa sam po kuci isla samo u njoj da mi ne bi bilo vruće nozi user posted image
Pisacu dalje kako stvari teku...

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Operacija vena
11.3.2017 13:29:46   
vonavoj
Choopa.mislim da treba 3 nedelje da vena "ugine" posle pene😃

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Operacija vena
25.4.2017 22:53:20   
choopa choops
Da ispričam šta se dešavalo u međuvremenu...

Manje više sve je bilo u redu, vene su tamne i malo naubrene, ali puno manje nego što su bile. Par dana pred kontrolu (nakon mjesec dana) osjetim ja da me kao boli list na nozi. Mislim neko me udario od djece, onako tupa bol...I jednu noć legnem ja, skinem čarapu i kao krenem da spavam. Slučajno pređem rukom preko tok dijela i ljudi moji napipam ja kvržicu neku user posted image Prestravila sam se. Odmah pošaljem mail doktoru kao da mi ujutru što prije odgovori, i krenem da čitam po internetu....A ono naravno "samo je pitanje sekunde kad ćete odapeti" dijagnoza. Pominju se trombovi, svakakva neka čuda, ja samo što nisam počela da plačem. U fazonu šta je meni ovo trebalo. Slučajno provjerim mail, kad doktor mi odgovorio, a bilo je oko 23h uvece user posted image Da je to normalna i očekivana reakcija i da se ne sekiram, da nije ništa opasno. Naravno da me je to dosta smirilo, ali ne i potpuno. Tako da sam jedva čekala na kontrolu da odem. I kad sam otišla, dr mi je objasnio da je to kao neka nakupina krvi stare koja se ili apsorbuje sam od sebe, ili je oni kao probušei i scijede (što mi je tada i uradio). Dodao je tom prilikom pjene još na par mjesta gdje je mislio da treba i sedeća kontrola tek za otprilike šest mjeseci. Da ne moram više da nosim čarapu, nego kako mi bude odgovaralo. Ja je još uvijek nosim preko dana a nocu skidam, ali cim otopli, skinucu je skroz. Kasnije sam pricala sa prijateljicom koja je radila klasicnu operaciju u Njemackoj i kaze i da je ona imala te kuglice i da je isto bila prestravljena. Eto da znate ako se kome desi, da ne paniči, sve je normalno.

Javljam poslije ljeta, tj najkriticnijeg perioda, dalji tok user posted image

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Operacija vena
10.5.2017 11:00:57   
vonavoj
Ah.evo i mene..uspela sam da zakazem operaciju.pa da me drug ubaci...ovo je moje iskustvo: Operisana sam klasicnom metodom.jer sam imala problem iz prepone.pa i na butini i ispod kolena..meni nije delovalo da je tako strasno.ali tek sad shvatam...operisana sam y totalnoj anesteziji.operacija je trajala sat i 15min....niceg se ne secam.sreca.. dobro sam podnela anesteziju ali nema ustajanja ceo dan...u bolnici tw niko ne obidje.ni dr ni anesteziolog..eventualno sestra...srrca da sam bila sama u sobi.pa je muz bio samnom..sutradan je dosao dr i pitao me hocea kuci..ides kuci..nije me ni pregledao...dobijala sam antibiotik u bolnici...danas sam isla na previjanje...imam skoro 20savova...ne u nizu.ali gde sam imala vene..i na preponi ranu od 3cm..i booolii..bre ko kaze dane boli....prvi dan nisam mogla da trenem dok nisam dobila novalgetol... Bolovanje je mesec dana (sto jr kod mene nemoguca misija)..kretanje i noga u vis..za sad mi je noga u zavoju.i to cvrsto uvijena...skoro da ne mogu koleno da savijem.posle skidanja konaca cu moci carapu..eto..to je moje iskustvo...sve mi je sveze i nije naivnouser posted image

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Operacija vena
10.5.2017 13:52:01   
choopa choops
Von samo na previjanje ili i na kontrolu? Kad skidas zavoje?

Ovo moje ne moze da se uporedi sa klasicnom operacijom, ali meni je bilo najgore ta prva dva, tri dana dok sam imala te hanzaplaste (ispod carape), pa me zuljalo i nerviralo, a mogu da zamislim tek tebi kako je....Meni su preporucili u prvim danima sto vise setnje, i to minimum 3 puta dnevno po 20 min. Nista mi nisu rekli ovo za drzanje noga u vis, mada je to svakako radim jer sam godinama naucila tako, cim legnem ili sjednem, noge na poviseno.

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Operacija vena
10.5.2017 15:19:01   
vonavoj
Danas samo previjanje..mogu sama kod kucr da skidam zavoj i vracam ga..u ponedeljak skidam konce..i tek tad cu moci carapu..

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Operacija vena
10.5.2017 15:40:18   
Sanjica26 RR
Von, odmaraj draga koliko mozes. Nisam znala da ides na operaciju. Jel se snalazis za decu?

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Operacija vena
10.5.2017 21:56:33   
vonavoj
Ne smem puno da odmaram..moram da se krecem...mm je uzeo godisnji a decu vodi u vrtic.a kad se vratimo idemo u setnju...

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Operacija vena
16.5.2017 20:56:10   
vonavoj
Da osvezim temu i iskustvo,posle 7 dana,tj.juce su mi skunuli konce i laknulo.mi je...vec je pocelo da me uzasno iritira.bode..na dva mesta gde imam malo veci sav imam i tvrdo nesto kad napipam..dr kaze to tako mora..samo me je otkacio..kontam da su to unutrasnji savovi,nabori..pa ce splasnuti vremenom..ne vide se.samo se oseti..to je na preponi i butini..inace duz noge imam samo rupice..
I danas sam obula carapu.prvi put.uh koliko je lakse od zavoja...preporodila sam se! Zs dve nedelje je kontrola..sad me ne boli,mozda prodju trnci...mada se i ja zezam..odem na posao.pa preteram..mada se i setam dosta..

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Operacija vena
17.5.2017 14:40:59   
IvanaSK RR
Vonavoj, drago mi je da si to resila. I ne preteruj sa poslom. :)

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Operacija vena
27.10.2017 17:07:01   
suzi kju
E evo i mene u ovoj temi.
Imam jednu proširenu venu na levoj potkolenici koja se vidi celom dužinom lista do skocnog zgloba, krivudava i nabubrela, ne boli ali vremenom se menja osećaj. Ima osećaj nadutosti lista, zategnuta koza i blago topla vena.
Danas sam isla kod vaskularnog i on savetuje operaciju.
Bas mi se ne ide, moram da razmislim7.
Znam da je operacija jedino rešenje ali mi je muka od bolnica i bolovanje.
A i ne znam kako ću zbog bolovanja i dece i oporavka posle operacije.

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here