|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnoca po ultrazvuku dosta manja?
24.7.2021 16:24:26   
Malaraja
Tu ti igra dosta faktora, naprimjer kolika ti je beba trenutno, imas li dovoljno plodne vode. Ako je sve uredu, a on zeli da te porodi mislim da je to nidje veze. Takvi porodi se rade ako je vec zena presisala sedmicu, ili 2 od 40 tjedana. Jel ti rekao razlog zasto zeli da te porodi, jel imas nedostatak plodne vode, jel promjenila boju i slicno...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: Trudnoca po ultrazvuku dosta manja?
24.7.2021 16:25:56   
Maslacak15
nema tu.nikakvog razloga za brinu. od.39+1 nadalje  je svaka  beba potpuno zrela....puno bolje resenje nego prebacivati termin za po nedelju dana.


bice to sve u redu

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 52
   RE: Trudnoca po ultrazvuku dosta manja?
24.7.2021 16:29:44   
Anoniman
Nije rekao nikakav razlog. 


Bitno mi je da znam samo da je spremna beba, pa da mogu da se upustim u to bez razmišljanja.. Ali se nadam da će sama da krene do tada, mada čisto sumnjam. 

(odgovor članu Maslacak15)
  Direktna veza do poruke: 53
   RE: Trudnoca po ultrazvuku dosta manja?
24.7.2021 16:41:19   
Malaraja
Maslacak je upravu, cak i od 38 one su zrele al ne slazem se sa tim da treba indukovat porod ako nema potrebe za tim. Pogotovo eto zato sto je dan termina, jer tu se uzima +- 2 nedelje. Prije nego sto krenes sa tim pitaj svog doktora za razlog, da li postoji neki problem, ako je sve uredu mislim da ona najbolje zna kada ce izaci uz kontroliranje naravno. Prvi put cujem da ce indukovat porod jer je na taj dan termin, cak sta vise puno doktora izbjegava to ako nema potrebe. 


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: Trudnoca po ultrazvuku dosta manja?
24.7.2021 21:19:10   
Maslacak15
to nije tacno da se tolerise do dve nedelje sta vise vrlo je opasno. mozda negde i da ali to je onda skroz neodgovorno. vecina bolnica u nemackoj radi indukciju najkasnije na 40+7. ja licno nikad nebih dozvolila da se predje ta granica jel prosto nema potrebe. i nije istina da je vise carskih kad se indukuje i tome slicnog. posle termina nista se ne dobija, samo se rizikuje. po d pretpostavkom da je beba dobro datirana. ovde ce beba biti verovatno realno 39+5 ako bude porodjaja na 40+2 ali to je skroz ok. ja ne mislim da je 38 nedeljna dovoljno, tu vec postoje studije koje pokazuju da ipak ima razlike i zato se na zapadu elektivni carski a ni indukcije ne zakazuju pre 39+1.




(odgovor članu Malaraja)
Direktna veza do poruke: 55
   RE: Trudnoca po ultrazvuku dosta manja?
25.7.2021 4:55:39   
Anoniman
Biću otprilike realno 39+2/3/4 .. 


(odgovor članu Maslacak15)
  Direktna veza do poruke: 56
   RE: Trudnoca po ultrazvuku dosta manja?
25.7.2021 10:09:51   
Milena18
Između 39+2 i 39+5 nema nikakve razlike. Nemaš razloga za brigu, opusti se. Ako ti nešto znači, evo moja ćerka je rođena baš sa 39+2, bila je savršeno zdrava i zrela beba. Ja bih uvek pre izabrala da se porodim 5 dana ranije nego kasnije u odnosu na datum termina.



< Poruku je uredio Milena18 -- 25.7.2021 10:11:14 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 57
   RE: Trudnoca po ultrazvuku dosta manja?
25.7.2021 10:52:57   
Tiziana
Aman zene, beba ce da krene kad krene. Moji su rodjeni 37,1 i 38,4 i oboje su od starta bili zdravi i pravi, super su napredovali i oboje su sada i veci od svojih drugara..

Naravno ne treba ih na silu vaditi ako jos nisu spremni, a ako sami rese da izadju, to je sve ok. 

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: Trudnoca po ultrazvuku dosta manja?
25.7.2021 11:00:18   
Anoniman
Tiziana,ja pričam da moj dr hoce da me indukuje dva dana nakon termina po pm.  A po ultrazvuku je beba kasnila par dana nakon tog termina po pm. Zbog toga sam se obratila ovde dq vidim, da li neko zna jesu li bebice u tom nekom periodu spremne i zrele za svet.. 



(odgovor članu Tiziana)
  Direktna veza do poruke: 59
   RE: Trudnoca po ultrazvuku dosta manja?
25.7.2021 11:23:13   
Maslacak15
tiziana pogresno si shvatila...ako sama krene beba je obicno ok od punih 37 nedelja to si u pravu. ali ako se indukuje porodjaj ne treba to raditi pre 39+0. ali ovde ce beba vec biti u 40 nedelji i ako bi korigovali termin tako da ja ne vidim problem....


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 60
   RE: Trudnoca po ultrazvuku dosta manja?
25.7.2021 12:16:33   
Tiziana
Ja sam shvatila da se zena brine sta ako krene pre nego indukuju.


Ja u vreme kad sam trebala da se poradjam nisam ni o cemu imala pojma i tako je mozda i bolje. Kad krene krene, nema sta da bijem glavu..Nit sam citala.. I dr imam super, bila sam spokojna. 

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 61
   RE: Trudnoca po ultrazvuku dosta manja?
25.7.2021 19:49:25   
Anoniman
Ne nee. Ja bih volela da krene pre nego me indukuju. 


(odgovor članu Tiziana)
  Direktna veza do poruke: 62
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Idi na:







Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...
Ne postoji trofej za prirodni porođaj ili ...
To su najbolje riječi koje mi je suprug mogao reći u rađaoni.



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here