|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Azoospermija
18.5.2022 21:43:28   
Hortenzija
Ja sam ga upoznala na embriotransferu. On je bio zaduzen za pracenje embriona. Malo smo razgovarali o embrionima, ja ga 100_x_ pitala da li je siguran da su moji embrioni, on me posle zezao da bas lice na mene…bas prijatno iskustvo.

IZVORNA PORUKA: Bicesuper

Sinbad probaj šta god da mislis.Ja mogu zamisliti kako se osećaš. Na korak od uspeha i samo ništa.Ja bih te ponovo savetovala da tražiš izveštaj.Da se vidi kako se i zašto oplođene celije nisu razvile.Kakvi su uopšte bili spermatozoidi koje su pronašli.Prolece Dr Sulejman je drag, prijatan, ne priča previše, kao sto je Hortenzija i napisala.Tamo ne proveravaju hormone dok si na stimulaciji (meni su samo tsh jer je bio visok pa da vide da li sam reagovala na terapiju).I ja sam npr uradila Torch doduše meni je i Sulejman tražio nešto sa torcha.Ako su ti hormoni ok, štitna i uradis briseve, još ako si radila i HSG ti si mirna…Hortenzija ja sam se sad zbunila da je embriolog super, ja ga nikad nisam videla niti sam znala da se sa njim može popricati 🤣




_____________________________

Detelina sa 4 lista <3

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 1401
   RE: Azoospermija
19.5.2022 9:49:38   
Maya20


IZVORNA PORUKA: Prolecee

Hvala vam svima zaista.
Javio je dr Emre da ce mi ginekolog biti Sulejman Tosun i dao mi njegov mejl na koji cu mu pisati.
Zakazao nam je 18. jula prvi termin gde cemo se dogovoriti sve oko procedure i odmah krenuti sa njom.
Stitna zlezda mi je bila u redu u decembru, jedino ako se u medjuvremenu nesto nije poremetilo zbog svih stresova od tada  Sledece nedece svakako radim sve analize.
Iz vasih iskustava sam saznala da ginekolozi u Turskoj traze mnogo manje analiza u odnosu na one koje su ovde potrebne kada je u pitanju VTO proces.





Prolecee, mozda se i sretnemo. Suprug i ja bas 18. Juka imamo zakazano kod dr Tansela. Srećno🍀

(odgovor članu Prolecee)
Direktna veza do poruke: 1402
   RE: Azoospermija
19.5.2022 14:21:46   
Prolecee
Hvala, Maja20, srecno i vama, i naravno da se mozemo sresti.🙂 
I hvala ostalima na savetima. Dr Sulejman mi je od analiza trazio samo TSH I FT4. 
Prethodno sam mu poslala podatke o sebi, tipa da imam 31 godinu, da sam poslednji vaginalani i cervikalni bris i papu radila u decembru pre histeroskopije. Cak mi ni briseve nije trazio da ponovim.
Ja sam planirala da odradim sve one analize koje su potrebne kod nas za VTO, i sad eto, mislim se da li da se oslonim na samo ove dve, u smislu da sigurno zna da ce mu samo one biti dovoljne.


(odgovor članu Maya20)
Direktna veza do poruke: 1403
   RE: Azoospermija
19.5.2022 21:26:47   
Prolecee
Zdravo. Opet ja.🙈


Ne znam da li je neko imao slicno iskustvo.Naime, menstruacija mi je poranila skoro nedelju dana, najverovatnije od stresa.  Tako da bih vec sada morali da pomeramo put.
Pisala sam obojici doktora, po mom nekom proracunu ispada da cu u julu dobiti oko 11og. I rekla im da cu vec oko 8.jula biti u Istanbulu za svaki slucaj. Plasim se nepredvidivosti ciklusa. I sada cekam da mi odgovore da li ce im taj period odgovarati u smislu slobodnih termina. Bas  je neprijatno, ali se nadam da imaju obzira da nije do mene.

(odgovor članu Prolecee)
Direktna veza do poruke: 1404
   RE: Azoospermija
19.5.2022 21:31:17   
Marinkovicm
Prolece, isti problem i ja imam od kad smo saznali za problem mentruacija mi se totalno poremetila i vise uopste ne znam kada cu dobiti .. u bahceciju insistiraju na paralelnoj stimulaciji kao sto rekoh i ne moze se poceti terapija u Srbiji jer oni sve prate od samog pocetka i kada sam im za to rekla rekli su mi da kada dobijem ciklus u junu od drugog dana pocnem da pijem pilule za kontracepciju jasmin i pijem tacno 21 dan kaxu da kada prestanem treci ili cetvrti dan cu dobiti ciklus i kao po tome cu znati.. naravno to je moj slucaj ti opet vidi sa njima sta oni kazu

(odgovor članu Prolecee)
Direktna veza do poruke: 1405
   RE: Azoospermija
19.5.2022 21:45:24   
Prolecee
Jao MarinkovicM,  bas nam je jaoooj, cisto da ne bude uopste dosadno i jednostavno.🙃Videcemo sta ce da kazu, nadam se da ce odgovoriti narednih dana.Ja sam racunala da najranije mogu da dobijem 23 dana ciklusa , kao sada, (valjda nece ranije), pa sam tako mislila da je bolje da budem tamo vec 8.jula pa da cekam kad bude-tad. A inace mi se cini da vise uopste ne mogu da sracunam dane, jer je totalno haoticno stanje.
Ranije kada sam pila zlatnu maku, dobijala sam maltene u dan, pa cu mozda opet poceti sa njom, koliko sam upucena ne moze da skodi.


(odgovor članu Marinkovicm)
Direktna veza do poruke: 1406
   RE: Azoospermija
19.5.2022 21:48:24   
Marinkovicm
Po mojoj nekoj racunici ii bi do 10 jula trebali da budemo tamo.. jedva cekam da vidim na cemu smo.. nadam se za pocetak samo da mu nesto pronadju🙏

(odgovor članu Prolecee)
Direktna veza do poruke: 1407
   RE: Azoospermija
27.5.2022 14:32:53   
Bicesuper
e devojke nikako da pisem.
Hoce ciklus da porani od stresa verovatno.
I ja sam pomerala kartu, racunala da dobijam na 25 dana...
Na kraju mi je poranilo dobila sam u subotu tako da sam sa stimulacijom krenula od 3 dana ciklusa.
Sve ce to biti dobro, konsultuj samo dr.
Ja sam uvek htela da ja poranim... bolje nego da zakasnim.
Mozda je najbolje ici kolima...
Ja sam na transfer isla autom.

(odgovor članu Marinkovicm)
Direktna veza do poruke: 1408
   RE: Azoospermija
27.5.2022 15:40:30   
Prolecee
Zdravo BiceSuper, ne brigaj. Ja sam resila da odem ranije, pa da bolje sacekam neki dan tamo, pa kako bude.A sad to kad kazes da si na transfer isla autom, da li onako ili? U nekim tekstovima sam citala kako se putovanje avionom nakon transfera ne preporucuje zbog visine, kao nije dobro zbog emrbriona, a u nekim pise suprotno, cak da je bolje tako jer je put kraci i manje se umaras nego putovanje kolima.  Nisam nacisto sa tim nikako.

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 1409
   RE: Azoospermija
27.5.2022 17:18:46   
Bicesuper
Idi ranije uzivaj u čarobnom Istanbulu.Mnogo je lep.Isla sam kolima za transfer jer smo hteli da na kupujemo začina i nekih stvari… Možemo da krenemo koji god dan…Znaci isla sam tako ne zbog nečega zdravstvenog nego sam bila komotnija.Ako nema gužvi na granici put uopšte nije tako naporan.Kroz Istanbul nismo uospte vozili, oni voze kao ludi. Dakle parkirali smo se i ušli u kola kad smo krenuli natrag

(odgovor članu Prolecee)
Direktna veza do poruke: 1410
   RE: Azoospermija
30.5.2022 9:52:15   
azooo
Zdravo da vas pitam gde se nalazi doktor i kod mog supruga je fsh visi ako bi hteli malo vishe da mi objasnite i kod njega nema nista mi smo radili ovdek tese metodu 

(odgovor članu Maya20)
Direktna veza do poruke: 1411
   RE: Azoospermija
30.5.2022 12:26:44   
Prolecee
Zdravo azoo.


Ne znam sta te tacno interesuje, doktor Emre se nalazi u Istanbulu. Generalno, sa nasim problemom azospermije, koliko do sada znamo najbolja je opcija otici u Tursku na operaciju microtese koja je najpouzdanija i najmanje invazivna, za razliku od mese i tese metoda koje mogu imati odredjene komplikacije, pitanje je i koliko su pouzdane i koliko je "zdravo" raditi ih. Nisam kompetentna da govorim o tome, ali nakon silnog iscitavanja i savetovanja to je moje misljenje.


Sto se rezultata hormonskih analiza tice, one mogu ali ne moraju biti validan parametar bilo kakvog oboljenja u nasem slucaju.

Ima muskaraca kod kojih je i FSH i testosteron skroz ok, ali spermatozoida jednostavno nema.

Ako te interesuje jos nesto, slobodno pitaj.


(odgovor članu azooo)
Direktna veza do poruke: 1412
   RE: Azoospermija
30.5.2022 19:42:46   
SidartaH
Pozdrav svimaJa sam izgleda lud pa ne znam kako da objavim poseban post :)) vidim samo opciju citiraj i odgovori. Elem, par pitanja pa ko moze neka odgovori ili da misljenje na osnovu svog iskustva ili silnog citanja i istrazivanja.
Koliko bi dana bilo dovoljno ostati u Istanbulu ako bi se tamo radila micro tese i kompletna terapija? Citah ovde da je neko napisao oko tri nedelje. Je l to to?
Mi smo u CG. Ovde jedna doktorka koju mi svi hvale i koja mi se cini strucnom, predlaze prvo kod nje biopsiju, a ako ne nadje nista, micro tese.Ja sam prosle godine na prvom spermogramu imao posle centrifugiranja nekih 28, cini mi se, spermatozoida, uglavnom nepokretnih. Sledeca tri su bila losija,ali u svakom je nadjeno po par spermatozoida, nepokretnih.Marta sam bio kod Vinke u Beogradu i ona mi je rekla da odradim inhibin b, vitamin d i dnk analizu za deleciju y hromozoma i kariotip. Vitamin D je ok, inhibin 106 sto je, onako. Nije bog zna koliki ali opeg iznad donje granice.Nalaze za deleciju i kariotip cu znati za malo vise od nedelju dana. Rekla je Vinka ako budu ok nalazi, da krenem sa terapijom koju mi je dala, ali mi se iskreno ne pije vise nista nego bih odmah na biopsiju za pocetak. Znam da je micro tese bolja opcija, ali pre svega zbog para bih prvo biopsiju ovde pa onda micro ako nista ne nadju s biopsijom.Testosteron mi je povisen (23, a granica do 14 cinj mi se). Fsh 9.16 i za to mi je ova dr ovde rekla da je malo povisen iako je gornja granica oko 12 ali se smatra da je kod nas ovakvih slucajeva 9 malo poviseno ipak.I tako. Cekam y delecije s nestrpljenjem. Nadam se da je ovo sto si mi nalazili po par spermatozoida, doduse nakon centrifugiranja, mozda dobat znak, ali videcemo uskoro.Pozdrav svima i drzite se i samo napred dok ima sansi.

(odgovor članu SidartaH)
Direktna veza do poruke: 1413
   RE: Azoospermija
30.5.2022 19:50:18   
miracleB
Odluka je naravno tvoja, samo bih zelela da znas da mom je mom supruhu svaki spermogram bio 0 a u Turskoj su mu nasli u ejakulatu i nismo morali da placamo micro TESE. Takodje, ima jos nekoliko parova kojima su tako nasli... ukoliko ne radite paralelno stimulaciju i micro TESE  dovoljno je da odete na 5 do 7 dana a ukoliko ti pronadju spermatozoide neces se zadrzati vise od 3 4 dana ukoliko ti traze da das 2 uzorka... 

(odgovor članu SidartaH)
Direktna veza do poruke: 1414
   RE: Azoospermija
31.5.2022 13:51:33   
Prolecee


IZVORNA PORUKA: SidartaH

Pozdrav svimaJa sam izgleda lud pa ne znam kako da objavim poseban post :)) vidim samo opciju citiraj i odgovori. Elem, par pitanja pa ko moze neka odgovori ili da misljenje na osnovu svog iskustva ili silnog citanja i istrazivanja.
Koliko bi dana bilo dovoljno ostati u Istanbulu ako bi se tamo radila micro tese i kompletna terapija? Citah ovde da je neko napisao oko tri nedelje. Je l to to?
Mi smo u CG. Ovde jedna doktorka koju mi svi hvale i koja mi se cini strucnom, predlaze prvo kod nje biopsiju, a ako ne nadje nista, micro tese.Ja sam prosle godine na prvom spermogramu imao posle centrifugiranja nekih 28, cini mi se, spermatozoida, uglavnom nepokretnih. Sledeca tri su bila losija,ali u svakom je nadjeno po par spermatozoida, nepokretnih.Marta sam bio kod Vinke u Beogradu i ona mi je rekla da odradim inhibin b, vitamin d i dnk analizu za deleciju y hromozoma i kariotip. Vitamin D je ok, inhibin 106 sto je, onako. Nije bog zna koliki ali opeg iznad donje granice.Nalaze za deleciju i kariotip cu znati za malo vise od nedelju dana. Rekla je Vinka ako budu ok nalazi, da krenem sa terapijom koju mi je dala, ali mi se iskreno ne pije vise nista nego bih odmah na biopsiju za pocetak. Znam da je micro tese bolja opcija, ali pre svega zbog para bih prvo biopsiju ovde pa onda micro ako nista ne nadju s biopsijom.Testosteron mi je povisen (23, a granica do 14 cinj mi se). Fsh 9.16 i za to mi je ova dr ovde rekla da je malo povisen iako je gornja granica oko 12 ali se smatra da je kod nas ovakvih slucajeva 9 malo poviseno ipak.I tako. Cekam y delecije s nestrpljenjem. Nadam se da je ovo sto si mi nalazili po par spermatozoida, doduse nakon centrifugiranja, mozda dobat znak, ali videcemo uskoro.Pozdrav svima i drzite se i samo napred dok ima sansi.







Zdravo, SidartaH. Kao što je rekla Prolece, u Turskoj je spermogram daleko napredniji nego kod nas, tako da su i vece sanse da spermatozoide pronadju u samom ejakulatu.

Mi idemo sad pocetkom jula, pa cemo videti rezultate, nadamo se najboljem.



Ja cu evo biti slobodna da te posavetujem. Svi mi bismo hteli da do pozitivnih rezultata i bebe dodjemo sto ranije. I jeste finansijski izdatak itekako veliki za odlazak u Tursku. Mada, kada sracunamo sve preglede ovde, terapije i intervencije, dodjemo na manje vise slicnu cifru.



Verujem da su biopsijom testisa kod mnogih muskaraca uspesno pronadjeni spermatozoidi, ali smatram da je daleko veci broj onih koji imaju negativne rezultate.


Biopsijom testisa se uzima vece tkivo radi moguceg pronalaska spermatozoida, i ta metoda samim tim vise ostecuje sam testis. Mogucnost postoperativnih komplikacija su vece nego kod Microtese metode, a sam oporavak je duzi. Microtesa je metoda kojom se pod uvecanjem od oko 40 puta pregledaju kanali i traze spermatozoidi. Ostecenje je minimalno, mislim da oko 70% manje nego kod biopsije.


Druga stvar, nivo testosterona nakon biopsije moze naglo opasti, tako da mnogi muskarci moraju nakon nje dozivotno da uzimaju testosteron.

Treca stvar, nakon biopsije, neophodno je jednom godisnje raditi tumor markere zbog samog ostecenja testisa. Ovo bi trebalo da nam kazu svi savesni lekari, ali nazalost nije takav slucaj kod nas.



To ti je moj savet i misljenje, bar koliko sam ja upucena u citavu problematiku. Dakle, zasto bi prvo probao biopsiju i izlagao se rizicima, kada je bolje da sacekas, prikupis novac i odes na microtese,  a ujedno ces i sto posto biti siguran u rezultate.

(odgovor članu SidartaH)
Direktna veza do poruke: 1415
   RE: Azoospermija
31.5.2022 21:34:00   
JacaIvan
Zdravo sidarta,meni su radili i punkciju i biopsiju 2017 i nista nisu nasli. A u spermogramu su mi nasli retke i morfoloski neispravne 2019. Ne bih ti preporucio biopsiju slazem se sa komentarima ostalih.ja da se pitam zabranio bi biopsiju. Dr emre mi je u novembru na mtesi nasao zadovoljavajuce spermatozoide. Ako ti je zbog finansija sacekaj jos malo i uradi kako treba. Biopsija jako ostecuje testise. Meni su radili desnu stranu a emre je morao zbog toga da radi levu stranu.

(odgovor članu SidartaH)
Direktna veza do poruke: 1416
   RE: Azoospermija
31.5.2022 22:42:02   
SidartaH
Hvala svima na odgovorima.Tako sam i ja nesto mislio citajuci sve ovde, a i sire.Jos jedno pitanje i necu vise. Koliko traje sve, mislim na boravak kod dr Emrea (pod pretpostavkom da se nadju spermatozoidi)? Operacija, ceo proces, stimulacija partnerke itd? Kako ide cela procedura otrpilike?

(odgovor članu JacaIvan)
Direktna veza do poruke: 1417
   RE: Azoospermija
1.6.2022 13:04:54   
Hortenzija

Moj savet je isto da preskocis biopsiju u sirokom luku. Ne zelim da nipodastavam nase lekare, ali o urologiji i “naprednijim” metodama nemaju pojma/ili nece da imaju posto nemaju opremu.Moj muz je imao operaciju u subotu, a u ponedeljak odmah nakon kontrole je vozio kola od Istanbula do Beograa. Tako da je oporavak bas brz, samo je morao neko vreme da se cuva u smislu podizanja i naprezanja. Za stimulaciju ostanak zavisi od ciklusa partnerke i reagocanja na terapiju. Ja sam konkretno pocela u Beogradu terapiju 3 dan cikljusa (dobila u subotu), pocela sa hormonim u ponedeljak, u nedelju smo otisli za Istanbul a u cetvrtak sam imala aspiraciju. Na to dodaj jos 5 dana da embriotransfera ako tade u istom ciklusu.  Znaci kod mene je radjena aspiracija 13 dan ciklusa i da smo radili tada embrotransfer trajalo bi sve 18-19 dana.
IZVORNA PORUKA: SidartaH

Hvala svima na odgovorima.Tako sam i ja nesto mislio citajuci sve ovde, a i sire.Jos jedno pitanje i necu vise. Koliko traje sve, mislim na boravak kod dr Emrea (pod pretpostavkom da se nadju spermatozoidi)? Operacija, ceo proces, stimulacija partnerke itd? Kako ide cela procedura otrpilike?




_____________________________

Detelina sa 4 lista <3

(odgovor članu SidartaH)
Direktna veza do poruke: 1418
   RE: Azoospermija
1.6.2022 13:58:00   
Prolecee
Zdravo, Hortenzija. Htela sam da pitam, moze mi i ostatak grupe reci svoje iskustvo (hvala unapred) da li ste vi ciljano odlozili transfer ili je to bila preporuka doktora nakon reagovanja na terapiju, i eventualno stanja endometrijuma?Ili jer je transfer procentualno uspesniji sa smrznutim materijalom?

(odgovor članu Hortenzija)
Direktna veza do poruke: 1419
   RE: Azoospermija
1.6.2022 15:53:41   
Hortenzija

Mi smo morali da odlozimo embriotransfer. trebali smo uporedo da imamo moju aspiraciju i suprug operaciju, ali se suprug otrovao i zavrsio u urgentnom na infuziji pa je njegova operacija odlozena do subote. Ja sam imala taj dan aspiraciju i moje jajne celije su zaledjene, tako da kada su embrioni bili soremni za embriotransfer (5 dan) meni je endometrijum bio +3 dana i zato nismo uradili u tom ciklusu. Generalno sam citala da je fet uspesniji, mada mislim da je to sve individualn.

IZVORNA PORUKA: Prolecee

Zdravo, Hortenzija. Htela sam da pitam, moze mi i ostatak grupe reci svoje iskustvo (hvala unapred) da li ste vi ciljano odlozili transfer ili je to bila preporuka doktora nakon reagovanja na terapiju, i eventualno stanja endometrijuma?Ili jer je transfer procentualno uspesniji sa smrznutim materijalom?




_____________________________

Detelina sa 4 lista <3

(odgovor članu Prolecee)
Direktna veza do poruke: 1420
   RE: Azoospermija
1.6.2022 16:31:23   
Prolecee


IZVORNA PORUKA: Hortenzija


Mi smo morali da odlozimo embriotransfer. trebali smo uporedo da imamo moju aspiraciju i suprug operaciju, ali se suprug otrovao i zavrsio u urgentnom na infuziji pa je njegova operacija odlozena do subote. Ja sam imala taj dan aspiraciju i moje jajne celije su zaledjene, tako da kada su embrioni bili soremni za embriotransfer (5 dan) meni je endometrijum bio +3 dana i zato nismo uradili u tom ciklusu. Generalno sam citala da je fet uspesniji, mada mislim da je to sve individualn.

IZVORNA PORUKA: Prolecee

Zdravo, Hortenzija. Htela sam da pitam, moze mi i ostatak grupe reci svoje iskustvo (hvala unapred) da li ste vi ciljano odlozili transfer ili je to bila preporuka doktora nakon reagovanja na terapiju, i eventualno stanja endometrijuma?Ili jer je transfer procentualno uspesniji sa smrznutim materijalom?







E, hvala ti puno, jos mi je ta nedoumica ostala.

(odgovor članu Hortenzija)
Direktna veza do poruke: 1421
   RE: Azoospermija
2.6.2022 14:37:09   
Bicesuper
Ja sam upala u blagu hiperstimulaciju.A realno nisam ni bila spremna psihički da vratim tada…A fizički sam se osećala lose, bolelo me je, naduta sam bila…Ja mislim da je sve individualno, ali jeste uspešnije sa zamrznutim po statistici.Svakako ako vratis svež je super opcija jer ostatak zamrzavaju za ostale pokušaje, meni su konkretno za tri pokušaja zaledili.Da sam vratila odmah isto bi mi zaledili za tri pokušaja ostatak, tako da bih u zbiru bila u prednosti, ako me razumes.Samo polako, prati sebe… i dr će ti sve reci. Većina devojaka je odmah vraćala.

(odgovor članu Prolecee)
Direktna veza do poruke: 1422
   RE: Azoospermija
3.6.2022 16:32:32   
Prolecee
Razumem Bicessuper, hvala ti puno, jos jednom.


(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 1423
   RE: Azoospermija
4.6.2022 14:37:56   
Buba11

Da li mi mozete preporuciti neki stan u Istanbulu za period od oko 45 dana?
IZVORNA PORUKA: Prolecee

Hvala, Maja20, srecno i vama, i naravno da se mozemo sresti.🙂 
I hvala ostalima na savetima. Dr Sulejman mi je od analiza trazio samo TSH I FT4. 
Prethodno sam mu poslala podatke o sebi, tipa da imam 31 godinu, da sam poslednji vaginalani i cervikalni bris i papu radila u decembru pre histeroskopije. Cak mi ni briseve nije trazio da ponovim.
Ja sam planirala da odradim sve one analize koje su potrebne kod nas za VTO, i sad eto, mislim se da li da se oslonim na samo ove dve, u smislu da sigurno zna da ce mu samo one biti dovoljne.





(odgovor članu Prolecee)
Direktna veza do poruke: 1424
   RE: Azoospermija
8.6.2022 16:33:26   
JacaIvan
Ide li neko pocetkom jula u Istanbul? Kakva je situacija oko kovida?

(odgovor članu Buba11)
Direktna veza do poruke: 1425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Praćenje ovulacije - promene na grliću mat...
Kako određivati plodne dane pomoću praćenja promena na grliću materice?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here