|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Čime čistite nosić?
29.11.2008 15:27:45   
guppy RR
Ajd da probam da preduhitrim Tashu. Kako čistim nos fiziološkom & aspiratorom..
Sednem tako, da noge raširim "u slovo V", dete polegnem na pod tako, da je glava do mene, a noge dole kod mojih nogu. Rukice od deteta pod moja kolena, glava je fiksirana među mojim butinama ... i malo je uzdignem, tako da dete nema glavu vodoravno, već uzdignutu (bradicu dole). Sipam fiziološku i ona procuri kroz jednu nozdrvu i kroz drugu van.

Ne bune se jako puno, čak nekad sami legnu... a nekad je opet kriza... kako kad.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Čime čistite nosić?
29.11.2008 15:34:17   
Anoniman
oliveradj pita:

Kako uspevas da mu ocistis nosic moja se opire najstrasnije u poslednje vreme ne mogu da joj ocistim nego mora neko da je drzi.

Odgovor:

Prvo vidi prvu porukicu gore, koristim spravu koja se krije iza KLIK OPET, ali sam skinula onaj nastavak koji se stavi u crevo usisivača, nego sam tu gumu stavim u usta i vučem (ne brini neće ti slinci uleteti u usta). Tako više stičem utisa dal mu se nosić "betonirao" pa treba da razredim slince (belim slezom ili marisolom), ili je pogodnije da ih učvrstim (efedrin kapima - to se koristi u konsultaciji sa lekarom).

Dok je bio mali postupak je bio sledeći:

Surovo, ali mora se. Stavim ga na krevet da leži na leđima, ustvari tako da mu nogice prolaze ispod mog levog pazuha. Tako ne može da me šuta nogama jer su mu noge daleko od mene. Levom nadlakticom mu stisnem desnu rukicu, da ne može ni njom da se otima, a levom šakom mu uhvatim bradu, da bih i glavu fixirala. Desnom nadlakticom mu držim desnu rukicu, i desnom šakom izvlačim slince iz nosa. (ne znam dal si shvatila, da kada držiš dečije rukice nadlakticom, njegove (njene) rukice moraju biti spuštene, uz njegovo (njeno) telo, i ustvari ti samo svojom nadlakticom držiš da ne može da ih podigne.) Moraš da radiš brzo, jer u tom položaju nije lako držati dete dugo.

Kad je imao oko godinu dana, isto sam ga spuštala na krevet, popnem se iznad njega i nogama mu pridržim rukice dok rukama radim šta već mora, ali to ipak ne možeš sa malenom bebicom.

Sada kada je "odrastao", on stoji ispred mene, mlatara rukama bez nekog reda, ali mi ne smeta u vađenju slinaca, jer zna da ćemu biti lakše kada to odradimo.


(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 27
   RE: Čime čistite nosić?
7.1.2009 0:26:27   
Anoniman
Copy - paste iz druge teme:

Koka Loka:
Ja mojoj deci ispiram nos fiziološkim rastvorom. Pokazali mi na VMA. 10ml špricem u jednu nozdrvu, a iz druge izlete slinci, pa ponovim, pa u drugu. Najbolje da dete leži sa strane. Super stvar za ispiranje nosića.

guppy:
Da da... to i mi radimo... ujutro i uveče obavezno.... ispiranje nosića.

Tasha:
Ja to ne znam da radim. user posted image

Šta, polegnem dete na desni bok i ušpricam u levu nozdrvu 10ml fiziološkog? I onda isto i obrnuto?

Meni to tako strašno zvuči. user posted image

Jeca02:
Ali mene zbunjuje ovo 10ml. To su čak 2 ampulice ovog bebi sol rastvora koji ja koristim. A meni jedna ampulica traje ceo dan. Jeste li sigurni da im odjednom ubrizgate ČAK 10 ml rastvora u jednu nozdrvicu???

lu:
Pa jeli to isto kao i fiziološka otopina u spreju recimo AQUAMARIS ili neka druga,mislim zbog toga šo je praktičnije samo špricnuti u nosić i onda očistitit?

Tasha:
Mene zbunjuje to FIZIOLOŠKI RASTVOR, jer ja kada tražim u apoteci fiziološki rastvor, dobijem bocu, onu za infuziju, fiziološkog rastvora, i niko mi ne nudi manje.

Zar aqua maris nije morska so? user posted image

A bebi sol kada tražim u apoteci me gledaju bledo... kao da sam tražila da mi prodaju krompir u apoteci. user posted image

Jeca02:
Ne mogu da verujem user posted image user posted image user posted image
Pa traži ampulice fiz.rastvora za bebe. Možda će to znati user posted image

lu:
Pa je ali dali to dvoje ima isto dejstvouser posted image

Tasha:
Pa kontam aqua je voda a mare je more. user posted image  Ja u apoteci kupujem morsku so za decu (naravno, nije u pitanju so user posted image , nego kao tečnost koja ima efekat morske vode. Svi znamo kako se fino očisti nos na moru. user posted image

Probaću jecika tako da tražim. user posted image  Već mi je snaja rekla da to tražim (bebi sol), kao ona to stavi svom klincu u nos, okrene ga potrbuške i svi slinci iscure napolje. user posted image   

 
guppy:
Da Jecka, ja 100 % sipam 10 ml u svaku nozdrvu. Kupim fiziološki rastvor u apoteci, bocu od 1l i onda to pre čišćenja prespem u malu bočicu sa nastavkom koji ide u nos. Kad to sipaš bebi u nosić, tečnost procuri van kroz drugu nozdrvu i očisti SVE. 







(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 28
   RE: Čime čistite nosić?
7.1.2009 23:47:03   
Anoniman
copy - paste iz druge teme.

Koka Loka:

Da da, NaCl, fiziološki rastvor, 500ml (nema veće), kupiš iglu što veću i veliki špric. Ako je beba malena, dovoljno je 5 ml ali 10 ml je bolje.

Te bebi ampulice su malo, one se samo nakapaju u nosić, a ovo sa špricem je bolje jer slinice IZLETE NAPOLJE što i jeste cilj.

Moji su plakali prvih par puta, a sada to i u hodu radimo - stojeći, sedeći, u jednoj ruci držim pelenu (ispod Unine brade), a drugom ubacim špric u nosić i iz druge nozdrve izleti sve. Ona se ne buni.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 29
   RE: Čime čistite nosić?
9.1.2009 19:33:20   
guppy RR
Hvala ti Tasho PUNO PUNO što si prikupila sve postove u jednu temu user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Čime čistite nosić?
18.1.2009 9:20:20   
MERYEN
Ja sad Jovanu koristim pumpicu i rastvor,super mi je to i na kraju mora da se doradi sa stapicima za usi.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Čime čistite nosić?
7.2.2009 11:26:39   
maša
JA MAŠI PRSNEM U NOSIĆ MARISOL, SAČEKAM MINUT- DVA, OKRENEM JE NA STOMAK DA VIDIM HOĆE LI "NEŠTO"SPONTANO ISCURETI, A ONDA SA VAKUM PUMPICOM ISISAM OSTATAK ( ALI STVARNO ISISAM POŠTO JE NE MONTIRAM NA USISIVAČ- TO MI JE GROZAN TRIP- ONOLICKI NOSIĆ, A ONOLIKI USISIVAČuser posted image user posted image user posted image ).

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Čime čistite nosić?
7.2.2009 11:42:53   
NadaR
Mi takodje koristimo Marisol i onu malu pumpicu obicnu! Za sad nam je to ok.user posted image

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu maša)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Čime čistite nosić?
10.2.2009 19:55:08   
sonja999s
mi koristimo marisol kapi u pipeti. do sada nam je babica stavljala svake veceri posle kupanja, od sutra cemo da to i mi radimo

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Čime čistite nosić?
27.2.2009 15:32:27   
mihi
meni su rekli da te 0,01% Nafazol nikako ne smem do 6 meseci. Ima neš što mi je rekao privatni pedijatar neke Targezin kapi koje se prave magistralno u apoteci sa srebronitratom ali nisam probala stavljam fiziološki i koristim francusku pumpicu.user posted image

(odgovor članu sonja999s)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Čime čistite nosić?
28.2.2009 18:46:42   
prase
Evo jednog ekstra glupog pitanja... Jel' se bebi nosić čisti radi reda, ili kada curi, ili kako? Mislim, ja ponekad očistim Urošu nosić štapićem za uši, kada vidim da nešto ima unutra - ali to je sve. Nije mu nikada curio, hvala Bogu, nije otežano disao, pa ja mislila da i ne treba. A sada mi se čini, kada čitam ove postove, da to druge mame rade kao deo svakodnevne higijene... Ili grešim?

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Čime čistite nosić?
28.2.2009 18:56:05   
mihi
Pedijatri kažu prase da sada u zimskim mesecima treba raditi tu jutarnju toaletu nosa, tj ukapati par kapi fiziološkog rastvora i ako nešto ima očistiti jer se zbog grejanja sluzokoža nosa suši pa je treba vlažiti.

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Čime čistite nosić?
1.3.2009 10:11:38   
Jeca*
Moram da podelim sa vama šta mi je rekao jedan čuveni stari pedijatar, čiji je sin sad nasledio tatin posao (a njegovu priču sam posle proveravala kod još nekih lekara i svi su rekli da to ima smisla). Naime, kada maloj bebi čistimo nos onom pumpicom sa srkalicom, valjda se tako zove user posted image  mislim na pumpicu čiji jedan kraj ide u bebin nosić, a drugi u naša usta (objasnih plastično user posted image ). Problem sa tom pumpicom je u tome što "nasilno" vučemo sekret iz bebinog nosića, a beba ima urođen refleks da od straha vuče nazad (što je živa istina, proverila ja sa svojim detetom). E, kad beba vuče nazad može da uvuče sekret u sinuse, koji kod beba praktično nisu razvijeni i kaže onda nastaje haos. Može doći i do oštećenja sluzokože... Sve u svemu, on je nas "molio" da tu pumpicu ne koristimo, osim ako sekret nije baš vidljiv u nosiću pa ga samo treba umesto štapićem izvaditi eventualno pumpicom, ali da ni slučajno ni izvlačimo sekret iz "dubine" nosića, da bebi ne bi oštetili sinuse.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Čime čistite nosić?
2.3.2009 12:50:20   
MERYEN
Jovan je bas dugo slinio,nikad mu nasilno nisam cistila nosic,pumpicu kao i stapice koristila sam onda kad se vidi slinak da mu ocistim,a ono smrkljanje duboko u nosu nisam dirala,ipak smatram da tad se dete maltretira nasilnim vadjenjem slinaka.Mozda gresimuser posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Čime čistite nosić?
2.3.2009 12:55:44   
Lu
IZVORNA PORUKA: MERYEN

Jovan je bas dugo slinio,nikad mu nasilno nisam cistila nosic,pumpicu kao i stapice koristila sam onda kad se vidi slinak da mu ocistim,a ono smrkljanje duboko u nosu nisam dirala,ipak smatram da tad se dete maltretira nasilnim vadjenjem slinaka.Mozda gresimuser posted image

Ja isto ovako a takođe i uši samo kada izađe na školjku smola onda očistim,uvijek me bilo strah tog dubinskog čišćenja i smatram da nema potrebe puno čačkati.

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Čime čistite nosić?
2.3.2009 14:50:03   
mihi
Da, ORL se naježe kad čuju za šapiće za uši. I ja ih koristim samo za  površno čišćenje

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Čime čistite nosić?
2.3.2009 19:16:23   
MERYEN
IZVORNA PORUKA: mihi

Da, ORL se naježe kad čuju za šapiće za uši. I ja ih koristim samo za  površno čišćenje

I ja isto .

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Čime čistite nosić?
26.9.2009 12:11:07   
Rivana

IZVORNA PORUKA: Jeca RR

Moram da podelim sa vama šta mi je rekao jedan čuveni stari pedijatar, čiji je sin sad nasledio tatin posao (a njegovu priču sam posle proveravala kod još nekih lekara i svi su rekli da to ima smisla). Naime, kada maloj bebi čistimo nos onom pumpicom sa srkalicom, valjda se tako zove user posted image  mislim na pumpicu čiji jedan kraj ide u bebin nosić, a drugi u naša usta (objasnih plastično user posted image ). Problem sa tom pumpicom je u tome što "nasilno" vučemo sekret iz bebinog nosića, a beba ima urođen refleks da od straha vuče nazad (što je živa istina, proverila ja sa svojim detetom). E, kad beba vuče nazad može da uvuče sekret u sinuse, koji kod beba praktično nisu razvijeni i kaže onda nastaje haos. Može doći i do oštećenja sluzokože... Sve u svemu, on je nas "molio" da tu pumpicu ne koristimo, osim ako sekret nije baš vidljiv u nosiću pa ga samo treba umesto štapićem izvaditi eventualno pumpicom, ali da ni slučajno ni izvlačimo sekret iz "dubine" nosića, da bebi ne bi oštetili sinuse.


Sad citam ovo i nista mi nije jasno sta raditi a nama dr rekla da izvlacimo sa pumpicom, e nisam pamtna vise user posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Čime čistite nosić?
26.9.2009 12:15:05   
Anoniman
Ja sam uvek izvlačila. Ako to ne radim, Luka je nervozan, ne može da diše, sliva mu se u grlo pa kašlje.
No, ja nisam koristila pumpicu (jesam nešto kratko), nego:

IZVORNA PORUKA: Tasha RR



Onda se moja mama pojavila sa izumom.  Naime, jedan deo sprave se utakne u usisivač, drugi se gurne bebi u nos i gotovo! Ali samo skoro gotovo...

Naime, Luka je bežao od zvuka usisivača. E, onda sam ja izvadila taj plastični deo koji je ustvari adapter za usisivač, i samo je ta guma ostala, koju ja stavim u usta (onaj drugi kraj i dalje ide u bebin nos), i povučem. Luka ne beži, slinci izvađeni i super!

Evo i toga:
KLIK OPET





Koristili smo to do nedavno, kada je naučio da izduva nosić.

(odgovor članu Rivana)
  Direktna veza do poruke: 44
   RE: Čime čistite nosić?
17.10.2009 21:10:14   
mihi
Tasha gde da kupim onu spravicu za ciscenje nosa sto se montira na usisivacuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Čime čistite nosić?
23.10.2009 8:24:02   
Anoniman
Jel to istina za 10ml da se sipa u jednu nozdrvu? meni rece patronazna da sipam po 2-3 kapi, ali evo cistim joj nosic na svakih 10 minuta, jer joj nikad ne izvucem slince do kraja, krklja kao luda... jel to normalno za bebu od 1 mesec? citajuci postove ovde, vidim da treba celu onu malu bocicu da joj sipam u jednu kako bi kroz drugu nozdrvu izaslo sve... mene nesto strah, a zao mi vise da je slusam kako krklja

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 46
   RE: Čime čistite nosić?
23.10.2009 8:35:10   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mihi

Tasha gde da kupim onu spravicu za ciscenje nosa sto se montira na usisivacuser posted image


U bilo kojoj apoteci!

Trinny, ja to nisam nikada radila, bojala sam se, sačekaj da ti se javi neko ko to jeste radio.

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 47
   RE: Čime čistite nosić?
23.10.2009 8:42:58   
Anoniman
Evo sad sam joj malo vise stavila, ne naravno po 10ml, i lepo je izbacila (nadam se) sve, sad lepo dise! Napokon! Videcemo da li ce joj se opet brzo napuniti. Ali ako ima neko vise iskustva, nek pise ovde, ljubim vas!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 48
   RE: Čime čistite nosić?
11.11.2009 8:42:46   
Pansophia
Pedijatar je rekao da ispiram samo fizioloskim rastvorom. Sada mi beba ima puno slina u nosu. Jedva dise.Da li da kupim pumpicu i koju?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Čime čistite nosić?
26.1.2010 19:34:10   
Anoniman
Mojih nekoliko pitanja (vama verovatno tupavih)
1. da li se bebi cisti nos od rodjenja (citaj: da li mi odmah u startu treba nesto za nosic?)
2. da li neko zna koliko kosta ta pumpica za nos?
3. da li da kupujem nesto odmah sada...ili da cekam posle porodjaja...
4. kako ubrizgavate taj fizioloski rastvor (neko pominje spric - je l to obican spric koji kupim u apoteci>???)

BILO KO?

Jeco...a koja je alternativa za ovo dole:
IZVORNA PORUKA: Jeca RR

Moram da podelim sa vama šta mi je rekao jedan čuveni stari pedijatar, čiji je sin sad nasledio tatin posao (a njegovu priču sam posle proveravala kod još nekih lekara i svi su rekli da to ima smisla). Naime, kada maloj bebi čistimo nos onom pumpicom sa srkalicom, valjda se tako zove  mislim na pumpicu čiji jedan kraj ide u bebin nosić, a drugi u naša usta (objasnih plastično ). Problem sa tom pumpicom je u tome što "nasilno" vučemo sekret iz bebinog nosića, a beba ima urođen refleks da od straha vuče nazad (što je živa istina, proverila ja sa svojim detetom). E, kad beba vuče nazad može da uvuče sekret u sinuse, koji kod beba praktično nisu razvijeni i kaže onda nastaje haos. Može doći i do oštećenja sluzokože... Sve u svemu, on je nas "molio" da tu pumpicu ne koristimo, osim ako sekret nije baš vidljiv u nosiću pa ga samo treba umesto štapićem izvaditi eventualno pumpicom, ali da ni slučajno ni izvlačimo sekret iz "dubine" nosića, da bebi ne bi oštetili sinuse.


(odgovor članu MERYEN)
  Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...
Praktična rešenja za miran san vaše bebe
Dolazak beba na ovaj svet predstavlja jedan od najlepših životnih trenutaka svakog roditelja. Pored toga što roditeljstv...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here