|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Zanimljivosti
30.8.2010 14:23:25   
Vučko.ba.
Nestašna kokoška snijela jaje u obliku penisa  Jedna nestašna kokoška u Đelekovcu, u Hrvatskoj, ovih dana je snijela veoma neobično jaje – jaje u obliku muškog spolnog organa.
Vlasnik koke, Mladen Međimurec, koji više od 20 godina uzgaja perad tvrdi da nikada nije doživio da jedna od njegovih kokoški snese neobično jaje, pogotovo ne jaje u obliku penisa.

"Možda joj se žurilo da snese jaje, pa je ispalo kako je ispalo", našalio se Mladen, dodvši da bi jaje htio sačuvati, ali ne zna kako.

"Skuhao bih ga poput pisanice, ali se bojim da mu ne otpadne ponos", kazao je Međimorec kroz smijeh, pozvavši sve koje znaju kako da sačuva jaje da mu se jave, piše "Slobodna Dalmacija".

"Kokoši ujutro izlaze u dvorište i horoz se odmah baca na posao, no koliko je on sudjelovao u ovome, teško je reći", dodao je vlasnik kokoške.  user posted image

PENDREK JE ČUDO, MOŽDA ČAK I VEĆE NEGO HEPEK

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Zanimljivosti
30.8.2010 14:26:08   
Anoniman
user posted image

(odgovor članu Vučko.ba.)
  Direktna veza do poruke: 2
6.9.2010 11:20:47   
Vučko.ba.
POLOŽILA VOZAČKI IZ 960 PUTA Baka Cha Sa-soon iz Južne Koreje postala je nacionalna zvijezda nakon što je položila vozački iz 960. puta, prenose strane agencije.

Cha Sa-soonŠezdesetdevetogodišnja Cha Sa-soon, čije prezime na korjeskom i znači "vozilo", za kratko vrijeme postala je slavna. Na test vozačkog izlazila je nevjerovatnih 960. puta, a kada je napokon položila, dobila je mogućnost pojavljivanja u reklami za Hyundai.

Naime, Južnokorejka je sa časovima vožnje počela u aprilu 2003. godine i tri godine je na časove išla svaki radni dan, a zatim je malo usporila tempo pa je na vožnju odlazila dva puta sedmično.

"Kada je napokon dobila dozvolu, mi smo svi bili sretni i izašli smo da joj nazdravimo, zagrlimo je i damo joj cvijeće", kazao je instruktor Park Su-yeon.

Instruktor je dodao i to da Baka Cha Sa-soon ne pretastavlja opasnost za druge vozače, te dodao kako je njoj slabije išao pismeni dio, dok je praktični mnogo bolje savladala.

"Željela sam dobiti vozačku kako bih svoje unuke odvela u zoološki vrt", kazala je ponosna baka – vozačica.

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 3
6.9.2010 13:16:57   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: Ana RR

Pred sam početak prošlog ljeta u izlogu se jednog pariškog fitness centra pojavio golem plakat sa slikom veoma vitke i preplanule djevojke koja pliva u moru s kitovima i natpisom koji je prolaznicima postavljao sljedeće pitanje: "Želite li ovoga ljeta biti SIRENA ili KIT?" Jedna je sredovječna Francuskinja, čije fizičke karakteristike ne odgovaraju nijednom stvorenju prikazanom na slici, to shvatila kao poziv na javni odgovor i putem medija je fitness centru uputila otvoreno pismo.
user posted image

Poštovani,

Osjećam se ponukanom odgovoriti na pitanje s postera koji se pojavio u izlogu vašeg fitness centra. No najprije nekoliko činjenica koje će objasniti moj odgovor.

Kitovi su uvijek okruženi prijateljima (drugim kitovima, dupinima, morskim lavovima, znatiželjnim ljudima - istraživačima). Seksualno su aktivni, rađaju preslatke male kitiće, odlično se zabavljaju iskačući na površinu mora i njupajući ukusne račiće. Igraju se i plivaju po svjetskim morima, obilaze predivna mjesta kao što su Patagonija, Havajsko otočje, polinezijski koraljni grebeni i Aljaska. Predivno pjevaju i dosad su snimili nekoliko odlično prodavanih albuma. Nevjerojatna su stvorenja koja gotovo da i nemaju prirodnih neprijatelja, osim u slučaju grabežljivih pripadnika ljudskog roda. Svi ih vole, u posljednje ih vrijeme brojni štite i zalažu se za njihova prava, a divi im se gotovo čitav svijet.

Sirene? One ne postoje. Da kojim slučajem i postoje, garant bi se naguravale u psihijatrijskim čekaonicama, utučene i rastrgane krizom identiteta. Riba ili čovjek? Škrge ili pluća? Klopa ili kompa?
Osim toga, ako je vjerovati legendama, sirene možda jesu naizgled prelijepe, ali im ta ljepota ne služi baš ničemu. Čak se niti ne seksaju jer sve priče kažu da ubijaju svakog muškarca koji im se približi. Ili pak one moraju krepati zato što su se zaljubile. Ne''''š mi života.

Da ne govorim o tome kako uopće nije jasno kako bi se sirene uopće i MOGLE seksati. Mislim, dajte ih samo pogledajte. GDJE IM JE ONA STVAR? Naravno, neke je seksualne užitke moguće simulirati i drugim dijelovima tijela, ali budimo iskreni. Upravo zbog toga je jasno zašto su sirene uglavnom samo muška fantazija (oni su ih i izmislili, zar ne? Vjerojatno tijekom neke pijanke na onom Odisejevu brodu.).
Zbog specifične anatomske građe ne samo da se ne mogu seksati nego čak i kada bi izvele neki surogatni postupak s ustima - osim što u tome ne mogu baš bogznakako uživati, ne mogu nakon toga niti roditi dijete.
O nekim drugim tjelesnim funkcijama da niti ne govorim.
Plus, zamislite da cijelo vrijeme smrdite ko ribarnica.

Nije mi stoga uopće jasno kako bi se itko ikada mogao naći u dilemi pred pitanjem s vašeg postera. Izbor je posve jasan: APSOLUTNO BIH RADIJE BILA KIT!

Srdačno,
Lisa

P.S. Nešto ozbiljnije. Živimo u doba kada nam mediji nameću ideju o mršavosti kao o jedinom mogućem obliku ljepote. Apsolutno, i mršavi su ljudi lijepi. No ja radije odabirem sladoled s klincima u slastičarnici, finu večeru s muškarcem od čijeg dodira sva zadrhtim i trač s frendicama nad komadom čokoladne torte. Nema tog postera koji bi me odvratio od takvih užitaka. I da, mislim da sam lijepa, iako imam sigurno petnaest, možda i dvadeset__ kilograma više nego vaša sirena s postera.

Osim toga, moja je baka znala reći da s godinama postajemo deblji zato što nam se od silne pameti i iskustva nakupljenih tijekom života sva ta masa počinje raspoređivati i po drugim dijelovima tijela, a ne samo u glavi.

Zato kada u ogledalu ugledam svoje s godinama sve okruglije dupe, pomislim: "Mili bože, kako li sam samo pametna danas!"

Teška debljina jest bolest, da. Ali lijepo molim da nam prestanete servirati gluposti o sirenama i kitovima te ostalim bajkama o nestvarnoj i nedostižnoj ljepoti koji se navodno ostvaruju iza vrata vašega salona. Život je prekratak.

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Engleski nogometaš David Beckham postao je žrtva poznate satirične TV emisije u kojoj voditeljica zaskoči svoje goste i hvata ih za međunožje. Tako je sa žutom rukavicom na ruci ispred hotela u Milanu "napastvovala" i samog Beckhama, koji je davao intervju drugoj novinarki, a sve kako bi testirala njegovu veličinu.
Plavuša je potom nastavila trčati ulicom vičući: "Kod Beckhama je mali". Sve to snimila je kamera njene TV kuće Italia1, a sportista je ostao šokiran i odmah ustuknuo, ušavši u crni automobil.

Talijanska voditeljica Elena Di Cioccio poručila mu je: "Prevario si nas! Kako si mogao, Davide?", aludirajući na reklamu za modnu kuću Armani, u kojoj je Britanac prikazan sa prilično krupnim međunožjem.

za više pogledati video - KLIK

Do not speak - unless it improves on silence.

Direktna veza do poruke: 4
6.9.2010 13:39:26   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: Ana RR

Dve žabe venčane su na zapadu Indije na tradicionalnoj ceremoniji koja bi trebalo da prizove sezonske monsunske kiše koje ove godine kasne, piše lokalna štampa.

user posted image

Desetine stanovnika grada Nagpura, 860 kilometara od Bombaja, prisustvovale su prošlog vikenda venčanju žaba Radže i Rani, piše Tajms of Indija.
Ako je verovati tradiciji, "žablji brakovi" sklopljeni u skladu sa hinduskim ili vedskim običajima odobrovoljuju bogove kiše. Zbog toga je ovog meseca i Indiji i susednom Bangladešu obavljeno više takvih "venčanja".
Na kraju toplog leta, Indija, čije dve trećine stanovništva živi u seoskoj sredini, sa nestrpljenjem čeka prve monsunske kiše na zapadu zemlje koje ove godine kasne nekoliko dana, prema podacima tamošnjih meteorologa.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 5
6.9.2010 14:31:03   
eni26
Stručnjaci tvrde da kada se nešto traži na Google-u, tada Google potroši istu količinu ugljikovog dioksida kao da se prokuhava jedna posuda vode.
Američki fizičar je izračunao da jedno pretraživanje koristeći Google računalo proizvede 7 grama ugljikovog dioksida, dok Google kaže da se proizvede samo 0.2 grama.
Ugljikov dioksid nastaje zbog električne energije računala i Googleovih servera. Naravno Google nije jedini, tu je i Yahoo, MSN i ostali. No Google radi sve da to spriječi.

Direktna veza do poruke: 6
21.12.2010 8:52:43   
Vučko.ba.
Pomračenje MjesecaOvo je najmračniji dan u posljednje 372 godine
Današnji dan kalendarski označava početak zime na sjevernoj polulopti, kao i najkraći dan u godini. Ujedno, ovo je možda i najmračniji dan u posljednjih 372 godine, budući da se sa zimskim solsticijumom poklopilo i pomračenje Mjeseca.
user posted image Najkraći dan u godini dodatno će zamračiti potpuno pomračenje Mjeseca, koje će biti vidljivo sa zapadne Zemljine polulopte.

Poklapanje pomračenja i zimskog solsticijuma posljednji put se dogodilo 1999. i 1980. godine, a nakon ove godine, sljedeću takvu pojavu čekat ćemo 84 godine.

Prema proračunima, novo poklapanje bit će tek 2094. godine, u njemu će tada uživati Evropljani, stanovnici Afrike i većine Azije.

Stručnjaci najavljuju kako će se na nebu rano ujutro 21. decembra odigrati posljednje pomračenje mjeseca u 2010, te ističu kako će puni mjesec dramatično mijenjati boje, javlja CNN.
user posted image Očekuje se da će pomračenje trajati oko tri i po sata. U početku (od 7.33 sati po našem vremenu) će to biti djelimična pomrčina, a završit će u 11:01 sati. Prethodno pomračenje mjeseca desilo se 26. juna.

Tokom pomrčine Mjeseca, Zemlja, Sunce i Mjesec su u jednoj ravni tako da Sunčeve zrake ne padaju na Mjesec. Pomrčina Mjeseca moguća je samo ako je Mjesec pun i ako je u Zemljinoj sjeni.

Početak totalnog pomračenja očekuje se u 08:41 sati, kad će Zemlja potpuno blokirati padanje Sunčevih zraka na Mjesec, koji će imati jarku crvenu boju do 09:35 sati, prema NASA-i.

Cijeli događaj je vidljiv iz Sjeverne Amerike, Grenlanda i Islanda. Iz Zapadne Evrope će se moći vidjeti početna faza pomrčine, dok će u Aziji moći vidjeti kasniju fazu. Ipak, oni koji nisu u prilici sa svojih pozicija vidjeti ovu pojavu, mogu to učiniti na web-stranici NASA-e.

< Poruku je uredio Vučko.ba. -- 21.12.2010 8:54:10 >

(odgovor članu eni26)
Direktna veza do poruke: 7
21.12.2010 14:37:40   
lenaa
Ne znam u kojoj temi da napisem pa posto mi je prica zanimljiva resila sam u ovoj temi. Jeste li culi ili procitali mozda kako je Srbin ubio ajkulu u Sarm el-Seiku ?
Ja sam slucajno jutros naletela na taj naslov na jednoj Svajc. internet stranici. Pise da je pijan tip skocio sa stena da se okupa i pao na ajkulu i tako je usmrtio. Svaka mu castuser posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 8
6.1.2011 15:28:11   
Vučko.ba.
Svi su ludi za Snješkom Bijelićem - KLIK

p.s. slike su fantastične

(odgovor članu lenaa)
Direktna veza do poruke: 9
26.1.2011 15:36:45   
Vučko.ba.
Traži se Batman koji će zaštititi građane Sarajeva Sve učestalija razbojništva, pucnjave, bacanje bombi i ubistva razlog su zbog kojeg se građani Sarajeva osjećaju nesigurno u svom gradu. Nadležne vlasti očito nisu u mogućnosti da se sami izbore za kriminalcima, stoga su Sarajlije odlučile zaposliti super-junaka koji će ih zaštititi. Konkurs je raspisan - traži se Batman s iskustvom.
user posted image Veoma interesantan oglas za posao objavljen je na bosanskohercegovačkom oglasniku Market.ba. Građani Sarajeva koji strepe za svoj život zbog porasta kriminala na ulicama njihovog grada, odlučili su zaposliti Batmana.

U raspisanom konkursu navode da traže Batmana koji ima tri do pet godina iskustva u obavljanju sličnih poslova, posjeduje minimalno Visoku stručnu spremu, te poznaje borilačke vještine.

Svi oni koji se odluče prijaviti za konkurs trebaju znati da moraju biti tačni i odgovorni, zatim moraju dobro skrivati svoj identitet, a potrebno im je i vlastito vozilo.

Posao Batmana naravno nije lagan, zato poslodavci, građani Sarajeva, nude Batmanu stalni radni odnos, redovnu plaću, a Batman će moći zaposliti i brata ili rođaka, ukoliko imaju sposobnosti poput Robina.

Sve što se očekuje od Batmana jeste da pomaže građanima u nevolji, sprječava pljačke, pucnjave i ubistva, kontroliše sve općine Kantona Sarajevo i redovno obilazi teren.  Preuzeto sa portala SA-X - KLIK 

Direktna veza do poruke: 10
26.1.2011 15:40:49   
Dada81
user posted image user posted image user posted image

U trenutku,ceo svet je stao,kada me je gledalo lice malo ..I moj ceo svet u jednom trenu što sam baš ja majka njemu!

Direktna veza do poruke: 11
3.2.2011 13:34:58   
Vučko.ba.
Igra ovce i psića - KLIK

(odgovor članu Dada81)
Direktna veza do poruke: 12
3.2.2011 13:37:03   
*Alexx*
To je neka ovca na drogama user posted image

Direktna veza do poruke: 13
3.2.2011 13:39:30   
Ana RR
A ostalim ovcama ništa nije jasno user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 14
3.2.2011 13:43:21   
Vučko.ba.
pa kad je jadni bekan na travi user posted image user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 15
21.4.2011 13:09:51   
Iwana87
Nedavno je u 98-oj godini umrla žena po imenu Irina Sandler. Za vreme Drugog svetskog rata ona je dobila posao u Varšavskom getu kao vodoinstalater - zavarivač. U njoj su bili duboko skriveni ljudski motivi. Budući da je bila Nemica, ona je znala sve o planovima nacista po pitanju Jevreja.

Na dnu svoje torbe za alat, ona je počela da iznosi decu iz geta, a u zadnjem delu svog kamiona, imala je džak u kome je sakrivala veću decu.Tu pozadi ona je vozila i psa koga je naučila da laje, kad god bi joj straža propuštala kamion kroz kapiju geta.
user posted image

Vojnici, prirodno nisu hteli da se zadršavaju sa psom, koji je lajući prikrivao zvuke koje bi deca mogla proizvesti. Za vreme te delatnosti Irina je uspela da iznese iz geta i, samim tim spase 2500 dece . Nju su nacisti ipak otkrili i prebili joj ruke i noge.

Irina je zapisala imena sve dece koju je spasla i taj spisak čuvala je u staklenoj boci zakopanoj ispod drveta u zadnjem delu svog dvorišta.

Posle rata ona je pokušala da pronadje preživele roditelje i da okupi porodice. Ali većina njih je okončala život u gasnoj komori. Deca, kojima je Irina pomogla bila su smeštena u domovima ili su bila usvojena.

Prošle godine i decenije i Irina Sandler je bila konačno nominovana za Nobelovu nagradu za mir. Nije je dobila. Tu nagradu je dobio pre dve godine Al Gor za slajd –šou o globalnom otpoljavanju.

Prošle godine je tu nagradu dobio Barak Obama za svoja predizborna obećanja !

Sada kao nikada ranije, posle izjava Iraka i Irana i drugih, čak i u blagoslovenoj Evropi o tome da je „Holokaust“ jednostavno izmišljeni mit, neophodno je uraditi sve da svet ne bi zaboravio šta se zaista dogodilo, jer postoje neki koji bi to hteli.

Direktna veza do poruke: 16
15.6.2011 20:44:11   
Olga75
nocas ce se videti potpuno pomracenje meseca user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 17
15.6.2011 21:22:12   
Olga75
upravo se desava i ako pogledate prema istocnom horizontu videcete pomracenje user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 18
15.6.2011 21:41:40   
majared
Juuuuuu, nestade svetla user posted image
Moj sestrić je kada je bio mali gledajući u mesec govorio: ''Vidi tetka upalili sva svetla'' user posted image .

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 19
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Kada je vreme za brigu pre i posle Bete?
Implantacijsko krvarenje, blagi pad hormona, „čudne“ vrednosti Bete – šta sve (ne) znači i zašto je u ovoj fazi najvažni...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Kako dve godine dojenja mogu uticati na va...
Stručnjaci objašnjavaju šta se dešava sa našim telima nakon dojenja tokom dve godine i kakav je uticaj kada se ti postpo...
Tabela rasta dece (po polu)
Da li će dete i dostići prosečnu visinu, može lako da se prati na karti rasta još od rođenja.
PILION SA DECOM: Avantura koju nikada neće...
Planirate porodično putovanje u Grčku? Pilion je savršen spoj avanture, prirode i opuštanja!

Anketa

Да ли ваши дечаци додирују пенисе?
пеперутка16

Мој син од три и по године додирује свој пенис непрестано и неће да престане. Пробала сам разне начине да га одвучем, али не функционише. Волела бих да ми неко ко је имао сличну ситуацију напише како ју је решио. Хвала.

Click Here