Anoniman
|
Treba nam komplimenata. Treba. Trebaju nam baš ti povremeni leptirići koji u braku utonu u hibernaciju, ko da su medvedi. To nam treba. I uvek će trebati. Pa živa smo bića... Ja sam izašla u grad sad za vikend. I posmatram oko sebe, gledam drugarice (obe slobodne) i zaključujem sledeće: uvek u životu želimo malo onoga što nemamo. Evo, na primer, one jaaako žele da upoznaju nekog finog momka, da se udaju i budu u mojoj situaciji, brak, dete, mala happy porodica, mir, spokoj. Žele da više nema mučnih izlazaka i potrage za "nekim", žele da se napokon pojavi "neko", da se zaljube i da se napokon skrase. A ja, "skrašena", ponekad tako jaaako želim da nisam skrašena. Da se malo "muvam", da flertujem, da čekam u neizvesnosti telefonski poziv, da malo treperim, da se smejem sama na sred ulice kad se setim nekih besmislenih razgovora sa tim nekim kog sam tek upoznala, da osvajam, da radim sve ono što je mojim slobodnim drugaricama dojadilo. Naravno, ne nedostaje mi drugi muškarac, već samo ti osećaji, ti leptirići, to sladunjavo, lepljivo bunilo zaljubljenosti. Ako dobro razmislite, shvatićete da većini žena zaista nije potreban drugi muškarac, već samo ti osećaji i baš to sladunjavo što nosi neko novo poznanstvo. Žele da opet budu nedostižne, zavodljive, intrigantne, mistične, da se za njih neko bori, da ih osvaja. Mislim da se veliki broj žena upušta u prevaru ne zbog potrebe za drugim muškarcem već zbog onog što nova ljubav nosi sa sobom. A svaki novi vremenom postane stari... I da... Kada sam se vratila kući iz grada, toliko sam bila srećna što sam "skrašena", jer su me bolele noge od štikli, mozak me je boleo od glupih fraza koje su dobacivali momci za stolom pored našeg, srce me je bolelo što je moja drugarica čak dala broj jednom od tih glupana kojeg u normalnoj situaciji ne bi ni pogledala (ali ona kaže da je situacija alarmantna jer je zagazila 30. a vezu je poslednji put imala pre godinu dana). Bolelo me je sve. Spušteni kriterijumi, vraćanje bivšim dripcima u nedostatku novih prinčeva na vidiku, klinke na izvolte i zamalo pa sex u sred kluba (dvoje su se malo zaneli). Tako da... Leptiriće sam naručila od muža, da mi ih servira uz jutarnju kafu i uz lek protiv mamurluka, nek ih probudi kako zna i ume, ja ne mogu više na štiklama da se laktam po gradu, ubiše me žuljevi. Sorry ako sam off... možda maaaaalkice.
|