|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   dečiji i roditeljski dodatak - SVEŽE
17.12.2008 8:31:38   
Anoniman
U predlogu budžeta za dečje dodatke i porodilje nema dovoljno para
Deo naknade za porodiljska bolovanja umesto u decembru biće isplaćen tokom januara jer u budžetu nema 400 miliona dinara. I krajem 2009. čeka nas budžetski problem jer je Ministarstvo za rad sada dobilo 4,5 milijardi dinara manje od svote potrebne za redovnu isplatu porodiljske i roditeljske naknade, kao i dečjeg dodatka.
Zbog prazne državne kase roditeljski dodatak za drugo, treće i četvrto dete od 1. januara neće biti isplaćivan odjednom - ostaju 24 rate, a trudničko bolovanje neće biti izjednačeno sa zaradom - ostaje na njenih 65 odsto.
U Ministarstvu za rad i socijalnu politiku ističu da kašnjenje porodiljske naknade opterećuje samo one poslodavce koji spiskove dostavljaju i sa pet meseci kašnjenja, a da ti isti neažurni poslodavci moraju da porodiljama isplate novac istovremeno kad i ostalim radnicima.
Zoran Martinović, državni sekretar u tom ministarstvu, iznosi da imamo 27.225 porodilja sa pravom na naknadu (100 odsto zarade) i da je od januara do oktobra ta naknada porasla za oko 30 procenata u odnosu na isti period prošle godine, „tako da je sada iznad proseka u privredi”.
- Prema predlogu budžeta za 2009. dobili smo sedam odsto više sredstava nego ove godine, odnosno 27,6 milijardi dinara, ali u tu sumu ulaze isplate dečjeg i roditeljskog dodatka. Odobreno nam je 4,5 milijardi manje nego što smo procenili da nam treba. Dečji dodatak je sada 1.770 dinara mesečno, što jeste malo, a prima ga 387.000 dece. Roditeljski dodatak prima 5.136 porodica. Za prvo dete jednokratno isplaćujemo 25.000 dinara, a u 24 rate dajemo za drugo dete 99.000 dinara, za treće 178.000 dinara i za četvrto 237.000 dinara. Krajem 2009. nećemo moći da sve ovo redovno finansiramo. Ako ne bude rebalansa budžeta, moraće se zahvatiti u obavezne budžetske rezerve ili iz budžeta našeg ministarstva - ukazuje Marjanović.
Predrag Petrović, načelnik u Ministarstvu za rad i socijalnu politiku, smatra da je političko pitanje to što budžet daje manje novca nego što ministarstvo projektuje kao potrebno.
- Strategija podsticanja rađanja predviđa unapređenje finansijske zaštite porodice i dece, za šta je potrebno više novca i od onog koji smo tražili. Zato od 1. januara nećemo jednokratno isplaćivati roditeljski dodatak, a trudničko bolovanje neće porasti sa 65 odsto zarade na 100 procenata. To ćemo moći da isplatimo samo ako krajem 2009. bude rebalansa budžeta - dodaje Popović.






Trudnici za tri meseca jedna isplata
- Od septembra sam na trudničkom bolovanju i tek krajem novembra sam dobila novac za septembar! To je jedina plata otkako sam na bolovanju. Hvata me panika jer nam je bilo grozno pre tri i po godine kad sam bila na porodiljskom i mesecima nisam dobijala ni dinara. Kad čujem za budžetske probleme koji nas čekaju dogodine, zabrinuta sam - kaže za „Blic” K. V., profesorka iz Uba, majka dvoje dece.
IZVOR

I SADA BIH JA TREBALA DA SE ODLUČIM DA RODIM DRUGO???
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: dečiji i roditeljski dodatak - SVEŽE
17.12.2008 8:47:09   
guppy RR
user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: dečiji i roditeljski dodatak - SVEŽE
19.9.2011 23:07:20   
Crvenkapa85
sutra isplata decijeg za avgustuser posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: dečiji i roditeljski dodatak - SVEŽE
20.12.2011 13:34:12   
Crvenkapa85
prosao decijiiiiiiiiiiiiiiiii

(odgovor članu Crvenkapa85)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: dečiji i roditeljski dodatak - SVEŽE
20.1.2012 22:17:44   
srecica_80
i roditeljski.
Vec potroseno

(odgovor članu Crvenkapa85)
Direktna veza do poruke: 5
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here