LillyT -> RE: "Čuvanje glavice" kod malih beba (31.5.2010 15:46:28)
|
Prekopirano iz Spisak RR mama IZVORNA PORUKA: LillyT Trazila sam temu, ali ne mogu da nadjem. Do kada se pridrzava vrat kod bebica? Videla sam jednu bebu od dva meseca kojoj mama uopste ne pridrzava vrat (mala je Kineskinja, a zove se Marija i pravi je secer ). Lara ce napuniti za koji dan dva meseca i jos uvek joj pridrzavm vrat. Da li je to ok? Ja sam stalno u tripu da mi dete zaostaje IZVORNA PORUKA: Nena81 Lilika postaces gora od OTI sa tim pitanjima 1000 zasto / 1000 zato Pridrzavaj sve dok ne pocne ona sama tj dok ne ocvrsne. Jel idete skoro na neku vakcinu ? Eto prilike da pitas pedijatra sve sto te interesuje, a ako mislis da zaostaje il nesto sl trazi uput za sokobanjsku kod fizijatra, neka je pogleda. Mada neznam zasto se tamo ne ide cak i preventivno, mi smo toliko pametnih stvari tamo naucili, sto mogu, i po meni bi trebalo, i zdrava deca da rade. IZVORNA PORUKA: micketta lillyt, i ja danici drzim vrat jos uvek. je l' mi to sad vracas za onaj proliv kod beba? da se i ja sad malo tripujem? ja sve kontam to tako treba do recimo treceg meseca IZVORNA PORUKA: LillyT Bila sam tamo, rekli su da je sve ok, radimo neke vezbice. A kada si ti prestala da pridrzavas? Zanimaju me vasa iskustva ovde. I stvarno su super u Sokobanjskoj, pokazali su nam neke vezbice i vidim da Lari prija da ih radi. Mic, ja na proliv zaboravila E lakse mi je, Danica i Lara su generacija IZVORNA PORUKA: Ellenica Pa kad sam videla da sam može da je drži, ja sam prestala da mu pridržavam. Ali uvek mi je ruka bila u blizini za "ne daj bože". Ali u principu moraš jednom pustiti. kad vidiš da nisi više neophodna ti se malo povuci, jači su oni nego što mi mislimo. IZVORNA PORUKA: micketta ali, kad? kad je to bilo, ellenice? drugi, treci mesec? mozes li da se setis? IZVORNA PORUKA: maslinica mi smo jos mali i drzimo vrat, ali primecujem kad je na meni kako vec sada lepo podize sam i okrec levo i desno. kad ga stavim na stomacici isto. mi smo dali kapi malo pre, spavao je ukupno 30min i sad ga sveki nuna, grc, za grcom...ima li kraj vise?! IZVORNA PORUKA: LillyT To i mene zanima. KADA? (koji mesec) Ne drzim joj uvek, okrece se ona i lepo ga drzi, ali moram da budem na oprezu. IZVORNA PORUKA: Nena81 Ne secam se bas ali ajde orjentaciono mislim posle III meseca, mozda cak i malo kasnije. Al sto kaze Ellenica uvek bude ruka tu za ne daj boze . IZVORNA PORUKA: maslinica IZVORNA PORUKA: LillyT To i mene zanima. KADA? (koji mesec) Ne drzim joj uvek, okrece se ona i lepo ga drzi, ali moram da budem na oprezu. ja mislim da tk sa puna 3 meseca to mozes ocekivati, kad se sama pocne dizati na rukice i drzati vrat.. IZVORNA PORUKA: Nedja LillyT, između drugog i četvrtog meseca bi trebala da drži glavu, retka su deca koja već sa dva čvrsto drže glavu, kao i ona koja sa 4 to ne mogu, ali sve je to ok...oko trećeg je za očekivati da možeš da odmakneš ruku kad je držiš
|
|
|
|